Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

tedy
Novice
Novice

Re: Politika

Príspevok od používateľa tedy »

Celkom zaujimave video, co sa tyka aktualnej politickej situacii.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

tedy napísal: Celkom zaujimave video, co sa tyka aktualnej politickej situacii.
Co je na tom zaujimave? Prehajpovany chlapik vytiahol zopar clankov o cloveku, ktoreho sa snazi spojit so sucasnou situaciou.
13 rokov dozadu je odsudeny - vykon trestu bol zruseny, zrejme kvoli uplateniu doktora (co to ma spolocne s Kalim?)
4 roky spat ma byt na dovolenke s Pociatkom (co to ma spolocne s Kalim?)
Keby to aspon vedel nejak poprepajat zaujimavo, ale on tam Kalinaka spomenie okrajovo a to tiez akoze "ten robil s tymto, stretol sa s tymto, spravili toto a tento druhy platil Kalinakovi - zaujimave, nie?".
S Kalinakom toto nema nic spolocne. Jedine tak sa moze nadviazat na to stretnutie s Pociatkom, o ktorom sa tiez nedozvies vela.
Len tak mimochodom. Nie je to tento chlapik, ktory pred par dnami zverejnil na FB informaciu, ze Pociatka zatkla rakuska policia kvoli 2,5kg kokainu odvolavajuc sa na informacie od pana Magata? Vtipne na tom je, ze on sam to par dni na to dementoval.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

Diskusie o vcerajsej demonstracii pred Bonaparte plne brigadnikov zo Sumracnej...Fico vladne 9. rok a kazdy druhy prispevok je o Dzurindovi a Miklosovi :D Je to velmi smutny pohlad, ked uz aj zaplateny trollovia maju prikaz spamovat o niekom, kto bol premierom 10-15 rokov dozadu, pretoze to znamena, ze Fico ako premier pre Slovensko za 9 rokov neurobil nic...ziadne pozitiva, ktore by mohli brigadnici zaspamovat...len okate rozkradanie a korupcia...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj vsak aj Fico napisal, ze nema problem navozit 5000 ludi. Vsak brigadnikov ma dost.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Aby sa zase nepovedalo, ze proti extremizmu sa nic nerobi :)
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/3 ... xtremizmu/
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No ja som hlavne zvedavy, ako sa teraz budu vehementne odsudzovat ti euronegri, co nam nadavaju do "bielych gadžov", uz teraz vidim ako je to cielene :-). Kiez by sa ta energia vyuzivala tam kde ju je treba.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Hegy napísal:No ja som hlavne zvedavy, ako sa teraz budu vehementne odsudzovat ti euronegri, co nam nadavaju do "bielych gadžov", uz teraz vidim ako je to cielene :-). Kiez by sa ta energia vyuzivala tam kde ju je treba.
Ono s predsednictvom a Brexitom sa Kotlebovci, Vzdorovci, ... zacnu ozyvat. Minimalne zopar z nich bude mat problem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako nepochybujem, nech sa extremizmus riesi, ale udivuje ma ze je tu dlhe roky diskriminovana majorita a problem s tymto extremizmom je zrazu horuci problem, ked zacne ktosi vykrikovat ze tu nechce turkov/imigrantov/whoever ... A problem ktory nas ako narod zoziera desiatky rokov sa popri tejto mediami nafuknutej malichernosti zase zvezie kdesi do uzadia, az mi to pride vtipne :)
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Pokial myslis ciganov, tak ano - problem je tu dlho a neriesi sa. Ale to len z toho dovodu, ze cigani sa chapu ako prizivnici na systeme a teda priamo neohrozuju spolocnost.
Ako hovoril moj profesor - Cigani su jedna z mala etnickych skupin, ktore za celu historiu neviedli vojny. Fyzicke utoky "bielych" a ciganov nie su v sucasnej dobe uz tak porovnatelne. Zhorsit sa to moze ked sa vratia nasi "reprezentanti" z Anglicka.
Pokial nepride zo strany ciganov k extremnym vytrznostiam, nebude sa to riesit. LSNS, ktora ma v programe anticiganizmus a potlacovanie ich lud. prav, kritiku voci nasmu "zdroju prijmov", obratenie Slovenska na agrarnu krajinu a vyhrazanie sa pracovnymi tabormi nie je riesenie. O to viac ked prislusnici popieraju holokaust, tretiu risu a Tiso je eno-nuno, tuti-fruti sexsymbol pre znovunastolenie suverenity krajiny.
Na zmenu je treba aby iniciativa vysla zo strany vlady, ale vsetky strany su momentalne spokojne so sucasnym stavom (rovnako tak aj opozicia).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokial myslis ciganov, tak ano - problem je tu dlho a neriesi sa.
Dufajme, ze p. Zitnanska to aktualne zacala riesit.
Ale to len z toho dovodu, ze cigani sa chapu ako prizivnici na systeme a teda priamo neohrozuju spolocnost.
Neohrozuju priamo spolocnost? V tom sa nezhodneme, ohrozuju a priamo.
Ako hovoril moj profesor - Cigani su jedna z mala etnickych skupin, ktore za celu historiu neviedli vojny.
Z podstaty ciganskeho "lifestyle" nemaju ako viest vojny, ich parazitizmus je ich spôsob boja, na technologicke vojny nikdy nedospeli.
Pokial nepride zo strany ciganov k extremnym vytrznostiam, nebude sa to riesit.
Bohuzial dnes, ked je kazdy nazor otagovany "extrem" sa tazko rozlisuje, ale podla mna je extremnejsie zapalit kulturnu pamiatku a obyvatelov nasilne vypratat so svojich pozemkov aby bola "priroda" chranena ako pomyleni mladenci vykrikujuc, ze tu imigrantov nechceme alebo aj pravom znackujucich neprisposobivych ciganov za parazitov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čiže podľa teba, citujem: cigáni ohrozujú spoločnosť. Teda niečo cez 400 000 ľudí na Slovensku je priamo a aktívnou hrozbou pre nás.

To je záver hodný veľkého ducha. Gratulujem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Som rad ze sa uz vies konecne trefne očastovať ;)
Nie, to povedať nechcem ale klasicky, ty vies najlepsie co kto chce povedat takze zbytocne to dalej rozvijat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nechceš, ale napísal si to tak. Dokiaľ sa nezbavíme tohto generalizačného myslienia a furt to bude cigáni sem a cigáni tam, tak sa veľa vecí neposunie. Skús sa na chvíľu vcítiť do kože takého cigána, ktorý je slušný, pracuje, nekradne atď., a musí sa potýkať s takýmto slovníkom, kde potom nasleduje to legendárne ALE, v horšom prípade s priamou diskrimináciou a predpojatým prístupom len na základe farby pleti.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Par takych poznam, nemusim sa vcitovat, vidim ako ziju... Je im uplne u psej rite ze ich niekto generalizuje, nemihne im to brvou, maximalne sa na tom spolocne zabavia pripadne prilozia do kotla nech je srandy viac... Jeden si sam hovori kakao...
Dalsia vec je, ze ani ja som negeneralizoval, akosi som PREDPOKLADAL ze kazdy jednoducho pochopi, o akej sorte je rec a ze vobec nejde o rasu, farbu pleti, ja si myslim, ze skutocnych extremistov v zmysle rasovo neznasanlivych ludi je take minimum, ze sluzia iba ako strasiak, realny dopad nemaju ziaden.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Tu zalezi ci sa bavime o probleme soc. davok alebo ich trest. cinoch.
Ten poziar sposobili maloleti (11 a 12 r.). U nas je trestnopravna zodpovednsost od 14 rokov. Aj keby sa hranica znizila, taky ten "odstrasujuci" ucinok by to nemalo.
Prave preto pisem, ze inicativa by musela vyjst z vlady. Samozrejme, ze ak ludia zacnu len tak protestovat a spisovat peticie, ako si to predstavuje Marian, budu oznaceni za extremistov - chces priamo znevyhodnit mensinu. Kotleba preto nie je riesenim. Len tam treba mat niekoho vo vlade kto by s ciganmi vedel spravit poriadok a to rozumnym sposobom. V sucasnosti tam nikto taky nie je kto by sa tym chcel realne aj zaoberat aj ked Fico si za minule obdobie vyziadal Pollaka z OLaNO na pomoc - skodu nespravili, ale nic revolcne tiez nie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Kotleba nie je riesenim. Ale ani problemom.
Problemy su zname, no vsetci sa idu na hlavu postavat kvoli Kotlebovi, resp. par rasovo neznasanlivym extremistom, myslim si, ze ak by sa naozaj dopusili nejakeho TČ, ktory by bol rasovo motivovany tak by dotycny siel pekne bez reci na tvrdo...
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Leze pri Kotlebovi a spol. to nie je len o ciganoch, ale aj EU a diktatu z bruselu, Tisovi a holokauste, suverenite slovakov a ich agrarnej vyspelosti... O to viac, ze Slovaci su naivni a aj taka zberba ludi ich dokaze ovplyvnit (vid volby) - toto bolo treba zastavit.
Proti takymto, ktori spachali TC sa uz aj zacalo trestne konanie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

A sme doma, takze Kotleba nie je pricina, on je dôsledok.
Tudiz o to viac by som prijal, keby sa zacali riesit PRICINY a PROBLEMY.
Pani spravodliva tu vsak navrhuje donekonecna hladit stopy, ktore tu napachali skutocne problemy, ktorych sa vsetci strania. Ale aj to ma vedlajsie ucinky, ono sa to trosku na nieco podoba, akasi perzekucia hmm..
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Kotleba je dosledkom problemu ciganov, ale pricinou dalsich problemov.
Ako pisem. Pokial vlada nezacne konat - a to nie na podnet obcanov, ale na svoj vlastny, ostaneme pri sucasnom stave.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Cim dlhsie nechaju tento vlak sa rozbiehat, tym horsie to bude. A tym, ze sa budu vymyslat taketo antikotleba nezmysly, ktore nikomu a nicomu nepomozu, iba posadia par popletov do chladku sa len dolieva palivo do motora vlaku...
Napísať odpoveď