tak obliehanie Ma'arry v roku 1098 si budu moslimovia dlho pamatatSolo_Kamen napísal: najznámejším príkladom sú asi križiacke výpravy..
Teroristické útoky
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Teroristické útoky
Solo_Kamen:
ale ja vôbec netvrdím že kresťania nerobia a nerobili svinstva, tvrdím to že ich proste k tomu nemotivuje ich kresťanské učenie!!
ale ja vôbec netvrdím že kresťania nerobia a nerobili svinstva, tvrdím to že ich proste k tomu nemotivuje ich kresťanské učenie!!
-
skjerp-deg
Medium Star
@tomas147: Naozaj si Bibliu nečítal, alebo len úmyselne zavádzaš?
http://skepticsannotatedbible.com/cruelty/long.html
Rozdiel medzi kresťanstvom a islamom nie je ten, že by kresťanské učenie bolo v niečom "lepšie". Rozdiel je v tom, že drvivá väčšina kresťanov neberie Bibliu vážne, a tí čo ju berú vážne, nemajú žiadnu reálnu podporu. Narozdiel od jihádu, ktorý možno vykonáva málo ľudí, ale má obrovskú podporu, minimálne tichý súhlas strašne veľa moslimských príslušníkov a tých zopár, čo sú proti tomu, žiaľ pooriadne nepočuť.
Ale s lepším učením tu na mňa nechoď.
http://skepticsannotatedbible.com/cruelty/long.html
- Dávam do pozornosti napr. 1191 (Ježiš [Marek, čo je Nový zákon BTW!] hovorí o tom, že rodičia by mali nechať zomrieť deti, čo nadávajú/preklínajú) : http://skepticsannotatedbible.com/mk/7.html#9 napísal:For Moses said, Honour thy father and thy mother; and, Whoso curseth father or mother, let him die the death
- Alebo 1217 - všetci, čo nenasledujú proroka, musia byť zabití.
http://skepticsannotatedbible.com/acts/3.html#23 napísal:And it shall come to pass, that every soul, which will not hear that prophet, shall be destroyed from among the people.
Rozdiel medzi kresťanstvom a islamom nie je ten, že by kresťanské učenie bolo v niečom "lepšie". Rozdiel je v tom, že drvivá väčšina kresťanov neberie Bibliu vážne, a tí čo ju berú vážne, nemajú žiadnu reálnu podporu. Narozdiel od jihádu, ktorý možno vykonáva málo ľudí, ale má obrovskú podporu, minimálne tichý súhlas strašne veľa moslimských príslušníkov a tých zopár, čo sú proti tomu, žiaľ pooriadne nepočuť.
Ale s lepším učením tu na mňa nechoď.
napíšeš že to vravel Ježiš a pritom to povedal Mojžíš, kto tu zavádza? a ešte nám to tu aj skopíruješ čierne na bielom
-
skjerp-deg
Medium Star
@tomas147: Nebuď smiešny. Ak by si si prečítal ten úsek čierny na bielom, prišiel by si na to, že sa jedná o citáciu Mojžiša. A ak by si si prečítal Bibliu (BTW, pecka vec pre každého, kto sa pokladá za kresťana), prišiel by si na to, že tam Mojžiša cituje práve spomínaný Ježiš, ako odpoveď farizejom na otázku o tradíciách.
Tu je to v slovenčine, pre tých čo nevedia po EN:
Tu je to v slovenčine, pre tých čo nevedia po EN:
http://www.biblia.sk/index.php?akc=biblia_sk&hl_kniha=mrk&strana=7&hl_druh=0#ts1 napísal:Preto sa ho farizeji a zákonníci spýtali: Prečo tvoji učeníci nedodržiavajú tradície predkov a jedia chlieb nečistými rukami? On im odpovedal: Veru, výstižné proroctvo o vás pokrytcoch vyslovil Izaiáš, ako je napísané: Tento ľud ma ctí perami, ale jeho srdce je odo mňa ďaleko. Zbytočne ma však uctievajú, lebo ľudské príkazy podávajú ako náuku. Opustili ste Božie prikázanie a pridŕžate sa ľudského podania. A dodal: Šikovne rušíte Božie prikázanie, aby ste zachovávali svoju tradíciu. Veď už Mojžiš povedal: Cti si svojho otca a svoju matku! A: Kto zlorečí otcovi alebo matke, musí zomrieť.
Mozno by ste mohli tuto diskusiu preniest do inej temy - Moslimovia alebo Nabozenstvo. Takato diskusia prebieha paralelne vo viacerych temach a mohli by sme sa pokusit si to nejako upratat. Ja by som bol rad, keby sa v tejto teme diskutovalo najma o utokoch samotnych a menej o islame a araboch, kedze na to tu mame ine temy 
-
skjerp-deg
Medium Star
Hm, neviem, mne to príde tak, že táto mini medzi diskusia je už ukončená, nie?

prečítaj si to ešte raz celé a poriadne, tam sa aj dozvieš dôvod prečo sa vlastne pokrytcom vraví farizeji, úplne si to prekrútil presne ako sa ti to hodí
-
skjerp-deg
Medium Star
Asi bude naozaj potrebné preniesť to do témy na to určenej.
Ja veľmi dobre viem prečo sa pokrytcom vraví farizeji, ale to je úplne irelevantné. Jediný kto to tu prekrúca si ty. Či chceš hádam naznačiť, že Ježiš v nasledujúcej pasáži vyjadruje nesúhlas s Mojžišom?
Ja veľmi dobre viem prečo sa pokrytcom vraví farizeji, ale to je úplne irelevantné. Jediný kto to tu prekrúca si ty. Či chceš hádam naznačiť, že Ježiš v nasledujúcej pasáži vyjadruje nesúhlas s Mojžišom?
Opustili ste Božie prikázanie a pridŕžate sa ľudského podania.
A dodal: Šikovne rušíte Božie prikázanie, aby ste zachovávali svoju tradíciu.
Veď už Mojžiš povedal: Cti si svojho otca a svoju matku! A: Kto zlorečí otcovi alebo matke, musí zomrieť.
No vy hovoríte: Ak niekto povie otcovi alebo matke: To, čím ti mám pomáhať, je korban, čiže obetný dar,
už mu viac nič nedovolíte urobiť pre otca alebo matku.
Takto tradíciou, ktorú odovzdávate ďalej, rušíte Božie slovo. A robíte veľa podobných vecí.
ty si to vytrhol z kontextu, takto nie je rozumieť čo tým chcel povedať Ježíš, ide o to že mu tam farizeji vytýkajú že jedia zo špinavými rukamy a on im itýmto iba dokázal/ukázal že sami nedodržujú čo majú, vodu kážu víno pijú hmm, nejde tam o žiadne navádzanie zo strany Ježiša ani nič podobné a tie žvásty a prekrúcaní á zavádzaní si nechaj na doma keďže to robíš sám keď vytrhuješ s kontextu to čo sa ti hodí čo som ti tu teraz dokázal po asi tretí krát
tomas, ešte ťa to baví? Padla tu jedna pravda, a tá platí:
Niečo v tomto zmysle aj viackrát. Čiže, ak sa niekto snaží nejak teraz zobrať časť muslimov a nejako im dokázať výnimočnosť, resp. jedinečnosť konania v zmysle problematiky, o ktorej sa bavíme, tak to historicky ani faktograficky nesedí. Pravda je tá, že momentálne, v súčasnosti, v tomto skupiny inšpirované istým výkladom islamu hrajú jednoznačne prim, o tom nie je sporu.Krestania boli tiež vierou motivovaní ubližovat iným
-
skjerp-deg
Medium Star
"Sami nedodržujú čo majú". Vieš čo sa malo dodržovať vtedy? (Hint: Nový zákon ešte neexistoval). Áno, Starý zákon. Vieš v ktorej časti Biblie sa nachádzajú pôvodné texty o Mojžišovi? V Starom zákone.
Veď ten celý odsek je o tom, ako je niečo napísané v starom zákone a ako to farizeji prekrúcajú kvôli vlastným tradíciám. A ak by si čítal Bibliu tak by si vedel, že Ježiš veril vo viacero starozakonnych rozprávok, nielen tu o Mojžišovi. (Napr. Noemova archa a potopa)
Veď ten celý odsek je o tom, ako je niečo napísané v starom zákone a ako to farizeji prekrúcajú kvôli vlastným tradíciám. A ak by si čítal Bibliu tak by si vedel, že Ježiš veril vo viacero starozakonnych rozprávok, nielen tu o Mojžišovi. (Napr. Noemova archa a potopa)
ale toto je už úplne o niečom inom zámerne si zmenil tému lebo ti došli argumenty
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2016, 13:58)
hughito: je rozdiel ak začnem začnem zabíjať lebo obhajujem svoju vieru a rozdiel keď ma nato moja viera navádza, o tomto celý čas píšem a oničom inom
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2016, 13:58)
hughito: je rozdiel ak začnem začnem zabíjať lebo obhajujem svoju vieru a rozdiel keď ma nato moja viera navádza, o tomto celý čas píšem a oničom inom
Jedna zaujímavá komparácia, obete terorizmu v USA a Európe vs zvyšok sveta.
https://www.washingtonpost.com/graphics ... the-world/
https://www.washingtonpost.com/graphics ... the-world/
statisticky to sice vyzera nepodstatne, ale ako by povedal hughito - kazdy (strateny, pozn. beardie) ludsky zivot je tragedia
preto sa 'tesit', ze niekde na opacnom konci sveta je obeti 43krat viac, je pokrytecke svinstvo
vzdy ma bude zaujimat, kolko bude obeti tu (pre jackab v EU) a az potom niekde inde
preto sa 'tesit', ze niekde na opacnom konci sveta je obeti 43krat viac, je pokrytecke svinstvo
vzdy ma bude zaujimat, kolko bude obeti tu (pre jackab v EU) a az potom niekde inde
Je to obrovský nepomer... no každá jedna obeť, či už na strane Stredného východu, Afriky a Ázie, alebo na strane Európy a Ameriky, každá jedna obeť takto primitívneho a stupídneho spôsobu získavania si moci je na zaplakanie. Avšak evidentne je z tejto štatistiky vidno, aký je rozdiel medzi vyspelým svetom a krajinami s nízkou životnou úrovňou. 28 tisíc mŕtvych civilistov V Ázií, Strednom východe a Afrike, oproti 658 mŕtvym v Európe a Amerike... a to sú čísla iba v prvej polovici tohto roku
.
Nepochybne politický systém a životná úroveň krajiny hrá veľkú rolu.
Napadá mi teda otázka... Prečo tieto krajiny a ich národy (ktoré sú z historického hľadiska staršie ako Európa) nie sú schopné za tak dlhú dobu stabilizovať politické a životné podmienky na svojom území? V čom je tam problém?
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2016, 14:47)
Napadá mi teda otázka... Prečo tieto krajiny a ich národy (ktoré sú z historického hľadiska staršie ako Európa) nie sú schopné za tak dlhú dobu stabilizovať politické a životné podmienky na svojom území? V čom je tam problém?
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2016, 14:47)
//obete nie za pol roku, ale roku a pol... tak...bindo011 napísal:Je to obrovský nepomer... no každá jedna obeť, či už na strane Stredného východu, Afriky a Ázie, alebo na strane Európy a Ameriky, každá jedna obeť takto primitívneho a stupídneho spôsobu získavania si moci je na zaplakanie. Avšak evidentne je z tejto štatistiky vidno, aký je rozdiel medzi vyspelým svetom a krajinami s nízkou životnou úrovňou. 28 tisíc mŕtvych civilistov V Ázií, Strednom východe a Afrike, oproti 658 mŕtvym v Európe a Amerike... a to sú čísla iba v prvej polovici tohto roku.
Ešte som sa zabudol vyjadriť k tomuto:

No, tak nabudúce si odpusti podávania tvojich dojmov za fakty.Samozrejme nepovieš to priamo, no nepriamo naznačuješ, že tak nejak v hĺbke duše by sme boli boli najradšej, keby všetci migranti vypadli odtiaľto. Skrátka mi to tak vyznie... A keďže som nikde nenašiel konkrétny výrok "ste fašisti" dám si teda tie dve facky... beztak zaspávam v robote
To je veľmi zložitá otázka, pre každú krajinu/oblasť nájdeš ešte X rozdielnych teórií prečo to a ono. Aj keď sa na to pozrieš historicky: Grécko, alebo napr. Itália/Rímska ríša, boli toho času gigantmi vo väčšine oblastí. A dnes? A dalo by sa pokračovať x analógiami. Proste my, ako tu sme, máme šťastie, že sme sa narodili tu. Slovensko je na tom ešte veľmi dobre.Napadá mi teda otázka... Prečo tieto krajiny a ich národy (ktoré sú z historického hľadiska staršie ako Európa) nie sú schopné za tak dlhú dobu stabilizovať politické a životné podmienky na svojom území? V čom je tam problém?
V priemere su menej inteligentni ako Europania alebo Aziati.bindo011 napísal:Napadá mi teda otázka... Prečo tieto krajiny a ich národy (ktoré sú z historického hľadiska staršie ako Európa) nie sú schopné za tak dlhú dobu stabilizovať politické a životné podmienky na svojom území? V čom je tam problém?
To sú rasistické explanácie na úrovni 19. st. Navyše, keď vidím ten ypsilon, tak je to krása.
Historicky sa nájdu práve v týchto priestoroch civilizácie, ktoré boli ďaleko a ďaleko pred Európou. Ale tak taký je vývoj.
Historicky sa nájdu práve v týchto priestoroch civilizácie, ktoré boli ďaleko a ďaleko pred Európou. Ale tak taký je vývoj.
Teraz neviem ci spochybnujes ten fakt, ze tam maju ludia mensie IQ, alebo to co z toho faktu kali odvadza. Pretoze IQ na svete nie je rovnomerne rozlozene a Blizky Vychod naozaj za Europou a Vychodnou Aziou zaostava. Napr. Syria zaostava za Slovenskom o ~10 IQ bodov. Samozrejme doteraz sa nepodarilo preukazat spojitost medzi rasou a IQ, kedze je tu otazka ci za nizsie IQ nemozu z vacsej miery socio-ekonomicke faktory.