Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Cize odhadom, pokus-omyl alias nijak, ze? Hlavne, ze tu davate rozumyYogi120 napísal:No na to budeš potrebovať ten rozum
Vzhľadom na to, že každý človek je iný, či už silou, stavbou, genetikou, atď atď, tak Ty máš na to asi nejakú zázračnú poučku, ktorá funguje bez toho, aby človek skúšal a bude navyše platiť na každého dokonale... 
keď budeš zdvíhať dookola tú istú vahu tak si na ňu proste telo zvykne a tým pádom ti svaly nebudú ďalej rásť keďže im nebudeš dávať k tomu stimul, samozrejme čím viac dávaš telo zabrať tým viac by si mu to mal aj vracať napr. čo sa týka kĺbov ich poriadne vyživovať, čo sa týka tých opakovaní tak nieje pravda že ak si dáš viac opakovaní tak potrháš svaly rovnako ako z vysokou váhou, naopak ak si tých opakovaní dávaš priveľa tak začínaš svaly spaľovaťLukasqoO napísal:jj budes mat velke svaly na ukor znicenych klboch... ked potom tuzis, tak nech sa paci
ja si spravim radsej viac opakovani a svaly 'potrham' rovnako dobre ako s velkymi vahami
V prvom rade by som pri objemovke cvicil s niekym kto ti ukaze spravnu techniku, najlepsie s licencovanym trenerom. Nie s tymi co si precitaju dake fora, nakombinuju tri jedalnicky z netu do jedneho, kupia tielka a rozdavaju rozumy. Presne ako aj ty.
Svaly sa určite nijak zvlášť nespaľujú pri vysokom počte opakovaní, to je mýtus. Veľa opakovaní je však jednoducho pre naturálneho cvičenia neefektívna a zdĺhavá forma tréningu. Avšak v rámci istej zmeny je vhodné, aby si nerobil 3 krát do týždňa len 3x5 alebo 3x8, preto sa dá tréningu rozdeliť a každý tréningový deň ísť iný počet - pričom jeden deň môže byť forma 3x12, pričom 12 opakovaní je taký strop.tomas147 napísal: keď budeš zdvíhať dookola tú istú vahu tak si na ňu proste telo zvykne a tým pádom ti svaly nebudú ďalej rásť keďže im nebudeš dávať k tomu stimul, samozrejme čím viac dávaš telo zabrať tým viac by si mu to mal aj vracať napr. čo sa týka kĺbov ich poriadne vyživovať, čo sa týka tých opakovaní tak nieje pravda že ak si dáš viac opakovaní tak potrháš svaly rovnako ako z vysokou váhou, naopak ak si tých opakovaní dávaš priveľa tak začínaš svaly spaľovať
Pri bežnom kulturistickom tréningu je to rozmedzie cca 5 (op.) - 12 (op.). Ja osobne už cvičím úplne inak, idem max. 3 opakovania, ale moje ciele a štruktúra tréningu sú už iné.
Svaly sa nicia pri vysokom tepe, ked je vysoka intenzita cvicenia. Vtedy sa spaluje glykogen.
konkrétne to o spaľovani mám z videa nejakého profi kulturistu takže neviem či trepal ale dáva mi to logiku(už neviem koho), samozrejme obmieňanie je dôležité ale viac by som sa priklonil k obmieňaniu cvikov, čo sa týka opakovaní tak tam je dôležitý "time under tension" čiže čas pod napätím tzn. je rozdiel ak dám 8 opakovaní benchpress a 8 opakovaní výpony v sede (samozrejme ďalej hrá rolu aj rýchlosť opakovaní) čiže by som to negeneralizoval.hughito napísal: Svaly sa určite nijak zvlášť nespaľujú pri vysokom počte opakovaní, to je mýtus. Veľa opakovaní je však jednoducho pre naturálneho cvičenia neefektívna a zdĺhavá forma tréningu. Avšak v rámci istej zmeny je vhodné, aby si nerobil 3 krát do týždňa len 3x5 alebo 3x8, preto sa dá tréningu rozdeliť a každý tréningový deň ísť iný počet - pričom jeden deň môže byť forma 3x12, pričom 12 opakovaní je taký strop.
Pri bežnom kulturistickom tréningu je to rozmedzie cca 5 (op.) - 12 (op.). Ja osobne už cvičím úplne inak, idem max. 3 opakovania, ale moje ciele a štruktúra tréningu sú už iné.
Glykogén sa spaľuje všeobecne pri posilňovaní.
Vysoký počet opakovaní = rysovačka.. tento mýtus frčal už v dobe, keď som začínal cvičiť ja, čo je dobrých 8-9 rokov. A samozrejme, že treba obmieňať aj cviky.
Snáď nebude celý týždeň cvičiť benchpress.
Vysoký počet opakovaní = rysovačka.. tento mýtus frčal už v dobe, keď som začínal cvičiť ja, čo je dobrých 8-9 rokov. A samozrejme, že treba obmieňať aj cviky.
ja som písal že pri vysokom počte opakovaní sa začínajú spaľovať svaly, rysovačka nemá nič spoločné zo spaľovaním svalov ale tukovhughito napísal:Glykogén sa spaľuje všeobecne pri posilňovaní.
Vysoký počet opakovaní = rysovačka.. tento mýtus frčal už v dobe, keď som začínal cvičiť ja, čo je dobrých 8-9 rokov. A samozrejme, že treba obmieňať aj cviky.Snáď nebude celý týždeň cvičiť benchpress.
Ale čo je to podľa teba "vysoký počet opakovaní?"
No s rozumom, tak ako vysoke vahy 
heker, rozum by sa mal používať pri všetkom ..napr. aj pri diskusii na fóre..ale to je lol, ze? 
reagoval som na toto tu čiže podľa toho čo píše si dá nejakú menšiu váhu napr. na benchpress a spraví tam nejakých 20 opakovaní čo už bude kontraproduktívne, ja osobne som na benchpress chodil 6-8 opakovaní(uvádzam benchpress iba ako príklad nie preto že to bol môj jediný cvikhughito napísal:Ale čo je to podľa teba "vysoký počet opakovaní?"
LukasqoO napísal:jj budes mat velke svaly na ukor znicenych klboch... ked potom tuzis, tak nech sa paci
ja si spravim radsej viac opakovani a svaly 'potrham' rovnako dobre ako s velkymi vahami
To tu opakujem stále, ísť vyššie ako 12 opakovaní je blbosť, ak nerátame možno nejakú rozcvičku s profound tyčkou.
takže ak som dobre pochopil z vašich rôznorodých názorov, tak vhodné bude aby som pri daných váhach zvládol 10 opakovaní s prehľadom bez toho aby ma nejak krútilo pri benchu
Nepochopil si.
tak to vysvetli
ak chces aby ti rastli svaly, dolezite je aby si stale stresoval svaly. nemozes si povedat ze musim dat 10 opakovani s takou vahou.
lepsie je dat jeden den 5 opakovani, druhy 6, treti 7... ked sa dostanes na nejaku hranicu (8-12), tak treba zvysit vahu a zacat odznova.
lebo ako tu pisal uz niekto vyssie, ked budes robit stale dookola to iste, telo si na to zvykne a svaly neporastu.
lepsie je dat jeden den 5 opakovani, druhy 6, treti 7... ked sa dostanes na nejaku hranicu (8-12), tak treba zvysit vahu a zacat odznova.
lebo ako tu pisal uz niekto vyssie, ked budes robit stale dookola to iste, telo si na to zvykne a svaly neporastu.
japaja a co keby si skusal cvicit a poznavat svoje telo predtym, nez sa tu budes donekonecna pytat ?
Ja cvicim viac opakovani (rozumej 12) a viac serii. Kazde 3 mesiace obmienam cviky, aby som tie svaly zatazoval inym sposobom ako predtym. A to, ze si telo zvykne na tu vahu je pravda, preto obmienas cviky po par mesiacoch. Takze tak.
Hlavne zacni cvicit a pocuvaj svoje telo. To ze niekto zdviha 30 kilo na bicak neznamena, ze to musis zdvyhat aj ty aby si vyzeral jak on. Radsej cvic s mensimi vahami a spravnou techikou ako sa tam nadriapat s tazkymi vahami ale so zlou technikou... "Vsak on je velky a ja chcem byt velky ako on, tak to budem cvicit aj tak ako on" ... a potom pride pretazenie (hlavne prednej strany deltovych svalov a krizov) pri ktorych si uz nezacvicis. Takze hej, ja budem cvicit s lahsimi vahami po dlhsiu dobu ako s tazsimi, pri ktorych sa ti dostavia ovela rychlejsie + nemusim zrat na kila kadejake vyzivy na klby. Stacia mi ziviny z normalnej potravy.
Hlavne dodrzuj spravnu techniku a stravu. Viac ti nemam co k tomu povedat.
Ja cvicim viac opakovani (rozumej 12) a viac serii. Kazde 3 mesiace obmienam cviky, aby som tie svaly zatazoval inym sposobom ako predtym. A to, ze si telo zvykne na tu vahu je pravda, preto obmienas cviky po par mesiacoch. Takze tak.
Hlavne zacni cvicit a pocuvaj svoje telo. To ze niekto zdviha 30 kilo na bicak neznamena, ze to musis zdvyhat aj ty aby si vyzeral jak on. Radsej cvic s mensimi vahami a spravnou techikou ako sa tam nadriapat s tazkymi vahami ale so zlou technikou... "Vsak on je velky a ja chcem byt velky ako on, tak to budem cvicit aj tak ako on" ... a potom pride pretazenie (hlavne prednej strany deltovych svalov a krizov) pri ktorych si uz nezacvicis. Takze hej, ja budem cvicit s lahsimi vahami po dlhsiu dobu ako s tazsimi, pri ktorych sa ti dostavia ovela rychlejsie + nemusim zrat na kila kadejake vyzivy na klby. Stacia mi ziviny z normalnej potravy.
Hlavne dodrzuj spravnu techniku a stravu. Viac ti nemam co k tomu povedat.