tesnenie alebo hlava?
-
James13579
Star
tesnenie alebo hlava?
Dobry den,
Chcem sa vas spytat, mam golf 5 1.9 tdi 77kw bls, unika mi chladiaca kvapalina, ked idem dlhsiu trasu tak mi hlasi palubny pocitac aby som dolial, dolejem tam trosku a idem dalej, zopakovalo sa mi to este cca 3 krat, tak islo auto do servisu. Povedali mi ze je na chybe testenie pod hlavou. Chcem sa spytat ake priznaky by boli keby bola prasknuta hlava?
Chcem sa vas spytat, mam golf 5 1.9 tdi 77kw bls, unika mi chladiaca kvapalina, ked idem dlhsiu trasu tak mi hlasi palubny pocitac aby som dolial, dolejem tam trosku a idem dalej, zopakovalo sa mi to este cca 3 krat, tak islo auto do servisu. Povedali mi ze je na chybe testenie pod hlavou. Chcem sa spytat ake priznaky by boli keby bola prasknuta hlava?
Re: tesnenie alebo hlava?
Fatálne... nonstop by sa ti varila voda pri dlhšej jazde, nepravidelný chod motora, voda v oleji... dolievať by si musel vodu prakticky stále... povedzme po 2 - 3 hodinách jazdy. Biely dym z výfuku je jasným znamením, že do valcov tečie voda, takisto olej v chladiacom okruhu.
Toto je veľmi nebezpečná vec, takže moje odporúčanie znie: Vôbec na tom aute nejazdi, kým sa porucha neodstráni. Chladiaci systém je jedna z najdôležitejších častí motora, keď ten motor zadrieš zarobil si si... Inak, než rozobratím motora nezistíš kadiaľ tečie voda do valcov. Do hlavy je potrebné pustiť natlakovanú vodu, vtedy sa ukáže či je prasknutá... pri každom rozobratí hlavy dávaš automaticky aj nové tesnenie. Keď si to mal v servise prečo si to nedal rovno opraviť? Jazdiť s tým, že sa kdesi v motore stráca chladiaca ja bláznovstvo kámo
.
Toto je veľmi nebezpečná vec, takže moje odporúčanie znie: Vôbec na tom aute nejazdi, kým sa porucha neodstráni. Chladiaci systém je jedna z najdôležitejších častí motora, keď ten motor zadrieš zarobil si si... Inak, než rozobratím motora nezistíš kadiaľ tečie voda do valcov. Do hlavy je potrebné pustiť natlakovanú vodu, vtedy sa ukáže či je prasknutá... pri každom rozobratí hlavy dávaš automaticky aj nové tesnenie. Keď si to mal v servise prečo si to nedal rovno opraviť? Jazdiť s tým, že sa kdesi v motore stráca chladiaca ja bláznovstvo kámo
...a voda moze unikat aj inou cestou, napriklad cez nadrzku, chladic, mozu to byt rozne hadice a moze to robit napriklad len pri vysokych otackach ked stupa tlak v obehu. Moznosti uniku je vela, ale treba sa zamerat na to co pisal vyssie bindo, ze ci je voda v oleji, ci je na veku pena, popripade skusit iny servis. Pri Golfe by sa mozno co to dalo odhalit aj diagnostikou, najma co sa tyka tlakov.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mne na octavke prerezalo hadičku o kostru auta, tiež mi unikala voda ako blázon, ak ti uniká strašne rýchlo a nedymí to na bielo, tak by som hľadal závadu inde ako hlava/tesnenie. Rýchlo je, že som každých 100 km musel dolievať vodu. A unikalo to len keď klepal motor, hadička bola prerezaná, ale keď bol motor v kľude, netieklo to, iba keď sa motor zahrial a klepal. Nádobka je asi 2L na golfe, ak ti to zožerie na 100km celú nádobku, to by ti muselo dymiť jak blázon ak by to šlo cez motor, a tie motory mali hliníkové tesnenie, to neprerazí ani po 500k KM. Hľadaj únik vody inde ako v motore, je to málo pravdepodobné u tých typov motorov.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 12:03)
alebo inak,
-ako rýchlo ti ubúda voda ?
-kontroloval si motorový priestor po jazde, nie je tam mokro, nesmrdí to po sparenej vode ?
-nepribúda ti olej ?
-nedymí na bielo ? (za studena bude deasel dymieť na bielo, po pár minútach ale musí prestať)
-nebublinkuje nádobka s vodou ?
-nie je sliz na viečku oleja/ryske oleja ?
PLUS dôležitá otázka, ročník a nájazd.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 12:03)
alebo inak,
-ako rýchlo ti ubúda voda ?
-kontroloval si motorový priestor po jazde, nie je tam mokro, nesmrdí to po sparenej vode ?
-nepribúda ti olej ?
-nedymí na bielo ? (za studena bude deasel dymieť na bielo, po pár minútach ale musí prestať)
-nebublinkuje nádobka s vodou ?
-nie je sliz na viečku oleja/ryske oleja ?
PLUS dôležitá otázka, ročník a nájazd.
-
James13579
Star
je to auto golf 5 1.9 tdi 77kw rocnik 2007, mato najazdene 183 000 km podla palubneho PC /knizku odtoho nemam/, v 2013 to bolo dovezene a malo cca 80 000 km. V servise mi povedali ze moze byt prehnuta ohnuta hlava, ze to casom sa urobi, v motorovom priestore nic nevim mokreho, olej mi nepribuda, kontrolujem pravidelne, biely dym som nezbadal ze by isiel zozadu auta v spatnom zrkadle, nevsimol som si sliz na viecku, ani v servise si nevsimli, prejdem 200-300 km tak mi vypise ze skontrlovat chladiacu kvapalinu, otvorim nadrzku a doplnim cca 1 deci mozno menej, potom nepise uz po nastartovani nic. Ak by to bola hlava tak ma porazi.
-
hrban
Addict
ani by som u toho motoru nerozmýšľal o oprave, ani olej do toho netreba liať, ak je to zo série ala vyletená ojnica (čo kľudne môže byť) tak to predaj alebo zháňaj nový motor.
celé vlákno máš tu o tých nepodarkoch http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=110100
ináč deci na 300 km by si pri slziacom chladiči/hadici ani nevidel a tie motory nemali vo zvyku sa ohnúť, až na tie ojnice z rokov 2007-2009.
celé vlákno máš tu o tých nepodarkoch http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=110100
ináč deci na 300 km by si pri slziacom chladiči/hadici ani nevidel a tie motory nemali vo zvyku sa ohnúť, až na tie ojnice z rokov 2007-2009.
-
vendo
Guru
ojnicne loziska vymeni aj s vymenou oleja za 230 oci, aspon si vycisti olejovu vanu
kazdopadne, kazdemu motoru sa moze stat, ze praskne hlava, poserie sa tesnenie. niektore motory su nato nachylnejsie, niektore menej, neviem o tom zeby 1.9 77kw boli nejak nachylne na hlavu/tesnenie takze motor menit nemusis, mozno mas len zly kus, a repas hlavy ta vyjde lacnejsie ako triafat novy motor (ktory na tom moze byt este horsie)
kazdopadne, kazdemu motoru sa moze stat, ze praskne hlava, poserie sa tesnenie. niektore motory su nato nachylnejsie, niektore menej, neviem o tom zeby 1.9 77kw boli nejak nachylne na hlavu/tesnenie takze motor menit nemusis, mozno mas len zly kus, a repas hlavy ta vyjde lacnejsie ako triafat novy motor (ktory na tom moze byt este horsie)
-
James13579
Star
keby praskla ojnica tak by to bolo vidiet na hlave ked ju daju dole? co by to urobilo keby praskla ojnica?
-
hrban
Addict
na únik tej vody by som šiel do škody, kúpil ten sajrajt na lepenie sústavy prečítal návod a šup ho tam, ak to pomôže, tak bola na vine nejaká dierka v chladiči ak nepomôže, tak pokrútená hlava a tesnenie. Mne ten lep zalepil aj prerezanú hadicu, takže ono to je dobrá vecička, na 1500 km trase nebol čas hľadať únik vody.
A tie ložiská treba nechať skontrolovať, diera v motore na diaľnici je pekne nákladná.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 13:26)
a daj to do iného servisu, ak hneď strašia pokrútenou hlavou, tak sú to šarlatáni.
A tie ložiská treba nechať skontrolovať, diera v motore na diaľnici je pekne nákladná.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 13:26)
a daj to do iného servisu, ak hneď strašia pokrútenou hlavou, tak sú to šarlatáni.
-
James13579
Star
povedali mi ze je na vine tesnenie, ked som otvaral nadrzku chladiacej kvapaliny tak to niekde v tych miestach kde je tesnenie zasycalo, mali podobny problem minuly tyzden a bolo to tesnenie.
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 13:33)
ked mi cistili chladiacu nadrzku cely chladiaci system tak povedali ze tam bol riadny sajrajt, isiel som po dialnici tak auto zacalo trhat a dojdem domov a taka hneda kvapalina tak sa to dalo vycistit a odvtedy pozorujem ze unika voda
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2016, 13:33)
ked mi cistili chladiacu nadrzku cely chladiaci system tak povedali ze tam bol riadny sajrajt, isiel som po dialnici tak auto zacalo trhat a dojdem domov a taka hneda kvapalina tak sa to dalo vycistit a odvtedy pozorujem ze unika voda
-
hrban
Addict
aha tak potom áno, to môže hlava/tesnenie, ale rovno by som asi nechal spraviť aj tie ojničné ložiská a šrúby, nech zas za 20k km nemusíš meniť celý motor.
-
James13579
Star
mechanik mi povedal ze mam vypalene vedla sediel ventilov, je to mozne opravit? alebo sa oplati kupit druhu hlavu /nie novu/, myslim z bazosu, nasiel som nejaku po repase
Su pocut ojnice na motore? v urcitych otackach ci to je nemozne?
Su pocut ojnice na motore? v urcitych otackach ci to je nemozne?
-
hrban
Addict
u tých motorov ojnice vôbec nepočuť, proste ide motor krásne a zrazu BUM a koniec. Tie ojničné ložiská sa nebrúsili ako na iných motoroch, oni sa proste zakalili a následne sa zlomili/pretočili, tým pádom otrhlo šrúb a ojnica letela z motora.
Kkľudne môžeš kúpiť hlavu motora z bazošu, tých je dosť, keďže z ních lietali ojnice ako decku sople. Hlava motoru ostala celá, trhalo len spodný blok motoru. Hlavne nech skontrolujú tie ojničné ložiská, ak budú skladať hlavu tak prehodiť ložiská je brnkačka. Ak sú tam ložiská dobré, tak sa nič nedeje, ale ak tam máš TH tak ti vyskočí ojnica. Keď to budú robiť, tak nech to robia predpisovo a menia aj šrouby a doťahujú to na moment a uhol.
Kkľudne môžeš kúpiť hlavu motora z bazošu, tých je dosť, keďže z ních lietali ojnice ako decku sople. Hlava motoru ostala celá, trhalo len spodný blok motoru. Hlavne nech skontrolujú tie ojničné ložiská, ak budú skladať hlavu tak prehodiť ložiská je brnkačka. Ak sú tam ložiská dobré, tak sa nič nedeje, ale ak tam máš TH tak ti vyskočí ojnica. Keď to budú robiť, tak nech to robia predpisovo a menia aj šrouby a doťahujú to na moment a uhol.
-
James13579
Star
vyletela mi ojnica a narobila šarapatu. Mam tam dat druhy motor alebo to predat tak ako je? za kolko by som to vedel predat?
-
RATZINGER666
Darca
ak to budes predavat, napis mi, kolko by si za to chcel
-
James13579
Star
lenze neviem po com ide take auto co mu vyletela ojnica. Pozeral som motory ale tie idu tak nad 1000 eur, kolko by som mal pytat auto v nepojazdnom stave?
-
RATZINGER666
Darca
dam 1000
-
James13579
Star
ojnicne loziska+sroby bls
Dobry den,
menili sa mi ojnice loziska+sroby, mam ich nejako zabehnut alebo mozem ist rovno aj na dialnicu?
menili sa mi ojnice loziska+sroby, mam ich nejako zabehnut alebo mozem ist rovno aj na dialnicu?
-
hojko
Site Admin
Re: ojnicne loziska+sroby bls
Ako by si ich chcel zabehnut??? A co ti povedali v servise???
-
vendo
Guru
Re: ojnicne loziska+sroby bls
ano, nenakladat tomu aspon 1tis km
zdroj: sam mam bxe-loziska menene
zdroj: sam mam bxe-loziska menene