stránky na predpoveď počasia
stránky na predpoveď počasia
budúci týždeň sa chystám na dovolenku do zahraničia a pochopiteľne sa zaujímam o počasie v mojej destinácii. pozeral som predpoveď počasia na viacerých stránkach a som z toho celkom kvalitne mimo. napríklad Accuweather a počasie.sme.sk mi na rovnaké dni dávajú rozdiel až 5-7°C, čo považujem za sakra veľa... a na dni kde sa takmer zhodujú +-1°C zas hlási Accu riziko zrážok, ale SME zas slnečno bez oblakov.
môžete mi prosím odporučiť stránku, na ktorej predpoveď sa dá spoľahnúť? ja viem že to nebude nikdy na 100%, ale takéto rozdiely ako som uviedol ja mi spraví aj generátor náhodných čísiel.
vopred vďaka
môžete mi prosím odporučiť stránku, na ktorej predpoveď sa dá spoľahnúť? ja viem že to nebude nikdy na 100%, ale takéto rozdiely ako som uviedol ja mi spraví aj generátor náhodných čísiel.
vopred vďaka
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: stránky na predpoveď počasia
ja pouzivam www.yr.no ..dost presna predpoved pocasia.. Pripadne si najdi stranky v jazyku danej krajiny 
skúsil som tú stránku - rozdiel až 9°C v rámci jedného dňa
asi budem ignorovať počasie na SMEčku, väčšina stránok ukazuje teploty pod 30°C, aj keď mi celkom nejde do hlavy že na juhu talianska má byť chladnejšie ako tu na SVK... nechám sa prekvapiť počasím aké tam bude, aj tak ho neovplyvním tým že sa budem stresovať 
Možno trepnem, ale nie je niečo také ako tu SHMU aj v zahraničí? Tam by to potom bolo podstatne presnejšie.
-
yoggy
Ja používam Yahoo Weather a na 90% vychádza aj hodinová(v akú hodinu) predpoveď dažďa 
Vacsinou maju vsetci svoje predpovede. My sme v Taliansku na dovolenke pouzivali ilmeteo.it.
-
skjerp-deg
Medium Star
+1 pre yr.no. V Škandinávii to majú asi presnejšie, ale u nás na Slovensku je to tiež fajn. Určite nie sú viac mimo než hocijaké iné predpovede čo tu máme.
yr používam viac ako rok na odporúčanie že majú naozaj dobrú predpoveď.
No moja dlhodobá skúsenosť je pravý opak, je to asi najmenej presné počasie.
Ako motorkár počasie sledujem dosť podrobne
. Mám cez 6 aplikácií na predpoveď + 3 s reálnym stavom počasia.
Zatiaľ najväčšiu spoľahlivosť v rámci europy má u mňa aplikácia Morecast.
No moja dlhodobá skúsenosť je pravý opak, je to asi najmenej presné počasie.
Ako motorkár počasie sledujem dosť podrobne
Zatiaľ najväčšiu spoľahlivosť v rámci europy má u mňa aplikácia Morecast.
-
skjerp-deg
Medium Star
Hm, v tom prípade si musím urobiť nejakú štatistiku spoľahlivosti. Aké appky používaš?
tiez som v UK dlho pouzival norsku stranku a na niektorych miestach to bolo celkom presne. az som sa prestahoval a zmokol som do nitky, ked podla Norov malo byt este dve hodiny pekne. takze od vtedy sledujem britsky SHMU, ktory sa vola MetOffice. preto by som odporucal si najst web lokalneho meteo ustavu a sledovat ten. alebo skusit mobline appky, alebo ich verzie pre webstranky. napr. Yahoo Weather mi pridu celkom spolahlive.
Tu je clanok s porovnanim pocasi: https://dennikn.sk/211676/mesiac-testov ... -da-verit/
Aktuálne mám ako najdôveryhodnejší ten Morecast, okrem presnej predpovede má aj plno praktických funkcií. Napríklad porovnanie počasia v 2 miestach vedľa seba, počasie na trase ideálne na výlet na motorke.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016070 ... f72ec9.jpg
Potom palmary weather pro, spomínaný yr.no, miui počasie, meteoservis, imeteo.sk, meteoearth, meteor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016070 ... f72ec9.jpg
Potom palmary weather pro, spomínaný yr.no, miui počasie, meteoservis, imeteo.sk, meteoearth, meteor.
Predpoved pocasia na viac ako 3 dni je len hadanie. Rozdiel 5 stupnov pri takom case je len dosledok. V lete je tazke predpovedat pocasie 1 den vopred. Takze sa zbytocne nestresuj a na dovolenke si v pohodicke sleduj pocasie cez Accuweather alebo podobnu appku jeden den vopred.
Ja pouzivam AccuWeather a som s nimi viacmenej spokojny. Maju celkom pekne grafy a aj Android appka je pouzitelna. Co sa tyka presnosti tak ja vacsinou pozeram pocasie iba na den dopredu, a tam som sa s velkymi odchylkami nestretol, jedine co ma irituje je, ze niekedy predpovedaju dazd alebo burky, pricom v ten den vobec neprsi. A na druhu stranu ked je podla nich partly sunny, tak vonku leje. Zacnem pouzivat yr.no a porovnam to z AW najblizsi tyzden, uvidime.
-
Solo_Kamen
King
http://www.ventusky.com/
dole sa dá konkrétny dátum a čas. Ukazuje to teplotu v rôznych výškach, prúdenie vzduchu a nejaké dalšie veci. Tiež aj pekne spracované.
dole sa dá konkrétny dátum a čas. Ukazuje to teplotu v rôznych výškach, prúdenie vzduchu a nejaké dalšie veci. Tiež aj pekne spracované.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
windguru.cz
https://earth.nullschool.net/#current/w ... 385,48.558
podpobne ako daval Solo, ale viac vycifrovanejsie.
podla smeru vetra teploty si predpoved na teplo/zimu urobis aj sam. na kolko ale fuguje model s vodou v oblacnosti to neviem. na zrazky asi najradsej appku s meteoradarmi
podpobne ako daval Solo, ale viac vycifrovanejsie.
podla smeru vetra teploty si predpoved na teplo/zimu urobis aj sam. na kolko ale fuguje model s vodou v oblacnosti to neviem. na zrazky asi najradsej appku s meteoradarmi
Vie mi niekto ozrejmiť údaj o rýchlosti vetra? Našiel som údaj v MPH (miles per hour). Ide mi o to, či niekto viete, koľko je už "dosť" - vzhľadom k morskej destinácii, teda napr. veľkosti vĺn.
Napr. na pobreží Chorvátska sú v južnej časti cca 4 MPH, na ostrove Vis, kde teraz cestujem, je 8 MPH. Bude to citeľný rozdiel? Môžem očakávať silnejší vietor, väčšie vlny?
Napr. na pobreží Chorvátska sú v južnej časti cca 4 MPH, na ostrove Vis, kde teraz cestujem, je 8 MPH. Bude to citeľný rozdiel? Môžem očakávať silnejší vietor, väčšie vlny?
Zalezi od toho ako sa vietor meria a udava. Ze ci je to na zemi alebo vo vyske 10 metrov nad zemskym povrchom. Trebars dost silny vietor, ktory uz citit, tak to je okolo 15 m/s, je to uz neprijemny vietor a vadi napriklad pri cyklistike, volejbale, tenise, v prepocte teda 54 km/h. Podla toho co pises, tak 8 mph bude prakticky bezvetrie. Ale aj tak by som sa nespoliehal na to, ze ci budu blny alebo nebudu, lebo na pobrezi je to predsa ine, dochadza k miesaniu vetra od vody a od pevniny, vlny ti ovplynuju aj morske prudy a aj dalsie veci.
Kukni web alebo appku windyty. Daju sa tam kukat aj vlny.