Môj malý workstation

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Môj malý workstation

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, som budúci prvák na fi muni a keďže sme na byte chcem si vytvoriť menší workstation pripojený na môj notebook. Tým pádom potrebujem monitor, set myš/klávesnica a reproduktory. Rád by som si dožičil odmenu za odpracované leto a investoval do týchto prkotín viac, keď už budem pravdepodobne toľko pri tom stole sedieť. Preto potrebujem odporúčania na konkrétne modely hore spomenutého ktoré dokážu sprijemniť kvalitou denné vysedávania za PC :)

Jediné podmienky sú nie príliš veľké repro a klávesnica/myš ideálne ako bezdrôtový set na jedno usb. Na tieto dve položky som rátal okolo 100€/150€ s tým že väčšia časť by šla na klav./myš.

Čo sa týka monitora chcel som najpr dva ale keďže by to bolo údajne dosť zložité zapojiť na môj notebook preorientoval som sa na ultrawide. Tam je ale kameň úrazu že 29" sa mi zdá málo a 34" je zase už kategória okolo 450€ čo mi príde za monitor zbytočne veľa. Niekto skúsenosť či je tá 29" dosť veľká? prípadne aj konkrétny model poteší :)

Díky moc.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Môj malý workstation

Príspevok od používateľa STomko »

Odpoviem ti trochu OT, ale pytat sa ci je 29" dost velka - no je velka presne 29" na uhlopriecku, co je o 5" menej ako 34" (+ -). Neviem aku odpoved v tomto smere cakas, sam hadam musis vediet co chces. A bud do toho investujes o trochu viac, alebo nie.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Nechcem tu začínať výmeny názorov ale myslím že moja otázka má význam. Možno sa nájde niekto kto sa medzi týmito velkostami rozhodoval a nadobudol skúsenosť ktorá môže pomôcť mne. Je to poradňa pri kúpe, pýtam sa preto aby mi skúsenejší ľudia poradili a či už konkrétny model alebo len svoj názor/skúsenosť je viac menej jedno. Takže ďakujem za názor :)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

monitor zalezi asi od konstelacie izby a stola, ak tam mas dost miesta, urcite ber vacsi... ale musis sediet dostatocne daleko od neho, inak ti to dobre nebude robit...

pises tam nieco o ntb, tiez pocitaj s rozlisenim narocnejsim na vykreslovanie.
inak bral by som toto
https://www.alza.sk/29-dell-u2913wm-ult ... 95.htm?o=2

dalej ten set: plati podobne - je to skor o tebe ako o rade.
mozem ti doporucit https://www.alza.sk/logitech-wireless-c ... d=18848553
mame ho tu, myska sadne do ruky - do mojej, klavesnica taka maksia... - ci ti bude vyhovovat, neviem.

repro: 2.0, 2.1., 5.1 co znamena nie prilis velke?
https://www.alza.sk/logitech-speaker-sy ... 32.htm?o=1
http://www.doucha.sk/recenzie/test-micr ... produktory

trosku pouprav poziadavky/opis a urcite ti dakto poradi lepsie :)
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

čo sa týka tej kopy pixelov tak s tým rátam ale na mojej grafickej ževraj bežia 4k displeje plynulo takže som to ďalej neriešil. V čom môžem čakať zlepšenie voči napr. tomuto LG? pretože to už je cena za ktorú môžem také LG mať aj 34". Čo sa týka stola tak som mal viac štastia ako rozumu a našiel veĺký a jednoduchý stôl, takže na šírku je tam tuším 75cm.
https://www.alza.sk/29-lg-29um58-ultraw ... 35.htm?o=2

Ten set ďakujem za odporúčanie, mňa zatiaľ najviac očarila moja klávesnica na thinkpade ale pokiaľ je to na stole nemusí byť taký flat štýl ako v notebooku.

Repro určite 2.0 a nie príliš veľké pre mňa znamená aby na stole nezabrali zbytočne veľa miesta, ideálne rozmery si neviem predstaviť, možno na výšku tých 40cm a do hĺbky 15cm max. Možno od tých microlab nižšia rada by to spľňala :)

Tak či tak díky za rady.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

k monitoru DELL ma lepsi panel, kvalitnejsi, ostrejsi obraz a pivot. Je to skor stredna trieda. To LG je nizsia trieda, "horsi obraz", bez pivotu

co sa tyka podpory rozlisenia to je OK, ale je rozdiel ked grafika ma vykreslovat 1920x1080 a 2560x1080 najma co sa tyka napr. hrania hier, ale to asi vies.

75cm zasa nieje ziadny zazrak, podla mna by ti 34 uz mohla vadit - ale je to skor individualne.

- k repro - cim mensie, tym slabsi vykon :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

29" ultra wide je ok, ale pri monitore u mna stale plati, ze cim vacsi, tym lepsi. Ak na to mas, tak ber 34", ak si mozes dovolit iba 29", tak ber ten.
Porovnat velkost si mozes napriklad tu:
http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-29-inch-21x9
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Asi pôjdem do 29" ale Dellu, už som sa sám naučil že sa neoplatí šetriť na lowendoch. Ešte by ste mohli dať niekto tip na klávesnicu/myš, kľudne dáka vychytávka ergonomická, ja všetko nové rád :) zazrel som Microsoft sculpt napr
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mys by ti mala sadnut do ruky, z ergonomie boli velmi dobre Logitech typu M500, G5 a podobne kusky. Dnes taku ergonomiu ponuka kazda znacka. Skus dat cenu do ktorej sa chces zmestit, ze ci chces vysokocitlivy laserovy snimac (vhodne mat sklenenu podlozku) a tak. S klavesnicou neporadim, ja preferujem tie za 5 eur, lebo obcas dostane ranu á la Bud Spencer.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Na myši mi paradoxne až tak nezáleží :D skôr mi ide o tú klávesnicu aby bola pohodlná a pevná veľmi som začal cítiť rozdieli a napr. na priateľkinom notebooku sa trápim keď píšem niečo dlhšie. Postupne som sa začal namotávať na tú microsoft sculpt ergonomic aj keď ma odrádza cenovka 100€ za set, asi okresám repráky a vrazím to do klávesnice.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tá microsoft klávesnica je super, ale akonáhle si na ňu zvykneš, (a to potrvá možno týždeň-dva, to pokrútenie je dosť mätúce) budeš sa ešte viac rozčuľovať nad priateľkiným laptopom a písanie na obyčajnej klávesnici bude utrpenie. tá myška má len jedno plus, dve baterky paralelne a teda sa nevybije tak rýchlo ale zas je ťažká (čo mne vôbec neprekáža, keďže myš nie je treba na stole dvíhať), ináč ergonomicky to nie je nič extra, taká obyčajná myš ale určite lepšia ako tie gaming myšky.
Po skúsenosti by som určite bral tú klávesnicu, ale myš by som volil asi inú.

Btw, pozor, mal som problémy s tým setom a lagovaním myšky, keď som mal vedľa seba xbox360 controller receiver a ten usb transmitter na myšku a klávesnicu. Pracuje to na podobných frekvenciách a bije sa to medzi sebou, bolo treba zmeniť pozíciu prijímačov na stole.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

S tymi ergo klavesnicami ma hrban pravdu. Zase o tolko lepsie sa na nich nepise (ak vobec ano) ako na klasickych klavesniciach, dlho si na ne budes zvykat a navyse nebudes vediet pisat na klasickych klavesniciach.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Nad týmto som sa nezamyslal, keďže budem používať aj svoju klávesnicu na ntb. Asi bude lepšia obyčajná klávesnica :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

no ja som musel ísť na ergo, bo ju máme v práci, takže som si zadovážil aj na doma, ale potom ak mám písať inde tak to je katastrofa.
Ale píše sa na nej dobre, je cítiť rozdiel, inokedy keď som presedel celý weekend za pc tak mi tvrdli zápästia, teraz je to pohodička. Možno len placebo, ale aj to je niečo :D
Napísať odpoveď