Wifi problem

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Wifi problem

Príspevok od používateľa Lezim »

Ahojte, môj otec si kúpil notebook Dell Inspiron 13 7000 Series.Problém je v tom že mu po istom čase padá Wifi pripojenie a nedá sa stým nič robiť a musíte hodiť bod obnovy inak to nerozbeháte, ako keby tá karta neexistovala (otvoríte si centrum sieti , zmeniť nastavenie adaptéra a celé je to šedé).Mám pocit že to robí nejaká aktualizácia no vypnúť sa nedá.Na oficiánej stránke dell je možné nainštalovať len jeden aktuálny driver na daný notebook no ak ho nainštalujete tak sa Wifi znefunkční.Trochu som googlil a všimol som si že viacero ludí s tým malo problém.Prvá rada bola vypnutie TCP/IPv6 no nedá sa odškrtnúť na vypnutie.Ďalšia rada bola flashnutie BIOSu a následná inštalácia nových driverov na Wifi.No tento krok som neurobil pretože sa obávam výsledku a nechcem ten ntb odfajčiť.Príde mi trochu dementné od výrobcu aby dával do svojho produktu neaktualizovaný hw a preto rozmýšlam či riskovať vymazanie dosky alebo či by sa to nedalo reklamovať.Ešte je vtipné aj to že ak idem na dell stránku a chcem detekovať typ hw tak im to nefunguje a všetko musím robiť manuálne,vpodstate ani neviem či mám 100% tie ovládače ktoré mám mať pretože su zvláštne popísane.Krabicu od notebooku bohužial nemám tak sa spolieham na nálepku vpredu kde je spomenuté Dell Inspiron 13 7000 Series.Ak by sa flashnutie biosu padlo tak by sa to dalo uhrať na reklamáciu?

Toto som našiel:

http://en.community.dell.com/support-fo ... t/19532210

http://smallbusiness.chron.com/dell-ins ... 53331.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi problem

Príspevok od používateľa hojko »

Normalne aktualizuj bios, je to normalna vec, ktora je schvalena vyrobcom. Nemas tam co pokazit, cely proces je automaticky a trva dve ci tri minuty. Flashnutie biosu nema preco padnut, navyse dnes sa pouziva dualny bios, takze pri poskodeni je tam stale druhy bios k pouzitiu. Na notebooku navyse nevypadne el. prud, mozes to pekne pripojit na nabijacku. Ak by sa to aj stalo, tak je to vec, ktora sa da reklamovat v pohode, pretoze ty si proces aktualizacie nemal ako ovplyvnit. Ak stiahnes zly bios, tak ti ho neflashne, vypise ti chybu, pretoze je tam overenie a musis mat ten spravny bios. Na spodku notebooku bude oznacenie notebooku, pripadne seriove cislo a pomocou toho cisla si vies na webe Dellu najst presny model. Ak ti nepomoze novy bios, tak skus pozriet este novy firmware pre wifi kartu, pretoze ta nebude na doske ale bude tam nejaka Intel, Atheros alebo Realtek wifi karta.
Lezim
Medium Expert
Medium Expert

Re: Wifi problem

Príspevok od používateľa Lezim »

Dakujem!
Napísať odpoveď