Škodová udalosť

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tomáš.gtr
Novice
Novice

Škodová udalosť

Príspevok od používateľa tomáš.gtr »

Záznam o nehode vyplnte vzdy
farnell
Star
Star

Re: Škodová udalosť sposobená pred mesiacom

Príspevok od používateľa farnell »

Má svedka? Ak nie rovnako ako aj ty tak to bude ťažké dokazovať.
Kolega mal podobný problém, no mal svedka pred ktorým poškodený odmietol spísať záznam o nehode s odôvodnením, že šak sa nič nestalo. Síce potom došiel skemrat no nepochodil.
Inak bude ma zaujímať čo na to iní.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Poznam dva podobne, ak nie aj rovnake problemy ako mas ty. V prvom pripade prisiel znamy o vodicak, pretoze vraj usiel z miesta cinu. Neviem ci dokonca na rok, horsie ako keby bol opity. A v druhom pripade policajt na dopravnom inspektorate jasne povedal, ze bud sa dohodnite tu predo mnou, vyrovnate sa odskodnym + oprava cez poistku alebo to bude opat ako utek z miesta nehody, peniaze bude ziadat sudne. Nakoniec ho to stalo 500 eur a oprava isla cez poistku. Nevirm ako je v tomto smere pisany zakon, ale zda sa, ze vo vyhode je ten poskodeny.

Ja na tvojom mieste nespekulujem, teba to bude stat akurat tak hodinu casu. Cize sa s nim stretni, vypis papiere, tam tam dnesny datum a nahlas to do poistovne. O den ci dva si ta zavolaju na obliadku, prefotia tvoj obciansky, vodicsky, stk a ek, maly a velky technicak. Tym to pre teba konci. Skodovu udalost treba ale nahlasit do poistovne do 7 ci 10 dni, inak je tam pokita 300 eur! Takze preto ti pisem, daj tam dnesny alebo vcerajsi datum, hned zavolaj poistovnu a najlas to. A to iste nech spravi on. Fakticky sa skoda plati z tvojej poistky, teba to nestoji nic, ani cenu ti nedvihnu.
tomáš.gtr
Novice
Novice

Heker ďakujem limit je do 15 dní takto som to chcel aj riešiť ale čo ak znova nepríde ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Snaz sa to s nim riesit. Napis mu sms, dohodni sa s nim, chod ty za nim. Je to najlepsie co mozes urobit. Teraz je na koni on, ty si bezmocny. Odoslane sms by mohli byt ako dokaz, ak by zacal spekulovat. Takze mu volaj, pis, nahanaj ho.
farnell
Star
Star

No práveže zákonom to je ošetrené. Paragraf nepoznám ,to by som sa musel spýtať našich policajtov. Ak sa účastníci nedohodnú inak tak by záznam mal byť každopádne spisaný. Dokonca ten kto takýto záznam nespise či odmietne ho spísať tak opäť môže byť aspoň podľa našich policajtov sankcionovaný.
tomáš.gtr
Novice
Novice

Hádam to dáko vyriešim ďakujem vám
farnell
Star
Star

Každopádne je najskôr najvhodnejšie aj do budúcna sa dohodnúť hneď priamo na mieste. Bohužiaľ veľa ľudí vie byť v takýchto prípadoch dosť nepríjemnými. Pamätám sa na prípad keď macher vystúpil z voza a toho nešťastníka čo nehodu spôsobil naklepal ako šnicel.
Solo_Kamen
King
King

Re: Škodová udalosť bez viditelnej škody?

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Ahojte.

Včera ma posunul kamión. :smt098
Ani na jednom vozidle nie sú viditelné škody, nikto sa nezranil, k žiadnej ujme nedošlo. škodovú udalost zavinil kamionista, je vypísaný protokol o škodovej udalosti s tým, že je v nom uvedené, že nedošlo k žiadnemu viditelnému poškodeniu. Bude aj v tomto prípade nutná obhliadka auta a kontrola dokumentov? Šofér kamiónu na mieste tvrdil, že nám budú z poistovne volať, či sme mentálne v poriadku. :roll:

Ak je niečo, na čo nie je radno v takýchto situáciach zabudnúť, tak prosím poradte, idem si znova pozriet zmluvu aby som a na niečom nepopálil.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Škodová udalosť

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nechapem co ste riesili ked nebolo nic poskodene
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tiez nechapem co chces riesit s poistovnou, ked neni nic poskodene. Zrejme mal pravdu kamionista, ze sa budu pytat, ze ci ste mentalne ok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mne sa raz dáávno v mc drive podarilo nacuvat do slecny, naozaj ze len som sa chcel posunut k tabuli tak na spiatocku jemne cez spojku krokom som sa oprel o auto za mnou ktore som si nevsimol, tak som vystupil pozreli sme, nic som nevidel (plast o plast napriamo) ale slecna bola uplne na smrt vystresovana trvala na vypisani protokolu o nehode, tam sme to vsetko zaznacili. Na dalsi den mi volala, ze mama to bola previest a zistila ze tam nieco bucha :D tak v tom momente som povedal ze nech si to riesia s poistovnou a mna nech nezatazuju s ich fantaziami. Odvtedy ticho, sprava o poistnom plneni mi nedosla takze tipujem, ze ich v poistovni otocili vo dverach.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Vypisanie skodovej udalost s tym, ze sa ziadna skoda nestala :lol: kamionista mal pravdu
Napísať odpoveď