Vadný alternátor, škratiaca klapka, Chybná sonda (1.valec)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vadný alternátor, škratiaca klapka, Chybná sonda (1.vale

Príspevok od používateľa heker »

Kolko si za tie roky investoval do tohto auta?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Tak vela že by som už mohol mať jednu fungel novu oktavku vo fullke a to len na servis..ale tak zas ja som taky že hneď ako mi tam začalo čosi buchať vrzgať tak s ato hneď riešilo a vela veci som mehil ešte pred tým než ich bolo treba fakť meniť,okrem karoserie a motora je na tom aute komplet všetko vymene..od vyfuku cez lambdu,cez hydroštelys,filtre olej,rozvody,spojka,obidve napravy 4x menen komplet tlmiče,2x cela naprava,alternator,baterky,žiarovky,tesnenie pod hlavou,gufera za zotrvacnikom,gufera ventilov,brzdy,brzdove hadičky,repas strmeňov brzd,ložiská komplet...všetko an čo si len spomeniš sa na tom aute menilo a teraz najnovšie už aj servo som vymenil lebo ťukalo a vadilo mi to len to sa ešte rieši na reklamaciu lebo je zatuhnuté a dodaný bol vadný diel takže..len na servis išlo cez 20 000 € a na benzín ani nehovorím

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2016, 15:41)
ale dojazdím ho do toho pol miliona
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Si si istý tými 20 000€?

To by si totiž podľa všetkého dával do servisu dobrých pár stoviek € mesačne (cca. 400-500€ mi to výchadza od júla 2012), to si veľký pán, keď si to môžeš dovoliť + ešte aj tankovať :D
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

No. Takže začali mi pískať zadné bubnové brzdy ktoré boli menené pred cca 115 000 km a cca 100 000 km neboli čistené ani otvarané..nikto s nimi nič nerobil..teraz keď som s autom išiel do servisu, boli v takom stave ze ručná brzda bola vyťahana tak, že už ani neblokovala kolesá a dala sa bezproblémov za jazdy zdvihnúž do maximalnej polohy tak ze už viacej zdvihnuť nešla a auto nič... len slabučko začalo spomalovať a aj pri pérovaní bolo počuť taký strašne tenký pisklavý nepravidelný zvuk,piskot ako sa točí koleso,ako keby tie brzdy o niečo dreli a to iste keď bubnove brzdili.. Tak ma to po viac ako dvoch mesiacoch donutilo ist do servisu nech to pozru... Myslel som si že to vybrzdím alebo že je tam sklovitá vrstva na pakniach alebo take čosi také,ale nepomohlo ani pohranie sa s ručnou brzdou,ani intenzívne prebrzdenia..proste nič..Takže auto je aj kvoli tomuto v servise.Od dnes.Ďalej som si včera všimol,že mi odišlo ovladanie kurenia a je potrebne vymeniť nejaký odpor, teraz neviem ako sa to nazyva čo mi odišlo ale volajaku sučiastku..No a navyše som tým mojim športovým jazdením a surovým radením spôsobil to, že pri 5500 otačkach som zaradil dva, potom plny a tri, plny 4 a uplne surovo som vzdy pušťal tu spojku.. Tak po 170 000 km aj ked to je SACHS spojka, začala vrzgať a v servise vraveli že je asi pritlačný tanier už v riti, alebo nejaká pružina a ak je to mekano tak hrozí že sa rozosere cela spojka a dakde ma to neha..Plus mi treba o chvilu meniť rozvody,doriešiť to zatuhnute servo na reklamaciu,treba mi vymeniť olej a všetky filtre, nalakovať nanovo cele auto atď...Naparavy zatial držia,no a nedavno som menil pred 8 000 km všetky 4 tlmiče aj s pružinami,vymenil som zadny tlmič vyfuku,stredny tlmič výfuku a to pružne uloženie vyfuku vpredu.Všetko to je navarené a auto ako tak jazdí, ale neviem či prejdem cez stk, keďže mi vrzga ta spojka..Buď to dám urobiť keď sa budú meniť rozvody a to servo... lebo tam aj naprava bude musiet ist dole, tak nech zhodia aj prevodovku a vymenia mi spojku. Aj si ju kupim za 112 evri a bude pokoj. Rovno sa to vsetko urobi a hotovo. Alebo poprosim mechanika nech zbehne mi stym autom on radšej na stk a vybavi mi to aby to auto prešlo..celkom masaker že? ale celkom reálny bohužial..

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2017, 10:22)
takže pridavam update.auto má fungel novú prednú naparavu komplet vymenené spodné gulové čapy LEMOFOERDER,zadné silentbloky predných priečnych ramien Meyle HD,Predné silentbloky prednýhc priečnych ramien obyčajné Meyle,tyčky stabilizátora Meyle HD,tyčky riadenia aj čapy riadenia Meyle HD,a nové uloženie stabilizačnej priečnej tyče LEMFOERDER.auto našatastie prešlo STKčkou aj emisnou a má ich platné do roku 2019.Bol menené MAP senzor lebo bol uplne zakarbonovaný,k tomu sa čistila škrtuiaca klapka anakoniec bolo vadné EGRko tak aj to sa vymneilo bolo uplne zahrdzavené a takmer uplne rozpadnuté.prejavovalo s ato tak že spotreba mi litala pri akokolvek dlhej jazde okolo 10 litrov nexch som robil cokolvek rozvecovali sa kontrolky EPC a chcek engine a auto za jazdy zdochynalo same od seba,teraz je to už ok.No a teraz je zas problem s alternatorom,ktorý sice po pripojení multimetra priamo na alternatore dava okolo 14V,ale na baterke je to pri zapnutých všetkých svetiel cca 13.5.No a keď bol alternátor nový tak dával cca 14.2V na baterke pri zapnutých spotrebičoch na volnobehu.Takže kupujem fungel nový 280€ alternator.Ach jo.Naprava ma bez roboty vyšla na cca 70€,EGR ventil cca 100€,MAP senzor cca 60€,na auto išli nové filtre komplet aj s olejom, to je ďalších 70€ a to všetko rátam len materiál bez roboty.Pretesnil sa motor,lebo mi presakoval olej v oblasti ako je odlučovač oleja,gemoetria sa urobila na aute keďže náprava sa menila a teraz zas problémy so servom.Ale zrejme to bude alternator, že nedokáže už napájať čerpadlo lebo raz to ide raz nejde.Vypadáva.Ale žiadna kontrolka serva sa nerozsvieti..nič absolutne,proste je to len zatuhnuté.Občas ako keby čerpadlo naskočilo a potom to zas vypadne počas jazdy,ale kontrolka nič.Ani na diagnostike nič nehlási.Takže sa vymení alternátor a uvidí sa či sa servo rozbehne.Aletrnátor treba meniť tak či tak,lebo má cez 150 000 km, takže je už chípnutý.Mno takže tak...No a uvažujem o výmene tlmičov lebo začínam mať pocit že su rozosraté.Už by to bola asi 5ta ak nie 6sta sada čo som rozbil na tom aute.Tentokrát za cca 50 000 km.Obvykle mi držali 100 000 km.Minule som išiel do roboty a ako si tak idem.. nová náprava,auto v pohode išlo.. a zrazu od pravého kolesa predného šupaa,rana jak z dela:( Hovorim si kur..nik diera.Som si myslel že som si odtrhol koleso.Chudak nova naprava:( Nechtiac som do toho vbehol.Čo už.. A keď si spomeniem na Poprad keď som cez neho v lete prechádzal a som preletel cez retardér tak, že som mal pocit, že som si rozbil cele auto lebo som si ten retardér nevsimol a v 50tke som na neho nabehol tak sa nečudujem že tie tlmiče Sachsy že su uplne už KO a auto pláva:( Ach jo.Ale ja na tom aute tých 500 000 km dam.Momentálne mám 356 000 a čaká ma výmena sviečok.To si vymením sám.Proste som si dal ciel že keďže som auto kupoval s kilometrami 83 000 tak preč ho budem dávať keď bdue mať 583 000km.No a chýba mi ešte cca 227 000 km.to budu ešte tak asi dve výmeny komplet náprav a asi ďalšie dve sady tlmičov aj s pružinami.Motor to prežije.dufam.
Napísať odpoveď