konštrukcia reproduktorov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Ernie
Light Expert
Light Expert

konštrukcia reproduktorov

Príspevok od používateľa Ernie »

Ahojte. Potreboval by som radu pd skúsenejších ktorý sa v tomto obore vyznajú. Chcem si postaviť vlastne reproduktory. Kedysi dávno som si kúpil teslacke ARN 6604 4ohm 20W. Avšak su bez elektroniky (debna-puzdro tiež homemade plastová rurka cca 55cm dlzka a priemmer 200mm. Repraky su umiestnené proti sebe) mal som ich zapnuté ale hralo to čudne. Skôr ako stredobas, otázka je: môže to byť zapríčinené tou plastovou rurou?

Aký výškač by sa k nim hodil? A ako vlastne postavím alebo vytvorim tu elektroniku ktorá by mi nahradila zosilovač? Pôvodne som si chcel postaviť aj zosilovac ale to je investícia okolo 60€ + treba zohnať zdroj a ten lacný tiež nieje. môj bol jedna "plan" bol jedna debnička z dreva a do nej basak + výškač a hraje to.

vďaka za odpovede a rady ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: konštrukcia reproduktorov

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak chces iba nieco postavit a mat z roho radost tak ok, ale pokial chces aj kvalitny zvuk tak chod do hotoveho profi riesenia
Ernie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ernie »

áno chcem aby to malo ajkvalitny zvuk
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked budes takto experimentovat tak na to minies kopec usilia aj materialu a vysledok pravdepodobne nikdy nebude prilis dobry.
Musel by si si napr vypocitat obsah a rozmery bedni a pod. aby to zo vukoveho hladiska sedelo. Napr pre ARN6604 je doporuceny objem bedni 30l
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Napísať odpoveď