petícia za vystúpenie Slovenska z EU
Re: petícia za vystúpenie Slovenska z EU
Niekedy nemam ten pocit, ze by na to dosli, sudiac podla reakcii celkovo.
Spat k teme, uz je tu aj peticia za vystupenie z NATO.
http://www.ta3.com/clanok/1086718/kotle ... -nato.html
Takze zavedieme hranice, do Ceska s pasom, ci vizami, zavedieme vojencinu, armadu zafinancujeme zvysenim dani na 30% a ked nas opustia automobilky a subdodavatelia, tak to nahradime pestovanim kukurice - asi takto si to predstavuje?
http://www.ta3.com/clanok/1086718/kotle ... -nato.html
Takze zavedieme hranice, do Ceska s pasom, ci vizami, zavedieme vojencinu, armadu zafinancujeme zvysenim dani na 30% a ked nas opustia automobilky a subdodavatelia, tak to nahradime pestovanim kukurice - asi takto si to predstavuje?
Taká by bola realita, Kotleba to bude prezentovať v zmysle demagogických rečí o slobode a vymanenia sa diktátu Bruselu. Referendá u nás síce moc nefrčia, ale človek aby sa normálne bál o výsledok.
zaujimalo by ma, ci je ta peticia za vystupenie z NATO nova, ale ta ista, s ktorou ludia okolo "alternativnych" medii otravaju uz par rokov a stale nie su schopni najst dost podpisov
"Vieme dobre, ako referendá na Slovensku dopadli, a v drvivej väčšine išlo o mrhanie energiou a prostriedkami,"
"o novom kvóre uvažujú o hranici 33 percent voličov"
Takze by prisla tretina volicov, tak 2/3 by boli za vystup, to je 22% opravnenych volicov (mozno 15% obyvatelov), to by mal byt dostatocny mandat na vystupenie z EU ci NATO? Neslo by potom prave o to mrhanie energiou a prostriedkami?
Spominali to dnes niekde, ze mladi co nezazili zeleznu oponu, pasy, viza, si vyhody ako volny pohyb osob nevazia, nedokazu to ocenit, lebo si nevedia predstavit ze by dane vyhody nemali. Mozno by mohli niektore vyhody zablokovat, len docasne, napr. schengen, iba teraz na 2 mesiace, vsetci studenti a pracujuci po EU domov, na dovolenky vybavit pasy...
Takze by prisla tretina volicov, tak 2/3 by boli za vystup, to je 22% opravnenych volicov (mozno 15% obyvatelov), to by mal byt dostatocny mandat na vystupenie z EU ci NATO? Neslo by potom prave o to mrhanie energiou a prostriedkami?
Spominali to dnes niekde, ze mladi co nezazili zeleznu oponu, pasy, viza, si vyhody ako volny pohyb osob nevazia, nedokazu to ocenit, lebo si nevedia predstavit ze by dane vyhody nemali. Mozno by mohli niektore vyhody zablokovat, len docasne, napr. schengen, iba teraz na 2 mesiace, vsetci studenti a pracujuci po EU domov, na dovolenky vybavit pasy...
aj keby za vystupenie z NATO rozhodovalo viac ako 3 miliony volicov, tak ma zaujima, ze kto by to zaplatil. nove kasarne, polrocny vycvik, uniformy, stravu. znovu povolat dostojnikov. tym davat plat, potom dochodok.
vizove/pasove prazdniny. uz vidim ako to akceptuju zamestnavatelia a vysoke skoly v zahranici...
vizove/pasove prazdniny. uz vidim ako to akceptuju zamestnavatelia a vysoke skoly v zahranici...
kľudne by to kvórum mohlo byť aj nižšie, prečo by niekoho malo zaujímať že sa referenda zúčastnilo málo ľudí? proste ak 90% ľudí nezaujíma čo sa deje v ich krajine a nemá záujem s tým niečo robiť tak nech o tom rozhodne zvyšných 10% ľudí ktorí si dajú aspoň tú námahu zdvihnúť riť a ísť odhlasovaťDreamer napísal:"Vieme dobre, ako referendá na Slovensku dopadli, a v drvivej väčšine išlo o mrhanie energiou a prostriedkami,"
Myslim, ze pre EU by sa nemohlo stat nic lepsie, ako odchod maleho statu ako Slovensko, odisli by vsetci velki investori, brutalne by stupla nezamestnanost, museli by sa zvysit dane, zvysilo by sa zadlzenie statu, pre EU dokonaly priklad, ktorym by mohla strasit pripadne dalsie staty.
ja vôbec nepíšem o tom že by bolo pre nás dobre vystúpiť z EU, reagoval som na to kvórum
tomas147 - tiez som nereagoval na tvoj prispevok, pri odosielani som ho este nevidel, ale...
Vazne si myslis ze 10% ludi by malo dostat taku moc? Na Slovensku je urcite aspon 10% ludi, ktori odhlasuju kadejaky nezmysel, ak sa najde niekto schopny vhodne prekrutit pravdu a fakty, vystup z EU, NATO, trest smrti, vojencina a nepriamo prakticky krach Slovenska.
Nie je pravda ze 90% ludi to nezaujima, mnohi hlasovat nemozu, vratane studentov a deti, ktorych by zmeny postihli najviac, ako by si to ty vysvetlil svojim detom?
Navyse, dokazes si predstavit, kolko peticii a referend by rozne skupiny zacali organizovat ak by bolo kvorum 10%? To by sme hlasovali aj kazdy mesiac. Navyse, okrem financnej otazky je tu aj potrebna informacna kampan, aby dostali bezni obcania, ktori sa o politiku nezaujimaju potrebne informacie, nejde tu len o (ne)zaujem o krajinu, ale (ne)zaujem o vzdelavanie sa v tejto oblasti, bez neho sa rozhodnu len na zaklade roznych polopravd a nepodlozenych slubov.
Vazne si myslis ze 10% ludi by malo dostat taku moc? Na Slovensku je urcite aspon 10% ludi, ktori odhlasuju kadejaky nezmysel, ak sa najde niekto schopny vhodne prekrutit pravdu a fakty, vystup z EU, NATO, trest smrti, vojencina a nepriamo prakticky krach Slovenska.
Nie je pravda ze 90% ludi to nezaujima, mnohi hlasovat nemozu, vratane studentov a deti, ktorych by zmeny postihli najviac, ako by si to ty vysvetlil svojim detom?
Navyse, dokazes si predstavit, kolko peticii a referend by rozne skupiny zacali organizovat ak by bolo kvorum 10%? To by sme hlasovali aj kazdy mesiac. Navyse, okrem financnej otazky je tu aj potrebna informacna kampan, aby dostali bezni obcania, ktori sa o politiku nezaujimaju potrebne informacie, nejde tu len o (ne)zaujem o krajinu, ale (ne)zaujem o vzdelavanie sa v tejto oblasti, bez neho sa rozhodnu len na zaklade roznych polopravd a nepodlozenych slubov.
Dreamer napísal:tomas147 - tiez som nereagoval na tvoj prispevok, pri odosielani som ho este nevidel, ale...
1.Vazne si myslis ze 10% ludi by malo dostat taku moc? Na Slovensku je urcite aspon 10% ludi, ktori odhlasuju kadejaky nezmysel, ak sa najde niekto schopny vhodne prekrutit pravdu a fakty, vystup z EU, NATO, trest smrti, vojencina a nepriamo prakticky krach Slovenska.
2.Nie je pravda ze 90% ludi to nezaujima, mnohi hlasovat nemozu, vratane studentov a deti, ktorych by zmeny postihli najviac, ako by si to ty vysvetlil svojim detom?
3.Navyse, dokazes si predstavit, kolko peticii a referend by rozne skupiny zacali organizovat ak by bolo kvorum 10%? To by sme hlasovali aj kazdy mesiac. Navyse, okrem financnej otazky je tu aj potrebna informacna kampan, aby dostali bezni obcania, ktori sa o politiku nezaujimaju potrebne informacie, nejde tu len o (ne)zaujem o krajinu, ale (ne)zaujem o vzdelavanie sa v tejto oblasti, bez neho sa rozhodnu len na zaklade roznych polopravd a nepodlozenych slubov.
1.nato sa dá pozerať aj z druhej stránky a tých 10% ľudí by mohlo odhlasovať práve niečo čo by našu krajinu posunulo dopredu(myslím to všeobecne vôbec mi nejde o referendum týkajúce sa EU)
2.hocijaká zmena postihne či už pozitívne alebo negatívne študentov a deti nech hlasuje v referende 10% alebo 100% občanov
3.veľmi trefná poznámka to mi nenapadlo ale čo sa týka tej druhej časti tak na základe toho sa väčšina ľudí rozhoduje aj teraz čiže to nehrá žiadnu rolu proste ak človek chce tak si nájde informácie k danej problematike ak nechce tak bude veriť tomu čomu chce/potrebuje
1. Samozrejme, no aka je pravdepodobnost ze sa to vyuzije pre nieco pozitivne? Co myslis ze skor ziska zaujem ludi, populisticky vystup z NATO, EU, alebo nieco pozitivne?
2. Neodpovedal si na otazku, je vyrazne menej pravdepodobne ze 50% ci 100% odhlasuje nieco likvidacne pre Slovensko ako 10%. Neodpovedal si na moju otazku BTW.
3. Lenze teraz sa obcania rozhoduju kazde 4 roky, ak pocitame aj ine volby, max. niekolkokrat, existuju diskusie v tv, mnoho clankov, programy stran a pod., no absolvovat toto vsetko mozno aj skoro kazdy mesiac, myslis ze by niekolko MILIONOV obcanov popri svojich vlastnych problemoch si dokladne studovalo a zistovalo problematiku kazdeho jedneho referenda?
Taktiez si neodpovedal na toto:
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2016, 2:38)
Mozno je problem v tom, ze ludia maju pravo volit, ale nemaju ziadnu povinnost, nemusia si zistovat informacie, nemusia hladat suvislosti, nepotrebuju najst pravdu, dokonca mozu prist a hlasovat ako opica, ci papagaj, alebo hlasovat podla klamlivych informacii, niekto povedal ze moznost A je spravna, tak zahlasujeme za A. Prakticky je take hlasovanie mozno aj v rozpore s ustavou, teda konkretne ustavne pravo hlasovat podla vedomia a svedomia - ked obcan nepouzije svoje VEDOMIE, len nejaku emociu, tak vlastne sa tym spochybnuje samotne hlasovanie (viem ze som to opat mozno prehnal, vztahuje sa to hlavne na poslancov, ale aj tak..).
2. Neodpovedal si na otazku, je vyrazne menej pravdepodobne ze 50% ci 100% odhlasuje nieco likvidacne pre Slovensko ako 10%. Neodpovedal si na moju otazku BTW.
3. Lenze teraz sa obcania rozhoduju kazde 4 roky, ak pocitame aj ine volby, max. niekolkokrat, existuju diskusie v tv, mnoho clankov, programy stran a pod., no absolvovat toto vsetko mozno aj skoro kazdy mesiac, myslis ze by niekolko MILIONOV obcanov popri svojich vlastnych problemoch si dokladne studovalo a zistovalo problematiku kazdeho jedneho referenda?
Taktiez si neodpovedal na toto:
Vazne si myslis ze 10 ci 20% obyvatelov by stacilo na to aby sme opustili EU - co by mohlo mat za nasledok prakticky krach Slovenska, alebo aby sme zaviedli trest smrti a mozno aj nevinni ludia by zomreli? Sledujes nejake diskusie, fb a pod., ake nezmysly, hoaxy, populisticke nezmysly, propagandy rozneho druhy ludia zdielaju a povazuju za pravdu? Ja by som zaviedol mozno aj IQ test pred hlasovanim a kto by nepresiel cez urcitu hranicu, nemal by moznost volit (mozno som to aj prehnal, ale...).Takze by prisla tretina volicov, tak 2/3 by boli za vystup, to je 22% opravnenych volicov (mozno 15% obyvatelov), to by mal byt dostatocny mandat na vystupenie z EU ci NATO? Neslo by potom prave o to mrhanie energiou a prostriedkami?
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2016, 2:38)
Mozno je problem v tom, ze ludia maju pravo volit, ale nemaju ziadnu povinnost, nemusia si zistovat informacie, nemusia hladat suvislosti, nepotrebuju najst pravdu, dokonca mozu prist a hlasovat ako opica, ci papagaj, alebo hlasovat podla klamlivych informacii, niekto povedal ze moznost A je spravna, tak zahlasujeme za A. Prakticky je take hlasovanie mozno aj v rozpore s ustavou, teda konkretne ustavne pravo hlasovat podla vedomia a svedomia - ked obcan nepouzije svoje VEDOMIE, len nejaku emociu, tak vlastne sa tym spochybnuje samotne hlasovanie (viem ze som to opat mozno prehnal, vztahuje sa to hlavne na poslancov, ale aj tak..).
nemyslim ze referendum o vystupeni SVK z EU bude uspesne, vobec sa netreba bat o vysledok,paradoxne tym Kotleba iba strati preferencie lebo sa jasne vyprofiluje ze to dojde aj jeho niektorym terajsim volicom
1. ak niekto chce urobiť pre krajinu či už niečo pozitívne alebo negatívne tak si tie podpisy nazbiera či ich treba 5 alebo milion, viď. Kotleba.
2.že ako by som to vysvetlil svojím deťom?
ako oni mne vysvetlia že žijem v krajine v ktorej vládne samá korupcia? že ľudia skáču pod vlak lebo nemajú na základne potreby? veď predtým bolo vyššie kvórum na referendum ako ste to dopustili?? dúfam že chápeš čo som tým chcel povedať
3.o každom referende sa vždy vedú diskusie v telkách atď. ako si to uvádzal, ty tu už zachádzaš do extrémov že tu bude referendum každý druhý deň
2.že ako by som to vysvetlil svojím deťom?
3.o každom referende sa vždy vedú diskusie v telkách atď. ako si to uvádzal, ty tu už zachádzaš do extrémov že tu bude referendum každý druhý deň
a nemrhá sa teraz energiou a prostriedkami na referendá ktorých sa tak či tak nezúčastni dostatočný počet ľudí? proste ak niekto nemá záujem rozhodovať o chode krajiny prečo by sme o tom nemohli rozhodnúť my menšina ktorý záujem máme? a také že ľudia majú kopu iných problémov u mňa neplatí, v sobotu na obed keď idú svoje problémy riešiť do krčmy tak cestou môžu zahlasovaťTakze by prisla tretina volicov, tak 2/3 by boli za vystup, to je 22% opravnenych volicov (mozno 15% obyvatelov), to by mal byt dostatocny mandat na vystupenie z EU ci NATO? Neslo by potom prave o to mrhanie energiou a prostriedkami?
no ja by som si tým zas tak istý nebol, možno môj pocit vychádza z toho že sa nachádzam v okolí ľudí ktorí by za výstup z EU boligogo956 napísal:nemyslim ze referendum o vystupeni SVK z EU bude uspesne, vobec sa netreba bat o vysledok,paradoxne tym Kotleba iba strati preferencie lebo sa jasne vyprofiluje ze to dojde aj jeho niektorym terajsim volicom
a co v priprade, ze mi zakon nedovoluje zucastnit sa na referende, lebo zijem mimo Slovensko a jeho vysledky sa ma bytostne dotknu? alebo ak by som aj bol doma, tak by som sa necitil byt povolany na to, aby som rozhodol o zavaznej udalosti v krajine, ktora mi vydala pas? alebo si nemyslim, ze je spravne rozhodovat o ludskych pravach pre nabozenske a ine mensiny?
jackb:tak ak sa nato necítiš tak sa referend nezúčastňuj a rozhodnú to za teba druhý alebo čo si týmito otázkami chcel naznačiť? že sú referendá blbosť?
tomas147, nie. nemyslim si, ze refrendum je blbost. myslis si blbost je znizovat alebo rusit kvorum. lebo mam pocit, ze nie som jediny, kto sa niektore referenda neciti. lebo potom by sa mohlo lahko stat, ze si gemerska vecierka vymysli kravinu, tu si za statne aj odhlasuje ale znasat to bude ovela viac ludi
tomas147
3. Nepisal som ze kazdy druhy den, to ty uz prehanas, ale skoro kazdy mesiac je celkom realny, alebo niekolkokrat do roka ale polepenych niekolko, aj teraz sa zbieraju podpisy pre 2 referenda, prip. bude jedno s 10 otazkami, podpisy mozu ziskavat pri jednej akcii pre niekolko roznych referend - a hlavne motivacia pri kvore 10% by bolo neporovnatelne vyssia.
Samozrejme, ja som za zmeny, aby ziskalo referendum silnejsi mandat, ale ako aj v Britanii, zvazovali ze by bolo potrebne upravit podmienky, aby 52 ci 51% nemohlo tak lahko rozhodnut. Mozno pri menej zavaznych otazkach by mohlo byt kvorum nizsie, ale tazko by sa rozhodovalo co je menej zavazne. Taktiez by sa referenda mali konat v urcitych obdobiach, bud popri volbach, alebo maximalne 1-2x rocne a ak by bolo viacero referend, tak by si obcan vybral ktorych za zucastni.
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2016, 14:51)
Este ma napadlo, chcelo by to viac sa priblizit ludom v informovanosti, aj ked su diskusie vo verejnopravnych mediach, tak mnoho ludi mozno aj bez zakladneho vzdelania, prip. s problemami ukoncenym zakladnym, sa rozhodne podla populistu. Dalsia skupina su obcania ktori neovladaju slovensky jazyk, alebo nie dostatocne, ti prakticky ani nie su schopni sa k informaciam dostat, rozhoduju sa len podla info od par ludi.
Dalsi velky problem je facebook, tam si mozu zverejnovat propagandu a hoax, totalne klamstva rozne skupiny, ti ludia to zdielaju retazovo a prakticky sa nenajde nikto s inym nazorom, lebo ti zaslepeni ludia by nevedeli, alebo nechceli pochopit. Najhorsie su obrazky, co je na fotke predsa musi byt pravda, alebo kratky text, je to velkymi pismenami na fb, tak to musi byt pravda, ti ludia nikdy nezistuju ci su tie informacie pravdive a slepo to zdielaju. Chcelo by to fb stranku ako je hoax.cz ktora by vysvetlovala specialne rozne odkazy a obrazky, aby toto zdielali ludia a mozno to tej druhej skupine otvori oci.
3. Nepisal som ze kazdy druhy den, to ty uz prehanas, ale skoro kazdy mesiac je celkom realny, alebo niekolkokrat do roka ale polepenych niekolko, aj teraz sa zbieraju podpisy pre 2 referenda, prip. bude jedno s 10 otazkami, podpisy mozu ziskavat pri jednej akcii pre niekolko roznych referend - a hlavne motivacia pri kvore 10% by bolo neporovnatelne vyssia.
Nemrha sa prave preto, ze kazdy rozumny clovek si poriadne rozmysli, ci to ma nadej na uspech. Navyse, pri kvore 50% je mozne to povazovat za dostatocny mandat pre dolezite otazky, ako bol vstup do EU.a nemrhá sa teraz energiou a prostriedkami na referendá ktorých sa tak či tak nezúčastni dostatočný počet ľudí?
Samozrejme, ja som za zmeny, aby ziskalo referendum silnejsi mandat, ale ako aj v Britanii, zvazovali ze by bolo potrebne upravit podmienky, aby 52 ci 51% nemohlo tak lahko rozhodnut. Mozno pri menej zavaznych otazkach by mohlo byt kvorum nizsie, ale tazko by sa rozhodovalo co je menej zavazne. Taktiez by sa referenda mali konat v urcitych obdobiach, bud popri volbach, alebo maximalne 1-2x rocne a ak by bolo viacero referend, tak by si obcan vybral ktorych za zucastni.
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2016, 14:51)
Este ma napadlo, chcelo by to viac sa priblizit ludom v informovanosti, aj ked su diskusie vo verejnopravnych mediach, tak mnoho ludi mozno aj bez zakladneho vzdelania, prip. s problemami ukoncenym zakladnym, sa rozhodne podla populistu. Dalsia skupina su obcania ktori neovladaju slovensky jazyk, alebo nie dostatocne, ti prakticky ani nie su schopni sa k informaciam dostat, rozhoduju sa len podla info od par ludi.
Dalsi velky problem je facebook, tam si mozu zverejnovat propagandu a hoax, totalne klamstva rozne skupiny, ti ludia to zdielaju retazovo a prakticky sa nenajde nikto s inym nazorom, lebo ti zaslepeni ludia by nevedeli, alebo nechceli pochopit. Najhorsie su obrazky, co je na fotke predsa musi byt pravda, alebo kratky text, je to velkymi pismenami na fb, tak to musi byt pravda, ti ludia nikdy nezistuju ci su tie informacie pravdive a slepo to zdielaju. Chcelo by to fb stranku ako je hoax.cz ktora by vysvetlovala specialne rozne odkazy a obrazky, aby toto zdielali ludia a mozno to tej druhej skupine otvori oci.
-
yoggy
Keď si bol niekde v starom meste, tak sa ani nečudujem (tiež keď bývaš v Košiciach, tak nepôjdeš hneď do prvej reštaurácie čo uvidíš, ale pôjdeš do takej ktorú poznáš, že sa tam dá najesť a za dobrý peniaz), napr. v takej ikei sa naješ úplne v pohode(dá sa povedať, že celý tento týždeň som tam chodil na obed a stále som platil rovnako ako v mojom krpatom rodnom mestečku, niekedy aj menejaliquis28 napísal:
Ceny jedla, ale jedine tak v supermarketoch. Som z vychodu, tento vikend som bol v Blave. Tu sa najes v restike aj pod 5e a poriadne. V Blave som nic pod 6e nenasiel a ak som chcel nieco lepsie (nie len vyprazany syr alebo rezne), cena bola 12-15e. Jedno jedlo ma stoji viac ako listok na vlak Kosice-Praha. A to nehovorim o velkej desine za 2e. V Kosiciach mas 18-ku master za 1,6e.
práve to bude dôvod ktorí začne vyháňať ľudí hlasovaťjackb napísal:tomas147, nie. nemyslim si, ze refrendum je blbost. myslis si blbost je znizovat alebo rusit kvorum. lebo mam pocit, ze nie som jediny, kto sa niektore referenda neciti. lebo potom by sa mohlo lahko stat, ze si gemerska vecierka vymysli kravinu, tu si za statne aj odhlasuje ale znasat to bude ovela viac ludi
no vidíš práve si vyriešil problém týkajúci sa mrhania energiou a prostriedkami, proste je to vždy o ľudoch ak sa chce tak sa nájde vždy dobrý spôsob ako riešiť problém ak nie budú sa len hľadať problémy namiesto riešeníDreamer napísal:tomas147
podľa čoho súdiš že je jedno čislo dostatočnejšie ako druhé?Nemrha sa prave preto, ze kazdy rozumny clovek si poriadne rozmysli, ci to ma nadej na uspech. Navyse, pri kvore 50% je mozne to povazovat za dostatocny mandat pre dolezite otazky, ako bol vstup do EU.
ty si presne ten typ človeka ktorí hľada všade len samé problémy namiesto riešení, teraz pre každého cudzinca tu budeme robiť značenie v 15-tich jazykoch, osobitné školy pre cudzincov atď.Este ma napadlo, chcelo by to viac sa priblizit ludom v informovanosti, aj ked su diskusie vo verejnopravnych mediach, tak mnoho ludi mozno aj bez zakladneho vzdelania, prip. s problemami ukoncenym zakladnym, sa rozhodne podla populistu. Dalsia skupina su obcania ktori neovladaju slovensky jazyk, alebo nie dostatocne, ti prakticky ani nie su schopni sa k informaciam dostat, rozhoduju sa len podla info od par ludi.
a pravdu ináč každú jednú možnosť čo si vymenoval nájdeš v telkeDalsi velky problem je facebook, tam si mozu zverejnovat propagandu a hoax, totalne klamstva rozne skupiny, ti ludia to zdielaju retazovo a prakticky sa nenajde nikto s inym nazorom, lebo ti zaslepeni ludia by nevedeli, alebo nechceli pochopit. Najhorsie su obrazky, co je na fotke predsa musi byt pravda, alebo kratky text, je to velkymi pismenami na fb, tak to musi byt pravda, ti ludia nikdy nezistuju ci su tie informacie pravdive a slepo to zdielaju. Chcelo by to fb stranku ako je hoax.cz ktora by vysvetlovala specialne rozne odkazy a obrazky, aby toto zdielali ludia a mozno to tej druhej skupine otvori oci.