BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa beardie »

Rešpektovať ho samozrejme budú. Toto je jedinečná príležitosť pre reformu EÚ, aby o nej konečne začali rozhodovať volení zástupcovia
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Ja som aj z malej casti rad. Nehladiac na ekonom. dopad na obe strany, takto aspon uvidime ako na tom ta nasa EU naozaj je a ci zvladne odchod alebo to poserie ako s migrantmi.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Well shit. Naozaj Skoda. Toto este bude roadmap shitshow. Celkom blbe, ze polovicka staci na take velke rozhodnutie. A Libra pekne klesla.

//Teraz to citam, ze co za hovadiny tu autocorrect popisal.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skor je mozne, ze budu tlaky na opakovanie referenda.
Co sa tyka brexitu, tak britom fandim, aj ked z pohladu Slovenska nam to skor uskodi. UK je samostatna silna krajina a je logicke, ze coraz vacsie rozsirovanie regulacii a nariadeni z Bruselu ich zacalo hnevat. "Get our contry back" dokonale vystihuje dojem z EU, ked sa z organizacie na spolupracu stala organizacia, ktora clenom az prilis zasahuje do zivota.
EU ako takej fandim, ale nie v sucasnej podobe. Uradnici si musia uvedomit, ze nemozu vsetko regulovat. Pri takomto tesnom vysledku som si isty, ze rozhodli veci ako regulacia vykonu vysavacov, avizovany pokus o regulaciu vykonu varnych konvic alebo fenov a dalsie nezmyselne zakony na regulaciu malej casti trhu.
Uvidime ci si z toho Brusel vezme ponaucenie, vyvodi personalne dosledky a zacne reformaciu. Ak nie, tak budu nasledovat dalsie referenda a to bude zaciatok konca EU.
beardie
Redeemer
Redeemer

GothaR napísal:Pri takomto tesnom vysledku som si isty, ze rozhodli veci ako regulacia vykonu vysavacov, avizovany pokus o regulaciu vykonu varnych konvic alebo fenov a dalsie nezmyselne zakony na regulaciu malej casti trhu.
o tomto som už písal a tuto reguláciu považujem za potrebnú vzhľadom na nedostatočnú informovanosť občanov

Myslím ale, ze skôr závažila imigracna kriza
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

ano za brexit, sa mozeme podakovat neschopnosti europskych spiciek na cele s mutti Merkel ...
najviac sa obavam, ze po odchode britov budu nemci tlacit zo vsetkych sil na este vacsiu centralizaciu EU, aby mali to"silne jadro" ako to oni nazyvaju pod palcom
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

migracna kriza? ludom je sum a fuk, z ktorej krajiny, ktoru nevedia najst na mape si. rozdiel je v tom, ze ked si z mimo-EU tak potrebujes viza a jazyk. ked si z "byvalej sovietskej krajiny", tak si nic z toho nepotreboval. a tak to tu aj vyzera.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

:aasmile29:
Prílohy
obersturmbannfuhrer.png
obersturmbannfuhrer.png (91.04 KiB) 4942 zobrazení
beardie
Redeemer
Redeemer

Hej hej, poľské kresťanské ghetta sú určite veľký problém
jackb
Redeemer
Redeemer

si pozvany na navstevu do Aberdeenu. tu mame jedno. ale ja v Perthe ci Edinburghu sa najdu. kym nezacnes nahanat toho co ti ukradne penazenku a telefon mozes skusit najst niekoho domaceho a opytat sa ako citi.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Podla statistik, Poliaci, Rumuni, Slovaci (europ. migranti) tvoria len 4% z celkovej populacie VB. Problem by som v tom az tak nevidel vzhladom na ekonomiku - tito ludia naopak pomahaju na chod ekonomiky nez, ze ju zatazuju. Takze vzhladom na celu VB je to nic, toto mohlo zavazit len v miestach kde sa taketo "ghetta" vyskytuju.
jackb
Redeemer
Redeemer

ten prinos pre ekonomiku je spochybnitelny. velmi vela nasincov totiz pobera davky aj na deti, ktore v UK nie su. a vsetok zarobok necha v polskom sklepe a prevedie na ucet vo vlasti, lebo tam plati hypoteku a chce sa tam vratit.

Beardie, editoval si to na krestanov. len byt katolikom, doviezt si svojho knaza a nemoct pracovat v sobotu vecer alebo v nedelu rano je v ateistickej krajine so zvyskami protestantizmu je rovnake, ako by si si vyziadal miestnost na modlitbu a 5-krat denne by si tam bezal na gymnastiku.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

jackb napísal:ten prinos pre ekonomiku je spochybnitelny. velmi vela nasincov totiz pobera davky aj na deti, ktore v UK nie su. a vsetok zarobok necha v polskom sklepe a prevedie na ucet vo vlasti, lebo tam plati hypoteku a chce sa tam vratit.

Beardie, editoval si to na krestanov. len byt katolikom, doviezt si svojho knaza a nemoct pracovat v sobotu vecer alebo v nedelu rano je v ateistickej krajine so zvyskami protestantizmu je rovnake, ako by si si vyziadal miestnost na modlitbu a 5-krat denne by si tam bezal na gymnastiku.
Ten prinos je o nieco malo vacsi. Tiez som si myslel, ze ludia, ktori tam chodia, tam chodia hlavne kvoli davkam. Ale podla tejto studie to tak nie je - ludia nepozeraju na soc. zabezpecenie a davky, ale na mieru nezamestnanosti (nemozme to predsa vztahovat len na poliakov, rumunov a ciganov).
http://www.institutdelors.eu/media/soci ... pdf?pdf=ok
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ako si rozhodli tak budu mat.Ale jeden z dovodov je prave nanutenie pravidiel z Bruselu ohladom imigrantov.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

"What doesn't kill you, makes you stronger," Tusk told reporters in a statement.
Trosku predcasny zaver :D
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Beardie, editoval si to na krestanov. len byt katolikom, doviezt si svojho knaza a nemoct pracovat v sobotu vecer alebo v nedelu rano je v ateistickej krajine so zvyskami protestantizmu je rovnake, ako by si si vyziadal miestnost na modlitbu a 5-krat denne by si tam bezal na gymnastiku.
vidim v tvojom poste ironiu, len neviem, ci si to tak myslel aj schvalne
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

najviac sa mi aj tak rata Ficove vyjadrenie k Brexitu :D
"Bude obrovská miera zodpovednosti pre Slovensko ako predsedajúcu krajinu," hovorí Fico na brífingu.
"Chcem požiadať opozíciu, aby prestala s deštrukciou štátu. Deštrukcia a nenávisť nevedie absolútne k ničomu," dodal Fico na brífingu v Rimavskej Sobote.
:lol: :lol: :lol:
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

Grond napísal:najviac sa mi aj tak rata Ficove vyjadrenie k Brexitu :D

:lol: :lol: :lol:
noa sak ma pravdu.. to je komedia co sa tam deje teraz s hercom Matovicom na cele
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mna by len zaujimalo, ci si Fico so svojou narcistickou poruchou osobnosti vazne mysli, ze uz za par dni bude sefovat celej EU :D alebo je to len politicka hra, ako na dalsieho pol roka neskoncit v kriminale a udrzat sa pri moci, kedze sa snazi vyvolavat v ludoch dojem, ze ideme teraz sefovat EU a ako im to teraz ukazeme (on im to ukaze) a co ja viem co...

Pritom nejdeme sefovat EU, ale predsedat Rade EU a ide len o organizacnu cestnu funkciu. V ČR padla vlada pocas predsednictva a organizovat stretnutia ministrov EU krajin zvladli aj bez tych svojich politickych šašov a podla mna by sme to zvladli aj my, aj keby par tychto smerackych zlodejov prislo o funkcie a skoncilo pocas predsednictva v base...
Napísať odpoveď