Zabudol som na úrad práce

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
andylarkin0
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Zabudol som na úrad práce

Príspevok od používateľa andylarkin0 »

Zdravím,

vo februári ma vyhodili z Vysokej školy, teraz je júl a keďže si dobre zarábam odkupovaním a predávaním Facebook stránok, úplne som zabudol ísť na úrad práce.

Koľko za túto osudovú chybu zaplatím? Je to 5 mesiacov, takže to asi bude veľa čo? :smt017

Máte niekto skúsenosť s týmto? Že ste nešli na úrad práce keď ste mali?

Ďakujem za odpovede. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Zabudol som na úrad práce

Príspevok od používateľa beardie »

okolo 250 euro
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak tak ..okolo 60-70eur je to ak sa nemylim mesacne..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nie cca 58 eur mesacne co je vlastne mesacne zdravotne poistenie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano
andylarkin0
Medium Expert
Medium Expert

heker napísal:Nie cca 58 eur mesacne co je vlastne mesacne zdravotne poistenie?
Ďakujem veľmi pekne. :)
Ja som sa bál, že budem musieť zaplatiť aj 160€ ďalších k tým 60€ čiže celkovo odvody... uff.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Zalezi od toho, aky ma prijem a majetky, predpokladam, ze to robi nacierno, v takom pripade by mal platit to minimalne zdravotne poistenie na mesiac, ktore ak dobre hovorite, je tych 58 euro.

Tak si mozes vybrat, ci sa pojdes zaregistrovat na urad prace alebo pojdes do zdravotnej poistovne s listom, ktori ti poslali zo skoly vo februari a nahlasis sa ako samoplatca. Neviem, ake mas plany do buducnosti, ci chces ist na dalsiu vysoku od septembra.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pre rok 2016 to je 60,06€, ci uz pojdes na urad alebo budes samoplatcom, co najskor to treba nahlasit zdravotnej poistovni. Je mozne ze dostanes aj pokutu, neviem ako sa to riesi.
heker
Redeemer
Redeemer

Aka pokuta? Ziadna pokuta sa nedava a bude oznaceny ako dobrovolne nezamestnany s tym, ze si to poistne bude musiet doplatit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ono v tej zdravotnej poistovni o tom asi este ani nevedia, preto som hovoril, nech si donesie ten papier o vyluceni zo studia, aby vedel zdokladovat odkedy je samoplatca zdravotneho poistenia.
Inak by na to prisli asi niekedy zaciatkom roka 2017 a poslali by mu list, ze to ma do 10 dni uhradit. Pokuty a exekucie nasleduju az potom, ak by to neuhradil po vyzve.

Aj som to tu uz raz pisal, mne takto dosiel list, ze som nezaplatil za jeden den v auguste...lebo teta na studijnom mi oznacila, ze august ma 30 dni :D Zdravotna poistovna na to prisla az po nejakych 3 rokoch, ked som skoncil bakalara a bol som im nahlasit, ze idem pokracovat v studiu na magistra. Tak mi potom poslali sek na nejakych par centov. Cele to bolo absurdne, lebo poste a banke sme so zdravotnou poistovnou zaplatili niekolkonasobne viac ako bola dlzna ciastka. Take sumy by sa podla mna mali odpustat, je to pre ZP ekonomickejsie.
heker
Redeemer
Redeemer

Ak sa teraz plati 60,06 eur za mesiac, tak je to cca 2 eura na den. Pred rokom to bolo nieco menej, pred par rokmi tiez. Niekede na urovni 45 az 50 eur. Cize za ten jeden den to aj tak bolo okolo 1,50 eur a viac, tak nechapem co tu pises o centoch. V centoch bolo akurat tak postovne za poukazku, to je asi 20 centov alebo kolko.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Dlhoval som im 93 centov za 31.8.2010

Naklady boli na oboch stranach spolu za postu + banku + list a obalka s vyzvou + tlac a tlacivo + cena prace uradnicky ZP...oplatilo sa im to alebo boli este vo vacsej strate ako 93 centov?
Prílohy
2016-07-06 22.49.30.jpg
2016-07-06 22.49.52.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

28,83 eur za mesiac. Kedy bolo take zdravotne poistenie? V roku 2010 bolo ale minimum na urovni cca 45 eur - http://dennik.hnonline.sk/servisne-pril ... d-1-1-2010 Ako doslo teda k tej sume, tak to netusim.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

V tom clanku mas odpoved na tvoju otazku, je tam vzorec ako to vypocitali...na konci pod "samoplatitel bez zdravotneho postihnutia" (a bez zdanitelneho prijmu v danom obdobi) im vyslo minimalne 28,92 Euro na mesiac : 31 dni je 0,932 = 93 centov.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

tusim 2008 alebo 2009 bolo 28e,tiez som si vtedy sam platil,dalej netusim kedy to zacalo stupat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

andylarkin0 napísal:Zdravím,

vo februári ma vyhodili z Vysokej školy, teraz je júl a keďže si dobre zarábam odkupovaním a predávaním Facebook stránok, úplne som zabudol ísť na úrad práce.

Koľko za túto osudovú chybu zaplatím? Je to 5 mesiacov, takže to asi bude veľa čo? :smt017

Máte niekto skúsenosť s týmto? Že ste nešli na úrad práce keď ste mali?

Ďakujem za odpovede. :)
na úrad práce nemáš povinnosť ísť. Musel si sa hlásiť na poisťovni. Tam budeš mať dlh. Na úrade žiaden dlh mať nebudeš. Celý úrad práce môžeš odignorovať, ale potom si musíš zdravotku platiť sám a neplatí ti ju štát, a navyše strácaš "výhody" ako napríklad to, že sa nehodíš na pozície kde požadujú dlhodobo nezamestnaných (evidovaných na úrade aspoň 6 mesiacov) kvoli tým príspevkom od štátu. Ak ale máš vlastný kšeft a príjem peňazí, tak toto je pre teba aby irelevantné.

k tej sume, neviem aké centy sa tu spomínali, ale ja som mal nedoplatok pár dní a bolo to okolo 8 euro ak si dobre pamätám
andylarkin0
Medium Expert
Medium Expert

vďaka všetkým za odpovede. :)

dúfam, že moje deti už budú žiť na Slovensku, na ktorom sa online dostanú do svojho ,,Profilu občana" , uvidia koľko neuhradili, uhradia to cez kartu online a hneď to je zaplatené. :)

Bohužiaľ, terajšie technológie Slovenska nedovoľujú nič také, a tak sa ako taký pánsky pohlavný orgán musím vybrať na VŠZP osobne. :smt059
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

andylarkin0: Nemusis sa bat, tvoje deti to skutocne vidiet nebudu :D Inak napriklad Dovera umoznuje sa registrovat cez preukaz poistenca a tam si vies pozriet platitelov, nedoplatky atd... To iste mal tusim aj Union a vari uz aj VZP. Takze si to mozes pozriet aj sam.

Ty by si mal byt vlastne platitel:
https://ep.dovera.sk/Login.aspx
https://www.union.sk/online-pobocka
https://www.vszp.sk/platitelia/ePobocka/
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

andylarkin0 napísal:vďaka všetkým za odpovede. :)

dúfam, že moje deti už budú žiť na Slovensku, na ktorom sa online dostanú do svojho ,,Profilu občana" , uvidia koľko neuhradili, uhradia to cez kartu online a hneď to je zaplatené. :)

Bohužiaľ, terajšie technológie Slovenska nedovoľujú nič také, a tak sa ako taký pánsky pohlavný orgán musím vybrať na VŠZP osobne. :smt059
cez portal dovery sa da nahlasit ako samoplatitel bez toho ze by si musel ist na pobocku... potom ti to vypocita dlznu sumu, ktoru mozes uhradit cez internet. neviem ako je to vo VSZP ale predpokladam ze sa to tam da tiez...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dovera ti posle aj SMS ak zabudnes zaplatit, uhradit to mozes prevodom cez IB.
Napísať odpoveď