prosím Vás chcel by som sa spýtať či niekto nemá skúsenosť s nejakým E-mail clientom okrem outlook, v ktorom sa dá ľahko pracovať s viacerými e-mail adresami s pekným vizuálom a dobrými nastaveniami.
Thunderbird, konkretne pouzivam portable verziu, automaticky sa aktualizuje, je prehladny, pre kazdu adresu je mozne nastavit osobitne mnoho veci, napr. kontrola novych sprav - pre menej pouzivane/nepodstatne emaily napr. kazdu hodinu, pre dolezite 3 minuty a pod.
Samozrejmostou je mnozstvo roznych funkcii, no oproti ostatnym klientom je zaujimava kontrola pravopisu pre rozne jazyky, ale aj pre Slovencinu bez diakritiky, ako rozsirenie (dostupna je aj verzia s diakritikou).
AFAIK, Bat je plateny, resp. neviem ci je aj bezplatna verzia, ak aj ano, neviem ake ma obmedzenia. Navyse, si nie som isty, ci ma niektory iny klient prave kontrolu pravopisu Slovenciny BEZ diakritiky, mam pocit ze Thunderbird je jediny, z prehliadacov tiez asi len Mozilla - Firefox.
The Bat je plateny, trial verzia ma 30 dni obmedzenie. Cracknute verzie su na nete, prevazne ale starsie. Ako som uviedil, priklanam sa k Thunderbirdu.
Ja som z Thunderbirdu presiel na Mailbird a som uplne spokojny. Modernejsie UI, podpora Exchange (co bol hlavny dovod), integracia dalsich sluzieb do klienta (Dropbox, Slack, Facebook atd...), rychlost. Nevyhodou moze byt, ze momentalne nie je dostupny v slovencine. Je dostupny aj vo free verzii, kde umoznuje pouzit maximalne 3 ucty.
Uvazujem o zmene mailoveho klienta. Momentalne pouzivam The Bat! 6.3.4, co je vlastne dva roky stara verzia. Uvazujem nad Thunderbirdom, pripadne aj tym Mailbirdom, ale potrebujem tam mat cca. 6 uctov, individualnu synchronizaciu: primarne automaticky stahuje len 2-3 ucty, ostatne len ked chcem ja, samozrejme POP3/IMAP SSL/TLS, nepotrebujem tam Exchange. Myslim si, ze toto splni asi vacsina mailovych klientov, horsie je to s presunom mailov, nakolko ich tam mam par tisic a cele to zabera okolo 2GB. Potreboval by som to teda aj nejak hromadne presunut. Napada niekoho ako to spravit, resp. ci to nejaky klient umoznuje??? Do Thinderbirdu som nasiel plugin na import z The Bat!, ale je to z roku 2011 a podla komentarov to nefunguje, resp. to dnes uz nefunguje.
Edit: Tak som updatol The Bat! na 7.2, uvidime, ze ci bude dake zlepsenie, hlavne co sa tyka rychlosti, mrznutia...
V Thunderbird Portable pouzivam asi 5 uctov a da sa tam nastavit ci a kedy sa stahuje, pri starte, potom kazdych X minut, pre kazdy sa da nastavit zvlast.
Co sa tyka presunu tak neviem, TB ma integrovanu moznost importu, ja nemam ineho klienta, takze nemam ziadnu moznost, ale vyskusat to mozes.