Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
Tak sympatické, že to skúsila Astana a Bardet aspoň...inak sa mi zdá, že všetci boli radi, že sa držia v tej skupinke (až na Van Garderena) a na útok ani nepomysleli. Tak ako sa mi Nairo zdal zo začiatku v skvelej forme, tak sa mi teraz zdá, že lepšie je na tom aj Valverde. Posledné týždne však máva silné, tak uvidíme či niečo aspoň skúsi. Kurz na celkové víťazstvo Frooma je momentálne na hodnote 1,11 a tiež si myslím, že je rozhodnuté, ak nepríde zranenie.
-
t0m4s3
Admin
Ano, Astana tahala sympaticky, Henaa odparali a Poels s Nieve tiez mali pokrivene huby. Ale co z toho, ked Aru sa nedokazal na 50 metrov vzdialit. Dnes by mohol Sagic do uniku skocit, zobrat body na premii a v pripade silneho uniku to dotiahnut az do ciela.
-
ROKI49
Medium Professional
Ja si myslim, ze dnes Sagan do uniku nepojde, premia je dost daleko a po rovine. Skor si myslim, ze sa posetri na ten zaver, kde su v poslednych kopcoch dva kratke stupania (250 a 600m) a tam sa pokusi bud zautocit, alebo zachytit utok. Myslim, ze vdaka tym stupaniam sa Cavendish neudrzi v tom tempe, co ku koncu bude, cize naskok by mohol zvysit. To mozno aj ukaze, ci bude skusat v kopcoch utekat po sprinterske premie alebo bude len strazit....
-
t0m4s3
Admin
Tie stupania ani nie su realne stupania, peloton tam poleti a takato vzdialenost nie je ani pre Cava problem.
V Azii vbehol do cesty 2km pred cielom pri rozbiehajucom sa sprinte clovek. Ako to dopadlo, viac na videu.
Sledujte „Track Trespasser Causes Bike Pileup at Qinghai Race“ v službe YouTube
Sledujte „Track Trespasser Causes Bike Pileup at Qinghai Race“ v službe YouTube
-
DanielDevil
Addict
Dnes opäť skvelý výkon a konečne tie mm hrali v jeho prospech. Som zvedavý čo povie Tinkov, po tom čo slúbil, že ak Peťo vyhrá 3 etapy na TdF tak ostane v cyklistike
Aj keď jadci už majú asi pomaly vyriešenú budúcnosť, hovorí sa, že aj Sagan, určite Contador a skladať niečo nové...ale som zvedavý na jeho reakciu každopádne.
Parada, konecne milimetre hrali pre Sagana, gratulacia a cakame co sa stane, prave to spomenuli kym to pisem.
Inak Sagan vyhral 3x a len raz sa z toho tesil priamo v cieli.
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2016, 17:48)
Odporucam, srandovne videjko...
Inak Sagan vyhral 3x a len raz sa z toho tesil priamo v cieli.
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2016, 17:48)
Odporucam, srandovne videjko...
Čo je na tom srandovné? Srandovnejšie mi pripadá to hekerove video ako tam vletel ten chlapík do davu... koľko nárazov dostal od cyklistov.
Inak, neviem, čo je pre Sagana lepšie, že Tinkov zostane alebo nie. Ak Sagan predsa len odíde z jeho tímu, Tinkov podľa mňa nezostane. Otázne je, či Sagan v novom tíme bude mať lepšiu podporu alebo si opäť bude musieť takmer všetko odbiť sám ako doteraz.
Inak, neviem, čo je pre Sagana lepšie, že Tinkov zostane alebo nie. Ak Sagan predsa len odíde z jeho tímu, Tinkov podľa mňa nezostane. Otázne je, či Sagan v novom tíme bude mať lepšiu podporu alebo si opäť bude musieť takmer všetko odbiť sám ako doteraz.
Ako Tinkov ostane a Tinkoff bude fungovat dalej, tak predsa ma Sagan zmluvu. A dokonca mozno aj Contador.
-
DanielDevil
Addict
Oleg už dal dva tweety ale nevyjadril sa zatiaľ k tomu. Sagan bol spájaný najmä s tímom Bora.
Tinkov nepriamo potvrdil koniec pre RTVS. Povedal tiez, ze by si Sagan zasluzil slovensky tim, myslite ze je to realne, po tych vysledkoch, prip. mozno slovensko-cesky?
Kto by ho sponzoroval? Slovak Telekom? 
Každopádne sa dnes Saganovi podarilo im spraviť peknú reklamu rovno v priamom prenose..
Každopádne sa dnes Saganovi podarilo im spraviť peknú reklamu rovno v priamom prenose..
Ja si myslim, ze Tinkov hra hru. V prvom rade je to tlak na UCI, tam vedia, ze koniec Tinkoffu by bola strata pre cyklistiku, platne zmluvy na dobry tim, zabezpecene financie, dobra reklama, bicykle od Specialized, siroka zakladna fanusikov (FB, Instagram, Twitter), hviezdy ako Sagan s Contadorom, skoda nieco taketo rozpustit. UCI bude musiet trosku ustupit a spravit zmeny v brzpecnosti, najma pocet motoriek.
Dalsi tlak je to na organizator TdF, deli sa tam malo penazi. Opat je Tinkoff dobre zlozenie a lakadlo pre divakov.
A napokon teraz puta Tinkov na seba pozornost. Dnes dva statusy na Twitteri, nepotvrdil odchod ani ostanie pri cyklistike. Riaditel I.Basso sa tiez nevyjadril a odkazal novinarov na Tinkova.
Teraz sa to toci okolo Sagana a Tinkova, hovori sa o nich urcite viac ako o Sky a Froomovi. Tinkov vie co robi, z jednej strany puta na neho, Tinkoff a najma Sagana media, mozno aj s pokusom verejneho tlaku a zaroven nepriamo nuti rozmyslat ludi z UCI o tom, ze ci by nemali prist urcite bezpecnostne zmeny. Podla mna zvolil zaujimavu taktiku.
Saganov plat je privysoky, su to 3 az 4 miliony za rok. Naklady pre dalsich jazdcov, tim, cestovanie, ubytovaniez to je dalsich 10 milionov. Na Slovensku take peniaze nikto nezlozi. Aj Bora sa vyjadrila, ze na Sagana peniaze nema. Moze to byt hra, ale moze to byt pravda.
Len tak informane, teraz som cital, ze Sagan dnes startoval na 100. etape na Tour de France a z toho sa 51x umiestnil v top 10, neskutocne cislo!
Dalsi tlak je to na organizator TdF, deli sa tam malo penazi. Opat je Tinkoff dobre zlozenie a lakadlo pre divakov.
A napokon teraz puta Tinkov na seba pozornost. Dnes dva statusy na Twitteri, nepotvrdil odchod ani ostanie pri cyklistike. Riaditel I.Basso sa tiez nevyjadril a odkazal novinarov na Tinkova.
Teraz sa to toci okolo Sagana a Tinkova, hovori sa o nich urcite viac ako o Sky a Froomovi. Tinkov vie co robi, z jednej strany puta na neho, Tinkoff a najma Sagana media, mozno aj s pokusom verejneho tlaku a zaroven nepriamo nuti rozmyslat ludi z UCI o tom, ze ci by nemali prist urcite bezpecnostne zmeny. Podla mna zvolil zaujimavu taktiku.
Saganov plat je privysoky, su to 3 az 4 miliony za rok. Naklady pre dalsich jazdcov, tim, cestovanie, ubytovaniez to je dalsich 10 milionov. Na Slovensku take peniaze nikto nezlozi. Aj Bora sa vyjadrila, ze na Sagana peniaze nema. Moze to byt hra, ale moze to byt pravda.
Len tak informane, teraz som cital, ze Sagan dnes startoval na 100. etape na Tour de France a z toho sa 51x umiestnil v top 10, neskutocne cislo!
-
DanielDevil
Addict
Čo sa týka toho Saganovho umiestnenia, ja som čítal pár etáp dozadu niekde, že dokonca cca v 1/3 etáp (už neviem to presné číslo) skončil do TOP 3., čo keď si zoberieme koľko etáp je kopcovitých, koľko časoviek a podobne, je to neskutočné číslo.
Sagan je síce "drahá hračka" ale niektorí zo zahraničných tímov by po ňom mal určite siahnuť. Predsa len jeho prínos pre tím je obrovský a keď k tomu pripočítame ešte marketing...
Sagan je síce "drahá hračka" ale niektorí zo zahraničných tímov by po ňom mal určite siahnuť. Predsa len jeho prínos pre tím je obrovský a keď k tomu pripočítame ešte marketing...
Jednu tretinu etap do top 3 urcite nedal. Medialny prinos Sagana je obrovsky. Ale ci je aj prinos pre tim, tak to uz neviem, pretoze on vrcharom nepomoze, skor naopak, potrebuje okolo seba niekoho na rozbehnutie vlacika, teraz sice jazdi sam a hlada iny vlacik. Klasiky si tiez vyjazdil dam. Aky je jeho prinos pre tim okrem tych vitazstiev co si sam vyjazdil a marketingu?
Bora sa vyjadrila zr na Sagana nema peniaze aj napriek zvýšeniu rozpočtu ale Tinkov uz tvrdil aj na eurosporte ze Peter podpísal s Borou za 6 miliónov. Niekto tu hraje peknú hru
ale dúfam že tinkov. Neviem si predstavit boru ako zamestná Sagana, Bašku, Juraja, Michela, Valacha...
Tinkovovi najviac vadí financovanie timov q rozdelenie peniazi. A to sa myslim skoro nezmení, minimálne nie ďalší rok, takže reálnejšie je ze Oleg konci.
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2016, 22:03)
Tinkovovi najviac vadí financovanie timov q rozdelenie peniazi. A to sa myslim skoro nezmení, minimálne nie ďalší rok, takže reálnejšie je ze Oleg konci.
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2016, 22:03)
Tak svojimi víťazstvami, on je líder... A dokaze nahradiť aj troch iných jazdcou svojou komplexnosťou. Kde inde maju na dane profily troch roznych lidrov, Sagan dokaze vyhrat na všetkých. Podla mna veľký prinos pre tim.heker napísal:Jednu tretinu etap do top 3 urcite nedal. Medialny prinos Sagana je obrovsky. Ale ci je aj prinos pre tim, tak to uz neviem, pretoze on vrcharom nepomoze, skor naopak, potrebuje okolo seba niekoho na rozbehnutie vlacika, teraz sice jazdi sam a hlada iny vlacik. Klasiky si tiez vyjazdil dam. Aky je jeho prinos pre tim okrem tych vitazstiev co si sam vyjazdil a marketingu?
-
DanielDevil
Addict
Tak pozerám stats Sagana z TdF:
2012 - 3x 1. miesto, 3x 2. miesto, 1x 3. miesto, spolu 7
2013 - 1x 1. miesto, 4x 2. miesto, 2x 3. miesto, spolu 7
2014 - 0x 1. miesto, 3x 2. miesto, 1x 3. miesto, spolu 4
2015 - 1x 1. miesto, 5x 2. miesto, 2x 3. miesto, spolu 8
2016 - 3x 1. miesto, 1x 2. miesto, 3x 3. miesto, spolu 7
to máme zatiaľ 33 pódiových umiestnení ak by sa už aj túto tour neumiestnil, spolu by malo byť 105 etáp to by malo byť niekde na úrovni 31% ak sa nemýlim
2012 - 3x 1. miesto, 3x 2. miesto, 1x 3. miesto, spolu 7
2013 - 1x 1. miesto, 4x 2. miesto, 2x 3. miesto, spolu 7
2014 - 0x 1. miesto, 3x 2. miesto, 1x 3. miesto, spolu 4
2015 - 1x 1. miesto, 5x 2. miesto, 2x 3. miesto, spolu 8
2016 - 3x 1. miesto, 1x 2. miesto, 3x 3. miesto, spolu 7
to máme zatiaľ 33 pódiových umiestnení ak by sa už aj túto tour neumiestnil, spolu by malo byť 105 etáp to by malo byť niekde na úrovni 31% ak sa nemýlim
Beriem teda spat. Solidne cisla. Aky je ten prinos pre tim podla teba?
-
DanielDevil
Addict
Aha, akože víťazstvá a marketing sú nič?heker napísal:Medialny prinos Sagana je obrovsky. Ale ci je aj prinos pre tim, tak to uz neviem, pretoze on vrcharom nepomoze, skor naopak, potrebuje okolo seba niekoho na rozbehnutie vlacika, teraz sice jazdi sam a hlada iny vlacik. Klasiky si tiez vyjazdil dam. Aky je jeho prinos pre tim okrem tych vitazstiev co si sam vyjazdil a marketingu?
Legendárny francúzsky cyklista Marc Madiot: Sagan? Je to Merckxov vnuk. To, čo predvádza od začiatku Tour a čo urobil dnes, je výnimočné. Je to najlepší cyklista za posledných 20, 30 rokov.
Oleg Tiňkov: Sagan je technicky najlepší jazdec a dnes sme to všetci videli. Má charakter a je to šoumen. Je to najlepší cyklista a som rád, že jazdí v mojom tíme. Peter dnes urobil niečo, čo nevie viacero jazdcov v pelotóne. Je to tiež úľava pre tím po tom, ako sme prišli o Contadora. Druhé etapové víťazstvo je pre nás dobré, udržuje náladu.
Thibaut Pinot: Sagan je momentálne najlepším cyklistom na svete, ďaleko pred ostatnými. Dokáže zvíťaziť na akomkoľvek type terénu.
Bryan Coquard: Sagan prekvapuje tak ako minulý rok, je to zabijak, dokáže preliezť kopce aj šprintovať. Je to najlepší jazdec na svete. Nie je majstrom sveta len tak pre nič za nič.
Daniel Lloyd: Oleg Tiňkov môže považovať svoj tím za svoju hračku, ale Sagan si robí hru z celého športu. Jednoducho sa hrá, každý deň. Neuveriteľné.
Chris Froome: Nikdy by som si nepovedal, že niekedy budem špurtovať s Petrom Saganom.
Prize money za vitazstva su smiesne, jedine dobre ohodnotene je celkove vitazstvo na TdF. Navyse tieto peniaze sa delia medzi cely tim, cize to mas dajme tomu 9 jazdcov, k tomu mozno aj 9 mechanikov, vodici, maseri, lekari, kuchari, dalej marketing, hovorca, sportovy riaditel, mozu tam byt ludia na dalsie veci. Ja cyklistiku nesledujem, len jednym okom velke zavody a tak nemam prehlad.
Potom aj taky Cavendish, Greipel, Kittel, Froome alebo Contador maju prinos pre tim, tiez dokazu vyhravat, len ta marketingova hodnota je u nich slabsia.
Potom aj taky Cavendish, Greipel, Kittel, Froome alebo Contador maju prinos pre tim, tiez dokazu vyhravat, len ta marketingova hodnota je u nich slabsia.