MySQL
Re: MySQL
Ano myslel som phpmyadmin.
To sa mi podarilo nakonfigurovat.
Momentalne, ked chcem v MySQL vytvorit noveho
pouzivatela musim manualne vytvorit noveho
pouzivatela na VPS cez SSH.
Da sa cez phpmyadmin vytvorit novy ucet
pre MySQL
bez zasahu do VPS cez SSH?
To sa mi podarilo nakonfigurovat.
Momentalne, ked chcem v MySQL vytvorit noveho
pouzivatela musim manualne vytvorit noveho
pouzivatela na VPS cez SSH.
Da sa cez phpmyadmin vytvorit novy ucet
pre MySQL
bez zasahu do VPS cez SSH?
ano bude to cisto len databazovy login. ale da sa nastavit moznost ze sa pomocou ssh tunela pripojis aj na tu databazu - napr. pre vzdialene pouzivanie databazy cez nejaku aplikaciu (napr. HeidiSQL, MS Workbench,...). ale inak ten login nema nic spolocne s pripojenim priamo na server a vyuzivanim konzoly
Oukey, vďaka. Do takych detailov zatiaľ nezachadzam kedže som MySql ešte len začal pracovať.
Ale snaď sa určite niekedy aj tomu dostanem.
Keď som si nainštaloval MySql na server a php my admin, po prihaseni som tam mal už vytvorene nejake tabulky (vid.prilohu).
Možem tieto databazy výmazať, ale ich tam musim nechať pre chod mysql a php my admin?
Ale snaď sa určite niekedy aj tomu dostanem.
Keď som si nainštaloval MySql na server a php my admin, po prihaseni som tam mal už vytvorene nejake tabulky (vid.prilohu).
Možem tieto databazy výmazať, ale ich tam musim nechať pre chod mysql a php my admin?
MySQL server mi pracuje zatiaľ iba lokálne, čiže iba na servery (vid.prilohu).
Ako nastaviť MySQL server tak, aby nebol dostupny iba na servery, kde je nainštalovany,
ale aby sa mohlo do MySQL databazy pripojiť aj z druheho servera?
Ako zmeniť "server:localhost" na subdoménu, ktoru ma dany server na ktorom je nainštalovany MySQL?
Popripade, ako zmenim "server:localhost" na verejnu ip adresu, ktoru ma dany server pridelenu?
Ako nastaviť MySQL server tak, aby nebol dostupny iba na servery, kde je nainštalovany,
ale aby sa mohlo do MySQL databazy pripojiť aj z druheho servera?
Ako zmeniť "server:localhost" na subdoménu, ktoru ma dany server na ktorom je nainštalovany MySQL?
Popripade, ako zmenim "server:localhost" na verejnu ip adresu, ktoru ma dany server pridelenu?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
to, ze ti tam pise localhost neznamena ze je pristupna DB iba lokalne, to si musis osefovat nastavenim siete a FW. localhost znamena len tolko, ze phpMyAdmin sa pripaja na DB ktora bezi na tom istom stroji, ako je on nainstalovany. Predpokladam, ze sa to da niekde premenovat, ale nerobim s tym.
Tieto veci je najlepsie riesit cez SSH tunel - Zalezi od klienta, ktoreho pouzivas. Ak sa chces pripajat cez PHP projekt alebo nieco podobne, tato moznost pada. Potom je dobre nastavit bind host v my.cnf a userom pridat moznost prihlasovat sa aj z ineho hostu ako localhost. Tu mas k tomu komplet tutorial - https://easyengine.io/tutorials/mysql/remote-access/
Nie nie je to tak, ako pišeš.Fabo napísal:to, ze ti tam pise localhost neznamena ze je pristupna DB iba lokalne, to si musis osefovat nastavenim siete a FW. localhost znamena len tolko, ze phpMyAdmin sa pripaja na DB ktora bezi na tom istom stroji, ako je on nainstalovany. Predpokladam, ze sa to da niekde premenovat, ale nerobim s tym.
Na jednom severy som si nainštaloval MySQL Server aj s PhpMyAdmin a na druhom server MySQL klient.
Do servera, na ktorom mam nainštalovaneho klienta, som sa pokušal prihlasiť do MySQL servera.
Na klientskom servery som zadal verejnu ip adresu servera, na ktorom je MySql server nainštalovany a bez uspechu.
MySQL klient sa nepripojil na MySQL Server.
Ako píše on, tak nejako to bude fungovať. Idem ten manuál vyskušať.Numline1 napísal:Tieto veci je najlepsie riesit cez SSH tunel - Zalezi od klienta, ktoreho pouzivas. Ak sa chces pripajat cez PHP projekt alebo nieco podobne, tato moznost pada. Potom je dobre nastavit bind host v my.cnf a userom pridat moznost prihlasovat sa aj z ineho hostu ako localhost. Tu mas k tomu komplet tutorial - https://easyengine.io/tutorials/mysql/remote-access/
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To znamena tak akurat to, ze nemas nakonfigurovane spojenie (firewall, porty otvorene von a pod)maetoo napísal: Nie nie je to tak, ako pišeš.
Na jednom severy som si nainštaloval MySQL Server aj s PhpMyAdmin a na druhom server MySQL klient.
Do servera, na ktorom mam nainštalovaneho klienta, som sa pokušal prihlasiť do MySQL servera.
Na klientskom servery som zadal verejnu ip adresu servera, na ktorom je MySql server nainštalovany a bez uspechu.
MySQL klient sa nepripojil na MySQL Server.