Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Fabo »

co o to, otvorit otvoris skoro furt (kym to neni tak ze je vyslovene primrznute silnejsie nez material klucky unesie, ale to pochybujem ze sa stava), len to zavretie. Nezidu okna = neprejdu popod tesnenie pod stresnou liniou = bud ich vykrivis slusne do von, alebo treba ocistit.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

toto sa mne napriklad nestalo nikdy na nicom, ale tak zalezi aj od konstrukcie... co ale viem, tak napr. na starych autach, kde nebolo spustanie okien, stacilo pri zatvarani dveri jemne pritlacit na vrchnu cast okna a okno samo zaskocilo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak to bolo auto ktore bolo konstruovane aj na svihadla a neschadzajuce okna tak urcite. ale nemohlo to potom nejak zvlast dobre tesnit.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Páni, zatiaľ otázka v teoretickej rovine.

Je možné, že budem v priebehu najbližšieho mesiaca dvoch zháňať "nové" auto. Ak všetko klapne, tak budem riešiť denný nájazd cca 150km zväčša po diaľnici, čiže do roka to vychádza zhruba 30k, takže by som išiel najradšej do nejakého spoľahlivého dízlu, možno v kombíku s automatom, ale nie je to podmienka. Čo požadujem, je komfortná, bezpečná a svižná jazda na v rámci možností spoľahlivom aute.

Čo by ste mi odporúčali, po čom sa obzerať s rozpočtom dajme tomu cca 8000e + čo to na servis. Celkom sa mi páči BMW E91, ale neviem, ci sa da v takej cene zohnať niečo slušné, alebo to bude len nejaká vylietaná haraburda, kde budem musieť ďalších 4-5k vložiť len do servisu.

Ďakujem za rady a tipy :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

bude to vylietana haraburda
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...okrem ineho :) nepozeraj hned po premiovkach, skus napr. mondeo, robi sa aj combi, aj s automatom, aj so 130kw naftakom, cize splni vsetko, co pozadujes, a urcite sa v nom vozi lepsie ako v nejakej 3er... casto sa zabuda na insigniu, to by bol moj favorit... alebo ak chces ist na istotu, dobre posluzi aj octavia...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

za to uz najdes aj c5 tourer a tie maju vzduchove podvozky, ci?
nejakymarko
Addict
Addict

Dakujem pani, BMW je taky sen, ale po triezvom uvazeni je na premiovku naozaj maly rozpocet. Skusim sa poobzerat po tych mondeach (aky motor by ste mi v tom odporucali), alebo potom ostanem pri koncerne, Octavka, mozno Passat. Dik aj za tip na C5, ale ta sa mi vyslovene nepaci a francuzi ma moc neberu celkovo.
Vdaka
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tých 8000€ je na Bimmera E91 trochu málo.

Inak ešte by som podotkol, že BMW nepatria k úplne najspoľahlivejším autám, takže pri kúpe je nutné sa pripraviť na to, že do servisu sa s takým autom chodí častejšie ako s nejakou Toyotou. Avšak servis sa dá poriešiť aj za rozumnú cenu :wink:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa trochu pridam, lebo mam velice podobnu otazku, tiez asi budem v najblizsich mesiacoch musiet kupit auto a tiez mam hornu hranicu stanovenu na 8000 eur.
rozdiel je v tom ze ja chcem nieco zabavne, ked jazdim tak vacsinou len po meste a par krat do roka trosku vacsiu vzdialenost (ba-lm), urcite nedam za rok viac nez 10 tisic km, mozno tak 8k. a predpokladam ze to po 4-5 rokoch vymenim.

pozeral som na suzuki swift, ale to sa mi az tak vzhladovo nepaci, mozno ten novsi facelift ale ten v tej cene zozeniem len s 1.2 motorom...
potom som pozeral aj mini cooper, ale to by som musel siahnut k starsim rocnikom, cca 2008 a toho sa uz trochu bojim. (tento sa mi velmi pozdava)

dalej uz moc neviem, nejak nemam skusenosti s tym ktore auta su dobre, ktore zle, ktore sa kazia, ktore nie. kolegovia vo velkom idu mazdy,tak som pozeral aj tie a bol som prekvapeny ze tam boli velmi pekne kusy za nizke ceny, neviem ci v niecom nebude hacik.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

do mesta ti netreba 2.2 v benzine, este si pozri 1.8 focusy a hondy civic
nejakymarko
Addict
Addict

Inac aacid dik, ze si napisal :D ta mazda 6 sa mi vzdy pacila a nejako som na nu zabudol. Co vravite na 2.0 pripadne 2.2 2.2 MZR-CD?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ked realita je taka, ze mne auto netreba asi vobec, bral som to tak ze chcem nieco coho jazdu si budem uzivat a ten vykon na tej mazde sa mi pozdaval.

ale civic sa mi paci, nad tym budem urcite uvazovat.

focus nechcem, nie ze by som proti nim nieco mal, ale aktualne auto je focus, predtym bol tiez focus, chcelo by to nejaku zmenu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

do mesta hlavne ked jazdis sam by som urcite odporucal nieco male lahke a obratne. Velky vykon vo velkom aute potrebuje velky priestor aby to bolo zabavne
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je asi pravda, tiez by som preferoval mensie auto, povodne som pozeral na mazdy 3. Tato sa mi pozdavala, hlavne ta vybava, uz som si totiz zvykol na nejaky standard (radio s BT, automaticka klima, parkovacie senzory) a rad by som pri nom ostal. stale som nerozhodny ci viac uprednostnim novsie auto s dobrou vybavou, alebo starsie s dobrym vykonom, ale ta mazda 3 vyzera super, lebo ma oboje.
nejakymarko
Addict
Addict

Viem, ze asi nie, ale nedalo mi to a trosku som dnes obzeral tie E90/91 a toto mi celkom padlo do okna :) co mu chyba (tak od oka, jasne, ze ak by som to siel brat, zavolal by som na pomoc niekoho, kto do toho vidi trosku viac, ako ja)
https://www.autobazar.eu/bmw-rad-3-tour ... 58079.html
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Na bmwklube mas typka, co auto s tebou pojde kuknut (samozrejme nerobi to zadarmo...) ale oplati sa to..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

nejakymarko napísal:Viem, ze asi nie, ale nedalo mi to a trosku som dnes obzeral tie E90/91 a toto mi celkom padlo do okna :) co mu chyba (tak od oka, jasne, ze ak by som to siel brat, zavolal by som na pomoc niekoho, kto do toho vidi trosku viac, ako ja)
https://www.autobazar.eu/bmw-rad-3-tour ... 58079.html
Vyzerá celkom v pohode, pri takých km by som si pri prehliadke dal špeciálne pozor na to, či prevodovka netrhá, čo by mohlo znamenať aj problémy s xDrivom, ktorého opravy spolu s prevodovkou sú kurňa drahé.

Ešte jednu čudnú vec som si všimol - má úplne divne posadený ten znak 330xd, má byť oveľa nižšie a viac vľavo :D Je možné, že jej ho jednoducho ukradli a kupovala nový alebo to auto bolo zozadu búrané a je menený kufor...
nejakymarko
Addict
Addict

Dobry postreh Pilifo, pozeral som to cez KO a tej lakovacky sa tam zda byt viac nez dost :D musim si nechat zajst chut, ako som uz spominal :/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Suhlas s pilifom, ten znak mi tiez dosiel divny... lakovacky by som sa nebal, ak je poskodenie zdokumentovane, opravu plechariny z havarijky povazujem osobne skor za vyhodu nez nevyhodu :D
Napísať odpoveď