petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Diskusie na politické témy...

Ste za vystupenie Slovenska z EU?

Ano
4
13%
Nie
26
84%
Som nerozhodnuty
1
3%

Celkom hlasov: 31

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Príspevok od používateľa gogo956 »

1000€ v cistom je 1330€ brutto a to sa mi zda na robotnicku poziciu velmi slusny plat, castokrat tolko nezarabaju ani vysokoskolsky vzdelani ludia na zodpovednejsich poziciach. Skutocne nevidim dovod na to aby laviciari vyvreskovali ze ludia su zdierani /teda niekde ano, ale to su vynimki/.
Tiez pokial viem tak robotnici vo VW aj inde maju zlavy na auta oproti beznym cenam.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

ušlo že sa bavíme o hrubých mzdách a áno zľavy na autá tam majú tiež..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ale prosim ta, prestan s tym, vynimky su praveze automobilky, kmenovi robotnici v automobilkach su nieco ako elita medzi robotnikmi, take platy a vyhody nema nikto iny(btw tie zlavy nie su celoplosne a pre kazdeho, ale aj tak pekny benefit samozrejme) a do kmena sa teraz dostane uz len zopar stastlivcov rocne. za to niektori robotnici od dodavatelov, co nezriedka robia na tom istom pase alebo o par metrov dalej, ale rovnako "kvalifikovanu" robotu dostavaju tak 400-450e podla mesiaca :wink: dokonca som sa stretol s pripadom, ze dodavatel zamestnaval ludi na dohodu a nedostali ani minimalku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

To je oznaj zlava, ze VW Touareg ti ponuknu zo 64 tisic za 61 tisic. V reale 3 tisicky, ale mukel z VW si take auto asi nikdy nebude moct dovolit. Vyhoda su mozno losovacky na auta, nejaky maly VW Up! Co ma 20 tisic nakrutenych, na trhu po 10 tisic ide, tak pri stasti ho mozes kupit za 7500 eur. Alebo Passat za dobru cenu.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

aliquis28 napísal:Vo VW v Bratislave mas v cistom nejakych 1300-1400e, Zilina a Trnava 900-1000e. Nie su zaratane odmeny.
Mňa by skôr zaujímalo či to je čistý pracovný fond alebo aj s nadcasmi.
Pretože viem ako to v minulosti fungovalo. A ak si zratam bežný mesiac krát počet pracovných dní tak sa dostanem na 160-168 hod mesacne....
Takže páni , je to plat za čistý fond alebo je tých hodín viac ?
A na to mi najskôr z teoretikov a mediálnych vygumovancov neodpovie nik. Iba ak ten čo tam robí a vie ako to funguje.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

gogo956 napísal:1000€ v cistom je 1330€ brutto a to sa mi zda na robotnicku poziciu velmi slusny plat, castokrat tolko nezarabaju ani vysokoskolsky vzdelani ludia na zodpovednejsich poziciach. Skutocne nevidim dovod na to aby laviciari vyvreskovali ze ludia su zdierani /teda niekde ano, ale to su vynimki/.
od skončenia školy som robil v rôznych veľkých fabrikách a zo skúsenosti viem že čím väčšia fabrika tým to zdieranie je väčšie a prístup k ľudom o to horší, ak už ma niekto 5000 zamestnancov tak ich považuje len za čísla, čím ma zamenstnávateľ menej zamestnancov tým ma väčšiu tendenciu sa o nich "starať" čiže sa pripájam k názoru M142.
test napísal:To je oznaj zlava, ze VW Touareg ti ponuknu zo 64 tisic za 61 tisic. V reale 3 tisicky, ale mukel z VW si take auto asi nikdy nebude moct dovolit. Vyhoda su mozno losovacky na auta, nejaky maly VW Up! Co ma 20 tisic nakrutenych, na trhu po 10 tisic ide, tak pri stasti ho mozes kupit za 7500 eur. Alebo Passat za dobru cenu.
normálne som si to presne nezisťoval ale od ľudí mám že tie zľavy boli v niekoľkých desiatkách percent presne nepoviem nechcem trepať, a asi natom niečo pravda bude lebo z tých lacnejších áut ako sú UP-ka tak ich tam mal nejeden, samozrejme to boli výhody iba kmeňových zamestnancov a tie rôzne príplatky o ktorých bola reč v článku stranu dozadu tak agentúrny zamestnanci mohli iba o tom snívať.
farnell napísal: Mňa by skôr zaujímalo či to je čistý pracovný fond alebo aj s nadcasmi.
Pretože viem ako to v minulosti fungovalo. A ak si zratam bežný mesiac krát počet pracovných dní tak sa dostanem na 160-168 hod mesacne....
Takže páni , je to plat za čistý fond alebo je tých hodín viac ?
A na to mi najskôr z teoretikov a mediálnych vygumovancov neodpovie nik. Iba ak ten čo tam robí a vie ako to funguje.
ako som už písal:
tomas147 napísal:no to by ma zaujímalo ktoré pozície tam sú tak dobré platené lebo zamestnanec ktorý tam pracuje trebars 10 rokov dostane max 6.platovú triedu (občas výnimočne sa stane že 7.triedu ale to je vynímočné)a tam je priemer niekde v čistom okolo 1000e, samozrejme teraz mám na mysli zamestnancov pracujúcich na linke nie vyššie pozície.
čiže áno môže to byť čistý plat ale najprv si musíš odmuklovať na linke roky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ale to je nornalne ze clovek ktory nema extra vzdelanie zacne slusnejsie zarabat az po nejakych povedzme 10rokov praxe ked uz ziskal skills a posunul sa v profesionalnom rebricku. Lenze dnes kazdy chce mat hned po skole byt/dom/auto a 2x rocne zahranicnu dovolenku-lenze to nie je v podmienkach tohto statu realne. Ani za pracu v bankovnictve ci financnictve nedostanes hned super plat ale az po rokoch praxe pritom je to oblast kde su platy statisticky velmi vysoke.
Pritom vzdy je tu moznost pre aktivnych ze sa poberu nacas robit do zahranicia za lepsou placou,pripadne si zvysia kvalifikaciu a pod. Da sa robit napr vodica MKD kde zarobis uplne bezne zakladny plat+diety mesacne 1500-2000brutto.Slusne zarobia aj kvalitni remeselnici. Tie moznosti su a kto tvrdi ze nie tak nehovori pravdu.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

test napísal:To je oznaj zlava, ze VW Touareg ti ponuknu zo 64 tisic za 61 tisic. V reale 3 tisicky, ale mukel z VW si take auto asi nikdy nebude moct dovolit. Vyhoda su mozno losovacky na auta, nejaky maly VW Up! Co ma 20 tisic nakrutenych, na trhu po 10 tisic ide, tak pri stasti ho mozes kupit za 7500 eur. Alebo Passat za dobru cenu.
Konkretne na Touareg je zamestnanecka zlava 15%, takze to budu viac, ako 3 tisicky, ale chapem pointu, ze takato zlava je pre vyrobneho pracovnik nevyuzitelna. Ono taku istu zlavu dostanes aj bezne u importera, a zlavy kombinovat nemozno, cize je to totalne na nic. Skor su ine vyhody a zlavy, ktore stoja za rec, napr. bezurocne pozicky a podobne. Losovanie o auta sa uz dost predrazilo, takze to nie je ziadne terno.

A ludia na linke vo VW urcite nemaju 1000ku v cistom beznu vyplatu. Skor sa to na toto cislo moze vysplhat ked sa to na konci roka spriemeruje vratane vsetkych bonusov a 13. a 14. platov...Vtedy to 1000ku priemerne moze spravit. Ked bonusy clovek rozrata na 12 mesiacov tak to moze priemer v hrubom zdvihnut o tych 300....
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Zo skusenosti - vo firme, ktora robi sucasti do aut (sedadla, kufre, ...) v cesku clovek zarobi v priemere 800e na mesiac v cistom cez agenturu. Kmenovy to maju o nieco malo vyssie. "Majstri" maju dalsie odmeny za vedenie jednotlivych skupin a zastupcovia majstrov maju tiez dalsie priplatky. Skus si nejak odstupnovat ten plat (presne cisla vo vyssich poziciach neviem), ale urcite sa dostanes cez tych 1000e. A to je bezna 4x4 pracovna doba. Bez nadcasov a odmien.
1. Majster
2. Zastupca
3. Kmenovy
4. Externy - 800e v cistom
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

gogo956 napísal:Korag

kto prosim ta zaraba minimalne mzdy? podla statistickeho uradu je to iba cca 17percent vsetkych zamestnancov z toho vecsina z nich ju ma vedenu iba formalne kvoli odvodom a druhu cast mzdy dostavaju pekne na ručičku potichučky keš..
Prosim ta ty nezi podla statistickych uradov a v izolacii BA. Nemusi to byt konretne minimalna mzda, lebo z toho sa ozaj neda vyzit, aj 400-500eur v cistom je malo a to ti vravim ze zijem na zapadnom Sloevensku TT-TN kraj a tu to je uplne bezne, bol som v kontakte s tolkymi ludmi a firmami, ze to viem potvrdit.
A pochop ze BA nie je cele Slovensko.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale ono ani v tej BA to nie je zas tak, že všetci zarábajú tisíce €. Hold, my sme plebs a gogo sa pohybuje vo vybranej spoločnosti, lebo "všetkých" koho pozná, "nemajú problém" zarábať 2-3-4 tisíc či viac €. Úplná normálka. Ja už dlhšie nazývam túto situáciu pracovne "gogov svet" a beriem ho s rezervou. Ako pokojne, asi to tak bude, ale nemal byt to aplikovať na zvyšok slovenskej reality, ktorá je diametrálne odlišná.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Korag

1/najprv hovoris o minimalnej mzde a zrazu uz uznavas ze to teda minimalka nie ale ale 500v cistom co je cca 640brutto. A to je teda rozdiel, je to zavadzanie z tvojej strany.Tiez silno podcenujes pocet ludi ktory dostavaju druhu cast mzdy nacierno kvoli odvodom, co znamena ze priemerna mzda je este vyssia ako sa uvadza.

2/uz som to tu spominal viackrat: zabudate na podstatnu vec a to, ze ceny nehnutelnosti su ine v Ba, ine v mensom meste a ine na dedine. To za co na dedine postavis vilu za to v Ba kupis akurat tak mensi bytv v priemernej casti mesta.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Ano, ceny nehnutelnost su v Bratislave a v Michalovciach odlisne. Ale ceny jedla, benzinu, poistky, telefon, vlaky..., tie su vsade priblizne rovnake ;)
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

hojko napísal:gogo956: Ano, ceny nehnutelnost su v Bratislave a v Michalovciach odlisne. Ale ceny jedla, benzinu, poistky, telefon, vlaky..., tie su vsade priblizne rovnake ;)
Ceny jedla, ale jedine tak v supermarketoch. Som z vychodu, tento vikend som bol v Blave. Tu sa najes v restike aj pod 5e a poriadne. V Blave som nic pod 6e nenasiel a ak som chcel nieco lepsie (nie len vyprazany syr alebo rezne), cena bola 12-15e. Jedno jedlo ma stoji viac ako listok na vlak Kosice-Praha. A to nehovorim o velkej desine za 2e. V Kosiciach mas 18-ku master za 1,6e.
gogo956
Redeemer
Redeemer

To ze v supermarketoch stoji tovar o par centov menej v ba ako v mensich mestach uz nezachrani to ze v cenach nehnutelnosti je rozdiel velmi vyrazny. Plus nezabudajte ze sluzby su tiez drahsie,panske ostrihanie pod 7-8 nenajdete a ked chcete ist do trochu lepsej restiky na veceru a nejaketo pivko tak si pripravte aspon 30E
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Rozdielne ceny zapad vs. vychod sposobuje najma ponuka a dopyt, ked ludia zarabaju menej, menej aj nakupuju, detto aj pri bytoch, rozdiel medzi realnou hodnotou a predajnou bude velky, kde je vyssi dopyt po byvani, cena stupa, samozrejme clovek si priplati na hypo a cena sa v konieckoncov premietne aj v cenach v mensich prevadzkach a sluzbach. Teraz v Nitre je obrovsky dopyt po bytoch lebo jaguar, ceny stupli a v pomere priemerny zarobok/cena bytu je to horsie ako v BA, no predajcovia bytov prirozene skusaju, pretoze vzdy sa najde sialenec, kto to kupi, pretoze vsetci ti, ktori mali v plane dohladnej dobe kupit, panekaria.
Co sa tyka supermarketov, ak je rozdiel tak mizivy, vie niekto porovnat kvalitu medzi zapadom a vychodom ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:To ze v supermarketoch stoji tovar o par centov menej v ba ako v mensich mestach uz nezachrani to ze v cenach nehnutelnosti je rozdiel velmi vyrazny. Plus nezabudajte ze sluzby su tiez drahsie,panske ostrihanie pod 7-8 nenajdete a ked chcete ist do trochu lepsej restiky na veceru a nejaketo pivko tak si pripravte aspon 30E
Ja sa chodím strihať za 4,60. :P
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kde? Budem aj ja
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som pred par rokmi zainvestoval 30€ do strojceka, ale 100x ma uz ostrihal minimalne ;)
Btw ja skôr nadobudam pocit, ze zit na vychode ma svoje vyhody, najmä práve kvôli tym bytom...

Ked si vezmem, ze to co ma ide stat 130k v tomto zaprdenom akozevelkomeste, na vychode by bol slusny baracisko s pozemkom - tu taky defaultny 2-3i byt.

A co sa platov tyka, vo firme, kde pracujem robi nech 200 ludi a pracuju po celom Slovensku. Obchodnik v BA nema o nic lepsie podmienky ako ziaden iny. Teda v konecnom dosledku, v tomto pripade sa jednoducho viac oplati zit na vychode/kdekolvek, len nie v BA :)
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Nic revolucne, na toto ludia z vychodu prisli uz davno :D
Preto ta vlna nadavok na co sa vychodniari trepu na zapad - jednak viac zarobis a jednak ked sa vratis, mas tu vsetko lacnejsie.
Na dedine kupis dom so zahradou za cenu 2 izboveho bytu v Bratislave a este sa ti zvysi na rekonstrukciu.
Napísať odpoveď