Git line endings pre multi OS repozitár
-
camo
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Git line endings pre multi OS repozitár
Zdravím, vie mi prosím vás niekto pomôcť?
Nainštaloval som Linux(prvý krát v živote) a začal som robiť. Stiahol som repozitár z Bitbucketu a urobil som nejaké zmeny. Keď som ich išiel kommitnúť cez PhpStorm vyhodilo mi dialóg s problémom ohľadom line endings. Boli tam dve možnosti.
1. vytvoriť gitattribute súbor ktorý by mal nejako ošetriť túto záležitosť
2. alebo nastaviť global handler cez command cca. core.autocrlf true
Vybral som globalne nastavenie, lebo som si myslel že to bude lepšie. No a po nastavení mi Git označil celý repozitár ako zmenený. Teraz neviem čo to bude robiť keď to pushnem a stiahne si to niekto na Windowse. Aj jemu sa pri kommite označí všetko, či ako to bude fungovať? Ako sa to správne má riešiť? Do toho ako som sa dočítal sa pletú aj binárne súbory tak som z toho už celkom jeleň.
Prípadne čo by sa stalo, keby som ten dialog odignoroval? Poraďte prosím ak viete ako mám postupovať, aby sa to nerozbilo pri prvom pullnutí.
Nainštaloval som Linux(prvý krát v živote) a začal som robiť. Stiahol som repozitár z Bitbucketu a urobil som nejaké zmeny. Keď som ich išiel kommitnúť cez PhpStorm vyhodilo mi dialóg s problémom ohľadom line endings. Boli tam dve možnosti.
1. vytvoriť gitattribute súbor ktorý by mal nejako ošetriť túto záležitosť
2. alebo nastaviť global handler cez command cca. core.autocrlf true
Vybral som globalne nastavenie, lebo som si myslel že to bude lepšie. No a po nastavení mi Git označil celý repozitár ako zmenený. Teraz neviem čo to bude robiť keď to pushnem a stiahne si to niekto na Windowse. Aj jemu sa pri kommite označí všetko, či ako to bude fungovať? Ako sa to správne má riešiť? Do toho ako som sa dočítal sa pletú aj binárne súbory tak som z toho už celkom jeleň.
Prípadne čo by sa stalo, keby som ten dialog odignoroval? Poraďte prosím ak viete ako mám postupovať, aby sa to nerozbilo pri prvom pullnutí.
-
Michaelo
Hardcore addict
Re: Git line endings pre multi OS repozitár
Raz sa to nastavi na to riadkovanie ak chces a potom to pojde normalne. My to mame takto v praci kde pushujeme pracu z lokalnych windows PC na linux servery a niekedy z linux serverov hotfixy na lokalne PC (i ked to nie je prave najlepsi wokflow to pouzivat oboma smermi), no to riadkovanie ti oznaci takto len raz.
-
camo
Medium Expert
Hej zdá sa, že to urobilo iba raz. Díky.
EDIT:
Všetko je na ... Commitol som zmeny -> všetko bolo ok. Pushol som to na server ->success
A teraz na to pozerám a všetko je modré ako Šmolinka. Compare with last repo version mi ukazuje "no difference".
EDIT:
Všetko je na ... Commitol som zmeny -> všetko bolo ok. Pushol som to na server ->success
A teraz na to pozerám a všetko je modré ako Šmolinka. Compare with last repo version mi ukazuje "no difference".
-
Michaelo
Hardcore addict
Divne, kde to mas modre? Lokalne ci na serveri? Lebo ak mas spravne nastaveny git, tak by nemal toto riadkovanie hlasit ako zmenu...
-
camo
Medium Expert
Teraz som robil tiež jeden commit v inom repoztári a tam to zatiaľ vyzerá normálne.
V druhom je úplne každý súbor označený ako zmenený - modrý.
V druhom je úplne každý súbor označený ako zmenený - modrý.
-
harrison314
Hardcore addict
Problem ti moze robit aj IDE-cko, ktore si nastavuje konce riadkov po svojom.
-
camo
Medium Expert
Používam PhpStorm. Na Storm fóre sa zatiaľ tvária, že to s tým nemá nič spoločné. Robí mi to stále, pridal som aj .gitattributes súbor, ale bez zmeny. Zatiaľ to riešim tak, že celé repo dám revertnúť. Čo teda nepovažujem za riešenie. Stále pátram...
-
Michaelo
Hardcore addict
Divne, ja pouzivam SublimeText s Git pluginom, kolega so sefom zasa maju TortoiseGit no viem ze na zaciatku sme prave toto cez konzolu nastavovali a problemy s tym nemame... Git proste ignoruje ake tam su riadkovania.
-
audiotrack
VIP
a prečo tam proste nepošleš svoj commit s takým line-endings aké používajú? V phpstorme si to vieš jednoducho zmeniť bez akejkoľvek roboty.camo napísal:Používam PhpStorm. Na Storm fóre sa zatiaľ tvária, že to s tým nemá nič spoločné. Robí mi to stále, pridal som aj .gitattributes súbor, ale bez zmeny. Zatiaľ to riešim tak, že celé repo dám revertnúť. Čo teda nepovažujem za riešenie. Stále pátram...
-
camo
Medium Expert
Kde sa to dá zmeniť?V phpstorme si to vieš jednoducho zmeniť bez akejkoľvek roboty.
File > Line Separators
-
camo
Medium Expert
Neskúšal som ešte, ale ďakujem.