Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

Príspevok od používateľa brm »

heker napísal:Saganov plat je privysoky, su to 3 az 4 miliony za rok. Naklady pre dalsich jazdcov, tim, cestovanie, ubytovaniez to je dalsich 10 milionov. Na Slovensku take peniaze nikto nezlozi. Aj Bora sa vyjadrila, ze na Sagana peniaze nema. Moze to byt hra, ale moze to byt pravda.
Vraj Specialized pekne prispeje Bore na jeho plat, ten sa Sagana nechce vzdať. Veď im nepropaguje len cestné, ale aj horské biky.. je to chodiaci reklamný pútač pre Specialized.

:)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes som cital, ze plat Sagana ma byt 5 az 6 milionov na sezonu.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

heker napísal:Prize money za vitazstva su smiesne, jedine dobre ohodnotene je celkove vitazstvo na TdF. Navyse tieto peniaze sa delia medzi cely tim, cize to mas dajme tomu 9 jazdcov, k tomu mozno aj 9 mechanikov, vodici, maseri, lekari, kuchari, dalej marketing, hovorca, sportovy riaditel, mozu tam byt ludia na dalsie veci. Ja cyklistiku nesledujem, len jednym okom velke zavody a tak nemam prehlad.

Potom aj taky Cavendish, Greipel, Kittel, Froome alebo Contador maju prinos pre tim, tiez dokazu vyhravat, len ta marketingova hodnota je u nich slabsia.
Ale vyhrať môže len jeden, to teraz majú štartovať dva tímy čo nato majú? :D Peniaze sa delia, to je pravda, medzi všetkých v podstate, ako si písal, dokonca som počul, že je nepísané pravidlo, že víťaz TdF obetuje aj tú svoju "porciu". Je to hlavne o sponzoroch a práve sponzori potrebujú čo najväčšiu pozornosť a kto iný, ak nie Sagan by ju mal zabezpečiť? :)

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2016, 22:39)
Cavendish odstúpil z TdF, ako jeden z najväčších favoritov na víťazstvo v Champs-Elysées.
brm
Darca
Darca

Dalo sa čakať, niekto to tu už spomínal, že to chce ukončiť v priebehu tour.. tým pádom Sagan je už takmer istý víťaz bodovacej súťaže. Bolo to vidno už aj na pondelkovej rýchlostnej prémii, keď mu doslova nikto nekládol odpor.. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Teraz rano som cital clanok a Tinkov sa vyjadril, ze Sagana platil len za 4,5 miliona na rok a podpisal uz s Bora za 6 milionov. Tak uvidime po prvom auguste.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

http://sport.idnes.cz/prestup-sagan-tou ... istika_tm2

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2016, 10:22)
Po vcerajsej etape je snad kazdemu jasne ako su sily v pelotone rozdelene, domestici Sky neskutocni, Nairo presny opak toho co vacsina od neho cakala treti tyzden.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Presne ako píšeš. Dominancia ako býva posledné roky zvykom, až ma to trošku mrzí, pretože každú Tour je to o tom istom. Asi jediný kto by mohol konkurovať lídrovi Sky sú jeho domestici. Škoda, že som nepodal na Frooma, ešte keď kurz stál zato. Stávkové na top 3 celkom favorizujú aj Porteho (1,6) a tretieho si nevedia vybrať, Yates (3,25), Molema (3,5), Nairo (3), Aru (3,5) a Bardet (3,25). Po pravde ani sám neviem, Molema podľa mňa na top 3 ešte nemá, Nairo tiež nie. Ja by som tipoval Bardeta, prípadne Yatesa.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Yates veľmi príjemné prekvapenie, drží sa zatiaľ parádne na to že už končí tretí týždeň. Stať sa môže čokoľvek a ak niekto nastolí tempo, môže prísť kríza a stupňe víťazov sú preč. Očakávam útok Porteho, ale neviem kto mu z tímu pomôže, snáď TvG pošetril po tom čo prišla kríza. Ja tipujem 2. miesto Porte a tretie Nairo.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nairo sa vraj sťažoval na nejaký pel, ktorý tam v tomto období poletuje a je naňho alergický. Ťažko povedať, do akej miery mu to vadí, keďže TdF sa jazdí v tých istých termínoch rok čo rok a nevšimol som si, že by mu to napr. minulý rok nejako vadilo. Tak ako som mu zo začiatku veril, tak mi teraz príde, že nato nemá a favoritzujem tam Bardeta/Yatesa. Porteho tipujem tiež do TOP 3, dnes bude zaujímavá etapa, som zvedavý.

//autoeditácia príspevku (22 Júl 2016, 17:45)
veľmi zaujímavá etapa dnes, aj keď k tomu prispelo počasie, Froome mal šťastie v nešťastí a teším sa na zajtra
heker
Redeemer
Redeemer

Kto sa chce vratit 10 rokov dozadu a precitat si o neznamom Saganovi - http://www.cyklonovinky.cz/Clanky/Regio ... r-Sag.aspx
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

heh, svet je maly
Třetí dojel Jakub Kratochvíla (momentálně jezdící za rakouský tým KTM), kterého svlékl Peter Sagan ze žlutého dresu.
Sagan to dotiahol daleko, ten Jakub Kratochvila bol donedavna moj osobny bankar v jednej banke :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To je neskutočné čo akú prácu dnes Peťo odvádza pre Romana. Snáď im to výjde a posunie sa aspoň do TOP 10.

heker tu máš ukážku toho, aký mý prínos pre tím. Je prvý v bodovačke, zajtra je etapa, ktorú má šancu vyhrať, mohol našetriť sily, ale on potiahol pre kolegu 100km v podstate sám, bez striedania...
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Dneska to bolo zase pekne divadlo, klobuk dole pred Saganom. Skoda tych 13 sekund pre Kreuzigera, mohol byt siedmy.

Inak Tinkoff preco startoval TdF len s piatimi jazdcami? nie je to malo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
brm
Darca
Darca

Kde štartoval s piatimi jazdcami? Pôvodne ich bolo deväť, ale Contador odstúpil, čiže ich ostalo osem..
http://www.letour.fr/le-tour/2016/us/teams/tnk.html
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

bolo to tak trochu ironicky, kedze min. traja boli neviditelni a brali to asi ako vylet....
brm
Darca
Darca

Aha, no ak to takto berieš, tak Tinkoff bol na tom celkom dobre, bo niektoré komplet celé tými boli neviditeľné.. ;)

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 23:41)
Saganov pitstop počas 17. etapy.. :D :smt022
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Celkom fajn etapa pre divaka, skoda, ze zaprsalo. Myslim, ze napr. Nibali kvoli tomu dazdu nechcel riskovat olympiadu.

Inak jedna konspiracia z mojej strany, vsimli ste si, ze kamery uplne minimalne ukazuju Kreuzigera? Pri casovkach iba start a ciel a pri etapach pokial nie je v nejakej skupine s "dolezitejsimi" jazdcami tak ho taktiez neukazuju. Zacinam si mysliet, ze je to nejaka "pomsta" od UCI, za to, ze sa im ho nepodarilo "zastavit" cez biologicky pas.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V súvislosti s Kreuzigerom hovorili o tomto komentátori na ČT Sport. Časovky som nesledoval celé, tam to potvrdiť nemôžem ale v tej včerajšej etape ho fakt neukázali asi 45 minút, pritom bol na popredných pozíciách, úspešne bojoval o TOP 10 a nebyť tej grafiky s rozostupmi, človek ani nevie, že závodil. Dnes napr. na chvíľu skočil na 9. miesto celkovo, keďže Purito prišiel do cieľa s odstupom, ale následne to bolo prehodené naspäť na pôvodné rozostupy a asi to tak aj ostane.

Dnes opäť TOP 3 pre Petra, škoda toho šmyku v závere, možno by to vyšlo a možno aj nie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som videl kazdu etapu min. posledne 2 hodiny, cez vikend vzdy cele a vsimol som si to uz pri prvej casovke, od tej doby som sa na to "zameral". Sam to povazujem za konspiracnu teoriu, ale nedalo mi to. Tie rozostupy neviem preco nenechali, ved tam prisli roztruseni ako kurence.

Po minulej Tour si myslel, ze to bola z pohladu Sagana famozna tour aj bez vitazstva, ale to co predvadzal tento rok tak to ozaj nema obdoby. Forma jak das, skoda, ze MS nie je podobneho profilu ako minuly rok, ale placka pre sprinterov. Zacinam verit, ze by na OH ozaj mohoj urobit dostojny vysledok (5.-10.)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pred par dnami som cital clanok o Kreuzigerovi a tiez sa to tam rozoberalo. Spominal to tusim aj komentator na Eurosporte alebo STV, ze Kreuzigera vobec neukazuju. Kludne moze byt, ze je to pomsta, ale nie od UCI, ale skor od arganizatora TdF, firmy ASO. Kreuziger pred rokmi spolupracoval s dopingovym lekarom Ferrarim, ktory bol aj Armstrongov lekar, polovacka na Kreuzigera sa nepodarila a nic mu nedokazali. Armstrong je momentalne vo Francuzsku dost nenavideny a spolocny lekar ako u Kreuzigera mohol sposobit to, ze ho proste ignorovali.

Inak tohtorocna Tour podla mna celkom nuda, nic extra zaujimave sa nedialo, ziadne nastupovanie a uteky pod kopcom ci este v kopci, mna to teda tento rok nebavilo. Uvidime co prinesie Vuelta.
Napísať odpoveď