Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Teroristické útoky

Príspevok od používateľa eMPiko »

Prezrel som témy, ktoré tu na hojkovi máme, a žiadna vyslovene nesúvisí s teroristickými útokmi. Keďže takéto útoky sa v Európe odohrávajú čoraz častejšie, myslím že je na mieste vytvoriť pre ne osobitnú tému. Takto nebude diskusia o nich presahovať do iných, o čosi menej relevantných tém ako "emigrácia" alebo "Arabi muslimovia", ktoré tu máme a ktoré nie vždy musia s daným útokom mať prepojenie. Taktiež by som obmedzil diskusiu na útoky v Európe a USA, keďže mimo Západu je terorizmus pomerne rozšírený a téma terorizmu napr. v oblastiach Sýrie a Iraku je podľa mňa dosť osobitá.

Impulzom na založenie tejto témy boli najnovšie útoky v Nice vo Francúzsku, kde vodič nákladného vozidla vrazil do davu ľudí oslavujúcich Deň Bastily a zabil údajne 70+ ľudí, stovky ďalších sú zranené. Útok zakončil streľbou do davu, kedy bol zlikvidovaný políciou. Údajne sa jedná o etnického Francúza a konvertovaného moslima.

BBC: http://www.bbc.com/news/world-europe-36800730
SME: http://svet.sme.sk/c/20216013/utocnik-v ... -ludi.html
butthead
Darca
Darca

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa butthead »

RIP pozostalim...

Ten pocit, ze sme v NATO, technologie na vyspelej urovni, rozne tajne sluzby, policiu na kazdom kroku, ktora ta uz ide zabasnut pomaly za to ze si odplujes za okraj chodnika. Ale nejaky terorista s nakladakom v noci sa dostane do mesta a zrazi stovky ludi.

http://www.teraz.sk/zahranicie/utok-v-n ... lanok.html
6:20
Polícia vodiča nákladiaku zastrelila a následne v jeho aute objavila strelné zbrane, výbušniny aj granáty. Identita usmrteného vodiča známa nie je. K útoku sa zároveň doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina.
A hlavne, ze mali vynimocny stav.
Podľa francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda však nemožno poprieť, že útok má črty terorizmu. Francúzsky prezident zároveň dodal, že výnimočný stav, ktorý sa v krajine skončí 26. júla, bude hneď predĺžený o ďalšie tri mesiace.
carnivorous_flower
Novice
Novice

Príspevok od používateľa carnivorous_flower »

Hlavne že pred tou promenádou boli iba plastové zábrany. Wtf? Tipujem že sa teraz vo veľkom vymenia za nové. Ale keď som včera počúval Hollandeho že rušia výnimočný stav som tušil že sa čosi stane. Teraz si vybrali menšie mesto doteraz to v EU boli hlavne mesta zrejme to bude pokračovať týmto štýlom už. Inak Le Penovej teraz pekne porastú preferencie
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja len dufam ze slniecka su hrde ze "prilozili ruku k dielu". Tento krat asi poslabsie, kedze vybusniny ostali neaktivne ale hlavy hore! Aj zajtra je den. :sly:

to:
:minus: ty mas upal a do toho si este vyslahal flasu toluenu? ty fasisticka sivna!
Vasky jugend crew? :D
carnivorous_flower
Novice
Novice

Príspevok od používateľa carnivorous_flower »

Hegy napísal:Ja len dufam ze slniecka su hrde ze "prilozili ruku k dielu". Tento krat asi poslabsie, kedze vybusniny ostali neaktivne ale hlavy hore! Aj zajtra je den. :sly:
Presne tieto komentáre nesmú chýbať. Že je niekto nenavistny sfanatizovany psychopat nemá nič so slnieckami. Skôr by som povedal že vďaka nacionalistkym kretenom sa mnohí čo tam žijú tak radi radikalizuju ;-)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Predseda Európskej rady Donald Tusk vyhlásil, že Európa aj svet stoja v tejto ťažkej chvíli po boku Francúzska. "Je to tragický paradox, že obeťami útoku sú ľudia oslavujúca slobodu, rovnosť a bratstvo," vyhlásil Tusk s odkazom na to, že k útoku došlo počas oslavy Dňa pádu Bastily. "Budeme jednotne stáť po boku rodín obetí, francúzskych občanov a vlády v boju proti násiliu a nenávisti,"

uz len chyba nejaky vyrok o demokracii od Baračika a vsetko sa vrati do starych kolaji s tym ze Europania si na taketo jatky musi zvyknut a nic sa s tym neda robit ...

// :minus: karmistom ... bohuzial je to smutne ale je to pravda ...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

carnivorous_flower To veru nie ale to som aj tak nemal na mysli, kto pochopil pochopil, kto nie nie.
Ti Nacionalisticki kreteni su tam hlavne doma, toto je jeden fakt, ktory uchadza vsetkym obdobnym odtrhnuty od reality. Aj ked su to zvacsa agresivni a arogantni ludia, stale su to ludia ktori v krajine vyrastli, co-to si odmakali a svoju krajinu miluju. To ze ich slepacie mozgy nevedia rozlisovat medzi teroristom a utecencom za bezpecim je sice pravda ale radsej budem v tomto stave, ako v stave popisanom vyssie.
Cim viac sa budu otvarat brany, tym viac utokov mozeme ocakvat a taktiez mozme predpokladat lahsi transport vybusnin, zbrani a radikalov.
Zacalo to jednotkami, sme pri 10 az 100kach, som zvedavy kedy "vyspejeme" na radovo tisice obeti po utoku.

Grond napísal:...uz len chyba nejaky vyrok o demokracii od Baračika a vsetko sa vrati do starych kolaji s tym ze Europania si na taketo jatky musi zvyknut a nic sa s tym neda robit ...
Som rad, ze nie som jediny co to tak vidi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

By som rád videl niečo, čo potvrdzuje nejakú koreláciu o tom "otváraní brán" a náraste útokov. Lebo zatiaľ mi to príde ako len taký laický predpoklad, ale ničím nepodložený. Všetky tieto útoky páchajú občania daných krajín, nie tí utečenci, ktorí "s drahými mobilami" prišli do Európy. Súvis skôr vidím vo všeobecnom pôsobení Daišu a jeho vplyvu. V tomto smere by sa dalo zasiahnuť tým spôsobom, že by sa potlačili radikálni kňazi, ktorí šíria ich nezmysly aj v Európe - nedávno jedného takého zatkli v Rakúsku.

Plus jedno elementárne video: https://www.facebook.com/OccupyDemocrat ... 125144173/
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja zase nechapem korelacii toho videa s teroristickymi utokmi. Chces nejako naznacit, ze teroristicke utoky su rasovo motivovane?
Alebo miesame nacionalizmus a rasizmus?

Ohladom toho "taký laický predpoklad" - ano, je to moj laicky predpoklad a kazdy, kto nie sme profesional v nejakom z diskutovanych odvetvi mozme zdielat iba svoj "laicky predpoklad", rovnako ako ty a my vsetci ostatni, mb cest vynimkam.
Moj laicky predpoklad vychadza z az prilis nahodneho zvysenia poctu ter. utokov a ich obeti na nasobky stavu pred migracnymi vlnami. (Global terrorism database).
A netvrdim, ze tu neplechu robia zrovna utecenci s drahymi mobilmi, no tvrdim ze ako vedlajsi efekt ich zachrany a to z dôvodu nedostatocnej previerky a zleho systemu prijmania tychto ludi + nedostatocnej ochrany hranic.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nič prekvapivé, útoky boli, sú a do budúcna určite ďalšie budú.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja osobne to poviem takto. Útoky si nepripúšťam. Nevieš dňa ani hodiny.
Nemám problém ísť na dovču do Turecka.

Paradoxne si myslím, že ľudia ako Hegy sú tí skutočne porazení teroristami, lebo sa im pekne dostali do hlavy. Až tak, že im venujú možno hodinu svojho života denne vypisovaním kravín po internetoch.

Je to smutné, strašné čo sa stalo a život ide ďalej. V dnešnom globálnom svete lone wolf spraví teroristický útok kde chce a kedy chce. Nedá sa tomu brániť na 100%.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee: s poslednou vetou suhlasim, ale skusim strucne zhrnut to, ako to vidim ja:
Tito osameli atentatnici su potomkami imigrantov. Problemom priamo nie je syrska rodina, ktora sem pride peso cez vsetky hranice, ale ich potomkovia o 1-2 generacie neskor. Oni sa prestanu citit ako hostia a zacne hrozit radikalizacia. Preto by som bol radsej, keby to bola imigracia viac regulovana, no to je uz na inu temu: emigracia-imigracia-t168494.html
Aktualne utoky fakt skor suvisia s posobenim ISIS ako s tym, ze tu minuly rok prisli statisice utecencov.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Gothar Tak.
Ja terorizmus fakt v hlave nemam, velmi okrajovo ma to zaujima v ramci akehosi globalneho povedomia, neviem kde si vydedukoval ze som nim posadnuty a venujem mu hodinu denne, to asi tebe tie internety trosku idu na mozog, nie mne.
Ak su ludia ako ja, co to maju viac menej na haku, porazeni terorizmom, tak vo FR musia aktualne oslavovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

suhlasim s begbeeem. kedze cielom terorizmu je pouzit strach na dosiahnutie vysledkov, preto ja jasne, ze sa im to dari velmi dobre. lebo vysledok je podporit nenavist voci ludom, ktori vyznavaju rovnake nabozenstvo ako oni. a tym, ze nenavistne komentare z internetu prejdu prejavy nenavisti ku nadavkam na ulici, plutiu, hadzaniu skal a ku podpalovaniu obchodov ci domov. a to je vitazstvo terorizmu, lebo maju ospravedlnenie na dalsie a este horsie ciny.

menej teroristickych cinov? a co ETA, IRA, UČK (ano, aj doma ich beru ako teroristicku bandu) alebo pred nimi RAF (Frakcia cervnej armady)? alebo jednotlivci, napr. ako Ceska Hepnarova. a aj mafianov, ktori tiez pouzivali strach na ziskanie moci su defacto teroristi. v 90tych u nas kazdu chvilu niekde vybuchlo auto, vyhorel bar alebo niekoho len tak zastrelili za bieleho dna.
len pred 15 rokmi sa "vymyslel" princim, ze terorista = arabsky moslim. a pritom minimalne IRA boli katolici a vizualne na mile daleko od Arabov

//ad "nacionalisticki kreteni": obrazok s "Achmadom, ktory je Sved a s potkanom, ktory je kon" sa stal notoricky znamy. takze ako to je? lebo potokan nie je kon. a mas stovky milionov ludi, ktori maju jedneho rodica z krajiny A, druheho z krajiny B a tym padom budu aj ich detne deti bez naroda? lebo potkany nie su kone a podla logiky istych skupin sa len narodit a byt hrdy na to co urobili jeho predkovia v danom state vobec nestaci.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Je tu ešte niekto, kto stále bude popierať, že náboženský(islamistický) terorizmus má, čo sa POČTU OBETÍ týka stúpajúcu tendenciu?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hegy napísal:Ti Nacionalisticki kreteni su tam hlavne doma, toto je jeden fakt, ktory uchadza vsetkym obdobnym odtrhnuty od reality. Aj ked su to zvacsa agresivni a arogantni ludia, stale su to ludia ktori v krajine vyrastli, co-to si odmakali a svoju krajinu miluju. To ze ich slepacie mozgy nevedia rozlisovat medzi teroristom a utecencom za bezpecim je sice pravda ale radsej budem v tomto stave, ako v stave popisanom vyssie.
Zijem na Slovensku, takze mna osobne skor znepokojuje narast takychto ludi, ktori "ma chcu chranit" (chranit Slovensko, chranit rodiny, chranit nasu spolocnost). Preco? Na Slovensku mame velmi specificku situaciu, ze prakticky moslimska komunita tu neexistuje a ak aj taketo rodiny u nas ziju, tak neziju izolovane v getach po desatrocia a XY generacii ako tomu je v Britanii, Francuzsku, Belgicku a podobne. Problemom je presne to, co si povedal, ze "nacionalista" je Slovak, sucast nasej spolocnosti a teda je podla mna ovela nebezpecnejsi nez nejaky moslimsky terorista. Takyto ludia maju totizto presne rovnaky typ myslenia ako ti teroristi. A zatial co pripadny utok teroristov na slovensky ciel, by nasa spolocnost pravdepodobne vnimala ako "utok z vonku" a polarizovanu spolocnost by dokazal spojit, tak fasizmus demokraciu rozklada z vnutra. Okrem toho, takyto ludia "ma chcu chranit" iba v pripade, ze s nimi bezpodmienecne suhlasim, akonahle sa tak nedeje, som pre nich este horsi ako nejaky terorista z Daešu. A mna velmi znepokojuje silny narast takychto ludi v mojom okoli. Podla mna to je urcitym sposobom nasledok socializmu a normalizacie, ze aj po stvrtstoroci je v nasej spolocnosti silny myslienkovy prud, ze je "normalne" diktovat inym, ako maju zit alebo mysliet. Stale mame potrebu zatlct do dosky tie klince, ktore vycnievaju. Na demokraticke hodnoty si Slovaci stale nevedia zvyknut (pod vplyvom skorumpovanych politikov, sudov a policie sa tomu ani necudujem).

Uz davnejsie som tu pisal, ze pravny system jednotlivych krajin EU mal svizne reagovat na aktualne dianie. Nie je mozne, aby niekolko tisiciek obcanov krajin EU (moslimskych obcanov) islo na uzemie ovladane islamskym statom a potom sa beztrestne vratili domov akoby sa nic nestalo. Vycestovanie by v takomto pripade malo byt povolene iba na specialnu vynimku, kedy by bolo 100% jasne, ze tam dana osoba ide ako humanitarny pracovnik. V opacnom pripade by dani ludia mali byt sudeni za terorizmus v stadiu pokusu a dostavat vysoke tresty odnatia slobody.
Nebojte sa, pride cas, kedy aj imigranti z minulorocnej vlny budu pachat teroristicke ciny...len potrebuju nejaky cas, aby sa "aklimatizovali" a nadviazali kontakty s miestnou moslimskou komunitou.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Chapem co chces povedat ale ako som naznacil vyssie, pride mi to ako mensie zlo, tito ludia su jednoduchi, ich konanie je predvidatelne a ich ideologia nema potencial pachat masove skody, ak sa nieco stane tak si niekto (mozno aj ten wannabe nacista) odnesie par sramov a tym to hasne. Aj ked je to hlupe, nie je to <Danko kicks in> destruujuce</>.

U nas je situacia specificka v tom, ze Nacionalisti u nas (LSNS) si robia na tom politicku kampan, preto sa terorizmus u nas tak casto sklonuje aj ked to nie je aktualna tema, maju nastroj na zneistenie obyvatela, pripadne naverbovanie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vidis. LSNS, Vzdor Kysuce, Branci. tieto osoby tiez inklinuju ku nenavisti voci inym. ked fanusik jednej z trojice organiacii prejde LKTckou cez chyzu v osade, kde spi niekolko malych deti, alebo do tej chalupy hodi zapalnu flasu (http://www.sme.sk/c/2103736/biele-slovensko.html) to bude rovanky teroristicky utok. ale ako sa na to bude pozerat domaca vacsina nie je raketova veda
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja vidím skôr koreláciu v zmysle účasti Západu a najmä USA na vývoze demokracie do krajín Blízkeho východu - istý bod zlomu bol 11. 9. 2001.

A keď spomínate to, že sa často radikalizujú práve ľudia z 2. - 3. generácie.. na to je odpoveď jednoduchá = viac integrácie, resp. lepšia integrácia. Ak budú stále vznikať okrajové getá, tak to je len voda na mlyn rôznym pošahaným duchovným, ktorí šíria agendu napr. Daišu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Potom by si musel ale rovnako hovorit o agresivnych ciganoch. Bez vetra sa list nepohne, neobhajujem take konanie. Verim, ze pachatelia su tvrdo potrestani.
Napísať odpoveď