gemblerstvo ako ho riesit?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

gemblerstvo ako ho riesit?

Príspevok od používateľa kompi »

Zdravím,

Rád by som sa opýtal ci mate niekoho v rodine kto bol resp je gembler a ako to riesit resp ci je sanca to riesit aj inak ako zavretím na liecenie.
Ďalšia vec poprípade privitam aj skusenosti ked niekto z Vás konkretne riesil tento problem :)
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: gemblerstvo ako ho riesit?

Príspevok od používateľa cORP. »

moj ujo je gembler, nikto to o nom dlho nevedel az ked sa vsetky dlhy na neho zvalili, riesenie ? teta sa s nim musela rozviest aby im nezobrali dom, pokial som pocul od znamych tak stale hra, no od kedy odisiel tak som o nom nepocul, takychto ludi na liecenie nedostanes pokial si to dotycny sam neuvedomi .
kompi
Medium Professional
Medium Professional

liecenie je dost problem aj kôli praci on nezatlka vzdy povie ked ide hrat co sa dlhov tyka ma v banke a nijakych par tisic od ludi.
A co som sa pýtal aj známych liecenie nepomoze casto aj preto lebo ked ten dotycny pride nazad nemá robotu popripade rodinu zazemie tak do toho ajtak spadne.
cize mna by skor zauijmalo ci niesu niake utlmováky napríklad co tlmia take tie rýchle impulzy k hraniu
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Neskusal som, ale toto mi prve vyskocilo:

http://hrajsrozumom.sk/

Napadlo ma este, ze ked ma stale pracu a rodinu, pomohlo by, keby si uvedomil ze nikdy nemoze vyhrat, male vyhry mu len ublizia, daju mu izuliu ze sa da vyhrat. Mozno ho osobne skontaktovat s gamblerom co prestal, alebo aspon vygooglit "spovede gamblerov".

Rozhodne bude potrebovat podporu rodiny a NAHRADU, podobne ako pri fajceni, aspon na zaciatku. Neviem aky je stary, ale co PC hry, alebo adrenalinove sporty, cvicenie, behanie?

Inak som zachytil vyssie nejake aktivity na obmedzenie pristupu k automatom, nemohli by hrat ludia na davkach, s dlhami v banke a pod., ale neviem v akej faze to je a ci to ma nadej na uspech, argumentuje sa tym, ze peniazie z dani za gamblerstvo za to nestoja, lebo na ich liecenie sa minie viac - a ked stratia pracu, je to dalsi vypadok.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mam kamarata, ktory je gembler. V minulosti za neho oco vyplatil dlhy za milion korun, potom za tisice ci desattisice eur. Ma 32 rokov, byva stale u rodicov. Pred rokom to prepuklo do takeho stadia, ze zacal pit, este viac hrat a pre nedostatok penazi kradnut. Zacal vykradat aute cudzincom na parkoviskach, neskor sa zameral na rodinne domy. Na jar ho pri kradezi chytili. Pred mesiacom opat. Prvy sud podmienka, este nepravoplatna, v druhej veci vzal dohodu o vine na dva a pol roka. Ak mu pri odvolani potvrdia podmienku, co mu potvrdia, pretoze ho policajti chytili vo vykradnutom aute priamo na mieste, je z toho kamerovy zaznam z budovy pred ktorou stalo auto a este aj dvaja svedkovia, tak to ma za 5 a viac rokov. Natvrdo. V lepsom pripade len dva a pol za tu dohodu o vine, natvrdo. Ma dceru, ma okolo 10 rokov. Zniceny jeho zivot, zrejme aj tej dcery. Za vsetko mozu automaty.

Gamblerstvo nie je o tom, ze si das 3x tabletku, daky utlmovak alebo oblbovak. Je to vazna choroba, ktoru musia liecit jedine odbornici a nie tu ludia z fora, toboz nie ty. Ty mozes do toho gamblera hucat kolko chces, on ti do oci aj rodicom do oci povie, ze uz hrat nebude, ze uz prestane, ze to nie je spravne, ale za 4 hodiny uz bude vecer volat ludom, aby mu aspon 30 eur pozicali, ze potrebuje dcere zaplatit skolsky vylet, ze to o tyzden vrati. Niekto mu pozicia a o chvilu sedi v oblubenej krcme s automatmi, pripadne hned v prvej krcme po roku, zapali si cigaretku, da pivo alebo malu kofolu a peniaze natlaci do automatu. Ak aj bude mat nahrate 400 eur z tych 30, aj tak pojde s nulou domov. Je to gambler, nerozmysla, nevnima, nedokaze to. Odborna pomoc a nic ine, to je riesenie. Preto take liecenie trva aj 3 mesiace, pretoze sam musis prekonat abstak z automatov, musis si uvedomit problemy a nasledky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne ako pise test. kamaratkin brat tiez spravil 300k SKK na automatoch. museli si na dom vziat hypo. trosku sa kroti posledne roky, nema dlhy, ale obcas do toho automatu aj tak nieco hodi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Takisto poznám jedného, bol aj na preliečení, zadlzil 3 domy, stratil zivotnú partnerku a dlhy nesplatí asi nikdy.
Aj tak sem tam niečo hodí.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

no bohuzial zatial co som sa pýtal známych reakcie podobne ten clovek väčšinou stale hra aspon obcas akonahle ho to chyti.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Ak si veriaci skus stranku cenacolo.
Jedine riesenie je liecenie,ale to musi zavisly chciet sam. Nikoho kto ma 18+ tam nedostanes nasilim,alebo odvedenim za ruku... proste musi to chcet sam. Statne zariadenia to riesia medikamentoznou liecbou a casto sa stava ,ze z liecenia dojde este viac prepnuty jak tak isiel.....
Drzim palce...

// kludne mi dajte karmu na nulu.. je mi to jedno.
Nejde o krestansky spolok,liecia sa tam aj ludia ktory boli doslova antikristi a narkomani najvacsieho rangu a cuduj sa svetu uspesnost je vyssia ako statne zariadenia. Hovorim z vlastnej skusenosti a to nie som svatuskarka...
samozrejme ,ze sa tam ludia aj modlia,ale chodia tam aj ateisti, je uplne jedno ci su alebo nie su veriaci, jedno maju spolocne a to ,ze su zavisli..... :-(
007miroslav007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

Pamätám si, že kedysi mal s týmto problém môj strýko. Chvíľu bolo dobre, potom zas začal. Bolo to už dávno ( 15 - 20 rokov dozadu ), ale viem, že jediné čo mu pomohlo bolo, že išiel na liečenie. Odvtedy nemá s tým žiadny problém. Ale viem že ho rodina pri tom dosť podržala
Napísať odpoveď