Čo sa stalo s hudbou?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Čo sa stalo s hudbou?

Príspevok od používateľa Mirrorion »

mek: (nie je to synthpop ale synthwave) áno znie to cool a sú toho na nete tony. treba na YT nájsť kanál NewRetroWave https://www.youtube.com/user/NewRetroWave
odporúčam skúsiť Dynatron, Lazerhawk, Arcade High, VHS Glitch, Dan Terminus, Perturbator atď.

it's more 80's than the real 80's :D

lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

@Mek: neviem ci poznas, ale skus Helios, napriklad album Eingya

ci skvelych Carbon Based Lifeforms a napriklad album Interloper

Tiez som riadne zmenil styl. Kedysi som bol len tupy metlak (tupy myslim stylom ze som zaryte pocuval len metal, aj keby co bolo, nechcem urazit).
Metal pocuvam stale, ale pridal som vela rozneho hudobneho stylu (dopomohla tomu mozno aj kupa gramofonu).

Inak co sa tyka tych textov v dnesnom style, minule som sa tak zamyslel ze bolo aj celkom fajn ze som nerozumel anglictine a pesnicky som si poHMkaval, spieval foneticky. Dnes by som obcas radsej ozaj nerozumel :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

dasti555 napísal:

Tak napríklad dnes vyšla táto pecička v hardstyle. :)
Od cybera sa mi lubila Perception co bola na defqon-e endshow. Inac neviem euphoric moc extra nemusim, ten climax mi prijde taky genericky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hlavne to je nostalgia jak Brno... dakedy si mal čas počúvať a hľadať tony songov, tentokrát jednoducho nie. Life happened a ty máš iné starosti ako sa prelúskavať 20 albumami neznámych kapiel, aby si objavil gem, ktorý na super-underground fóre niekto velebil.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

lekoklatik napísal:@Mek: neviem ci poznas, ale skus Helios, napriklad album Eingya

ci skvelych Carbon Based Lifeforms a napriklad album Interloper

Tiez som riadne zmenil styl. Kedysi som bol len tupy metlak (tupy myslim stylom ze som zaryte pocuval len metal, aj keby co bolo, nechcem urazit).
Metal pocuvam stale, ale pridal som vela rozneho hudobneho stylu (dopomohla tomu mozno aj kupa gramofonu).

Inak co sa tyka tych textov v dnesnom style, minule som sa tak zamyslel ze bolo aj celkom fajn ze som nerozumel anglictine a pesnicky som si poHMkaval, spieval foneticky. Dnes by som obcas radsej ozaj nerozumel :D
Helios nepoznam - skusil som tuto skladbu aj par inych, no nejako ma to nevzalo. Zda sa mi, ze na di.fm chillout kanali hravaju podobne veci casto.
CBL poznam a mam rad. Najradsej asi album World of Sleepers. CBL zvyknem pocuvat v praci, ide mi to potom o nieco malo lepsie.
Mirrorion napísal:mek: (nie je to synthpop ale synthwave) áno znie to cool a sú toho na nete tony. treba na YT nájsť kanál NewRetroWave https://www.youtube.com/user/NewRetroWave
odporúčam skúsiť Dynatron, Lazerhawk, Arcade High, VHS Glitch, Dan Terminus, Perturbator atď.

it's more 80's than the real 80's :D

Dakujem za tipy, skusil som. Pride mi to dost odlisne od toho, co som sem daval, mozno to len ja tak vnimam, ale prisli mi tie skladby niektore dost kakofonicke (nic v zlom, samozrejme). Do rovnakeho stylu by som to nezaradoval, jedno je synthwave, druhe synthpop :)
Neviem, ci uz trochu "neunasame temu" :D
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

srat na unasanie temy, tiez mam taketo nostalgicke myslienky. . ..

:D :D :D :D :D ou yeah ... mimo toho ja k songom text nepotrebujem, ja idem za melodiou ...

aleboo

Inak tiez neviem kde hladat nove pesnicky na pocuvanie. TAK PROSIM PORADTE. dance, techno, (popripade neviem aky styl) proste na co sa da hybat, ne ze minuta kravovina, potom 30 sekund dobre tuc tuc a potom zase nic. . . to mozem osikat. proste pesnicky kde to ide, kde to hra. sandern van dorn - riff, alebo shermanology living for the city. Tam napriklad su take pecky na tancovanie ze konec. stara VIVA sa uz asi urcite nevrati. ale nieco noveho ,proste. Ja neviem, tiesto arena, c´mon, speed rail, ... kurnik. NEVIEM kurnik, nieco co ma fakt pasaze na ktore sa da dancit, realne, proste ze ked sa to pusti tak nasa generacia sa este vyskace. ziadne ludovky, alebo mixovane ludovky, alebo pop sracky co dneska ficia. proste poriadne diskotekofky.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Treba si najst dobry podcast a ten pocuvat Ci uz na soundcloude alebo mixcloude. Dnes uz ho robi pomaly kazdy dj/producent. Vzdy tam davaju novinky. Tak isto najst si sety z nejakeho eventu. Hlavne treba vediet aky zaner sa ti paci, lebo bez toho to moc nejde.

Kutski ma celkom dobry podcast Keeping the rave alive, kde celkom aj prechadza rozne hard dance zanre, aj ked stale je to hlavne HS/HC. Rozne rubriky ako will it sound good at 170bpm, hardest record, sample mania,
https://www.mixcloud.com/keepingtheravealive/
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Hensym napísal:Kedysi som videl taký dokument, kde hovorili, že dobrá hudba vznikala aj v 70., 80., 90., aj 00., rokoch, a vzniká aj dnes. Rovnako zlá hudba bola aj vtedy a je aj dnes. Vysvetlili to tak, že človek si na tie staré časy zaspomína len nostalgicky, a to zlé nevníma, lebo to vnímať nechce.
This!
Vsetko zalezi od toho co ty povazujes za dobru hudbu... mne sa paci napriklad toto a tebe sa to nebude pacit a mas tu zrazu dobru aj zlu hudbu z jednej pesnicky. :smt015
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Nikdy som nebol na starsiu hudbu (90s), kedze patrim medzi tie mladsie rocniky, furt som dieta 90 rokov, no velmi si hudbu nepamatam, kedze som ju nevnimal v tej dobe, maximalna nostlagia u mna ide z pesnicky

Dalej co si pamatam boli Gorrilaz, Red Hot Chili Peppers...

Kazdopadne ked mas svoj oblubeny zaner, vies si najst furt to co sa ti paci, ja som od malicka vyrastal na rockovej muzike, ale teraz by som si uz Pink Floyd, Deep Purple, ACDC, Roling Stones albumy nepustil (nic proti nim nemam pravdaze), nahradili to rockove/metalove subzanre, ktorych je neurekom, mna napr. zaujal najviac christian rock a tvorba a skvele lyricsy od napr. Breaking Benjamin, Skillet (budu coskoro v Brne, dufam ze ich zazijem LIVE), Thousand Foot Krutch etc... Krasne je vidiet ako doba ide napr. s Linkin Park, kde ich prva tvorba bola TOP, zmena je vyrazna, no mne ich "nova" hudba az tak nevadi, no furt hovorim ze to nie je to co to byvalo, subzanre ako alternativny metal/rock, numetal...Papa Roach, Hollywood Undead, Soil atd. aj ked som si uz myslel ze som nasiel snad vsetky skupiny co sa mi pacia, co hraju presne ten styl co mam rad furt som narazil na nieco nove, menej zname a furt perfektne.

Osobne pocuvam house/dance a subzanre, v podstate moje zaciatky v tomto style boli SHM (po rozpade aj jednotlivci), Hardwell, Baguetta... presiel som si pred tym aj Drum n Bassom, nasledne Chillout muzikou jedneho casu, vsetko je to super, clovek si len musi vyfiltrovat ko*ot ako je JB, Rihanna, a dalsia popularna smazka, ktora ziari na scene... napriklad taky Bieber, aj jeho tvorba sa zmenila, ked nieco hraju v radiu ked ho nahodou pocuvam niekde, v zivote by som na niektore pesnicky nepovedal ze to je tvorba od neho, cize aj on presiel vyraznou zmenou "stylu"
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Chcelo by to viacej takejto hudby. :)

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

rebuss napísal:Bassnectar má dobré bomby.

https://www.youtube.com/watch?v=IdnBTJiUVDQ
Pride mi to podobne ako ten Tiesto, ktoreho sem niekto dal na predoslej stranke, suhlasim s tymi ktorym sa to nejak zvlast nepacilo, je to take divne.
p4ra napísal:Chcelo by to viacej takejto hudby. :)

Mne toto nepride ani ako spev, ani rap, ale take rozpravanie, styl tuctovy, ale najviac mi vadil ten sum v pozadi, ktory tam bol zrejme umyselne, ale kazdych par sekund, je to neskutocne rusive, najblizsie bude niekto pocas piesne striedavo pustat vodu, ale drvit plechovku.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dreamer, neviem kolko mas rokov, ale tipujem, ze nie viac, ako 25 z toho, co pises, a ako sa vyjadrujes. Ta pesnicka bola vydana v roku 1999. V tej dobe bola taka doba, a hip-hop bol skvely. Nehovorim, ze dnes nie je, ale proste bol iny. Toto v tej dobe k tomu patrilo a tato vec je legendarna.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja neviem, mne tu nic co bolo pridane nepride ako nejaky specialny rozdiel oproti terajsej. Je ine nostalgia, ktorou nas krmili, ked sme boli mladi. Pozeravali Deku10 a podobne veci, lebo mp3 ci internety boli nulove. Ina je hudba, ktora daco znamenala. Nostalgia bude pre vas zachvilu aj hudba dnesnej doby.
Skorej mi tu chybaju spevaci/umelci ktorych hudba mala dusu a takych dnes je fakt minimalne. V tomto sa mi paci napr. projekt "Playing for a change" (https://www.youtube.com/channel/UCn25nZ ... w_m_1DmbbA) kde sa vzdy rad vraciam a pocuvam prevazne v praci.

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Pre mna osobne to nie je nostalgia, ale pre niekoho mozno ano. Guru bol pan a jeho lyrika bola vyborna.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

A co sa tyka rapu/hiphopu na svk scene, tak existuje len jedna pesnicka, ktoru dokazem vypocut.
Taku pravdivu, ktora plati dodnes. Kiez by takychto klenotov bolo odvtedy viac.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

NS je super no ale su urcite aj ine take cele cd Dual shock mi pride v pohode.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Tak, tak NSko je klasika... minulý rok vydala L.U.Z.A. nový album Legenda, rovnako veľmi podarený a dospelý album. Slipov album Kde je rap? je takisto bomba, veľmi dobré názory, kvalitné beaty, flow... sú to také oldschoolovky, rap starej školy a nie tá mäkká p*ča, ktorú dneska robí každý komerčák. Hold také sú časy, kedysi bol rap bašta odporu voči konzumnej a skazenej spoločnosti, dneska paradoxne je pomerne jednoduchou cestou pre tých, ktorý chcú byť vo vate :aasmile19: .
Nerio
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nerio »

Toto video a komentáre pod ním zodpovedia VŠETKO
Kai Tracid to výborne zhodnotil podľa mňa najlepšie zhodnotenie:
A toto no klobuk dole pre takým človekom akým je Kai Tracid vie o čom hovorí 11:50, 12:57:
Keď to porovnáme s predchádzajúcim video, klobúk dole že tomu dokázal odolať a STOJÍ si za svojím názorom, za tým čo má rád.
V tomto ohľade je pre mňa Kai tracid lepší trance producent ako DJ Tiesto (a je mi jedno čo Tiesto vydal za singly) pretože Kai Tracid tomu dokázal odolať, Tiesto neodolal peniazom/mainstreamu v Spjených štátoch vobec. (alebo či už len z toho že ho opustili jeho "ghost" producers ako Dennis Waakop Reijers )
Ak by mal trance hudbu naozaj tak rád, ako to niekedy hovoril tak od nej neodíde a stojí si za svojim, ale to je skôr otázka na to aký je ten konkrétny človek charakter, v tomto prípade Kai Tracid vyhráva na plnej čiare.
Čo hovorí Paul Van Dyk na dnešnu "trance" hudbu:

Dubstep:

Len nejaké moje postrehy:
Našiel som tu tému že "kdyby se Tiesto vrátil k trancu přeplnil by jakoukoliv halu"
Nie len on ale celej ten EDM by sa mal vratiť k trancu, a o Dubstepe v trancu ani nehovorím najväčšie nešťastie aké sa mohlo stať. Navyše ten electro house.......

Ako teraz mi ľudia hovoria že "Však Trance sa ešte vyrába, trance ešte nezomrel hoci už ho nie je tak veľa ako bývalo ale ešte stále žije" Ale už nie v tak čistej forme v akej existoval v rokoch 1997-2004, väčšinou do neho pridajú nejaký ton z dupstepu alebo rnb, dnb a podobných vecí.

Čo myslíte čím to je že dnes sa už tak čistý trance nevytvára? Nikto ten zvuk nemá rád? Je to tým že to je dnes o dosť zjednodušené PC ktoré takmer samé vytvárajú songy. Je to tým že sa tá melódia dnes už nikomu nepáči?
Najlepší názor aký som na to našiel bol tu na tejto stráne od jedného užívateľa a to: "Dnešní lidi jsou čím dál tím více ko*ot. Dneska už neexistuje něco jako láska v mladém věku a něco jako něžné city, krásné povznášející emoce. .... Tohle všechno je v uplift tranceu. Bohužel už to není v lidech!!

Najradšej mám ľudí: "Everything evolves, So stop being stuck in the late 90s and yearly 2000s and open your eyes to the present."
Ešte niektorý tvrdia že tá hudba sa vám páči preto lebo ste boli mladí (poprípade malý)
No tak keď bola táto hudba na absolutnom vrchole bol som malý prcek (6+rokov v roku 1999), ako je možné že sa mi páčila vtedy aj terez? Ako je možné že sa to páčilo v roku 1999 vtedajším 20ciatnikom a terajším +-30-35ročným ľuďom?
Poviem Vám prečo som zaseknutý v minulosti, lebo mám rád melodické skladby, toto čo tu je teraz je len tupé výbíjanie bassov TU DU TU DUH TU DU.....TU DU DUH TU DU..... TU DU DU DU TU TU DU. To isté dookola (na konci príspevku o tom hovoria niektorý DJ´s), v niektorých prípadoch medzi skladbami nie je takmer žiadny rozdiel.
Ale nemám nič proti ľuďom ktorým sa tento žáner páči.

Ďalší názor "kazdopadne pres vsechny ty skvely songy jsem mel pocit jakobych jel ve Skoda Octavii, kdyz muzu jet v BMW, tim myslim ze se proste tanecni hudba i trance za tech 10 let posunul jinam (a bylo by divny kdyby ne) a soucasnej trance (a trouse) zni na akcich dnes lepe, zrejme proto ze je ta hudba sofistikovanejsi a pouziva vic nastroju a zvuku nez prave ty 10-15 let stary songy :)"
Ano, ale čím to je že ten trouse a electro house nedokáže navodiť ten pocit ktorý dokáže navodiť trance z minulých rokov?

Tretí názor:
Je tomu zhruba 3 roky nazpět, kdy jsem na taneční hudbu na dlouho dobu zanevřel. Začalo to vcelku povedeným remixem California Dreaming od Bennyho Benassiho, který ovšem rozjel éru nepřeberného množství naprosto stejných skladeb. Styl BASOVĚ laděných melodií se rozlétl na taneční scény jak roj rozzuřených vos, a s každou další novinkou se jen prohluboval počet podobně laděných singlů. A to jsem si řekl dost, tahle hudba už mi nemá co dát.

Neprospešným prvkom sa stala elektronická hudba typu techno a drum & bass. Typicky monotónne bezduché slučky nevyjadrujúce nič
Tento štýl je u mladej populácii dosť populárny, ak by sme k nim zarátali ďalšie žánre ako hip-hop a rap dostaneme drvivú väčšinu násťročných.

EDIT: It's an obvious fact that classic trance is more sophisticated music than big room. Classic trance = skilfully crafted EDM, more complex effects, processing, melody and harmony. Sometimes akin to classical music. Emotional depth and intensity.
Big room house = cheaply produced EDM, often created in Fruityloops using preset VSTi sounds. Simple stab patterns, major triads, very basic 4/4 beats and light pop melodies.

¨After the summer of 2004, Dj's started adding that rough bass to their songs, which created a new genre, from whom dance music evolved to what it is today.
The problem with big room is the point of it is to have a HUGE bass drop but the majority of it just has a good build up and a huge anti-climactic drop.

Niečo z tomorrowlandu: Pure definition of garbage Big Room House. literally every track has the exact same structure and effect, drum, and break placement. There's no variety

2 Názory z jedného fora s ktorými sa absolútne stotožňujem:
Imagine a rock-based festival lineup where Radiohead and the Jonas Brothers are the two main headliners. That's essentially the sort of thing that has been going on in our country's electronic scene for years now. The question, "Are you a rock music fan?" never implies you HAVE to like both Radiohead and the Jonas Brothers, just like "Do you like electronic dance music?" no longer means you HAVE to go to the festival and force yourself to dance to David Guetta's or Swedish House Mafia's best hits. You can be a "techno fan" and absolutely detest the music that Tiesto is making. Chances are you went to Ultra Music Festival to see Sven Vath and not Madonna and Avicii. You can be a diehard trance fan while also being honest to your friends that you didn't entirely enjoy Gareth's or Sander's set. The scene has outgrown it's "boundaries".

A další:
"Those were when the top sounding tracks were fresh, and since then everyone wants to 'experiment' but I mean, if you like classic rock, then you hear Metallica or Nirvana, sure it may be amazing, but its a different style completely right? So Trance like classic rock has a specific sound in the earlier days that is what defined it as trance, but as the years and iterations of people trying to do something new roll on, we saw of lot morphing like in the metaphor above... We mixed the "Classic rock" defining features with so much foreign entity that for those who had that itch... it wasn't getting scratched. It seems I believe with the new gouryella track topping everywhere it was sending a clear message to producers that we want that authentic timeless sound. We want classic rock style, in its purest form, but done with todays energy levels. Keep the formula of Trance!&#65279;"

To je to čo mám na mysli trance je definovaný určitými melódiami, rytmom, postupnosťou atď atď.
Rovnako keď idete na rockový alebo metalový koncert kde bude hrať metalicca alebo Fear Factory tak chcete počúvať metalové pesničky a metál je tiež definovaný takže nechcete prísť na koncert a počúvať tam dajme tomu madonu s nejaký doprovodom ktorý organizátori alebo samotní hudobníci považujú za metál.

Avicii: "There are people looking for it and exploring but I feel is so big now it is just getting milked. House music is losing all its melody as it becomes more about how dirty the drop is and how energetic it is. It loses touch with what music really is; "
;s at a point where everything sounds the same
Ale aby sme neboli zaujatý uvediem príklad z opačného tábora: " I only care about how cool it sounds and how much it makes me dance to it. 128 bpm is way better to dance to than 140 in trance!!"
Čo k tomu treba viac dodať?

Spirit of Love Parade died at least 10 years ago. Vibes in years 1999 - 2003 were magical. You really felt like you were part of something unique and big. Music was the most important part of the culture. There was something about vinyls, turntables, lack of internet and underground and rebellious scene spirit. Music producers and Dj' played and produce music from the heart. You knew who stand behind turntables from the music their played. I am not saying today's music is worst or better as this is a matter of perception, but it is a highly unlikely to experience 'this something' in the air. With the development of technology music scene become focus on 'hype' not a 'substance'&#65279;

Trance mal zostať tu v Európe, keď už chcú electro house prosím, ale nie tu v Európe.
Hlavne sa zmenilo to že sa prešlo z analogového zvuku/nástrojov na digitálne, Aj tam bude podľa mňa pes zakopaný
Veď čo hovoril Kai Tracid v roku 2001/2002 v jednom rozhovore?
Teď to s tebou jde strmě nahoru. Kdybys teď dostal milion jako přídavek, co bys s ním udělal?
Asi bych si koupil hodně analogových syntetizátorů a ostatních studiových nástrojů.
Moje posledné video na tuto tému:
A tieto dva videá by sa rovnako dali uplatniť aj na hudbu:

Záverom by som trance minulý zhodnotil ako Mozart/Beethoven symphony v 21 storočí.
Prečo? Emocionálne cítenie (Mozart/Bethoven) energetičnosť a elektoronický zvuk z konca 20 a začiatku 21 storočia.

Moj dodatok
4:18: (Pozrite sa nato bez ohľadu na to že to je kresťanská prednáška)
"Posolstvo sa šíri skrze média, to znamená samotná hudba ich MELÓDIA, HARMÓNIA a RYTMUS , všetko samo o sebe stavia človeka do čistoty alebo nemravnosti, pôsobením na emócie".
Ďalej:
"Rytmus je hudobný prvok najviac spojený s pohybom tela (telesným zmyselným a s fyzickou činosťou)
jeho jednoduchšie štýly opakujúce sa znovu a znovu možu mať na nás hypnotický účinok.
V knihe sila zvuku (power of sound) výskum a štúdie ukázali že hnací bubnový rytmus viac ako 3 alebo 4 údery za sekundu dostane mozog do stresového stavu bez ohľadu na to či sa hudba poslucháčovi páči alebo nie.
Keď je mozog v stave stresu vypúšťa opiáty skupinu hormónov ktoré fungujú ako morfium, aby pomohli mozgu vrátit sa do normálnej rovnováhy.

PS nehovorte mi že tu nie je úpadok:

Absolútne chýba tá melódia
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to posledne video je parodia, ale nevadi. a celkovo mi pride vtipne, ze rozoberate upadok hudby a jedine o com sa bavite je otrasny tuctuc
Napísať odpoveď