petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Diskusie na politické témy...

Ste za vystupenie Slovenska z EU?

Ano
4
13%
Nie
26
84%
Som nerozhodnuty
1
3%

Celkom hlasov: 31

butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: petícia za vystúpenie Slovenska z EU

Príspevok od používateľa butthead »

Zas na druhej strane si myslim, ze ak by sa referendum malo konat, mali by sme ist hlasovat vsetci za "nie" a tym jasne ukazat kotlebovcom, ze je to blbost. Vsetky media maju dostatocnu moc k tomu, aby ludi nahnalo aj zahlasovat za "nie", argumentov za zotrvanie v eu je dostatok.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

tomas147
práve to bude dôvod ktorí začne vyháňať ľudí hlasovať
Skor to bude vyhanat ludi zo Slovenska, ved sa pozri do Britanie, studenti v uliciach, hromadne ziadosti o cudzie obcianstva...
3. no vidíš práve si vyriešil problém týkajúci sa mrhania energiou a prostriedkami, proste je to vždy o ľudoch ak sa chce tak sa nájde vždy dobrý spôsob ako riešiť problém ak nie budú sa len hľadať problémy namiesto riešení
OK, tak si predstav, ze raz alebo 2x rocne bude spojene referendum a bude ich 10, mozno s 30 otazkami spolu, alebo s 50 otazkami, ako sa pred referendom obcan dostane k dostatocnemu objemu informacii, ako by stihali riesit diskusie v mediach?
podľa čoho súdiš že je jedno čislo dostatočnejšie ako druhé?
50% je vacsina, ale je to komplikovane, ako sa ukazalo v Britanii, najlepsie by bolo prejst na elektronicke volby, dosiahnut 50% ci aj viac by nebolo tak tazke, nebolo by to tak nakladne a kedze by sa zapojilo viac ludi, aj mandat by bol silnejsi, samozrejme na to nie je politicka vola, vieme preco a tiez by bolo nutne vyriesit bezpecnost.
ty si presne ten typ človeka ktorí hľada všade len samé problémy namiesto riešení, teraz pre každého cudzinca tu budeme robiť značenie v 15-tich jazykoch, osobitné školy pre cudzincov atď.
Rozhodne to nechcem vsetko prekladat, ale nepaci sa mi ze o mojom osude mozu rozhodovat ludia bez informacii, a schopnosti rozhodnut sa podla svojho vedomia, ked niekto nespravi vodicak, nesmie soferovat...
a pravdu ináč každú jednú možnosť čo si vymenoval nájdeš v telke
Neviem ako si to myslel, ale ak som to spravne pochopil, podla teba ten odpad na facebooku, totalne klamstva a fotomontaze su podla teba aj v televizii? Ved len ked zverejnia v spravach nepravdivu informaciu, tak sa ospravedlnuju, niekedy dokonca musia zverejnit ospravedlnenie aj pred spravami.

//autoeditácia príspevku (02 Júl 2016, 22:15)
butthead napísal:Zas na druhej strane si myslim, ze ak by sa referendum malo konat, mali by sme ist hlasovat vsetci za "nie" a tym jasne ukazat kotlebovcom, ze je to blbost. Vsetky media maju dostatocnu moc k tomu, aby ludi nahnalo aj zahlasovat za "nie", argumentov za zotrvanie v eu je dostatok.
Prave o tomto som pisal vyssie, mnoho ludi (uz) spravy ani nesleduju, rozhoduju sa podla propagandy, populistov a fotomontazi, ktore si medzi sebou zdielaju, nakoniec by prave ti hlasujuci za "nie" pomohli aby bolo referendum platne, stacilo by 24%, dalsich 26% za "ano" a sme vonku, inak sa ma hlasovat aj za vystup z NATO, taktiez by to malo nasledky.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

butthead napísal:Zas na druhej strane si myslim, ze ak by sa referendum malo konat, mali by sme ist hlasovat vsetci za "nie" a tym jasne ukazat kotlebovcom, ze je to blbost. Vsetky media maju dostatocnu moc k tomu, aby ludi nahnalo aj zahlasovat za "nie", argumentov za zotrvanie v eu je dostatok.
dnes som si po polroku zapol telku a tých argumentov na zotrvanie som sa dozvedel hned dosť takže sa neboj že media zaspali na vavrínoch :D
Dreamer napísal: Skor to bude vyhanat ludi zo Slovenska, ved sa pozri do Britanie, studenti v uliciach, hromadne ziadosti o cudzie obcianstva...
nebude možné donekonečna všetko riešiť útekom
OK, tak si predstav, ze raz alebo 2x rocne bude spojene referendum a bude ich 10, mozno s 30 otazkami spolu, alebo s 50 otazkami, ako sa pred referendom obcan dostane k dostatocnemu objemu informacii, ako by stihali riesit diskusie v mediach?
fakt si myslím že zachádzaš do extrémov, veď to by tu už bola nastolená priama demokracia

Rozhodne to nechcem vsetko prekladat, ale nepaci sa mi ze o mojom osude mozu rozhodovat ludia bez informacii, a schopnosti rozhodnut sa podla svojho vedomia, ked niekto nespravi vodicak, nesmie soferovat...
momentálne o tvojom osude rozhoduje pár jedincov ktorých na prvom mieste niesu tvoje záujmy a záujmy krajiny(to nie je samozrejme argument to len tak bokom)
Neviem ako si to myslel, ale ak som to spravne pochopil, podla teba ten odpad na facebooku, totalne klamstva a fotomontaze su podla teba aj v televizii? Ved len ked zverejnia v spravach nepravdivu informaciu, tak sa ospravedlnuju, niekedy dokonca musia zverejnit ospravedlnenie aj pred spravami.
neviem aké fotomontáže a klamstvá máš na mysli takže sa ti neviem k tomu vyjadriť
Prave o tomto som pisal vyssie, mnoho ludi (uz) spravy ani nesleduju, rozhoduju sa podla propagandy, populistov a fotomontazi, ktore si medzi sebou zdielaju, nakoniec by prave ti hlasujuci za "nie" pomohli aby bolo referendum platne, stacilo by 24%, dalsich 26% za "ano" a sme vonku, inak sa ma hlasovat aj za vystup z NATO, taktiez by to malo nasledky.
veď ty tu vykresľuješ média ako keby boli nestranné svaté a mali patent na pravdu :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

tomas147
nebude možné donekonečna všetko riešiť útekom
Ake ine moznosti by mali mladi, ak by im 10% volicov odhlasovalo vystup z EU a nezamestnanost by sa zdvojnasobila? Za predpokladu ze by sa referenda sami este nemohli zucastnit.
fakt si myslím že zachádzaš do extrémov, veď to by tu už bola nastolená priama demokracia
Vobec si to nemyslim, prakticky by 10% kvorum, alebo zrusene, znamenalo priamu demokraciu, aj ked pre peticiu je potrebny pomerne vysoky pocet podpisov, tak prace spajanie akcii umozni vysoky pocet referent, hlavne ak pre platnost bude stacit 10%.
momentálne o tvojom osude rozhoduje pár jedincov ktorých na prvom mieste niesu tvoje záujmy a záujmy krajiny(to nie je samozrejme argument to len tak bokom)
Lenze ja som pisal, ze nechcem aby o mojom osude rozhodovali ludia bez informacii, resp. vzdelania, momentalne o tom v parlamente rozhoduju ludia ktori informacie aj vzdelanie maju, nekonaju rozhodne dokonale, ale sme v EU, znizuje sa nezamestnanost, prichadzaju investori, nehrozi nam krach... To ze rozhoduje aktualna vlada, za to tiez mozu neinformovani a casti nevzdelani obcania, ktori boli pripusteni k volbam, inak by mohla byt vlada v inom zlozeni.
tomas147 napísal:veď ty tu vykresľuješ média ako keby boli nestranné svaté a mali patent na pravdu
tomas147 napísal:dnes som si po polroku zapol telku
Vazne si myslis ze to mozes hodnotit? Ak ano, v com podla teba klamu? Skoro vzdy davaju priestor obom stranam...
tomas147
Star
Star

Dreamer napísal: Ake ine moznosti by mali mladi, ak by im 10% volicov odhlasovalo vystup z EU a nezamestnanost by sa zdvojnasobila? Za predpokladu ze by sa referenda sami este nemohli zucastnit.
jasne som predtým podotkol že na to kvórum narážam všeobecne nie na konkrétne vystúpenie Slovenska z EU, odpoviem ti proti otázkou: Aké iné by mali mladí možnosti ak by 50% voličov odhlasovalo výstupz EU???Za predpokladu ze by sa referenda sami este nemohli zucastnit.
Vobec si to nemyslim, prakticky by 10% kvorum, alebo zrusene, znamenalo priamu demokraciu, aj ked pre peticiu je potrebny pomerne vysoky pocet podpisov, tak prace spajanie akcii umozni vysoky pocet referent, hlavne ak pre platnost bude stacit 10%.
prečítaj si poriadne načo som reagoval
Vazne si myslis ze to mozes hodnotit? Ak ano, v com podla teba klamu? Skoro vzdy davaju priestor obom stranam...
a myslíš si že ty to hodnotiť môžeš? áno SKORO vždy a nie vždy a to nemá z objektívnosťou nič spoločné, čiže konajú ako sa im to hodí
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

tomas147
Aké iné by mali mladí možnosti ak by 50% voličov odhlasovalo výstupz EU???Za predpokladu ze by sa referenda sami este nemohli zucastnit.
Pravdepodobnost ze by hlasovalo min. 50% za vystup z EU je neporovnatelne nizsia ako to ze by 10% odhlasovalo vystup. No ja ti odpoviem, snad potom odpovies aj ty mne. Podla mna, pri takom vystupe z EU, vyraznom zvyseni nezamestnanosti, by mladi ine moznosti ako odchod nemali. Aj momentalni imigranti prichadzaju do EU okrem vojny prave za pracou, ktoru doma nemaju, sekundarne aj kvoli pravam, ktore su taktiez u nich problemom.
a myslíš si že ty to hodnotiť môžeš? áno SKORO vždy a nie vždy a to nemá z objektívnosťou nič spoločné, čiže konajú ako sa im to hodí
Kedze ty si sledoval spravy mozno raz za polrok a ja sledujem spravy denne, vratane roznych diskusii, dokumentov, tak si myslim ze ich hodnotit mozem. V druhej casti nemas pravdu, nekonaju ako sa im hodi, prakticky vzdy poskytnu priestor obom stranam, niekedy je okamzita reakcia protistrany nemozna, prinesu reakciu teda neskor, je to urcite lepsie ako neinformovat vobec. To, ze v niektorych pripadoch samotna druha strana odmietne reagovat, nie je rozhodne chyba medii, tie nemozu nikoho donutit reagovat.
tomas147
Star
Star

Pravdepodobnost ze by hlasovalo min. 50% za vystup z EU je neporovnatelne nizsia ako to ze by 10% odhlasovalo vystup. No ja ti odpoviem, snad potom odpovies aj ty mne. Podla mna, pri takom vystupe z EU, vyraznom zvyseni nezamestnanosti, by mladi ine moznosti ako odchod nemali. Aj momentalni imigranti prichadzaju do EU okrem vojny prave za pracou, ktoru doma nemaju, sekundarne aj kvoli pravam, ktore su taktiez u nich problemom.
z čoho ty vlastne vychádzaš veď to isté môžem napísať aj ja, imigrantov mi sem nemiešaj to je úplne mimo
Kedze ty si sledoval spravy mozno raz za polrok a ja sledujem spravy denne, vratane roznych diskusii, dokumentov, tak si myslim ze ich hodnotit mozem. V druhej casti nemas pravdu, nekonaju ako sa im hodi, prakticky vzdy poskytnu priestor obom stranam, niekedy je okamzita reakcia protistrany nemozna, prinesu reakciu teda neskor, je to urcite lepsie ako neinformovat vobec. To, ze v niektorych pripadoch samotna druha strana odmietne reagovat, nie je rozhodne chyba medii, tie nemozu nikoho donutit reagovat.
práve pre tie žvásty a nekonečné množstvo reklám som telku sledovať prestal, áno videl som ako Kotleba dostával neustále priestor predtým než sa dostal do parlamentu, verím že kebysom si zapol správy tak tej neobjektívnosti nájdem kopa, ináč ako si môžeš myslieť že môže byť medium objektívne ak ho vlastní nejaký politik finančná skupina poprepájana s rôznymi vládnymi stranami atď.?
skús mi tu uviesť nejaké klamstvá a fotomontáže ktoré manipulujú verejnou mienkou na internete, možno som manipulovaný aj ja
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

tomas147
z čoho ty vlastne vychádzaš veď to isté môžem napísať aj ja, imigrantov mi sem nemiešaj to je úplne mimo
Takze odpovedi som sa nedockal, ake ine moznosti ako odchod zo Slovenska by mali mladi po vystupe z EU? Imigranti s tym suvisia, kedze by sa Slovaci mohli dostat na ich poziciu. Inak spominam prave vystupenie z EU preto, ze o tomto je cela tato tema, pozri si nazov.
práve pre tie žvásty a nekonečné množstvo reklám som telku sledovať prestal, áno videl som ako Kotleba dostával neustále priestor predtým než sa dostal do parlamentu, verím že kebysom si zapol správy tak tej neobjektívnosti nájdem kopa, ináč ako si môžeš myslieť že môže byť medium objektívne ak ho vlastní nejaký politik finančná skupina poprepájana s rôznymi vládnymi stranami atď.?
Ake konkretne "zvasty" mas na mysli? To ze politicke strany prezentovali svoje nazory je jedna vec, niesli za to zodpovednost a ak niekoho nepravom obvinili, napr. Matovic s trickom "Fico chrani zlodejov", resp. jeho vyhlasenia, tak ho za to mozu zalovat s sud rozhodne, taktiez s tymto nemaju nic media. Opat, mozno maju niektore strany vacsi priestor ako si zasluzia, ale priestor na reakciu dostava aj druha strana, opozicia. Ked tv nesledujes, ako mozes vediet ze su neobjektivne, prip. napis konkretne pripady aby sme sa mohli pohnut dalej. K reklamam, ja sledujem komercne tv minimalne, sledujem hlavne verejnopravne a ta3, ktore su takmer bez reklam.
tomas147
Star
Star

Dreamer:
Takze odpovedi som sa nedockal, ake ine moznosti ako odchod zo Slovenska by mali mladi po vystupe z EU? Imigranti s tym suvisia, kedze by sa Slovaci mohli dostat na ich poziciu. Inak spominam prave vystupenie z EU preto, ze o tomto je cela tato tema, pozri si nazov.
názov témy poznám sám som ju vytvoril, opakujem sa na kvórum som reagoval všeobecne vôbec mi nešlo o konkrétne vystúpenie z EU, ja píšem o jednom ty reaguješ na druhé takže myslím že to nevedie nikam
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Neviem či to všetci vedia, ale história Slovenska nezačala v roku 2004, aj keď sa možno vtedy niektorí narodili. Dokonca sa tu pred r.2004 nežilo ani v jaskyniach.

http://www.naseslovensko.net/nase-nazory/vystupenie-z-eu-nova-vizia-pre-slovensko/

:lol:

:lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal:Neviem či to všetci vedia, ale história Slovenska nezačala v roku 2004, aj keď sa možno vtedy niektorí narodili. Dokonca sa tu pred r.2004 nežilo ani v jaskyniach.
tak snad maju Marian a Milan aspon plan ako zaplatia odchod z oboch institucii a vobec plan co po tom. na rozdiel od Nigela a Borisa. aj ked vizia, ze aj oni dvaja by sli do certa sa mi paci
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

gogo956 napísal:Korag

1/najprv hovoris o minimalnej mzde a zrazu uz uznavas ze to teda minimalka nie ale ale 500v cistom co je cca 640brutto. A to je teda rozdiel, je to zavadzanie z tvojej strany.Tiez silno podcenujes pocet ludi ktory dostavaju druhu cast mzdy nacierno kvoli odvodom, co znamena ze priemerna mzda je este vyssia ako sa uvadza.

2/uz som to tu spominal viackrat: zabudate na podstatnu vec a to, ze ceny nehnutelnosti su ine v Ba, ine v mensom meste a ine na dedine. To za co na dedine postavis vilu za to v Ba kupis akurat tak mensi bytv v priemernej casti mesta.
Gogo este raz, je skoro to iste ked niekto zaraba 320 eur co je minialna mzda, alebo 400,500. Vsetky 3 ciastky su na smiech a neda sa z toho vyzit, tak sa zameraj skor na toto. Brutto tiez nikoho nezaujima, ked sa z toho odpocitava dan. O druhej casti mzdy sa nemusime ani bavit, kedze oficialne ani neexistuje a tiez s nou asi prehanas, tak isto sa sprisnila kontrola voci takejto forme vyplacania, za posledne roky teda urcite.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Korag napísal: Gogo este raz, je skoro to iste ked niekto zaraba 320 eur co je minialna mzda, alebo 400,500. Vsetky 3 ciastky su na smiech a neda sa z toho vyzit, tak sa zameraj skor na toto.
Pre pripomenutie:
  • "Nechceli mi veriť, že vo firme človek zarába 450 €. Povedali mi, že je nemožné z takého niečoho vyžiť. Práve schopnosť ľudí žiť z nízkych príjmov, postarať sa o svoje rodiny aj za cenu, že títo ľudia robia často v dvoch, troch zamestnaniach, to je prednosť Slovenska," uviedol Fico.
http://www.noviny.sk/c/slovensko/fico-najvacsou-prednostou-slovakov-je-mierna-povaha
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Korag napísal:O druhej casti mzdy sa nemusime ani bavit, kedze oficialne ani neexistuje a tiez s nou asi prehanas, tak isto sa sprisnila kontrola voci takejto forme vyplacania, za posledne roky teda urcite.
To ze ty tuto ciastku mzdy "na ruku" zanedbavas je ale tvoj vlastny problem. Realita je taka ze to tak proste je ci sa ti to paci alebo nie. A rozhodne to nieje mala ciastka lebo ked uz oj.....t tak poriadne. Ja mam zase opacny pocit ze sa to stale len zhorsuje. Aka kontrola prosim ta? Ked je to vzajomna dohoda oboch stran ktorym to vyhovuje. Ako to prosim ta moze nejaka kontrola riesit?
Korag
Professional
Professional

Ja nic nezanedbavam, tak daj mi nejaku statistiku, tie ma gogo rad, co potvrdzuju ze vo velkom sa tatkouto formou vyplaca vela zamestnancov, ak nemas alebo to hovoris len tak z tvojho presvedcenia tak sem ani nepis.
Mal som na mysli celkovo pracu na cierno, nie len dotatocne vyplacanie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

prvy odkaz v gugli na nejaku normalnejsiu studiu (z roku 2010): http://www.ceit.sk/IVPR/images/IVPR/vys ... chtova.pdf
z 153000 skontrolovanych bolo 7000 zamestnanych na cierno, co je 4,5 %

minimalnu mzdu zaraba +- 4,5 % obyvatelstva (z roku 2016): http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... tistics/sk

detailne si to mozes najst aj sam a lepsie
Korag
Professional
Professional

4,5% :D... Ved gogo tu pisal nieco o 17, aspon sa zhodnite na tom istom alebo si aspon ty beardie precitaj prispevky 2 strany dozadu, tak ako to je teda?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

všetko je podvod.. :mrgreen:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Korag napísal:4,5% :D... Ved gogo tu pisal nieco o 17, aspon sa zhodnite na tom istom alebo si aspon ty beardie precitaj prispevky 2 strany dozadu, tak ako to je teda?
ja sa nepotrebujem na nicom s nikym zhodovat ak svoje cisla podlozim tvrdymi datami
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aby som to dal na pravu mieru. Pozrel som si ten prispevok a naozaj som napisal 17percent. Z mojej strany islo o nedorozumenie: vyznelo to ze 17percent pobera minimalnu mzdu, ale povodny zmysel mal byt taky ze tychto cca17percent,tato skupina zamestnancov ma nizky prijem o ktorom sa da diskutovat ako o problematickom na prezitie.
Minimalnu mzdu pobera oficialne nieco cez 3percenta zamestnancov. Pravda je ale taka, ze velka cast ludi s nielen s nizsim prijmom pobera druhu cast mzdy neoficialne kvoli odvodom. Vo vecsine mensich firiem je to viac menej pravidlo.
--
Socializmus a komunizmus videli zasadny problem v kapitalistickej spolocnosti v tom, ze majitel kapitalu je spolocensky zvyhodneny oproti proletariatu ktory nevlastni ziaden relevantny majetok a je nuteny predavat svoju pracu kapitalistovi a ten si nechava vytvorenu nadhodnotu.Riesenie sa im zdalo jednoduche-staci odstranit kapitalisticku vrstvu a majetok rozdelit medzi spolocnost- proletariat.

Ja sa ale pytam, kde je ta nadhodnota ktora sa tu 40rokov socializmu mala vytvarat? ak bol ten system taky uzasny ako poniektori tvrdia, tak nech ukazu v com konkretnom bol socik popredu oproti kapitalistickym statom?
V com?? Pritom vsetko majetok patril ludu a ZSSR nam posielalo ropu a zemny plyn za nizke ceny-skoro zadarmo.
Dokazali sa postavit panelaky, giganticke metalurgicke a strojarenske podniky to ano. Ale vsetko to bolo o krok pozadu za vyspelym svetom a tych krokov ktore nas delili bolo kazdym rokom viacej a len pribudali. Stat jedine co vedel bolo produkovat tisice ton vojenskej techniky ktora bola povecsinou tak zastarala ze ju nik kupovat nechcel, tak sa castokrat darovala do Afriky na "svetovu revoluciu proletariatu.. To bola ta velka slava.

A este nieco: je zname ze nacizmus bol z principu proti slovanskym narodom ktore pokladal za menejcenne oproti germanom. Ale ovela menej je zname, ze Marx a Engels mali vo svojich spisoch castokrat dost podobne nazory ohladom vychodoeuropskych narodov rovnako nacisti-nemecky nacionalizmus bol u nich velmi silny.

Korag
tvrdis ze "brutto mzda nikoho nezaujima". V skutocnosti je ta dolezita preto sa udava, kvoli tomu ze od nej sa odpocitavaju zlozky ktore su individualne a nesuvisia s pracovnym vykonom ani zaradenim. Sem patria: pocet deti, rodinny stav, sudne exekucie atd
Napísať odpoveď