Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
tomas147
Star
Star

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa tomas147 »

ako sa môžeš ohradzovať voči kolektívnej vine keď ich samotné náboženstvo nabáda k týmto činom? ak hlásam o sebe že som moslim tak to znamená že súhlasím s týmto konaním či už ho konám ja alebo nie
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

hughito napísal:Ja neobhajujem islamistov a čo sa týka islamu, tak som ateista a materialista, čiže z tohto hľadiska je to jasné. Ohradzujem sa voči kolektívnej vine, zovšeobecňovaniu a šíreniu strachu a nenávisti, ktoré podľa mňa hrajú do karát jedine a práve tým fanatikom - na jednu stranu, a na strane druhej fašistom v Európe.
Ale tvrdil si, že kolektívna vina a zovšeobecňovanie je jednostranná záležitosť. čo rozhodne nie je pravda.

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2016, 18:58)
tomas147 napísal:ako sa môžeš ohradzovať voči kolektívnej vine keď ich samotné náboženstvo nabáda k týmto činom? ak hlásam o sebe že som moslim tak to znamená že súhlasím s týmto konaním či už ho konám ja alebo nie
to platí o väčšine náboženstiev. U nás je dobré to, že sme tých šialencov dokázali dostatočne potlačiť.
tomas147
Star
Star

Solo_Kamen napísal: to platí o väčšine náboženstiev. U nás je dobré to, že sme tých šialencov dokázali dostatočne potlačiť.
akých šialencov teraz myslíš? Slovensko je prevažne kresťanské a neviem o tom aby táto viera nabádala ľudí k zlému práve naopak
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

tomas147 napísal:ako sa môžeš ohradzovať voči kolektívnej vine keď ich samotné náboženstvo nabáda k týmto činom? ak hlásam o sebe že som moslim tak to znamená že súhlasím s týmto konaním či už ho konám ja alebo nie
Zase trepanie do vetra. Hlása to časť fanatikov, nehlása to islam ako taký. Je x rôznych interpretácií.

Solo_Kamen:
Ale tvrdil si, že kolektívna vina a zovšeobecňovanie je jednostranná záležitosť. čo rozhodne nie je pravda.
To som hovoril o tomto fóre, takých jedincov je tu dosť. Poznám takých aj osobne, ale našťastie, aj veľa takých, čo rozmýšľajú inak. A podobne je to všade inde vo svete.
Solo_Kamen
King
King

tomas147 napísal: akých šialencov teraz myslíš? Slovensko je prevažne kresťanské a neviem o tom aby táto viera nabádala ľudí k zlému práve naopak
tých šialencov, ktorí pár stoviek rokov dozadu upalovali čarodejnice a neveriacich, potlačili alebo vyvraždili tých, čo verili v pôvodné náboženstvá na tomto území. Moslimovia tento drobný problém zažívajú teraz. Fanatickí krestania sa nájdu aj dnes ale našťastie to je už iba marginálna menšina.

hughito: čo sa týka tohoto fóra, tak tu je to dost pestré, no... :)
tomas147
Star
Star

Solo_Kamen napísal:
tých šialencov, ktorí pár stoviek rokov dozadu upalovali čarodejnice a neveriacich, potlačili alebo vyvraždili tých, čo verili v pôvodné náboženstvá na tomto území. Moslimovia tento drobný problém zažívajú teraz. Fanatickí krestania sa nájdu aj dnes ale našťastie to je už iba marginálna menšina.
to je už vec cirkvy, Ježišove učenie s tým nemá nič spoločné
hughito napísal: Zase trepanie do vetra. Hlása to časť fanatikov, nehlása to islam ako taký. Je x rôznych interpretácií.
ty si nepočul o džiháde? áno je ich viac a alah ti dáva na výber ktorú cestu do raja si zvolíš
Solo_Kamen
King
King

tomas147 napísal:

Prečítaj si bibliu skôr než tu začneš písat nezmysly.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

A aké jednoduché a primitívne bolo prežitie, stačilo byť pobožný... u samovražedného atentátnika ti už ani to nepomôže, on nevraždí na objednávku, dalo by sa to prirovnať k moru - osoby a miesto čisto náhodné - ide o to spôsobiť čo najväčšie škody. Len tu je už neskoro hľadať spôsoby, ako sa s nimi vysporiadať, pretože už sa začali vysporadúvať oni s nami. Nejde o daeš, či isis, o pár rokov to môže byť ďalších x organizácii, ide o to, že s moslimami sa do EU valí samovražedná mentalita. Je to proste niečo také, ako keď si zoberieš priemerného slovenského cigáňa, môže ti z neho vyrásť celkom normálny človek, alebo darebák. Akurát že u moslima je to tak, že buď z neho vyrastie normálny človek, alebo atentátnik a pre obeť je úplne jedno k akej viere, alebo organizácii sa prihlási.

Ešte nastáva taká rečnícka otázka, keby všetci ľudia na svete uznali ich vieru a podvolili sa ich náboženstvu, myslíte, že by sa prestali odpalovať? Prestane had hrýzť a zabíjať, keď sa všetky zvieratá stanú hadmi???
tomas147
Star
Star

Solo_Kamen napísal:
Prečítaj si bibliu skôr než tu začneš písat nezmysly.
prečítal som ju celú preto viem o čom píšem, ježiš nikdy nenavádzal k upaľovaniu neveriacich, samozrejme je mi jasné že tu narážaš na starý zákon, ja tu nejdem obhajovať kresťanov a už vôbec nie ich minulosť len som tým chcel povedať že tie vraždy neboli na základe Ježišovho učenia
hughito
Redeemer
Redeemer

tomas:
Toto isté ti môže a aj povie bežný muslim, ktorého cieľom určite nie je odpaľovanie sa.

ty si nepočul o džiháde? áno je ich viac a alah ti dáva na výber ktorú cestu do raja si zvolíš
Počul. Ale pochybujem, že si ty uvedomuješ komplexnosť otázky džihádu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Dnes začala kolovať po faceboku konšpiráciu tipu
Je vše jinak, další podvod? Řidič, který měl způsobit masakr v Nice se přihlásil, že je živý!
A že si to zinscenovala vláda a podobné kraviny. Až sa mi rozum zastavuje čo vedia niektorý jedinci vypotiť.
Ani sem nebudem dávať odkaz lebo by som sa musel hanbiť aj za toho čo to vymyslel. :? :sneaky:
hughito
Redeemer
Redeemer

Pikoška za záver dnešného dňa.

Myslím, že qwerty a spol. by sa aj chytili.
Prílohy
qwerty a spol.jpg
tomas147
Star
Star

hughito napísal:tomas: Toto isté ti môže a aj povie bežný muslim, ktorého cieľom určite nie je odpaľovanie sa.

Počul. Ale pochybujem, že si ty uvedomuješ komplexnosť otázky džihádu.
nie nemôže to povedať lebo v koráne jasne aláh navádza na zabíjanie neveriacich, Ježíš nie, kresťania majú žiť podľa nového zákona o tom je ich viera, samozrejme robiť sa že zrazu zabudnime nato čo bolo pred novým zákonom je blbosť, ja píšem ako to berú kresťania a že oni niesu motivovaný k týmto činom oproti islámistom
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Toto isté ti môže a aj povie bežný muslim, ktorého cieľom určite nie je odpaľovanie sa.
preco sa odpaluju moslimovia a nie ine nabozenstva?
preco su v ghettach hlavne moslimovia, ked v zapadnych krajinach su aj emigranti z inych krajin, resp preco je pocut hlavne o moslimoch a nie o gangoch cinanov alebo inych narodnosti?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hugo na vyplod tvojej chorej mysle nemam naladu, ale ver ze ked mat budem, hned sa do teba pustim . . . :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vrah z Nice bol vraj bisexual s tendenciou k nasiliu a 24hodin pred utokom mal sexualny pomer so 73rocnym dochodcom, psycholog by asi povedal ze mal vzhladom k svojim kulturnym korenom problem prijat svoju orientaciu a nevedel sa s tym vyrovnat. Svoje asi urobilo aj to, ze bol uzivatel drog a alkoholu sa tiez nevyhybal.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... er-73.html

https://www.rt.com/news/351933-bouhlel- ... al-terror/

Day killer’s “main lover” as investigators described him as a “sex maniac” and “ultra-violent sadist,” according to French reports.
http://news.nationalpost.com/news/world ... -old-lover

In Tunisia, Bouhlel’s uncle said his nephew was indoctrinated about two weeks ago by an Algerian member of ISIL in Nice.

----
a tu je ten dnesny pripad podrobnejsie, https://www.thesun.co.uk/news/1468761/g ... in-france/
maročan ich pobodal len preto ze dcery tej zeny mali kratke nohavice
http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... um-8448196
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:preco sa odpaluju moslimovia a nie ine nabozenstva?
preco su v ghettach hlavne moslimovia, ked v zapadnych krajinach su aj emigranti z inych krajin, resp preco je pocut hlavne o moslimoch a nie o gangoch cinanov alebo inych narodnosti?
beardie a dočkám sa toho zdroja či ako?

História odpaľovania sa je rozmanitá, čiže neodpaľujú sa len muslimovia, ako zase klamlivo zavádzaš.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_attack

Odporúčam si všimnúť tabuľku. Obrovský nárast tohto fenoménu po roku 2001. Korelácia je jasná. Je to jednoducho spôsob boja, ktorý niektorí islamisti používajú. Vedia si ho odôvodniť aj náboženským aspektom - islamským martýrstvom: https://en.wikipedia.org/wiki/Istishhad
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zdroj bohuzial nebude, mam len clanok
ale v komentoch sa spomina agentura Pew, dalej som nepatral, ale odkaz je na nu aj v tom linku, ktory si postoval

som rad, ze pises, ze islam ma vplyv na samovrazedne atentaty

co take sa stalo, ze po roku 2000 sa zacali moslimovia odpalovat?
okrem invazie do Afganistanu, resp Iraku v 2003?

dalej:
Recent research on the rationale of suicide bombing has identified both religious and sociopolitical motivations.[230][231][232][233] Those who cite religious factors as an important influence note that religion provides the framework because the bombers believe they are acting in the name of Islam and will be rewarded as martyrs. Since martyrdom is seen as a step towards paradise, those who commit suicide while discarding their community from a common enemy believe that they will reach an ultimate salvation after they die.[230]

In the media attention given to suicide bombing during the Second Intifada and after 9/11, sources hostile to radical Islamism quoted radical scholars promising various heavenly rewards, such as 70 virgins (houri) as wives, to Muslims who die as martyrs, (specifically as suicide attackers).
kto iny to do nich husti ked nie imami? kto iny ma hlavny podiel v presviedcani, ze bude dobry moslim, ak sa odpali v dave nevercov?
nebude mat prave aj nabozenstvo vplyv na to ako sa spravaju?
ze sa nechaju 'ukecat'?

ak by si opat chcel povedat nie, tak tu mame vyjadrenie priamo 'umierneneho' (heh) moslima:
Please stop saying the Nice attacks have nothing to do with Islam

In the wake of the Nice attacks people are already saying: "But the terrorist wasn't pious. See! It has nothing to do with Islam."
Please stop.
Your good intentions towards us Muslims are only making the problem worse. This is as dangerous as saying it is everything to do with Islam.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

hughito napísal:...
Ja stále nechápem, ako môžeš porovnávať 30. roky a súčasnosť... šlo o úplne inú dobu, Nemci mali rozdupanú národnú hrdosť po porážke z 1. sv. vojny. Ako môžeš porovnávať niečo tak rozdielne, dve úplne iné situácie a jediné, čo sa ti z toho hodí je fakt, že Nemci v tých časoch začali poukazovať na čistotu rasy... :roll: .

Národ v 30. rokoch bol totálne zmagorený, vtedy to nebolo tak, ako je to teraz, že máš kopec informácií z nezávislých zdrojov a môžeš si vyberať. Vtedy ľudia či chceli alebo nie, museli veriť informáciám, ktoré im podsúvali domáce médiá. Tie informácie boli v záujme nacistov skresľované, zveličované a dokonca častokrát šlo o totálne nezmysly a vedomé oj*bávanie obyvateľstva. Je jasné, že keď ti niekto tvrdí, ako domáce obyvateľstvo šikanujú Židia, ako pohraničných Nemcov napádajú Poliaci a podobne, tak je jasné, že sa začne v ľuďoch hromadiť nenávisť. A celkovo porovnávať povojnové Nemecko a dnešný svet... :roll: .

Čo je ale smutné (a ty pred tým neustále zatváraš oči) je fakt, že dnes sa takéto zločiny na ľuďoch skutočne páchajú a nejde o žiadnu vymyslenú propagandu. Vraždí sa v podstatne väčšom merítku, než tomu bolo v posledných desaťročiach (mám na mysli Európu a civilné obete). A čo je ešte smutnejšie je fakt, že ktokoľvek kto nesúhlasí s tým, aby toto šialenstvo pokračovalo ďalej je fašista. Tak za prvé, nemyslím si, že by európske národy boli tak blbé, aby opäť dopustili takú genocídu, aká sa odohrávala v 30. a 40. rokoch. Za druhé, nikde tu na fóre som nečítal ani zmienku o tom, že by niekto z nás uznával riešenie typu vyvraždiť ich, alebo vyháňať z našich krajín so zbraňami v ruke, takže prestaň z nás robiť vrahov, fašistov a despotických odporcov ľudských práv, keď to tak vôbec nie je.

Toto je diskusia a my diskutujeme, čo je asi príčinami takéhoto chovania, aké sú ich motívy... ako sa budú vedieť začleniť do spoločnosti. Len sa tu dohadujeme a debatíme a ty prídeš a označíš nás za fašistov, lebo nesúhlasíme s tým, čo sa tu deje... Na jednej strane odsudzuješ to, že my hádžeme všetkých migrantov do jedného vreca s názvom Teroristi (čo je opäť iba tvoja vykonštruovaná kravina), strašíme a podobne a na druhej strane ty, každého kto nesympatizuje s migrantami nazveš fašistom. Krása :D .
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie, škoda, že nemáš zdroj. Na samotnom Pew Poll som nevedel nájsť, resp. našiel som len obdobný starší prieskum zameraný na mimoeurópske krajiny.

Invázia do Afganistanu a Iraku to zjavne rozpútali. Dnes som videl video, čo natočil ten útočník so sekerou. On to chápal ako pomstu/boj presne v tomto zmysle - invázia do Afganistanu, kopec nevinných mŕtvych ľudí. Ono netreba byť v tomto pokryteckí - každý ľudský život je tragédia, ale koľko nevinných ľudí/civilistov zomrelo v Afganistane, Iraku, Sýrii, atď.? Rátajú sa na státisíce. Dokiaľ sa bude vo veľkom neokolonizovať a vyvážať kapitalizmus/demokracia kde kade, takýchto útokov neubudne.

A kde som popieral, že tam hrá rolu ten náboženský prvok? Pre mňa je to však podružná vec, lebo tie dôvody sú inde a načrtol som ich vyššie. Náboženstvo sa využíva na rôzne ciele počas celej jeho histórie a to vrátane iných veľkých náboženstiev. Dá sa ním ospravedlniť všetko, keďže je to iracionálna kategória. Inak v Nice až tretina obetí boli práve muslimovia a keby sme rátali aj útoky na blízkom Východe a inde mimo Európy, tak muslimovia samotní trpia činnosťou Daišu najviac.

bindo: Môžem to porovnávať, je to legitímne. Vzorce sa opakujú neustále/história sa opakuje. Kolektívna vina sa vtedy prisudzovala Židom, teraz už sú také tendencie v zmysle muslimov.

Kopec informácií z nezávislých zdrojov? Práve dnešná preinformovanosť a existencia sociálnych sietí hrá do karát práve nezmyslom a konšpiráciám, šíreniu hoaxov a nenávisti. S verejnou mienkou sa dá pracovať hádam ľahšie ako v tých tridsiatych rokoch.
A čo je ešte smutnejšie je fakt, že ktokoľvek kto nesúhlasí s tým, aby toto šialenstvo pokračovalo ďalej je fašista.
A na to si ako došiel? Vidíš, presne takýmito nezmyselnými a nepodloženými heslami len zahlcuješ celý verejný priestor a potom vzniká informačný chaos. Takých ako ty sú stovky a to už potom má reálny dopad. Kedysi to nebolo možné.
Tak za prvé, nemyslím si, že by európske národy boli tak blbé, aby opäť dopustili takú genocídu, aká sa odohrávala v 30. a 40. rokoch.
Totálna naivita.
Za druhé, nikde tu na fóre som nečítal ani zmienku o tom, že by niekto z nás uznával riešenie typu vyvraždiť ich, alebo vyháňať z našich krajín so zbraňami v ruke, takže prestaň z nás robiť vrahov, fašistov a despotických odporcov ľudských práv, keď to tak vôbec nie je.
Len na tomto blbom fóre máš: dvoch presvedčených neonacistov, ďalej viacero bláznov typu qwerty, ktorí strieľajú nonstop a celkom dos ľudí ako beardie, gogo a pod., ktorí istými tvrdeniami, zavádzaním a postojmi moc nenahrávajú nejakým racionálnym a mierovým riešeniam. Čiže opäť to vidíš ružovo. A asi si nečítal komentáre po FB, na topkách, aktualitách a pod. Tam sa vraždí a posiela do plynu jedna radosť. Keby si vedel viac z histórie, uvedomil by si si, že nacisti a Nemci vôbec, poväčšine neboli žiadni psychopati a vyšinutí ľudia, skrytí sadisti a vrahovia. Takých bolo minimum. Väčšina bola úplne normálnych, bežných ľudí. A práve títo normálni a bežní ľudia sa aktívne podieľali na tých zverstvách - stačilo, aby sa vytvorili na takú situáciu podmienky.
ty prídeš a označíš nás za fašistov, lebo nesúhlasíme s tým, čo sa tu deje
Opäť ta vyzývam: kde. Cituj. Ak to nenájdeš, daj si facku. Aj dve.
Napísať odpoveď