Xiaomi Redmi 3 - GPS Test
Xiaomi Redmi 3 - GPS Test
Caute, premyslam nad kupou XIAOMI REDMI 3. Dost casto vyuzivam GPS. Mate niekto skusenosti s rychlostou GPS fixu? S presnostou navigacie?
Cital som ze sa okrem americkych satelitov GPS daju pouzit aj ruske GLONASS.
Dakujem
Cital som ze sa okrem americkych satelitov GPS daju pouzit aj ruske GLONASS.
Dakujem
Re: Xiaomi Redmi 3 - GPS Test
Keďže má aj Glonass, tak fix by mal byť rýchly, keď ťa už nájde, malo by to byť aj presné. Ja mám síce Samsung, ale fix trvá takých 10-15 sekúnd, samozrejme niekde na lesnej ceste to potrvá dlhšie.
Ale radšej by som si počkal na názor niekoho, kto má daný mobil.
Ale radšej by som si počkal na názor niekoho, kto má daný mobil.
-
javatar
Hardcore addict
Ja ho mam ale pouzivam ho druhy den takze som GPS este nevyuzil.
Ako konkretne by si si test predstavoval?
Ako konkretne by si si test predstavoval?
Cau Javatar
Obycajny test v podobe priblizneho casu kym ta GPSko fixne, povedzme ked ides v aute alebo si niekde von.
Len by som potreboval zistit ci tam nemas nejake velke problemy s fixom / pripadne ci to netrva zbytocne dlho (5 minut).
Diky
Obycajny test v podobe priblizneho casu kym ta GPSko fixne, povedzme ked ides v aute alebo si niekde von.
Len by som potreboval zistit ci tam nemas nejake velke problemy s fixom / pripadne ci to netrva zbytocne dlho (5 minut).
Diky
Ja mam Redmi 1, na official Mi ROMke je fix dost rychly, 30s - max 1min. Ale ked som pouzival Cyanogenmod, tak tam bol velky problem s GPS, vobec sa im nepodarilo spojazdnit to tak aby sa to fixovalo rychlo. Tam to trvalo 5min bezne a niekedy aj 15min som musel cakat na fix.
-
javatar
Hardcore addict
V prvom rade sorry, nejako som zabudol sledovat tuto temu.
Prave som vybehol von a zameralo ma to prakticky hned a korektne ale to bude aj tym, ze som stale v dosahu firemnej wifi.
Na redmi 2 to bolo vacsinou podobne potom som sa naucil maly trik. Ak to trva dlho tak staci kalibrovat kompas (spustis aplikaciu kompas a kruzis chvilu s mobilom - niekedy to trvalo aj minutu). S vykalibrovanym kompasom ma to fakt zameralo v priebehu par sekund.
Auto nemam takze test v aute ti tak lahko nespravim, mozem skusit v castiach metra ktore su nad zemou ak si spomeniem.
Pouzivam dveleoper beta romku (pretoze s oficialnou mi nesli simky a bol tam zamknuty bootloader takze som mohol nainstalovat len flashboot betu)
Ak chces este nejaky test tak napis, dam si tuto temu do sledovanych takze by som mal reagovat sviznejsie.
Prave som vybehol von a zameralo ma to prakticky hned a korektne ale to bude aj tym, ze som stale v dosahu firemnej wifi.
Na redmi 2 to bolo vacsinou podobne potom som sa naucil maly trik. Ak to trva dlho tak staci kalibrovat kompas (spustis aplikaciu kompas a kruzis chvilu s mobilom - niekedy to trvalo aj minutu). S vykalibrovanym kompasom ma to fakt zameralo v priebehu par sekund.
Auto nemam takze test v aute ti tak lahko nespravim, mozem skusit v castiach metra ktore su nad zemou ak si spomeniem.
Pouzivam dveleoper beta romku (pretoze s oficialnou mi nesli simky a bol tam zamknuty bootloader takze som mohol nainstalovat len flashboot betu)
Ak chces este nejaky test tak napis, dam si tuto temu do sledovanych takze by som mal reagovat sviznejsie.
No ak mozem tak pridam i ja daco a dufam ,ze nebudem mimo mysu.
To co pisete o fix GPS sa mi zda na moje skusenosti dost dlho, ale zalezi dost od toho ci tento test robite v zastavanej oblasti pripadne v budove (pretoze aj to ide) a aky GPS modul je pouzity. Citlivost týchto modulov je rozna a od toho sa odraza aj FIX.
Moj GPS fix sa pohybuje do cca 30s max pri "surovom" spusteni.
Ak som uz raz GPS v akomkolvek programe pouzil ci uz to je navigacia samotna alebo GPS test tak sa mi fix pohybuje do cca 10-15 sekund. A to si nerobim srandu.
Pokial viem tak ak je zariadenie ROOT-nute tak sa da vlozit do zariadenia GPS fix subor a potom je "prebudenie" navigacie takmer okamzite.
Ja sam som na mojom zariadeni Xiaomi Redmi Note 4G pouzil nepreberne mnozstvo ROM.
Ci to boli stable alebo tyzdenne MIUI alebo CM ci na baze AOSP, vyber je znacny, tak nikdy som nemal problem ako so spustenim GPS tak ani s FIX-om.
A ako pise javatar , ze su problemy s GPS v oficiálnej ROM tak na fore MIUI CZ&SK sa riesa neustale. Staci to forum navstivit.
To co pisete o fix GPS sa mi zda na moje skusenosti dost dlho, ale zalezi dost od toho ci tento test robite v zastavanej oblasti pripadne v budove (pretoze aj to ide) a aky GPS modul je pouzity. Citlivost týchto modulov je rozna a od toho sa odraza aj FIX.
Moj GPS fix sa pohybuje do cca 30s max pri "surovom" spusteni.
Ak som uz raz GPS v akomkolvek programe pouzil ci uz to je navigacia samotna alebo GPS test tak sa mi fix pohybuje do cca 10-15 sekund. A to si nerobim srandu.
Pokial viem tak ak je zariadenie ROOT-nute tak sa da vlozit do zariadenia GPS fix subor a potom je "prebudenie" navigacie takmer okamzite.
Ja sam som na mojom zariadeni Xiaomi Redmi Note 4G pouzil nepreberne mnozstvo ROM.
Ci to boli stable alebo tyzdenne MIUI alebo CM ci na baze AOSP, vyber je znacny, tak nikdy som nemal problem ako so spustenim GPS tak ani s FIX-om.
A ako pise javatar , ze su problemy s GPS v oficiálnej ROM tak na fore MIUI CZ&SK sa riesa neustale. Staci to forum navstivit.
-
javatar
Hardcore addict
Ja som mal s oficialnou ROM problem, ze mi nenaslo signal nech som robil co som robil a ina stable rom mi tam proste nesla dat (lebo zamknuty bootloader). Tak som musel pouzit fastboot rom a tam som nasiel len developer beta (alebo cinsku a to som fakt nemohol).
Takze netusim ci som mal problemy s GPS predtym ale mas pravdu, ze zariadenie mam rootnute. Predosla Redmi 2 mi dokonca dosla s beta ROM takze tiez defaultne rootnuta.
Takze netusim ci som mal problemy s GPS predtym ale mas pravdu, ze zariadenie mam rootnute. Predosla Redmi 2 mi dokonca dosla s beta ROM takze tiez defaultne rootnuta.
Ja som kupoval moje zariadenie v NAY v akcii. Zabaleny mobil bol s tyzdennou CZ/SK rom pretoze hned mi po pripojeni na net zariadenie ponuklo update.
Zaroven tato ROM bola ROOT-nuta (ako kazda s tyzdennym update). Bootloader odomknuty od vyrobcu a TWRP takisto uz bolo sucastou.
Takze za mna "zlaty" mobil ako predurceny na "pokusy".
Doteraz vsetko co som do zariadenia dal fungovalo na 99% len v pripade Mokee som mal neuveritelny battery drain.
A rovnako tak som nemal problemy asi s nicim co som nainstaloval.
Akurát co viem tak daktore custom rom maju vraj problem s fasbúkom no nastastie mna tato zhovadilost nepoznacila.
Co sa tyka lokalizacie a testu GPS tak v MIUI komunite je dost oblubeny
https://play.google.com/store/apps/deta ... free&hl=sk
To aby sme sa zas dostali trochu spät k teme o GPS
Zaroven tato ROM bola ROOT-nuta (ako kazda s tyzdennym update). Bootloader odomknuty od vyrobcu a TWRP takisto uz bolo sucastou.
Doteraz vsetko co som do zariadenia dal fungovalo na 99% len v pripade Mokee som mal neuveritelny battery drain.
Akurát co viem tak daktore custom rom maju vraj problem s fasbúkom no nastastie mna tato zhovadilost nepoznacila.
-
javatar
Hardcore addict
Takze som si nainstaloval appku, restartoval telefon, vypol mobilne data a wifi, spustil appku, zapol gps - do 5 sekund som mal polohu a asi do dalsich 5 skoncil zoznam satelitov (8 USA, 6 RUS, 3 Cina, 0 Japonsko)
No prosim...
BTW si si istý že máš cz/sk rom z fóra miui? Nemáš náhodou global beta rom, ktorá má tiež cz/sk jazyk?farnell napísal:Ja som kupoval moje zariadenie v NAY v akcii. Zabaleny mobil bol s tyzdennou CZ/SK rom pretoze hned mi po pripojeni na net zariadenie ponuklo update.
Ano som si isty,ze mam cz/sk rom z tohto fora.
Teda mal som.
Momentalne tam mam ResurrectionRemix
Teda mal som.
Momentalne tam mam ResurrectionRemix
Len dodam mi vcera dosiel Xiaomi Redmi Note 3 PRO a fix na GPS je velmi rychly, cize ziadny problem 
-
javatar
Hardcore addict
Odkial si bral? A dosiel ti s ROM ktora fungovala hned od zaciatku?