Nová grafika
Nová grafika
Dobrý deň. Mám 6 rokov starý comp a už by potreboval trochu vylepšiť. Potreboval by som poradiť akú grafiku zvládne môj stroj, či nebude treba meniť aj dosku alebo zdroj. Rád by som sa zmestil pod 400€. Ďakujem za prípadné rady.
Moja zostava
Doska: Gigabyte GA-790XTA-UD4
Procesor: AMD Phenom II X4 945 Processor 3GHz
RAM: A-DATA DDR3 2GB (2x)
Grafika: AMD Radeon HD 5700 Series
Disková jednotka: SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Zdroj: Be Quiet! Pure Power L7-530W
Moja zostava
Doska: Gigabyte GA-790XTA-UD4
Procesor: AMD Phenom II X4 945 Processor 3GHz
RAM: A-DATA DDR3 2GB (2x)
Grafika: AMD Radeon HD 5700 Series
Disková jednotka: SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Zdroj: Be Quiet! Pure Power L7-530W
Re: Nová grafika
Mas slaby procesor. Investicia do lepsie grafiky je zbytocna, pretoze brzdou bude procesor. Pri tomto procesore mas optimum mozno nVidiu GTX950 alebo drahsiu GTX960. Do niecoho lepsieho sa ist neoplati, lebo ti to bude viaznut na procesore. A mozno pouvazovat aj nad novym zdrojom. Zaroven aj 4GB RAM bude na hry malo, oplatilo by sa to vymenit za 8GB RAM. Teoreticky mozes kupit teraz aj daku GTX970 alebo RX 480 za 300 eur, popripade lepsi zdroj za 70 az 100 eur, potom ked nasetris, tak vymenis aj dosku s procesorom (a mozno aj RAM, ak bude treba DDR4).
To vlastne znamená vymeniť všetko
Pozeral som tie grafiky, RX480 vs. RX470...tá druhá by mala byť o stovku lacnejšia, takže by mi ostalo aj na nový zdroj, alebo procesor s doskou. Ale asi by som sa pustil do tej drahšej verzie. Budem to musieť kúpiť po častiach, niečo hneď, niečo neskôr...niečo v hotovosti, niečo na splátky...
Inak celkom nerozumiem tomuto, pozeral som čo stojí GTX970 a zistil som, že je v ponuke od rôznych výrobcov. Aké sú medzi nimi rozdiely okrem ceny, respektíve, ktorá sa oplatí pri pomere cena/výkon?
https://www.alza.sk/graficke-karty-s-ci ... oCl_bw_wcB
Asi budem mať ešte niekoľko otázok, počítač som nikdy predtým neskladal, veľmi sa tomu nerozumiem. Vopred sa ospravedlňujem za lamerstvo a prípadné "zbytočné" otázky a ďakujem za odpovede
Inak celkom nerozumiem tomuto, pozeral som čo stojí GTX970 a zistil som, že je v ponuke od rôznych výrobcov. Aké sú medzi nimi rozdiely okrem ceny, respektíve, ktorá sa oplatí pri pomere cena/výkon?
https://www.alza.sk/graficke-karty-s-ci ... oCl_bw_wcB
Asi budem mať ešte niekoľko otázok, počítač som nikdy predtým neskladal, veľmi sa tomu nerozumiem. Vopred sa ospravedlňujem za lamerstvo a prípadné "zbytočné" otázky a ďakujem za odpovede
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak chceš skladať PC doma sám tak si vyber komponenty a pozri si na youtube ako sa to skladá, asi najťažšie pre nováčika môže byť montáž chladiču. Ostatné je len lego.
Som z toho tak trochu jeleň. Rozhodol som sa, že si vyberiem RX 480. No netuším akú dosku k tomu potrebujem+procesor, a k tomu všetkému vhodný zdroj. Viem, že bude potrebné kúpiť aj RAM, kvalitnejší chladič na procesor a nejakú kvalitnú skriňu, aby mi tam všetko vošlo (asi nejaký Zalman). Všetko som pozeral na nete, ale je taký výber, že netuším čo si vybrať. Keď som pozeral ceny, viem, že sa do tých mojich 400€ nezmestím, keď bude treba ešte nejaké dve-tri stovky nasporím. Mohli by ste mi pomôcť a navrhnúť nejakú zostavu?
-
lukostrel77
Star
K tej rx480 stačí nejaká i5+doska a ddr4 pamete
-
Michaelo
Hardcore addict
Momentalne by som rozhodne pockal ako sa vyvinie situacia s RX 480 a tym, ze z PCIe slotu berie viac ako je standardnych 75W (ano, takmer kazda GPU, ktoru pretaktujes buce brat viac ako 75W, ale RX pri OC bude brat este viac a je lepsie pockat na testy, ci to nemoze poskodit sloty hlavne na lacnejsich doskach). Taktiez Zalman skrinku by som nebral.
Ďakujem. Počkám ako sa to vyvinie, aj cena by mala ísť dole (momentálne má RX 480 iba Alza). Skúsim sa poobzerať aj po iných možnostiach.
-
Michaelo
Hardcore addict
Momentálne iná možnosť veľmi nieje, jedine že by si počkal na GTX 1060.