Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
Ale od červenej svadby už ubehli roky.
od cervenej svadby ubehli 3 roky.
jedna sezona vo westerose trva aj niekolko rokov, niekedy az desatrocie.
winter is still coming.
jedna sezona vo westerose trva aj niekolko rokov, niekedy az desatrocie.
winter is still coming.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
mozno bude posledna cast venovana aj WW a ich vpadu
no vcera ako sme to pozerali tak hned padla otazka ze co bude v poslednom dieli, ja som cakal ze finale bude prave bitka o winterfell...
- daenerys sa podla mna nestihne este ani nalodit, to by bolo moc rychle. este tam podla mna pride Euron za nou.
- urcite bude treba doriesit situaciu v kings landing, osobne tipujem ze pride Jaime s armadou, bude bitka s vrabciakmi a nakoniec tam nabehnu tyrellovci a vycistia to co ostane a kings landing bude ich. (ale samozrejme sa moze stat cokolvek)
- WW a bran dostane hadam tiez nejaky cas
- neviem co s ariou, na jednej strane v deviatej casti nebola vobec, na druhu stranu neviem co sa malo akoze udiat v jednom dieli aby to bolo nejake celistve, totiz ako to skoncilo v osmej casti tak to aj sedi ze ju uvidime az v dalsej sezone
- no a samozrejme stale cakam ze hound sa stretne s lady stoneheart
- daenerys sa podla mna nestihne este ani nalodit, to by bolo moc rychle. este tam podla mna pride Euron za nou.
- urcite bude treba doriesit situaciu v kings landing, osobne tipujem ze pride Jaime s armadou, bude bitka s vrabciakmi a nakoniec tam nabehnu tyrellovci a vycistia to co ostane a kings landing bude ich. (ale samozrejme sa moze stat cokolvek)
- WW a bran dostane hadam tiez nejaky cas
- neviem co s ariou, na jednej strane v deviatej casti nebola vobec, na druhu stranu neviem co sa malo akoze udiat v jednom dieli aby to bolo nejake celistve, totiz ako to skoncilo v osmej casti tak to aj sedi ze ju uvidime az v dalsej sezone
- no a samozrejme stale cakam ze hound sa stretne s lady stoneheart
o Dany by som sa nebal. v seriáli pouzivaju postavy taky time warp, ze je to v porovnani s knihami az smiesne. takze to este moze do konca sezony stihnut. aj ked priestor by si zaluzila Arya, Bran, Kingslanding ale aj Dorne
trotla volaj svojho otca, ked niecomu nerozumiem, tak sa opýtam tu a nebudem rovno vypisovať do hbo...begbeee napísal: Toľko roboty pre nejakého trotla, čo to ani poriadne nepozeráa potom to odbafne jaaaaj
Ten timeline je tak domotaný že by som sa vôbec nečudoval keby Euron postaví 1000 lodí za pár epizód , ale myslím že Dany sa stihne nalodiť , v Meereene už nemá čo robiť , lode má , armádu tiež a bol by to aj aký taký cliffhanger keby v diaľke uvidela brehy Westerosu... (alebo horiaceho King's Landing)- daenerys sa podla mna nestihne este ani nalodit, to by bolo moc rychle. este tam podla mna pride Euron za nou.
Ja si myslím že Cersei zostane Cersei a urobí nejakú sprostosť , celkom sa mi pozdáva teória od Divokom ohni , už v druhej sérii bolo ukázané v Daenerysinej vízii že hlavné mesto lahne popolom , celkovo by to dávalo zmysel podla konverzácii medzi postavami v tejto sérii...- urcite bude treba doriesit situaciu v kings landing, osobne tipujem ze pride Jaime s armadou, bude bitka s vrabciakmi a nakoniec tam nabehnu tyrellovci a vycistia to co ostane a kings landing bude ich. (ale samozrejme sa moze stat cokolvek)
Myslím že aj tu sa stane niečo zásadné ( žeby pád the Wall ?)- WW a bran dostane hadam tiez nejaky cas
Tu čakám zasa preskočenie nejakého obdobia a príchod Aryi naspať do Westerosu... Možno nejaké škrtanie mien z jeho zoznamu..- neviem co s ariou, na jednej strane v deviatej casti nebola vobec, na druhu stranu neviem co sa malo akoze udiat v jednom dieli aby to bolo nejake celistve, totiz ako to skoncilo v osmej casti tak to aj sedi ze ju uvidime az v dalsej sezone
Myslím že toto je nereálne úplne , Beric je nažive čiže Lady Stoneheart nemá ako "existovat" a moc by to ani nedávalo zmysel teraz tento element pridávať do seriálu...- no a samozrejme stale cakam ze hound sa stretne s lady stoneheart
Stretnutie Hounda a Berca zdanlivo implikuje neexistenciu Lady S. Zdanlivo.
Seriál sa nedrží úplne knihy a je veľmi ľahko možné, že v seriály si to časovo pozmenili a Hound uvidí premenu Berica na L.S. Logicky sú z nej len kosti ak vôbec, ale v seriály ľahko urobia, že svalstvo prechádza z Berica na nu..
Nevieš nikdy. Ja by som až tak jednoznačne ako internety túto teóriu neodpisoval.
Seriál sa nedrží úplne knihy a je veľmi ľahko možné, že v seriály si to časovo pozmenili a Hound uvidí premenu Berica na L.S. Logicky sú z nej len kosti ak vôbec, ale v seriály ľahko urobia, že svalstvo prechádza z Berica na nu..
Nevieš nikdy. Ja by som až tak jednoznačne ako internety túto teóriu neodpisoval.
hmm, ja si fakt v hlave vybavujem scenu kde ukazali mrtvolu catelyn vylovenu z rieky... teraz to neviem nikde najst, asi som si to nejak poplietol s knihou.
ale su aj fan teorie ktore podporuju jej prichod v poslednom dieli (spoiler alert pre tych co necitali knihy)
ale su aj fan teorie ktore podporuju jej prichod v poslednom dieli (spoiler alert pre tych co necitali knihy)
Dajme tomu že nejakým spôsobom ju oživia , pomstí sa Freyom ale čo potom ? Sám George R.R. Martin sa vyjadril že LS bola chyba... Každopádne , aj keby sa rozhodnú ju priniesť naspať do deja , urobia taký istú chybu ako s Rickonom - Každý má v **** lebo sme 3 série za Red Wedding
Nechám sa prekvapiť ale dúfam že to nebude lajdácky scenár kvôli Shock value 
-
AllGoneDead
Medium Star
Lode uz ma od otrokarov + prisla yara a theon. Takze Eurona tam azda nedaju.Momo46 napísal:Ten timeline je tak domotaný že by som sa vôbec nečudoval keby Euron postaví 1000 lodí za pár epizód , ale myslím že Dany sa stihne nalodiť , v Meereene už nemá čo robiť , lode má , armádu tiež a bol by to aj aký taký cliffhanger keby v diaľke uvidela brehy Westerosu... (alebo horiaceho King's Landing)
Nespotreboval nahodou tyrion vsetok draci ohen pri obrane mesta?Momo46 napísal: Ja si myslím že Cersei zostane Cersei a urobí nejakú sprostosť , celkom sa mi pozdáva teória od Divokom ohni , už v druhej sérii bolo ukázané v Daenerysinej vízii že hlavné mesto lahne popolom , celkovo by to dávalo zmysel podla konverzácii medzi postavami v tejto sérii...
Catelyn uz azda neozivia, iba ak by jaqen naozaj zachrainil neda a niekde ho skryval
p4ra: S najvacsou pravdepodobnostou som videl rovnaku cast ako zvysok sveta.
Spoiler
Ked si porovnam bitku s ostatnymi finalnymi bitkami tak to bolo slabe. KL, BC o triedu lepsie spracovane. Rickon, stale bezi priamociaro ked po nom striela, Janci, ktoray je skoro dokonaly, este s upozorenenim ze rickon zomrie spravi toto. A jeho muzi, sa rozhodnu pre istu samovrazdu. Uplny top, ze ramsay zjavne nemal ziadnych zvedov, ked si tam v pohode naklusalo niekolko tisic jazdcov. O Kalinskej drzbe radsej ani nehovorim.. Aj ked armada z hniezda bola jasna asi dve ci tri casti dozadu, vo chvili, ked sansa pisala dopis. Sorry, ale podla mna to bolo dost odflaknute, s prilis velkym mnozstvom nezmyselnych zasahov. Hlavne vzhladom k tomu potenciau, aky tam bol.
Riešite hlúposti. Bol to masaker a jedna z najlepších častí 
Spoiler
to bola epizoda aj sezona - 11/10.
Jonova matka potvrdila teorie. Arya vo Westeros uplne vynikajuco. zelam si aby "dala dole" aj Cersai.
mam pocit, ze to smeruje ku manzelsvu medzi Jonom a Dany - Ice and Fire
Jonova matka potvrdila teorie. Arya vo Westeros uplne vynikajuco. zelam si aby "dala dole" aj Cersai.
jackb napísal:Spoiler
to bola epizoda aj sezona - 11/10.
Spoiler
Celkovo dobra sezona, na poslednej časti mi "vadili" dve maličkosti. Prvá je, že by mohli nejak naznačiť, že čas medzi epizódami býva aj pár týždňov alebo mesiacov toho "real" Westeros času lebo potom tie teleportácie postáv aka Littlefinger z Vale na sever, Arya z Bravosu do Westerosu, Varys dokonca behom tejto jednej časti v Dorne vyjednáva so Snakes a Olennou Martel a na konci stojí za Dany na lodi
to bolo fakt trochu divné....
Druhá vec je ešte menšia maličkosť. Celá ta sekvencia ako odpálili tu septu a ako to Margaery začalo dopalovať(pun unintented) bola super ale ešte viac dychvyrážajúce by to bolo bez zbytočnej klišé dramatickej pauzy a zazerania 3 sekundy predtým ako to vybuchne...bolo by super a o dosť autentickejšie keby to proste buchlo uprostred vety/hádky
Keď si spomenieš na proroctvo, ktoré dostala Cercei od bosorky keď bola malá tak: uvidí všetky svoje deti mrtve, príde ju obrať o trón mladšia a krajšia kráľovná (tu bola Cercei v tom že to bola Margaery) a nakoniec ju zabije valonquar, čo znamená jej malý brat. Jamie je jej dvojča ale technicky o pár momentov mladší blablabla= úplne vidím jeho dejavu moment, keď zabije Cercei ako kedysi mad kinga
za mňa top postava tejto série - LYANNA MORMONT. len sa bojím, že ju spravili natoľko populárnou a všetkými milovanou že ju budú musieť nejak brutálne zabiť
Druhá vec je ešte menšia maličkosť. Celá ta sekvencia ako odpálili tu septu a ako to Margaery začalo dopalovať(pun unintented) bola super ale ešte viac dychvyrážajúce by to bolo bez zbytočnej klišé dramatickej pauzy a zazerania 3 sekundy predtým ako to vybuchne...bolo by super a o dosť autentickejšie keby to proste buchlo uprostred vety/hádky
Keď si spomenieš na proroctvo, ktoré dostala Cercei od bosorky keď bola malá tak: uvidí všetky svoje deti mrtve, príde ju obrať o trón mladšia a krajšia kráľovná (tu bola Cercei v tom že to bola Margaery) a nakoniec ju zabije valonquar, čo znamená jej malý brat. Jamie je jej dvojča ale technicky o pár momentov mladší blablabla= úplne vidím jeho dejavu moment, keď zabije Cercei ako kedysi mad kinga
za mňa top postava tejto série - LYANNA MORMONT. len sa bojím, že ju spravili natoľko populárnou a všetkými milovanou že ju budú musieť nejak brutálne zabiť
-
Steven666
King
- Kontaktovať používateľa:
no na konci sa toho stalo viac než dosť
Spoiler
potvrdenie R+L = J, nový králi ako aj na Severe a aj na železnom tróne a Dany KONEČNE ide do Westerosu priniesť oheň a krv. Celkovo veľká spokojnosť so 6 sériou.
"potvrdenie R+L = J"
mam zmatok v tejto dejovej línií preto by som to potreboval nejak zhrnúť. Na tróne sedel Mad King, začala Robertova rebélia, a sestra Neda Starka Lyanna Stark bola prislubena robertovi. No kedy, ako sa dostala do tej pevnosti odkial ju zachranil Ned ?
mam zmatok v tejto dejovej línií preto by som to potreboval nejak zhrnúť. Na tróne sedel Mad King, začala Robertova rebélia, a sestra Neda Starka Lyanna Stark bola prislubena robertovi. No kedy, ako sa dostala do tej pevnosti odkial ju zachranil Ned ?
jukel,
Spoiler
wiki of Ice and Fire pise, ze prave unos Nedovej sestry synom Mad Kinga bol dovod na Robertovu rebeliu. takze Lyanna je unesena do pevnosti, jej unosca zomiera v/po bitke na Tridente (trojzubci) a nasleduje scena z Branovych vizii na zaciatku sezony
ja som tej scene popravde vobec nepochopil, moze mi niekto vysvetlit, co to malo znamenat?jukel napísal:"potvrdenie R+L = J"
Preštudoval som teraz rodokmene a napisem to velmi stručne. Mad King mal 3 deti, jedna z nich daenerys, jej brata zaliali zlatom a ich další brat Rhaegar Targaryen sa zaľúbil do sestry Neda Starka, ktorá bola slubena Robertovi Baratheon ( manžel Cersei, fakeový otec Joffreyho a dalších dvoch blonďatých hláv). Rhaegar Targaryen ju uniesol, oplnodnil, išiel bojovat, tam zomrel, Nedova sestra zomrela pri pôrode, zanechala po sebe dieta, ktoré Ned prehlásil za svojho bastarda aby ho Robert nezabil. Teda Jon a je synovec Deanerys a bratranec Aryi, Sansi a Brana. A keďže je incest oblubená večerná zábavka rodu Targaryenovcov tak je pravdepodobne že Jon si zoberie za ženu Deanerys tak ako to spominala v poslednej časti.
Zaujímalo by ma čo bude skor, či bitka sever vs nemŕtvy alebo obsadenie 7 kingdoms
Zaujímalo by ma čo bude skor, či bitka sever vs nemŕtvy alebo obsadenie 7 kingdoms
podla mna bude skor obsadenie nelojalnych kralovstiev, aj ked to vychadza len na Kingslanding a Castelry rock, lebo zvysok bud dostal nezavislost alebo priamo spolupracuje s Dany. draciky priletia na pomoc proti WW a "zombies" a na konci bude svadba