TV pre starych rodicov okolo 250€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

TV pre starych rodicov okolo 250€

Príspevok od používateľa reDo »

Caute, potrebujem kupit TV, do 250€ najlepsie, nepotrebujem ziadne Smart ani podobne blbosti, proste televizor. Teraz maju TV + OpenBox a ja by som potreboval taky TV, aby mal v sebe tu funkcionalitu OpenBoxu, neviem ci staci aby mal DVB-T alebo aj nieco viac, vobec sa v tom nevyznam. Mne sa pozdavaju napr tieto, ale neviem ci su dobre a maju tu funkcionalitu co potrebujem.

http://televizor.heureka.sk/lg-32lf5610/#section
http://televizor.heureka.sk/philips-32pfh4100/#section

Vopred dakujem za rady
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV pre starych rodicov okolo 250€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Dvbt samozrejme nestaci. Openbox je satelitny prijmac, takze potrebujes TV so sat. tunerom.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Aha, dakujem za objasnenie, takze potrebujem DVB-S alebo az S2 ? Mohol by si mi odporucit nejaky televizor co to ma a je podla teba kvalitny?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Openbox je tiez toto:

Openbox A2 je multimedialne Android zariadanie, ktoré premení starší televízny prijímač na moderný Smart TV s množstvom funkcii a aplikácii.

Takze je dolezite, co momentalne pouzivaju - maju klasicku antenu alebo parabolu?

Ak to je satelit, zalezi na operatorovi, ale ak ma byt satelitny tuner v telke, musi to byt DVB-S2, v S1 uz momentalne vysiela minimum kanalov a aj tie coskoro skoncia. Niektore telky maju uvedeny v popise len DVB-S, ale dnes uz su skoro vsetky DVB-S2, takze najlepsie je si to overit na strankach vyrobcu.

Ak to je to A2 multimedialne zariadenie a maju len beznu antenu, tak nahradou moze byt prave Smart TV alebo aspon zariadenie ktore dokaze prehravat subory z USB, ozaj zalezi na ake ucely pouzivaju ten "openbox", v pripade kupy DVB-T telky by uz bola lepsia DVB-T2, ale ani to nie je istota, idealne by to bolo DVB-T2 HEVC, ale neviem ako je to s dostupnostou a cenou, momentalne ani nie je rozhodnute ci a kedy sa prejde z T1 na T2 a ci na MPEG4 alebo HEVC.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Silno pochybujem ze maju android krabicku. :D
reDo napísal:Aha, dakujem za objasnenie, takze potrebujem DVB-S alebo az S2 ? Mohol by si mi odporucit nejaky televizor co to ma a je podla teba kvalitny?
Vsetky TV, ktore sat tuner ho maju S2, tym sa nemusis zaoberat co pri tom pisu. Kazdopadne je na zvazenie ci neostat pri externom setopboxe, on ten zabudovany tuner nie je vzdy user friendly. Vyskusaju, uvidis.

Neviem ci sa TV za 250 eur da nazvat kvalitnym, to by som si netrufol takto oznacit. Kazdopadne je mi jasne ze stari rodicia nepotrebuju ziaden highend.

Aku maju sledovaciu vzdialenost? Nebude 32" malo?
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Oni maju ten OpenBox len na prijmanie signalu, ano mame aj parabolu(ten tanier), na ktoru je to napojene. Ten televizor co maju teraz je poriadne stary a potrebuju novy lebo sa tento kazi uz a prechadza sa uz na HD vysielanie. Teraz maju uhlopriecku 56cm takze hento bude az az :D . Dobre tak zvysim strop do 300 +-. Mozete mi nieco odporucit v tejto hladine? Nasiel som napr tento http://televizor.heureka.sk/lg-32lf580v/ , ma aj dost recenzii a pisu ze sa lahko ladi, co si o nom myslite? Len ma stve ze nemaju vydajne miesto v Ziline v pripade reklamacie.

//EDIT
Tak navysujem ten rozpocet este na 350€
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

reDo napísal:Teraz maju uhlopriecku 56cm takze hento bude az az
Na tú uhlopriečku trocha pozor ak porovnávaš (predpokladám, že ten starý je) 4:3 s 16:9.
V tvojom prípade sa to nedeje, no môže sa stať, že 16:9 aj s väčšou uhlopriečkou ako 4:3 môže mať výšku obrazovky menšiu.
Samotný obraz teda bude širokouhlý ale nemusí byť väčší. Ak teda odmyslím, že 4:3 televízor zobrazuje širokouhlý obraz s čiernymi pásmi.

Len pre predstavu:
56cm (4:3) výška 34,8 cm
32" - 81cm (16:9) výška 40cm
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze to nie je az take male, asi je to o aj o zvyku, ale tak v poriadku moze byt aj 40". Mna skor zaujima ci je to realtivne dobra kupa.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pri uhlopriecke treba mysliet okrem vzdialenosti aj zrak starych rodicov, zalezi aj na tom, ci teraz dovidia na text, napr. pri sutaznych programoch a pod., ak ano, mozno by stacilo aj 32".

K satelitu, podla operator, bude asi potrebovat aj CAM modul, ak pouzivaju len internu uni citacku v STB, na to tiez mysli, skontroluj si hlavne rychlost prepinania kanalov, pri niektorych modeloch bol tiez problem s naladenim niektorych frekvencii, neviem ci podobne problemy maju aj aktualne modely, no radsej by som kupoval s eshopu, aby si to mohol vratit ked bude pomale prepinanie alebo problem s ladenim.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

TV v tejto cenovej kategorii by som moc nevymyslal, nebude tam ziadna znacka prevysovat a nema tam absolutnu cenu riesit napr. obnovovaciu frekvenciu. Skoc do Okay, alebo Datartu a kup nejaky kludne aj starsi model za dobru cenu. Pisal si, ze maju openbox, takze su zvyknuti na druhu ovladacku a podla tohoto by som sa odrazil. Ja by som telku so satelitnym tunerom nechcel, je tam viac nevyhod ako vyhod a dolezita je aj podpora do buducna, co je aj pri drahsich tv problem.
Pravdepodobne maju stari rodicia Skylink, takze by som siel do nejakeho Skylink ready, aby to bolo tkzv. bezudrzbove, aby si to naladilo nove programy samo. Ceny su uz od cca 60€ par eur horedole. Samozrejme rychlost prepinania pri jednotunerovom STB bude oproti Openboxu o dost horsia aj napr. z dovodu vyssieho datoveho toku HD programu.
Pri TV so sat.tunerom musis kupit aj Cam modul co stoji polovicu skylink ready prijmaca.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenze oni mozu mat este stary SD box a tak ci tak budu potrebovat novy. Tak televizorom s tunerom by to vyriesili.

40" by bolo urcite lepsie, ale na ten nevyda penazi. Na vacsi to bude chciet priplatit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, tiez som spominal CAM modul, ak aj maju len SD STB, tak stale su vyhody a nevyhody pre obe moznosti - teda samostatny box a integrovany tuner v telke, ale prave "Skylink ready" kvoli automatickemu naladeniu, ak by to tuner v telke nemal, je podla mna, hlavne pre starsich ludi, hlavny dovod pre samostatny box, hlavne pri frekvencii nutneho preladovania skylinku, ktoreho bude v blizkej dobe este vela, kedze budu koncit jednak SD MPEG2 kanaly, ktore prejdu do SD MPEG4, resp. HD MPEG4 a tie tie ktore zostanu v SD MPEG4 casom taktiez prejdu do HD.

Alternativou moze byt prechod k inemu poskytovatelovi, ti maju vacsinou uz vsetky kanaly v MPEG4 a preladovania je menej, zalezi od toho ci by im ponukane balicky vyhovovali, napr. AntikSat ma aj balik za 99 centov s mensim poctom kanalov ako skylink digital, potom rozni poskytovatelia maju balicky v roznych cenach...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ale ved ja pisem, ze treba novy box. Radsej kupit vacsiu telku bez sat. tunera a kupit zvlast STB. Modul do TV stoji cca 30€ a prijmac 60€. Pri prijmaci mas zarucenu podporu a pri neustalom preladovani zarucenu bezudrzbovost-FAST SCAN.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Presne ako vravite, maju SD STB a Skylink a aj to je dovod preco potrebuju novy TV. Tych 32" im podla mna bude stacit, oni na tej obrazovke nejdu citat :D , ale hlavne pozerat spravy, pocasie, nejaky serial, film, maju relativne malu izbu tak by to nemal byt problem. Skylink ready je to ze tam staci dat adapter s kartou nie? Vsak ten integrovany satelitny tuner v telke by to mal vsetko zvladnut naladit relativne sam, ci nie? Inde mi bol odporuceny tento televizor https://www.mall.sk/led-tv/samsung-ue32 ... ab=reviews , co si o nom myslite?
Pri TV so sat.tunerom musis kupit aj Cam modul co stoji polovicu skylink ready prijmaca.
Toto je dobra poznamka, mne bola odporucena znacka GoSat namiesto Openbox, tak neviem, ale tento Openbox by mi mohol stacit http://satelitne-prijimace.heureka.sk/o ... 3-mini-hd/ .
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Ano, tiez som spominal CAM modul, ak aj maju len SD STB, tak stale su vyhody a nevyhody pre obe moznosti - teda samostatny box a integrovany tuner v telke, ale prave "Skylink ready" kvoli automatickemu naladeniu, ak by to tuner v telke nemal, je podla mna, hlavne pre starsich ludi, hlavny dovod pre samostatny box, hlavne pri frekvencii nutneho preladovania skylinku, ktoreho bude v blizkej dobe este vela, kedze budu koncit jednak SD MPEG2 kanaly, ktore prejdu do SD MPEG4, resp. HD MPEG4 a tie tie ktore zostanu v SD MPEG4 casom taktiez prejdu do HD.

Alternativou moze byt prechod k inemu poskytovatelovi, ti maju vacsinou uz vsetky kanaly v MPEG4 a preladovania je menej, zalezi od toho ci by im ponukane balicky vyhovovali, napr. AntikSat ma aj balik za 99 centov s mensim poctom kanalov ako skylink digital, potom rozni poskytovatelia maju balicky v roznych cenach...
Fastscan ale nie je nieco na co sa da spolahnut. To je tiez vec ktora ma vyhody aj nevyhody.
A kupovat Skylink ready STB je to najhorsie co sa da spravit. Ked si o rok-dva zmyslia ze nieco zmenia tak ho mozes hodit do kosa. Tej firme sa verit neda, co dokazali uz X-krat.

Ked uz novy STB, tak urcite nie Sky ready, ale nejaky s moznostou CA modulu. Nehovoriac o tom ked si nahodou zmyslis ze chces prejst na nieco ine (Antik, Freesat...).

Ten Samsung je obrazovo ok, ale naco bude starym rodicom smart?
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Najst vhodny TV bez tychto smart blbosti je asi aj problem pre mna. Mne bol odporuceny jednym znamym a smart funkcie ma nezaujimaju proste. Mne ide o to aby sa to lahko ladilo a dobre to slo :) .
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri cene toho Samsungu by som uz rozmyslal o LG 32LF650V. To je vyssia obrazova kategoria, uz to ma 100 Hz panel a da sa kupit za take peniaze ako stoji ten Samsung na malle.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale ved stoji 419 na malle https://www.mall.sk/led-tv/lg-32lf650v .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ryan Giggs
VIP
VIP

reDo napísal:Ale ved stoji 419 na malle https://www.mall.sk/led-tv/lg-32lf650v .
Ja som o jeho cene na malle nic nepisal. Precitaj si moj prispevok este raz.
Napísať odpoveď