petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Diskusie na politické témy...

Ste za vystupenie Slovenska z EU?

Ano
4
13%
Nie
26
84%
Som nerozhodnuty
1
3%

Celkom hlasov: 31

tomas147
Star
Star

Re: petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Príspevok od používateľa tomas147 »

Pascalwb lenže touto politikou by Slovensko podľa vaších predpovedí dostal do ešte vačších sra*iek čiže si myslím že by mu týmto nestúpla popularita, alebo?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

- migranti - pre Britaniu to bola jedna z hlavnych tem, k nam sa nikto nechysta, naopak, my chceme cestovat a pracovat v EU, tak oprasme zeleznu oponu
- volny trh - Britania si vyjedna slusne podmienky, Slovensko radsej kazdy preskoci
- eurofondy, prakticky vsetky nove busy, elektrobusy, elektricky, rekonstrukcia trati v KE bola z eurofondov a myslim ze ine mesta su na dom podobne - a to je len verejna doprava
- to ze sa eurofondy nevyuzivaju dokonale a transparentne neznamena, ze ak by sme to robili z rozpoctu, ze by to dokonale bolo, dokazov je myslim dost
- stale viac dostavame ako davame
- museli by sme stale nieco platit a dodrziavat aby sme mohli obchodovat s EU, rovnako ako Britania
- my mame Euro, Britania nie
- automobilky a ine velke firmy su naviazane na EU, aj v pripade Britanie sa uvazuje ze niektore velke firmy ju opustia, bude to pre nich mensi problem, u nas by stacilo aby odislo par automobiliek a mame tu MEGAkrizu, mozno az krach
- take kvoty napr. na lov ryb co kritizuju Briti nie su kvoli EU, ale kvoli tomu, ze bez nich by coskoro nebolo co lovit
- niektore nariadenia pomahaju nielen zivotnemu prostrediu, ale aj ekonomike a setreniu, ak by sme viac separovali a spalovali, nemuseli by sme riesit kam s odpadom a davat peniaze na odstranovanie nelegalnych skladok
- tie ziarovky a znizenie vykonu rychlovarnych kanvic je samozrejme nezmysel, clovek bude zohrievat vodu polovicnym vykonom 2x dlhsie, usetri sa nula, nic nie je dokonale
- to ze mnoho veci sa riesi spolocne je niekedy dobre, usetria sa peniaze tym, ze kazdy stat to nemusi robit osobitne, vyhodne je to prave pre male staty ako sme my

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2016, 0:48)
tomas147 napísal:Pascalwb lenže touto politikou by Slovensko podľa vaších predpovedí dostal do ešte vačších sra*iek čiže si myslím že by mu týmto nestúpla popularita, alebo?
Myslis si ze dovtedy by to nevedel vhodne vyuzit (resp. zneuzit) vo svoj prospech?

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2016, 0:51)
tomas147 napísal:keď je to taká jednoznačná záležitosť o čo ide potom Kotlebovi?
Pre vacsinu je aj holokaust jednoznacna zalezitost. (sorry za OT, ale nedalo mi to)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

tomas147 napísal:Pascalwb lenže touto politikou by Slovensko podľa vaších predpovedí dostal do ešte vačších sra*iek čiže si myslím že by mu týmto nestúpla popularita, alebo?
Vsak ale pozri sa na tie komentare. Ludia co ho volia nerozmyslaju. Len zundru vselijake hoaxi. Ako ze len posialme peniaze do EU a nic z toho. Ze EU je nam na nic a EU znicila vsetky podniky na SLovensku. A bez EU by sme si pekne vyrabali vsetko. Proste na hlavu postavene.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

1. Je mu to jedno, pretoze z EU nevystupime a tie jeho reci su len pre divakov.
2. Je hlupy a ani len netusi o tom ako nam EU ekonomicky pomaha.

Vyber si jednu z tychto dvoch moznosti moznosti
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Andi_Cibula napísal:Skúšal si niekto zisťovať na čo všetko sa fondy a dotácie využívajú ? Koľko zbytočností a hovadín sa stavia a nakupuje ? Koľko peňazí sa cestou stratí do vačkov spriaznených subjektov blízko smerákov ?
to nie je problém EU a fondov samotných, ale ľudí ktorí ich schvaľujú a prerozdeľujú.
pozri sa na to takto - ak niekto autom zráža ľudí, tak nezrušíš autá všeobecne, ale debila za volantom.
ak nechápeš tomuto prirovnaniu tak sa prosím nezúčastňuj ďalších volieb, lebo mentálne nemáš na to.

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2016, 2:18)
Andi_Cibula napísal:Niektoré veci dodovať je nezmysel a spôsobujú deformáciu trhu.
potom nastane situácia že krajiny EU budú silne dotovať napríklad poľnohospodárstvo - a my nie. a padneme na hubu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Financovat krajina by sa dala kludne z toho co sa vraza do EU. Obchodovat sa da aj bez clenstva v EU. Polnohospodarstvo ktore bolo znicene sa da obnovit (podu tu stale mame).

Aj napriek tomu vsetkemu sa vystupenie z EU zda ako nevyhodne lebo existencia tohoto monstra je postavena na dlhovej politike, tak jak cely tento svet fungujuci na kapitalistickych principoch ktore vobec nesluzia zaujmom ludu. Vystupenie by nas asi poslalo ku krajinam tretieho sveta, na druhu stranu by sme sa mohli aspon vymanit z tohoto financneho otroctva.

Tato planeta ma obrovske mnozstvo zdrojov ktore moze spravodlivo vyuzivat cela populacia ale vo svete kde jednotlivec vlastni tolko bohatstva, ze by kludne mohol splatit dlh slovenska a este si aj celu krajinu kupit neni nijak prirodzene (jak sa snazil gogo naznacit v inej teme) ani prospesne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak by aj presla peticia, neskor referendum, tak co sa stane??? Nic, vyhodi sa 8 milionov za referendum, ktore bude neplate pre nizku ucast.
tomas147
Star
Star

Osobne poznám poznám asi len 1-2 ľudí ktorý sú zástancovia toho aby Slovensko ostalo v EU, čo tým chcem povedať je že mienka väčšiny ľudí je taká že EU je pre nás jedno obrovské zlo čiže si myslím že by toto referendum zdvihlo zo zadku oveľa viac ľudí ako nejaké registrované partnerstvá.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Hej, vidim tie rozumne polnohospodarske dotacie vo svojom okoli, dotovat pi*ov*** ako datelina, slnecnica a este v novembri to hnije na poliach a zozeje sa to maximalne do biopaliva. Velmi efektivne vyzuvanie dotacii a typujem ze v inych oblastiach to bude podobne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tomas147 napísal:Osobne poznám poznám asi len 1-2 ľudí ktorý sú zástancovia toho aby Slovensko ostalo v EU, čo tým chcem povedať je že mienka väčšiny ľudí je taká že EU je pre nás jedno obrovské zlo čiže si myslím že by toto referendum zdvihlo zo zadku oveľa viac ľudí ako nejaké registrované partnerstvá.
pracovala a studovala ta vacsina ludi v tvojom okoli niekedy v zivote v zahranici?
lebo existuje aj skupina ludi, ktori hned po maturite (niektori s rodicmi este aj skor) odisli do zahranicia a pre nich je najvacsie zlo odist z EU...
tomas147
Star
Star

nie nepracovala, ináč známích v GB mám poriadnu kopu, ohrozí to nejako ich fungovanie v zahraničí? zdá sa mi že tiež si tu písal o niečom podobnom že by si musel opustiť krajinu v ktorej žiješ
jackb
Redeemer
Redeemer

Rozdiel medzi Slovenskom a Britaniou je ten, ze ak by vsetko slo s Britaniou tym najhorsim smerom, stale je sanca, aby sa vyrokovali rovnake podmienky ako maju Svajciarsko ci Norsko. To znamena, ze nasinci budu stale moct pracovat bez nutnosti mat pracovne povolenie ci viza. Jediny problem moze nastat, je odmietnutie zamestnavat ludi na podradne prace. Tzv. Australske pravidla - teda zamestnavaju sa len kvalifikovani pracovnici.
So Slovensko ale nikto vyjadnavat asi nebude. Takze aj keby som z Britanie odisiel niekde inde, tak sa by sa mi zivot v EU skomplikoval az tak, ze by som sa musel vratit. A kedze dokoncujem skolu v odbore, pre ktory na Slovensku neexistuje trh, tak by som fakt musel behat s volskym zaprahom po poli.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

tomas147 napísal:Osobne poznám poznám asi len 1-2 ľudí ktorý sú zástancovia toho aby Slovensko ostalo v EU, čo tým chcem povedať je že mienka väčšiny ľudí je taká že EU je pre nás jedno obrovské zlo čiže si myslím že by toto referendum zdvihlo zo zadku oveľa viac ľudí ako nejaké registrované partnerstvá.

Stale nechapem ake je ta EU zlo. Dobre migrantov nezvladli vobec, ale na tych sa Slovensko aj tak vykaslalo, a tak ci tak sem nechcu ist. ize naozaj nechapem.
tomas147
Star
Star

väčšinou ide o názory ktoré môžeš počuť od Kotlebu, čo sa týka migrantov tak je môj názor že to boli riadené migrácie nech si kto chce myslí že aký som konšpirátor keby NATO chcelo tak sa tu nedostane ani jeden utečenec, ináč Slovensko sa nevykašľalo na migrantov to oni sa vykašľali na nás :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pascalwb napísal:Stale nechapem ake je ta EU zlo. Dobre migrantov nezvladli vobec, ale na tych sa Slovensko aj tak vykaslalo, a tak ci tak sem nechcu ist. ize naozaj nechapem.
Zisti si napr. čo je to Lisabonská zmluva. A prečo ju Klaus nechcel podpísať. A o čom bolo referendum v Írsku. A ako to tam prebehlo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pocty prichadzajucich imigrantov su vyrazne zredukovane pretoze sa konecne zacala strazit macedonsko-grecka hranica a Turecko dostalo prislub 3miliard € ked ich bude zadrzovat na svojom uzemi.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

uz to tu raz zanelo od Andi_Cibula, je to totalna deformacia trhu eurofondami, kedze nasi "podnikatelia", mesta a ine subjekty si privelmi zvykli, ze sa vsetko financuje z eurofondov a bez nich nepostavia, nezrenovuju, neobnovia no proste neurobia nic...
niesom proti eu ale toto je uz chore, rovnako stale diktovat inym statom nezmyselne nariadenia, kvoty a podobne blbosti. tu je jedina moznost a to ze sa eu zreformuje alebo to nedopadne dobre a podobnych petici, refernd,hlasov za vystupenie a dalsich veci zacne len pribudat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Eurofondy samozrejme deformuju trh ale problem vidim skor v tom, ze na co su vyuzivane. Mali by sa p ouzivat iba na urcite specificke projekty, s vyssou mierou kontroly ich vyuzitia a nie na nezmysli ako je tomu dnes.
apropo tie nariadenia z Bruselu typu "znizovanie vykonu domacich spotrebicov" neboli schvalene z dovodu uspory elektrickej energie /co je jasny nezmysel/ ale z ineho dovodu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tzv. "ekológia" je tiež megabusiness, pridávam zážitok kamoša:
nedá mi ešte jeden príklad, len tak pre ilustráciu.

olovo z obrazoviek ( je tam pár mg). prevádzka na východe , moj obchodný partner, dotácia 60 mil Sk , nová hala, nová linka na likvidáciu obrazoviek, spustenie ( novinári + minister životného ) , super propagácia , super žúrka bez novinárov ....... o mesiac moja návšteva v hale, ukážka linky - pekne naukladané monitory vedúce do skrine kde sa pília na polovicu, ďalej sa umývajú, dalej sa ren roztok likviduje ..... samozrejme všetko stojí , je to krásne naaranžované . ja som otvoril dvierka tej skrine a vidím sklo nanesené na stene tej skrine ako to pílilo obrazovky. pichnem do toho prst a spravil som čiarku. požmolím to medzi prsatmi a ide sa ďalej. obhliadka skončila .....
o 1,5 roku prídem opeť na návštevu, čakám na kolegu a vidím nový prevádzkar, kecám a on že ukáže mi čo majú nové. ja že dobre, idem do haly ( tej istej ) pekná linka , vidím dopravník a na ňom položené obrazovky vedúce do skrine kde sa pília, zdvihnem jednu v popri plamennom vysvetlovaní prevádzkara ako to tam funguje a čo vidím , linka je zaprášená a pod obrazovkou neni prach , sranda, ideme ďalej a ja otvorím dvere tej skrine kde sa pília obrazovka a čo vidím , no presne tú istú čiaru len trošku na ňu posadal prach :rolleyes: sranda a keby ste vedeli o akú firmu ide ..... nuž takto to u nás funguje
jackb
Redeemer
Redeemer

o co by Slovensko svojim odchodom z EU prislo:
http://finweb.hnonline.sk/galeria/4350- ... upili-z-eu
Napísať odpoveď