Čo sa stalo s hudbou?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Čo sa stalo s hudbou?

Príspevok od používateľa dekarbon »

čaute.Neviem či to sledujete aj vy ale neviem čo sa v poslednej dobe stalo s hudbou ako takou na svetovej scene.To tým interpertom fakt už zadrbáva alebo čo? Veď keď si spomeniem ako to bolo v 90-tych rokoch povedzme len skupina scooter-úžasne genialne songy jeden za druhym čo song to hit,to iste ATB,DJ´s@work prípadne Darude,tiesto a pododbní,čo song to hit,prípadne uzačiatok nultých rokov na československej scene verona..teraz?? scooter sa mi zda že absolutne zišiel z cesty,songy čo lamali rekordy hitparad teraz absolutne nič,ATB do uzadia,Darude,Djś@work potencial v 90-tych rokoch jak hovadoa teraz nič..proste mám pocit ako keby cely hudobný svet išiel do sračiek a to totálnych jak keby ludom už uplne preplo..jkkde su tie časy? ja to chcem späť:(tento odpad čo je teraz to sa neda počúvať:( prečo je vlastne taký debilný trend hudby? kopa ludi čo čítam po komentaroch maju radi hardstyle trance apodobne štýli a boli by neskutočne radi keby s ato cele vrátilo ale ako keby všetci interpreti na to srali..nechapem..jo a ešte jedna vec ja osobne som vyrastal na týchto interpretoch a preto som popísal týchto konkretne..ako neviem no..
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo sa stalo s hudbou?

Príspevok od používateľa Soviet »

Hudobny trend ide tam, kde ho ludia chcu a toto z neho vzniklo. Pocuvaj co sa ti paci a ser na hudbu co sa ti nepaci. Jednoduche.
Nakolko nepocuvam ani jeden zo stylov spomenutyh, je mi to jedno. Peniaze su hlavne pre nich. Stale nepochopim ako dokazu ludia pocuvat pesnicku, kde sa spieva o tom, ako je dakto Albatros a podobne kraviny. Hlavne, ze je to tuc tuc a text uz kasleme :D
Ale kazdy styl trochu utrpel rokmi a niektori interpreti sa zmenili o 180 stupnov. Treba jedine hladat nove skupiny/interpretov, ktory hraju to co chces.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dobra hudba stale vznika, ale malokedy sa objavi v najkomercnejsich radiach. Musis si najst sucasnych interpretov a sledovat ich tvorbu cez internet, pripadne skus zahranicne internetove radia, atd. Ale je pravda, ze pop aj u mna klesol na uroven ako nikdy predtym, mam pocit ze sucasni popovi interpreti len skusaju co znie divnejsie a z toho sa snazia spravit hit. No v ostatnych zanroch je urcite z coho vyberat.
Pises o Darude a podobnych...v tejto oblasti teraz vznika viac trackov ako kedykolvek predtym. Skus sledovat relacie ako A state of trance, mam pocit ze vacsina najznamejsich DJov ma vlastnu relaciu, kde predstavuju nove kvalitne tracky.
Kopu toho najdes tu: http://cuenation.com/
Ide o volne dostupne sety ci uz z relacii alebo normalnych akcii. Takmer denne tam pribudaju nove sety a treba si len vybrat a objavovat.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Soviet napísal:Hudobny trend ide tam, kde ho ludia chcu a toto z neho vzniklo. Pocuvaj co sa ti paci a ser na hudbu co sa ti nepaci. Jednoduche.
Súhlasím! :)

Soviet napísal:Stale nepochopim ako dokazu ludia pocuvat pesnicku, kde sa spieva o tom, ako je dakto Albatros a podobne kraviny. Hlavne, ze je to tuc tuc a text uz kasleme :D
Zase ja skôr vydržím počúvať tuc-tuc ako počúvať pesničky ako ko*ot poje**** kurve pi*u, ktorá len fajčí ciciny.. a podobne. Priznám sa, že texty pesničiek nikdy neriešim, nepoznám ani texty slovenských a českých interpretov, čiže je mi jedno, či spievajú o albatrose alebo duchaplnej láske, ale ak sa mi do ucha dostane pesnička s týmito slovami, otvára sa mi nožík vo vrecku.

:)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ako povedal Rytmo "bracho to je vyvoj prisposob sa dobe lebo chycis prasaci mor"

to plati v dnesnej dobe asi najviac pre hudobny priemysel. suhlas so Sovietom - ak sa ti to nepaci nesleduj to. mne sa to tiez nepaci. pohladaj si na nete internetove radia, ktore budu hrat to co chces. je ich nespocet
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nuz aj ja som vyrastal na Darude, ATB a spol. Ale aj ATB s novsimi vecami isiel, kde som ho vidiet nechcel. Scooter uz len tazi zo svojho mena a uz davno sa zopsul. Comu sa hovori dnes "dance" alebo teda tento styl, je uplne nieco ine, nez bol dance kedysi. Jo a ASOT a specialne Armada music, uz tiez cim dalej tym horsie. Vsak to uz davno nie je trance, ale house a podobne. Tak uz ASOT ignorujem a pocuvam ine veci, starsie sety a tak, ked trance bol este trance. Ani som si nemyslel, ze budem tak skoro stary :smt033
Nema zmysel nariekat, ked vacsina chce tamto, nech si ma, ty si pocuvaj svoje, mas predsa na vyber.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Anjunabeats má myslím fajné veci.
Inak hej to čo robí Tiesto teraz to je hrôza a des ale keď to vynáša tak prečo nie že?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Keby len muzika. Nie som ziadny starec ani nemam kadeco odzite ale tiez citim obrovske zmeny. Ludia hlupnu vedome.
dasti555
Professional
Professional

super tiesto .... dnešná novinka neviem tomuto nejak neviem prísť na chuť ..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie si sam. Co je to vlastne za styl?
dasti555
Professional
Professional

Bass House by to mal byť. Podľa ale komentov tak nejak pozerám že Tiesto je skôr iba veľké meno ako producent sám o sebe.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Kedysi som videl taký dokument, kde hovorili, že dobrá hudba vznikala aj v 70., 80., 90., aj 00., rokoch, a vzniká aj dnes. Rovnako zlá hudba bola aj vtedy a je aj dnes. Vysvetlili to tak, že človek si na tie staré časy zaspomína len nostalgicky, a to zlé nevníma, lebo to vnímať nechce. Tak isto budú ľudia vnímať aj za 30 rokov o roku 2010-2020, pretože stále vznikajú tony kvalitnej hudby. V tom dokumente púšťali aj ukážky pop songov z tých čias, ktoré lámali priečky rádií, a boli to také sračky, aké som ešte nepočul. A ani som ich nepoznal, lebo som vtedy nežil, alebo som si to nepamätal, alebo to dnes už nito nepustí, lebo to dobrá hudba nebola. Ovplyvňuje to aj to, že dnes, keď je internet v podstate na vrchole, sa môže stať "hudobníkom" fakt hocikto, stačí, že si ho náhodou nakliká na YT strašne veľa ľudí a máme sezónny hit, ale vtedy to bolo asi ťažšie, dostať sa do rádia.

Rozhodne dobrá hudba neprestala vznikať - keď už, platí tu jednoduchá priama úmera, kvôli rozšírenosti internetu - a je logické, že sa dnes dá dostať k podstate väčšiemu množstvu dobrej hudby ako pred 30 rokmi, a to je proste fakt. Je síce pravda, že sa musíš často prehrabávať hromadou balastu, ale aj tak...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Hensym - suhlasim, taketo argumenty su aj pri obhajovani socializmu, ked su ludia mladi, zdravi, vsetko sa zda lepsie, su v tom aj hormony a s hudbou sa spajaju aj zazitky, ktore sa vracaju, preto sa aj v nasich radiach stale hraju tie iste stare hity, je to nieco ako ked si predstavite film, je tam video stopa, audio stopa, prip. titulkova a v mozgu sa v takom spomienkovom filme nachadza aj viac stop, napr. hudba, pocity, chute a vone, ktore taktiez pripomenu spomienky a zazitky z minulosti, z detstva, aj preto je teraz retro tak in. - Ak je clovek starsi, ma rodinu, problemy, nudnu pracu, aj problemy so zdravim, zda sa vsetko horsie, aj ked napr. co sa tyka politiky a zivotnej urovne, dnes je to ovela lepsie.

Este k teme, tiez sa mi paci podobna hudba ako autorovi temy a suhlasim aj s tymto:
brm napísal:Zase ja skôr vydržím počúvať tuc-tuc ako počúvať pesničky ako ko*ot poje**** kurve pi*u, ktorá len fajčí ciciny.. a podobne.
Nepaci sa mi hlavne taky "skaredy rap", teda len take nezmyselne kricanie, nadavanie, bez melodie, pamatam sa ze uz davnejsie som to ani nepovazoval za hudbu, je to ako recitovanie basni kricanim.

Inak pomerne vela starsej, ci novsej hudby hard trance ci pribuznych zanrov sa hra na MusicBoxTV a boli aj na satelite kanaly kde boli prakticky len dance a trance songy, ale teraz si na nazvy nespomeniem, niektore uz zanikli, ci sa preorientovali a niektore boli na menej atraktivnych poziciach, takze to chcelo motor na parabolu. Dnes by ale nemal byt problem najst podobnu hudbu na internete, nejake odkazy su aj vyssie, tiez ten MusicBoxTV je aj na internete, aj ked mne odkaz nefunguje.

http://www.musicboxtv.sk/2009/index.php
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak scooter mal tiez kopu trackov len zkopirovanych od hardstyle/hardcore producentov.

Treba si najst svoj zaner a ten pocuvat a nepocuvat radio. Tiez som skor za melodicke tracky ako spievanky. Klasicka hudba tiez nema ziadne slova. Ale zas vsade sa najde kvalita a su dobre aj len spievane pesnicky. A tiez sa hudba dost meni, co je aj dobre, aspon to cloveka neomrzi. Horsie su na tom mainstream zanre, ktore sa vystavia a zdeformuju na nepoznanie.

Ale celkom sa mi paci taky melodicky rap ci hiphop ci co to je, aj ked nemusim ani slovam rozumiet, napr. The opposites.
kopa ludi čo čítam po komentaroch maju radi hardstyle trance apodobne štýli a boli by neskutočne radi keby s ato cele vrátilo
Toto som moc nepochopil, ti ludia chcu aby sa vratil Trance a podobne styli alebo naopak?

Osobne sledujem len Hardstyle a trochu Hardcore, tam sa to celkom meni a v poslednom case myslim, ze sa to zacina uberat naspet k 2009 stylu.

Myslim, ze predtym sa viacej dbalo na melodie, sucastne to skor islo len do poriadnej bassovej linky a podobne.

Napriklad, oldchool HS set
Alebo oldschool hardcore

Alebo nejaky rawstyle
Fpichi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fpichi »

tento thread je blbosť samozrejme..ako bolo spomenuté vyššie, dobrá hudba vzniká stále, len ju treba hľadať

Ak by som mal ísť podľa logiky OP tak z môjho pohľadu ide hudba do sračiek začiatkom-najneskôr v polovici minulého storočia
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Na jednej strane autora témy chápem. Keď som bol pred 2 rokmi na akcii, kde hrali mená ako Kai Tracid, DJ Quicksilver, Scot Project, MIKE Push.. proste celú noc sa hrala čisto len old-school tanečná hudba.. doteraz túto akciu považujem za najlepšiu na akej som kedy bol.
Ale určite nesúhlasím, že v dnešnej dobe sa netvorí kvalitná hudba (a to aj napriek tomu, že viacero kvalitných DJs, ktorí hrali pôvodne trance, dnes prešlo na komerčné "put your hands up" vrzanice).
Rozhodne tiež odporúčam stránku, ktorú spomenul Gothar: http://cuenation.com. Osobne dúfam, že táto stránka vydrží čo najdlhšie, keďže u mňa je to veľký zdroj kvalitnej hudby :) Len je vhodné si stiahnuť cuesplitter, vďaka ktorému si stiahnutý set (1 audio súbor), rozdelíš na samostatné tracky.
Tiež určite skús internetové rádio zamerané na elektronickú hudbu http://www.di.fm. Stanice sú tam rozdelené podľa žánrov, čiže si tam určite nájdeš niečo podľa tvojho gusta.

A čo sa týka ATB, tak jeho posledné album je celkom dobré. Btw. 7. októbra bude v Bratislave. :)
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

tiež som kedysi počúval vyššie menované skupiny (ATB, Tiesto, Kai Tracid) a z nostalgie ich počúvam doteraz. pokiaľ ťa štve úpadok žánru tak existuje len jediná pomoc: zmeniť žáner. svet hudby je úžasne široký a má naozaj čo ponúknuť, netreba sa preto slepo orientovať len na jeden-dva štýly. prvý krok je: vypnúť rádio :D

ja som zmenou hudobných preferencií prešiel už niekoľko krát a vždy to bolo pre mňa obohacujúce.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Vývoj nezastavíš. Umelci robia to, čo sa ľuďom páči. Veľmi málo ich zostalo pri svojej pôvodnej tvorbe, alebo už netvoria, len hrajú ten svoj štýl. Mne sa tiež nepáči, akým smerom sa vydal napr. Axwell - sety z roku 2008 u mňa vedú a vždy si ich rád vypočujem aj keď ich poznám naspamäť. Ale potom keď založili SHM, tak to išlo dolu vodou (u mňa) ale oni naberali silu mena a vidíte, kam sa dostali. Stále sú umelci, ktorí tvoria oldschool, no už niesú takí známi. Existuje mnoho YTB kanálov, kde je práve takáto "nová oldschool hudba".
V tejto dobe sa všetko elektrizuje. Komerčné rádia hrajú takúto hudbu, popoví umelci sa spájajú s EDM producentmi a vydávajú songy... (mne nič nehovoriace, no ľudia ich chcú)
Našťastie niesom na tom tak zle, ku šťastiu mi stačí dobrá basová linka a je to. Vypočujem si čokoľvek, no zaujme ma máločo. Vždy sa rád vrátim do roku 2005-2010, kedy som sa "našiel" v house, techhouse aj techne. Pekné časy, v aute si na ne dosť hlasno zaspomínam ;-)
dasti555
Professional
Professional

Tak napríklad dnes vyšla táto pecička v hardstyle. :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Trochu zmenit hudobne preferencie sa osvedcilo aj u mna. Napr. som zacal viac pocuvat ambient a chillout a kamos mi odporucil par skladieb z 80. a 90. rokov, co som ani nepoznal a ten styl sa mi zapacil. Zevraj je to synthpop a dokonca aj dnes vznikaju take skladby. Napriklad verili by ste, ze toto je z roku 2011? Znie to ako prave 80. roky :D

DI.fm tiez poznam a pocuvam casto. Ale tiez sa mi zda, ze na kanali "classic trance", ktory pocuvam najcastejsie, rotuje stale dokola tych istych par setov (sensation, dj ciacomix atd.), vtedy preladim na classic eurodance, classic eurodisco, chillout alebo ambient, podla toho, na co mam naladu.
Napísať odpoveď