Vymena disku v Lenovo Ideapad
Vymena disku v Lenovo Ideapad
Zdar všetkým,
mám notebook Lenovo Ideapad a chcel by som vymeniť pôvodné HDD za SSD. Mám len pár otázok (keďže som to ešte nerobil)
- ak sa vyskytne nejaký problém s NTB a budem ho musieť poslat do servisu, môžem ho jednoducho poslat bez disku? Nebudú s tým problémy, resp. má s tým niekto skúsenosti? (ten povodný disk by som totiž rád predal)
- je tam Win10 a chcel by som spraviť čistú inštalačku. Keď použijem instalacné médium pre Win 10, zoberie si inštalačka key priamo z BIOS-u automaticky alebo.. jak to funguje?
mám notebook Lenovo Ideapad a chcel by som vymeniť pôvodné HDD za SSD. Mám len pár otázok (keďže som to ešte nerobil)
- ak sa vyskytne nejaký problém s NTB a budem ho musieť poslat do servisu, môžem ho jednoducho poslat bez disku? Nebudú s tým problémy, resp. má s tým niekto skúsenosti? (ten povodný disk by som totiž rád predal)
- je tam Win10 a chcel by som spraviť čistú inštalačku. Keď použijem instalacné médium pre Win 10, zoberie si inštalačka key priamo z BIOS-u automaticky alebo.. jak to funguje?
Re: Vymena disku v Lenovo Ideapad
Zaruka by mala platit. Lenze disk sa meni dvomi sposobmi, jeden je spodna cast a dake 3 sroby, to neni problem. Druhy sposob je taky, ze musi ist von klavesnica, to je bezna vec u Lenova. Mne ten disk menil predajca za SSD so zachovanim zaruky. Ci by ti zaruka platila, ak to robis doma, tak neviem, podla mna auto, ved disk ci ram su veci, ktore sa bezne menia a nemaju vplyv na samotnu funkcionalitu notebooku (vacsinou je problem s doskou, displejom alebo napajacim obvodom).
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a ohľadom inštalácie, malo by to ísť automaticky, len musíš nastaviť boot order, aby bol prvý boot z DVD/USB a potom HDD
NTB maju roky jednoduche boot menu, trebars po stlaceni F12 alebo F2 sa zobrazi, ze odkial chce bootovat. Ale v principe mas pravdu, treba vybrat bootovaci zdroj, avsak moze byt zapnuty secure boot a tak ho treba najskor vypnut v biose, az potom mozes nastavit zdroj bootovania.
Díky za odpovede
Takže aby som to zhrnul - mozem ten starý disk s kludom predať, ano?
No tuto je treba vybrat klavesnicu ale s tým nemám problém.heker napísal:Zaruka by mala platit. Lenze disk sa meni dvomi sposobmi, jeden je spodna cast a dake 3 sroby, to neni problem. Druhy sposob je taky, ze musi ist von klavesnica, to je bezna vec u Lenova. Mne ten disk menil predajca za SSD so zachovanim zaruky. Ci by ti zaruka platila, ak to robis doma, tak neviem, podla mna auto, ved disk ci ram su veci, ktore sa bezne menia a nemaju vplyv na samotnu funkcionalitu notebooku (vacsinou je problem s doskou, displejom alebo napajacim obvodom).
Takže aby som to zhrnul - mozem ten starý disk s kludom predať, ano?
Ked som sa na toto pytal Lenovo predajcu povedal, kludne vymen o zaruku neprides, jedine ked pri vymene nieco poskodis, na tu cast prides o zaruku a disk si mam pre istotu odlozit, v pripade reklamacie to mam posielat s povodnym diskom. Co ked pri reklamacii ti notebook neopravia a daju ti dobropis? Prides o novy svoj disk, pripadne budes mat iny problem...
-
hojko
Site Admin
Kopa ludi disky vymenila za SSD, stare dala do boxov na externe disky alebo predala, nikto s tym nemal problem. Ano, moze sa stat, ze pride reklamacia, neopravitelna vada, dobropis a cau, prides o SSD a aj data. Ale pokial vie, ze sa nieco take stane, tak tam hodim len daky stary disk, aby tam nieco bolo.
Čiže proste úplne bez disku to do servisu poslat nemozem?
-
hojko
Site Admin
Neviem odpoved, teoreticky si myslim, ze ak sa zavada notebooku prejavuje urcitym sposobom, ktory nema s diskom nic spolocne ako napriklad pokazena doska ci graficka, chybna ram, displej, nabijanie, repro alebo neviem co dalsie, tak to nema s diskom nic spolocne a teda by tam ten disk ani nemusel byt. Ale nepoznam jednotlive podmienky prijmania obchodu na reklamaciu, odlisne podmienky moze mat servisne stredisko Lenova, aj odlisny pristup. Dokonca aj modelova rada moze mat odlisne podmienky, trebars ThinkPad vs. IdeaPad. Takze najlepsie by si mal informovat sa priamo u predajcu alebo rovno v servise Lenova. Kazdopadne ja by som si s tym hlavu nelamal, kupoval som do rodiny 2 notebooky Lenovo, oba mali disky vymenene za SSD a hned v ten den boli na Bazosi a behom par dni predane.
To je síce pekné, ale boli od vtedy v servise?hojko napísal:Kazdopadne ja by som si s tym hlavu nelamal, kupoval som do rodiny 2 notebooky Lenovo, oba mali disky vymenene za SSD a hned v ten den boli na Bazosi a behom par dni predane.
Ešte si to rozmyslím, pozisťujem a potom sa rozhodnem či sa to oplatí.
Zatial díky všetkým
-
hojko
Site Admin
Nebol v servise, pri kupe mi povedali, ze neni problem to dat reklamovat. Takze som sa tym zbytocne netrapil.
Okej.. SSD uz mam kupene - takze to uz len vymením a potom (neskôr) to tu predám