Obnova dat po servise ASUS
Obnova dat po servise ASUS
Ahojte,
chcel by som poprosit o radu. Na pocitaci ASUS UX303L sa odpalila doska, kedze bol este v zarucnej dobe, dali sme ho reklamovat. Kedze doska odisla behom sekundy a predtym ziadne chyby nevykazovala, neboli vsetky veci zazalohovane. Samozrejme, pred odovzdanim sme volali do servisneho centra, ze data nemozme stratit a ze stary disk odkupime, samozrejme sme v reklamacnom protokole zaskrtli moznost odkupenia disku, dali to do poznamky a po odoslani este raz volali do servisneho centra, nech nam stary disk vyberu a poslu...no a samozrejme sa na to vy....bodli a prisiel pocitac s fungl novym windowsom a prazdnym D (Disk bol deleny na C:system a D:data). Kazdopadne, vzhladom k tomu, ze su zachovane particie ako boli a recuva nasla na D nejake subory (celkovo vsak len zlomok zo vsetkych povodnych,zvacsa fotky) sa chcem spytat, ci je ste nejaka sanca zachranit vacsi podiel dat (ako ponuka recuva) a pokial hej co treba spravit, do akeho servisu ist atd. Ide iba o zachranu dat z D particie. Dakujem.
chcel by som poprosit o radu. Na pocitaci ASUS UX303L sa odpalila doska, kedze bol este v zarucnej dobe, dali sme ho reklamovat. Kedze doska odisla behom sekundy a predtym ziadne chyby nevykazovala, neboli vsetky veci zazalohovane. Samozrejme, pred odovzdanim sme volali do servisneho centra, ze data nemozme stratit a ze stary disk odkupime, samozrejme sme v reklamacnom protokole zaskrtli moznost odkupenia disku, dali to do poznamky a po odoslani este raz volali do servisneho centra, nech nam stary disk vyberu a poslu...no a samozrejme sa na to vy....bodli a prisiel pocitac s fungl novym windowsom a prazdnym D (Disk bol deleny na C:system a D:data). Kazdopadne, vzhladom k tomu, ze su zachovane particie ako boli a recuva nasla na D nejake subory (celkovo vsak len zlomok zo vsetkych povodnych,zvacsa fotky) sa chcem spytat, ci je ste nejaka sanca zachranit vacsi podiel dat (ako ponuka recuva) a pokial hej co treba spravit, do akeho servisu ist atd. Ide iba o zachranu dat z D particie. Dakujem.
Re: Obnova dat po servise ASUS
V prvom rade vypnúť notebook a vôbec ho nepoužívať, kým neprídeš na iný spôsob ako obnoviť dáta.. ale keďže tam je už nainštalované niečo iné, pravdepodobnosť obnovenia je malá, až minimálna.. takže asi ti obnoví iba to, čo ti našla Recuva.
Co tak skusit zavolat SOI, vysvetlit situaciu a opytat sa, ze ci nie je moznost profesionalne dat obnovit data na naklady predajcu (alebo reklamacneho strediska), neuvazoval si nad tym?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie je. Kazdy normalny predajca to ma v reklamacnom poriadku a vacsinou to podpisujes aj ked reklamaciu odovzdavas. Ziadny zakon to neriesi. Ak to riesis priamo cez web asusu, tiez ta na to upozornia, ze za data nerucia.
Ano, upozornili ze za data nerucia, ale zaroven vzhladom k tomuto faktu, ponukali moznost odkupenia stareho disku, o ktoru sme poziadali (zvolili sme tuto moznost v reklamacnom formulari aj telefonicky sme ich na to upozornovali ako som pisal) ale stary disk nevybrali a "nepribalili" k ntb a dali nan novu instalaciu. Neviem ci ma niekto skusenost ako sa da s nimi v takejto situacii natahovat, ale predpokladam, ze to isto budu mat nejak poistene, ze disk sa nemohol nieco lebo bla bla bla. Skor mi ide len o to, ci sa to da nejak servisovat, aby sa zachranilo viac dat ako ponuka recuva (Co kolega vyssie naznacil ze sa nedakukiak napísal:Nie je. Kazdy normalny predajca to ma v reklamacnom poriadku a vacsinou to podpisujes aj ked reklamaciu odovzdavas. Ziadny zakon to neriesi. Ak to riesis priamo cez web asusu, tiez ta na to upozornia, ze za data nerucia.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2016, 20:35)
Vdaka za radu, no,mozno ak bude situacia kriticka tak to skusime, problem je len v tom, ze reklamacny formular (kde je zaskrtnute ze chcem odkupit disk) na moj mail nepreposlali v kopii, teda ho maju len oni...neviem do akej miery sa bude dat spatne ziskat (ak ma niekto tip ako na to, bol by som len radheker napísal:Co tak skusit zavolat SOI, vysvetlit situaciu a opytat sa, ze ci nie je moznost profesionalne dat obnovit data na naklady predajcu (alebo reklamacneho strediska), neuvazoval si nad tym?
No stary disk ti logicky nepribalili ako si si to predstavoval lebo ten poskodeny nebol. Len vymenili dosku a zbytok mas povodne.
Este razwladas napísal:No stary disk ti logicky nepribalili ako si si to predstavoval lebo ten poskodeny nebol. Len vymenili dosku a zbytok mas povodne.
P.S. Ak by boli nahodou este dake pochybnosti prikladam screen stranky, ktora predchadzala samotnemu reklamacnemu protokolu
Ahaaa cize oni ti tam mali dat novy disk ale dali ti tam stary, sformatovany, preinstalovany. To nasere.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
presne tak, jedine cez SOI, ak budeš volať do asusu tak ti to aj tak zodvihne len nejaká pipka, ktorej síce môžeš vysvetľovať, ale ona s tým aj tak nič nemôže urobiť. U špecializovaných firiem to bude set sakramentsky drahé, ledaže by ste sa s asusom dohodli, že by to oni zafinancovali, keďže chyba je na ich strane, ale zo skúsenosti viem, že to sa dá riešiť s asusom iba cez SOI/právnika.
PLUS disk vôbec nepoužívať, ak zvolili iný pomer miesta pre C:/D: tak o dosť veľký objem dát už prišiel a ďalším používaním disku len zhoršuješ situáciu. Plus tie firmy tiež nedokážu zázraky ako CSI maiami, takže je na tebe zvážiť či sa to oplati za ten peniaz a výsledok nie je garantovaný.
PLUS disk vôbec nepoužívať, ak zvolili iný pomer miesta pre C:/D: tak o dosť veľký objem dát už prišiel a ďalším používaním disku len zhoršuješ situáciu. Plus tie firmy tiež nedokážu zázraky ako CSI maiami, takže je na tebe zvážiť či sa to oplati za ten peniaz a výsledok nie je garantovaný.