Momentálne najvýhodnejší paušál v SR?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Momentálne najvýhodnejší paušál v SR?

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, po asi 11 rokoch kreditu by som chcel prejsť na paušál. Narýchlo som pozeral nejaké ponuky, a ostala mi sánka na stole. Neviem, či som ja je*nutý a nechápem tie ceny, alebo je to fakt také nevýhodné, lebo tá ponuka je na smiech.

Moje jediné požiadavky:
- volania, stačí okolo 150 minút celkovo, ak je vo vlastnej sieti neobmedzene, alebo tak, tak je to plus
- SMS musia byť neobmedzené
- dát aspoň tých 500 MB
- aby sa dalo preniesť číslo od iného operátora (ideálne bez poplatku)
- cena ideálne do 20€

To je všetko. Tieto požiadavky mi pokryli paušály za 20-25€, a aj to bez telefónu (a to neviem, či to dokonca nebolo už po "úžasnej web-zľave")
Keď som pozeral aj telefóny, tak som ostal ešte smutnejší. Za euro tam boli len nejaké také, že meh... a aj to bolo euro mesačne. Nejaké lepšie stáli aj 10€ mesačne, prípadne aj s akontáciou. Ja fakt neviem, kto tieto ceny nastavuje, ale v zahraničí by sa nám len smiali.

Som ja ch*j? Alebo mi viete poradiť nejaké riešenie, čo som prehliadol?
jukel
Professional
Professional

Re: Momentálne najvýhodnejší paušál v SR?

Príspevok od používateľa jukel »

Niesi, po 15 rokoch som prešiel z paušalu na kredit a za paušal ktory som platil 30e mesačne platim v kredite cca 10€ a mam 3x nasobok dát
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ty by si chcel neobmedzene SMS, k tomu trosku dat, dake volanie, dobry telefon a najlepsie zadarmo... Obavam sa, ze tvoja kombinacia sa zial nepodari, jedine, ak by si dostal bonus za prenos cisla a nevzal telefon, tak by si sa s tymi poziadavkami a cenou mohol zmestit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

U nas je "specificky" trh, podla nasich operatorov, konkretne velka cast su ovce, ktore si kvoli predrazenemu mobilu zoberu pausal za 30 aj 40€ a este doplatia par stoviek za mobil, ktory ma porovnatelne parametre ako menej znama znacka z Ciny, ktoru by kupili bez pausalu za menej ako je ten doplatok a este si myslia ako usetrili. - Dalsia velka skupina su spekulanti, ktori skombinuju bonus za prenos cisla a zjednavanie, ked dostanu lepsiu, "podpultovu" cenu.

Bezne ceny pausalov u nas su extremne predrazene, nekonecne su za 30€, podobne nekonecne v zahranici u rovnakych operatorov su pod 10€, napr. polsky telekom za 6 alebo 7€, bez mobilu ale nekonecne hovory aj sms/mms a 1GB 4G net, len pre porovnanie.

Takze moznosti:

1. Tato akcia je udajne opat aktualna, nekonecno za 15€, bez mobilu, nasiel som len starsi clanok, ale zachytil som tu akciu len pred par tyzdnami:
http://mobilmania.azet.sk/clanok/113362 ... -za-15-eur

2. Prenosy cisla, resp. zjednavanie u aktualneho operatora.

3. Pockat na pausaly 4KY, udajne maju prist este tento rok, resp. si spravit prenos cisla na 4KU, malo by byt stale aktivne aj koleso stastia, kde si mozes vytocit kredit navyse 4/8/12€ a cakat na pausal. 1GB net za 1€, hovory a sms za 4 centy a volania do 4KY po tretej minute zdarma, takze max. 12 centov.
- Priklad co mozes mat pri 4KE, zatial bez pausalu:
A) za 20€ - 1GB net za 1€, 150 min. vyjde na 6€, na SMS to bude 13€ za ktore mas 325 sms
B) za 10€ - 1GB net za 1€, 150 min. vyjde na 6€, na SMS to bude 3€ za ktore mas 75 sms, dalsie za 4 centy

Problem vidim v tych nekonecnych sms a mobile, ak by ti stacili nekonecne sms do jednej siete, alebo na jedno cislo ci niekolko, moznosti by bolo viac...

4. Ak si ochotny platit 20€, tak si mozes pridat 4 osoby s Orange pausalom alebo Primou s ktorymi si budete volat a sms-kovat zdarma, nielen ty, ale aj vsetci piati navzajom, staci aby mal jeden z vas pausal min. 20€.
https://www.orange.sk/navzajomzadarmo?click=hp_banner

5. Funfon centofka - nie je to ale pausal a ponuka je obmedzena, ale min. na prechodne obdobie kym pridu pausaly od 4KY je to zaujimava ponuka, za 10€ 1000 "kreditov", ak chces 150 min., zostalo by ti este na 850 sms-iek, takze este vyhodnejsie ako 4KA, no je to len asi na pol roka, mozno este plati aj akcia net, asi 500MB tiez na pol roka zadarmo.

Zalezi na tom, kolkym ludom a v akych sietach potrebujes posielat sms-ky, aj na tom ako velmi chces aj mobil a aky, ak ti nestaci volat a sms-kovat iba na 4 pomarancove cisla, tak by som siel do 4KY alebo funfonu a cakal na nove pausaly 4KY, na ktore uz budu musiet reagovat aj velki operatori, 4KA si nemoze dovolit ceny horsie ako na predplatenke, takze by mali byt dost atraktivne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to co pises mozes mat v O2 za 18€ bez telefonu pri prenose cisla s tym, ze volat neobmedzene budes na jedno cislo v O2 popripade za 21€ ak chces volat na 3 cisla v O2 neobmedzene

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2016, 7:51)
+ mas 168€ zlavu na mobil alebo dvojnasobok dat
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Hej ale ak má horšie podmienky na príjem signálu tak si s O2 príliš nepomoze. Hlavne ak chce využívať dátové služby.
Pokiaľ sa bude zdržovať iba v meste tak to zas až taká tragédia nie je.
Hensym
VIP
VIP

Dreamer nasadil chrobáka do hlavy - áno, tie SMS by stačili neobmedzené na jedno číslo. A presne tak, doteraz mám O2 a príjem signálu na hlavne pri cestovaní dosť štve. Ďakujem za rady zatiaľ. :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Hm. Presne taky pausal, ako hladas, mam ja. Happy M od Telekomu. Platim zan 16€ mesacne, bez telefonu. Neviem, v akej si sieti, no ak si staly zakaznik uz tolko rokov ako pises, oplatilo by sa zajst do predajne a nenechat sa odbit. Niekde som to tu aj rozpisoval, ako som sa dostal k vernostnym zlavam.
Hensym
VIP
VIP

Aj frajerka má Happy M za 17€, lebo vykšeftila, ale ja som bol dlhé roky v Telekome a potom som pred asi 4 rokmi preniesol číslo do Tesco Mobile.

Happy M stojí normálne 20€ bez mobilu a 24 s mobilom (+ splátky za mobil), takže to asi budem riešiť bez mobilu a vezmem ten. Chcel som riešiť aj Strieborný O2 bez viazanosti, ale sere ma tam pokrytie.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

HappyM mam i ja a za cenu 19.99€ som si vyjednal 2000Mb volnych dat bez obmedzenia miesto povodnych 500Mb. Ostatne mam tak ako ponuka povodny pausal.
Takto to mam uz tretiu zmluvu.
Hensym
VIP
VIP

A vyjednal si aj bez toho, aby si tam pred tým niekoľko rokov bol s nejakým paušálom? Či si sa vyhrážal, že odídeš?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Pri HAPPY M sa da poriešiť cez retenčne 2000MB namiesto 500MB
Hensym
VIP
VIP

Lenže retenčné oddelenie sa musí ozvať mne, ak mi napr. končí viazanosť alebo ukončujem program, nie? Ja som momentálne v Tescu (O2) a chcem ísť k Telekomu, čiže sa k 2GB asi nedostanem (inak by som bral, hneď ten Happy M).
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Skus im napísať mail v takom zmysle, že ak ti toto môžu ponúknuť tak okamžite prejdeš k nim.... Ja som si takto vybavil bývalý Podľa seba 3 za 10€ ale to som bol v Telekome 6 rokov
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

O pár dní mi končí viazanosť, tak som zavolal na infolinku, či teda keď budem pokračovať v tomto istom paušály, zostanú mi rovnaké zmluvné podmienky (vernostné zľavy + ...) a slečna ma odbila tým, že NIE, lebo systém jej neponúkol žiadnu výhodnú ponuku pre mňa a vernostné zľavy zrušili. V Telekome som vyše 10 rokov, ani jedna faktúra nebola zaplatená s omeškaním a oni mi ponúknu... NIČ. Tak si počkám na hovor z retenčného oddelenia, lebo jej som oznámil, že idem tuho rozmýšľať, čo ďalej...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

energy00 - aky si mal pausal, kolko minut/sms/dat potrebujes? Ak volas casto iba na niekolko rovnakych cisel, vyskusaj sa dohodnut nieco v Orange, 5 ludi v skupine si moze volat a smskovat zadarmo, len jeden musi mat pausal nad 20€, ostatni mozu mat kludne len Primu alebo aj nulovy pausal.

Ak potrebujes vela dat a mas dobre pokrytie 4KY, tak napr. TO.10 je zaujimave, 10GB dat a 100 min/sms a po 3. minute v 4KE volania zdarma, dnes 4KA zverejnila aj mapu pokrytia, tak si to mozes pozriet, len skoda ze to nie je plnohodnotny pausal, na ktory som cakal a ktory asi nepride.

Ked sa rozhodnes tak si daj ziadost o zmenu operatora a ak si mal dostatocne faktury, tak sa ti zrejme ozvu aj z Telekomu. Prip. pockaj co pripravia operatori pred vianocami, mozno aj bonusy za prenos budu zaujimave...
Napísať odpoveď