zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov

Diskusie na politické témy...

Ste za zatvorenie obchodov?

Áno
10
34%
Nie
17
59%
Je mi to jedno
2
7%

Celkom hlasov: 29

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zatvorené obchody cez sviatky

Príspevok od používateľa beardie »

Máte slovo
v ktorej casti to bolo?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vecer pozrem, dik
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Strašne smiešne ale je, keď takí praktizujúci katolíci chodia v nedeľu na nákup do obchoďáku alebo sa napchávajú vo fastfoodoch aj počas sviatku. Pokrytectvo.

Zábavné je, že aj cez tie víkendy aj sviatky sú obchoďáky plné ľudí (osobná dlhodobé pozorovania dokonca ukazujú, že cez víkend viac než cez týdeň v určité exponované časy).
To tí predavači (regulérni zamestnanci) musia strašne pľuvať nadávky, že kvoli nim majiteľ obchodu zhodnotí, že sa oplatí otvoriť cez víkend/sviatok. :D
A práve ten zábavný element je, že do obchoďákov chodia vrstvy ľudí, z ktorých sa práve rekrutujú voliči politikov, ktorí im potom zabránia prísť nemorálne - asociálne podporovať moloch obchodného modelu cez víkend/sviatok. :D

Správny podporovateľ zákazu obchodu by mal poriadne buchnúť do stola aj keď bude chcieť cez sviatok piecť koláč a bude mu malá hovadzinka chýbať "nie ! nebudem podporovať sviatočný obchod !".
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

"Nech si teda dajú do zákona, že cez sviatky može pracovať iba ten, kto o to má záujem. " Takto to aj v zakone je. Zamestnavatel ta nemoze nutit prist v sviatok do prace. Ked povies nie, tak ti nemoze nic. Ak teda nemas zmluvou dane nejako inak.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

@Soviet
To ze nepride dakto do prace ak mu to zamestnavatel nariadi si dovoli mozno zopar ludi. Dcera robi v jednom nemenovanom velko obchode s nabytkom a nedovoli si to povedat. A ak by to spravila tak veduca ma kopec inych pak ako jej zneprijemnit zivot.

Tu dakto rieši, zavrieť či nezavriet vo sviatok obchod.
Ja by som bol zvedavý koľko pindajucich by tu bolo ak by tak ako v Nemecku boli cez obed zavreté obchody 2 hodiny....
To by bolo zas nasranych úradníkov čo by nadávali na predavačky, že ako si to oni môžu dovoliť.
A aby som nebol mimo mysu, tak ja za seba som zato aby vo sviatky boli všetky obchody zavreté presne tak ako je to v Nemecku.
Samozrejme okrem čerpacích staníc. Opäť presne ako je to tam.
A prečo?
No pretože aj ten predavač je iba človek a rovnako si aj on zaslúži cez sviatok oddych a stráviť s rodinou trochu toho voľného času.
A koniec koncov tých sviatkov zas toľko nie je aby tým naše "národné hospodárstvo" utrpelo dáku veľkú stratu.
Ľudia akosi prestali pozerať na iných a ide im viac o svoj prospech ako o druhého.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dúfam, že si nedovolíš do obchodu vstúpiť počas sviatku a nedele.
farnell
Star
Star

Teraz je to jedno. A ver,že tam chodím iba vtedy ak je to nutné.
A ak to bude zákonom ošetrené ,že ich skutočne zatvoria tak ma tým absolútne nenaseru.
Jediné čo ma serie sú ignoranti a egoisti. ;-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie je to jedno. Prečítaj si znova moje príspevky. A čítaj ich dovtedy, kým ich nepochopíš.
farnell
Star
Star

Mne stačili úplne tie prvé a ďalej som nemal silu ich čítať.
Naopak hneď prvé dva príspevky od hojka sú tie s ktorými som stotožnený úplne, čo sa naopak o tých tvojich povedať nedá.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No bojkotovat proti tomu nechodenim cez sviatky a vikendy do obchodov moc zmysel nema. Vela pripadov je obchody v nakupnych centrach su otvorene aj ked tam cely den nepachne ani noha cize ten bojkot nema zmysel.
farnell
Star
Star

To určite nie. Bojkot k ničomu nevedie.
Ak to nebude ošetrené zákonom tak ľudí nič nedonúti tam nechodiť.
Ale môžem zodpovedne prehlásiť, že práve sviatkom v nákupných centrách sa vždy vyhýbam.
Vtedy práve ľuďom najviac j.be.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov

Príspevok od používateľa kompi »

Ahojte hojkáči,

Po novom plati zakaz otvorenia obchodov každy jeden štátny sviatok týka sa to aj obchodných centier zauijíma ma váš nazor na túto problematiku.

Ja som ZÁSADNE proti pretože argument typu že chudak predavačky u mna neobstojí robia krátky a dlhý tyžden za dalšie argument typu sak nech si ludia nakúpia deň vopred ano každy celé dni sedí doma nikto nechodi do práce a kazdy ma mat v hlave to kedy co kupit lebo bude nijaky sviatok.

Vraj sa uvazuje aj o nedelnom zakaze to podla mna by uz uplne zaklincovalo kedze ludia si DOSŤ často robia dopredu nakup na celý tyzden.

Argumenty typu ludia nech chodia do prirody robia to to a to. Všetko toto su podla mna bludy lebo prikazuju a urcuju ludom zivot. Nehovoriac otom ako to podla mna zasahuje do slobody podnikania. a posledny argument ktorý tu spomeniem ze to vraj takto chodi v rakusku nemecku a ešte neviem kde.... Fajn ja som nech máme podobnú životnú uroven ako oni. Či berieme si len priklady tie ktoré politikom vyhovuju?

Vaše nazory na túto tému ma zauijimajú....
LukasqoO
King
King

Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov

Príspevok od používateľa LukasqoO »

no ja robim ci je alebo nie je sviatok, ale podla mna je dobre, aby mali volno
jedlo si kazdy den objednavam, cize nejako neriesim obchody...do obchodu chodim max kupit ranajky a nieco na pitie, varit sa mi uz nechce a vobec nie takto cez leto, preto to riesim objednavanim... miniem raz tolko penazi ale uz som sa s tym zmieril... ostane mi viac casu na dolezitejsie veci
takze vlastne vobec to neriesim :) ale chcel si pocut nazor
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja to celkom aj vitam, aj ked osobne mi bude chybat, ze si clovek nema kde nakupit ked nieco potrebuje. Ale nemam s tym problem, treba na to mysliet a kupit si skor co bude treba. Pred mozno dvomi rokmi som sa bavil neviem ci Vianoce alebo cez Velku noc s jednou predavackou v nakuonom centre a ta vravela, ze zavrete maju len 2 dni v roku. Ze niekedy taha aj 5 dni stale, ked su dovolenky, tak uz tahala aj dva tyzdne bez oddychu. Ked je clovek v Rakusku, tiez je v nedelu vela toho pozatvaraneho a ludia s tym nemaju problem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Neviem kolko rokov mas, ale v minulom rezime bolo tiez vsetko pozatvarane. Nielen sviatky ale aj nedele. Takze pre starsie rocniky to nie je ziadna novinka.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kompi napísal:Ja som ZÁSADNE proti pretože argument typu že chudak predavačky u mna neobstojí robia krátky a dlhý tyžden za dalšie argument typu sak nech si ludia nakúpia deň vopred ano každy celé dni sedí doma nikto nechodi do práce a kazdy ma mat v hlave to kedy co kupit lebo bude nijaky sviatok.
kto chodi do prace ma velmi dobry prehlad o tom, kedy bude sviatok, kedy nebude musiet ist do roboty.
kompi napísal: Vraj sa uvazuje aj o nedelnom zakaze to podla mna by uz uplne zaklincovalo kedze ludia si DOSŤ často robia dopredu nakup na celý tyzden.
problem urobit nakup na cely tyzden dopredu v piatok alebo v sobotu?
kompi napísal: Argumenty typu ludia nech chodia do prirody robia to to a to. Všetko toto su podla mna bludy lebo prikazuju a urcuju ludom zivot. Nehovoriac otom ako to podla mna zasahuje do slobody podnikania. a posledny argument ktorý tu spomeniem ze to vraj takto chodi v rakusku nemecku a ešte neviem kde.... Fajn ja som nech máme podobnú životnú uroven ako oni. Či berieme si len priklady tie ktoré politikom vyhovuju?
toto "my chceme slobodu!" je najvtipnejsie zo vsetkych. a neviem na co este mixujes do toho celeho zivotnu uroven.
tych 15 dni v roku, kedy nebudu otvorene obchody ta ako normalneho cloveka vobec, ale vobec nemusi ovplyvnit.
si predstav, ze v rakusku v nedelu je zavrete absolutne vsetko. male obchody, velke obchodne centra, vsetko. otvorene su restauracie, bary, benzinky. ved ty by si tu zomrel.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ale majú, tiež im to chýba a plno ich chodilo sem. Stačilo pozrieť značky na parkovisku pred avionom - Viedeň, burgerland a NO.

Maloobchod beriem ako službu obyvateľom...a ak je o túto službu záujem aj vo sviatok aj v nedeľu, mali by byť otváracie hodiny v kompetencii majiteľa predajne. Ten si sám zráta, či sa mu oplatí mať otvorené, alebo nie. (50% príplatok za sobotu a 100 % za nedeľu a sviatok).

Ak sa ideme baviť o argumente, že predavačky z obchodu majú byť vo sviatok s rodinou... Tak nech sú s rodinou vo sviatok všetci, nielen predavači v maloobchode. Čo tety na pumpe, reštaurácii, v múzeu, kine, divadle, na kúpalisku, predajne suvenírov atď... Tí si neslúžia byť s rodinou?
Hasičov, doktorov, záchranárov, policajtov ani nespomínam....

Nehovoriac o tom, že poznám plno ľudí, čo im ten starý systém v obchode vyhovoval, nakoľko voľna mali dosť v iné dni.
Niektorí si špeciálne plánovali prácu na tie dni kvôli príplatkom s tým, že voľno si užili streda štvrtok piatok napríklad.

Vyhovuje to osobne aj mne (aktuálne pracujem, nový zákon sa ma netýka), radšej si odrobím víkend a potom cez 4 dni voľna idem na výlety - minimum ľudí oproti pretlakom cez víkend....
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

akože predavačka v tescu ktorá tam chodí na štyri hodiny má počas sviatkov tiež riadne príplatky alebo sa to vzťahuje len na zamestnancov na plný uväzok?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To si nie som istý, malo by to tak byť bez rozdielu či si na polovičný alebo plný úväzok. Ale na tieto dni sa používali aj brigádnici-študenti (ktorí tieto príplatky pravdepodobne v dohode nemajú), ktorí tak prídu o možnosť privyrobiť si pri štúdiu...
Napísať odpoveď