Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa butthead »

Otazne je, ci to tak niekto chce, alebo ozaj mame takych neschopakov vo vlade, uz v tomto sa dost ludia konfrontuju medzi sebou, nie to problem skutocne riesit a vobec vyriesit.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Je to ako vsetko, ani p. Zitnanska nechce extremistov v base, ale potrebuje zlepsit kredit u nevlastnencov :)
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Ak by existoval nejaky "IQ" cenzus, drviva vacsina tych prizivnikov by nemala pravo volit a tym by sa vyriesil problem. Na co zivit niekoho, kto mi je na nic?
Ale takto sa rata hlas kazdeho negramotneho. Uz to nie je len Smer, ale pred tohtorocnymi volbach vraj aj OLaNO, ktori kupovali hlasy. Momentalna situacia vyhovuje ako stranam, tak aj ciganom - len nam nie.
Ak by sa im davky obmedzili, strany by prisli o svojich volicov (mozu sa za nich bit po hrudi) a nastala by zrejme situacia kedy by sa cigani snazili ziskat peniaze spat - bud by sa vystahovali do zahranicia alebo by sa zvysila miera kriminality.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Problém však je ten, že nie je možné vyselektovať zo spoločnosti iba určité skupiny ľudí, ktoré by sa potom riadili odlišnými zákonmi a nariadeniami než všetci ostatní. To skrátka v modernej slobodnej spoločnosti urobiť nejde, to čo platí pre nás platí aj pre nich a naopak. Ak by sa znevýhodňovali povedzme cigánske rodiny s 5, 6, 7, ... deťmi, tak rovnako tak by sa musela znevýhodniť aj akákoľvek iná rodina v štáte.

Celý tento "cigánsky problém" je len veľmi ťažko riešiteľný a ja osobne si ani nedokážem predstaviť ako ich namotivovať v živote tak, aby začali viesť život bežného európana. Je to o cigánskom prístupe, pozrite sa... aj biela rodina by v klídku mohla žiť takým životným štýlom. Osem detí a príjem máš zabezpečený. No ale ktorý zdravý chlap, by chcel mať doma 8 detí? Tobôž nie nakladať manželku, ktorá odrodila 8 detí... :D . My biely máme iné priority v živote, chceme mať menšie rodiny, chceme dobre platenú robotu, chceme chodiť upravení, na úrovni. Im sú tieto veci u prdele, nezdieľajú s nami takú tú klasickú predstavu pohodového života. V podstate toto by ma moc ani nesralo, nechcel by som 8 detí ani keby čo bolo... no stále aj my gadžovia máme tú možnosť žiť aj týmto spôsobom :D.

Horšie to majú v obciach, kde sú veľké osady a vysoká kriminalita (najmä krádeže) to je cigánska špecialita. Ja som tiež kradol, keď som bol mladší... boli sme ako straky, všetko, čo sa dalo speňažiť sme čórkli. Z dnešného pohľadu mi to príde hrozne sprosté, že sme to robili a okrádali ľudí, ktorí si museli na ten majetok poctivo zarobiť. Práve preto sa viem vcítiť do kože aj zlodeja a aj okradnutého a je to nahovno... Obyčajného človeka fest naserie, keď ti ukradnú niečo, na čo si si musel poctivo zarobiť. Takisto naserie, keď chodíš do roboty a chceš mať doma klídek a namiesto toho počúvaš blakot z osady a pozeráš sa na smetisko, ktoré okolo teba vzniká. Nie je to problém peňazí, čisto môžeš mať aj keď si chudák... je to mentalita a nastavenie romákov ako takých, im je to u prdele proste :) .
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Kissova bola bohovska - pan predseda, chodite vy vobec medzi obycajnych ludi a pytate sa ich na tento problem a ich nazory? ja totiz ano a je jedno ci su to byvali spoluziaci, kolegovia alebo rodina. ja sa ich na to pytam :D :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mna dojal Blaha. No povedzte mi, kto tomu blaznovi mohol vydať OP na znak svojpravnosti :shock:
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

To je ten pán tam hore, čo tak rád kričí?? :D

Môžeme byť radi, že nie sú 90.te... verím tomu, že v tých časoch, by už za takéto kauzy bol niekto popravený, alebo by mu vybuchlo autíčko. Koniec koncov som zvedavý, ako sa toto celé vykryštalizuje, lebo fakt napätie, aké teraz vládne na SVK tu už dávno nebolo.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Ja ziadne napatie nepocitujem. Mozno to bude tym, ze som z vychodu :D
Ale je fakt trapne zo strany opozicie, ze stale opakuju dookola to iste a su to vlastne len emotivne vylevy.
Asi hodinu dozadu uz aj poslankyna za LSNS poprosila nech poslanci prestanu opakovat to iste a obkecavat blbosti. Zo smeru na to slo tiez asi dalsich 5 takychto ziadosti. Potom vystupi Remisova a ta vy**be so vsetkymi a 10 min keca nejaky uryvok z knihy, ktoru citala. Na to pride podpredsednicka Nicholsonova a jej prve slova "ja tu tiez nic nove nepoviem, bohuzial sa budem opakovat". K tomu nepricetny Galko a Matovic, ktory musi ten transparent polozit na zem aj ked mu bolo povedane, ze ak to urobi, prerusi sa rokovanie. Taktiez Rajtar, ktory pride s konspiraciou, ze Basternak je len Ficov biely kon v komplexe Bonaparte kvoli tomu, ze povedal "mna z mojho domu nedostanete" - no to je mi teda argument.
Prisaham bohu, ze toto je len trapna reality show. Vynutia si schodzu a nerobia nic ine, len si vylievaju srdcia a odvolavaju sa na ludi (hlavne svojich blizkych), ze aj oni to tak citia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tá opozícia je tiež riadne trápna. Nebyť SMERu a rôznych káuz, ani neviem, čo by robili. Však by boli politicky úplne stratení (najmä matovičovci).

Blahu si musím zastať, minimálne z jednej stránky, ktorú načrtnem. Sledujem jeho FB, je predseda zahraničného výboru NRSR, často sa stretáva s rôznymi politickými a inými predstaviteľmi z celého sveta, chodí po konferenciách, kde sa nebojí verejne obhajovať svoj svetonázor, je VŠ učiteľ, autor viacerých monografií a štúdií, pracuje aj v SAVke. Ideologicky vám nemusí sedieť, ale je dosť trápne, ak sa na ňom odbavuje niekto anonymne na internetovom fóre, žvásta čosi o vrátení OP a pod. Je to fakt prízemné. :)
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

prízemné je obhajovat niekoho, kto nevie vytvoriť argument podoprený faktami...
Tá propaganda o zlom ušatom Galkovi je už megatrápna :) Pritom len odhalil další kúsok pozadia politickej scény, čo vydesilo aj červených aj modrých.

EDIT: gramatika opravená :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ale treba uznat, ze galkova komunikacia je prizemna. mne bola sympaticka jeho robota na ministerstve obrany, bol to prakticky prvy clovek, ktory to tam chcel trocha upratat a koli tomu aj dostal moj hlas, ale teraz sa prezentuje velmi slabo, malo by si ho zobrat na starost PR oddelenie, lebo takto vela popularity neziska.

inac co ma opozicia momentalne ine robit? je pravda, ze toho vela nataraju, ale je fajn, ze na to tlacia, lebo je neskutocne ze sa ti kauzy absolutne neriesia.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

M142 napísal:no ale treba uznat, ze galkova komunikacia je prizemna. mne bola sympaticka jeho robota na ministerstve obrany, bol to prakticky prvy clovek, ktory to tam chcel trocha upratat a koli tomu aj dostal moj hlas, ale teraz sa prezentuje velmi slabo, malo by si ho zobrat na starost PR oddelenie, lebo takto vela popularity neziska.

inac co ma opozicia momentalne ine robit? je pravda, ze toho vela nataraju, ale je fajn, ze na to tlacia, lebo je neskutocne ze sa ti kauzy absolutne neriesia.
Radsej by mali pomahat s predsednictvom a prijst s nejakym rozumnym navrhom, s ktorym by sa mohli zhodnut s vladnou koaliciou. Hoci len na tych 6 mesiacov, potom nech si zase hladaju spinu - budu mat na to 3,5 roka.
Den pred predsednictvom zvolaju schodzu a pocas nej nerobia nic ine len vyplakavaju. Cakal som na Matovica, ktory by to mohol "zachranit" a vyjadrit sa k tym dokazom, domnienkam a pod. Ale ked raz debil, stale debil. Najprv sa kvoli nemu prerusi shodza, potom da slovo Dankovi, ze transparent uz nepouzije. Zacne rozpravu, ktora vyzera nadejne, ale je namierena viac proti Ficovi nez proti Kalinakovi a v zavere to zaklincuje, pocas Galkovej poznamky tym, ze zase vytiahne transparent. Potom sa zase stiahne a ked Danko ukonci schodzu, on a este nejaky pan saso zase s transparentom v rukach.
Takto sa schodza odklada na neurcitu a jedine co Matovic tymto dosiahol je, ze aj poslanec zo Sme rodina prisiel s navrhom, aby sa upravil zasadaci poriadok v parlamente. Takze z dneska akurat to, ze zajtra o 9 rano bude novy zasadaci poriadok kde sa obmedzia taketo transparenty a Matovicovi zakazu nosit tricko.
Bravo opozicia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Opozicia robi presne to naco je urcena.
hughito
Redeemer
Redeemer

wladas napísal:Opozicia robi presne to naco je urcena.
Sčasti áno, ale sčasti mám dojem, že takýto dojem tu vládne preto, lebo sme zvyknutí len na slovenskú realitu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

aliquis28 napísal:Radsej by mali pomahat s predsednictvom a prijst s nejakym rozumnym navrhom, s ktorym by sa mohli zhodnut s vladnou koaliciou. Hoci len na tych 6 mesiacov, potom nech si zase hladaju spinu
navrhy boli, vzdy boli zmatene zo stola. nehovoriac o tom, ze nech by bol navrh aky chce dobry, tak neprejde uz len z principu. ziadna vladnuca strana nebude vedome prihravat body opozicii ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

aliquis28 napísal:Radsej by mali pomahat s predsednictvom
Prílohy
13516557_893672874111764_3541634176803131848_n.jpg
13516557_893672874111764_3541634176803131848_n.jpg (30.83 KiB) 1343 zobrazení
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

M142 napísal: navrhy boli, vzdy boli zmatene zo stola. nehovoriac o tom, ze nech by bol navrh aky chce dobry, tak neprejde uz len z principu. ziadna vladnuca strana nebude vedome prihravat body opozicii ;)
Tak to je tiez pravda, nahrat tymto ludom by nebolo najrozumnejsie. Ale keby si to aspon obhajili v parlamente. Toto bolo doslova a do pismena vyplakavanie. Taketo hranie na city a odvolavanie sa na ludi... Mne to pride ako taky zvlastny typ populizmu - pridu s kauzou, zacnu ju abnormalne propagovat aby sa toho chytili media a ludia o tom vedeli a potom sa vydavaju za ochrancov ludu, ktori to plne chapu a snazia sa im pomoct. Nehovorim, ze je zle riesit kauzy a hladat spinu, ale nie takto. Policajti nabehnu do Basternakovych firiem, budou, ... a opozicia to vydava ako "chudaci policajti, musia robit takuto zinscenovanu frasku aby sa Kalinak vedel obhajit". Dalej sa hraju na "hlas policajtov" a hovoria, ze cely PZ stratil doveru v ministra. Len toto povedia a zacnu, ze maju podozrenie, ze Kalinak ovplyvnuje vysetrovanie. No pokial ho tak nemaju radi a nedoveruju mu, nechaju sa nim ovplyvnit?
Jednoducho ta opozicia si najde cokolvek co by mohla skritizovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čosi do seba má aj argument o tom, že opozícia by musela vládnuť s Kotlebom, keby teda už k tomu došlo, že Fico a spol. padne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Napísať odpoveď