Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
samozrejme ešte k tým váham, piluj techniku až budeš dobre ovládať techniku potom dvíhaj čo to da..
Rada "dvíhaj čo to dá" znamená čo? To by už skôr bol powerlifting/strongman, nie? A o tom ten človek nepíše.
Rada "nie extra ťažké váhy, ale ani nie ľahké" znamená čo?
všetci vrcholoví kulturisti dvíhajú ťažké váhy a posúvajú svoje hranice každým dňom čiže moc nerozumiem prečo by mal byť z neho powerlifter
všetci vrcholoví kulturisti dvíhajú ťažké váhy a posúvajú svoje hranice každým dňom čiže moc nerozumiem prečo by mal byť z neho powerlifter
To nie je pravda, resp. je rozdiel zdvíhať čo najviac pre 8 opakovaní a rozdiel zdvíhať čo najviac na jedno opakovanie.
ale veď ja som nikde nepísal že si má dať maximálku do každej série
sami odbornik..
kľudne sa vyjadri rád sa poučím
Mal by si sa vyjadrovať presnejšie, lebo takto sa nejaký začiatočník akurát tak dodrbe, lebo bude ťahať čo najviac. Hlavne u začiatočníkov nie sú nejaké veľké váhy vôbec podstatné.
Dôležitá je technika... Vidím borcov a dám si ešte 10 kg na drepy viac ale že už u vahy ktorú ma naloženu sa mu prehyba chrbát a riskuje zranenie si neuvedomí, ked mu niečo povieš, ešte si kkt Ty ze nevieš ako sa má cvičiť. Svaly majú pamäť, daj im čas na prebratie, cvic vahy tak, aby si zvladol 6 - 8 opakovani čistou technikou, žiadne cheatingy, prvoradá je technika, keď spevnis a budes mať výbornú techniku, pomaly pridávaj, nemusíš si na bench dať o 10 kg viac, stačí aj 5. Jeden tréning zatlacis v pohode cvicebnu váhu 8x, druhy, únava, stres, psychika a zatlacis to isté 3x...tréning ktorý nebol je ten ktorý je zlý. Piluj techniku svaly sa dostavia. Pri kardiu sa prvé spaľujú svaly, preto väčší príjem bielkovín, ci tvaroh, vajíčka, cottage, vločky, mäso....
V podstate sa dá súhlasiť, prvoradá je technika a na nejaké veľké váhy sa netreba upínať. Samozrejme, váhový progres je v rámci plánu celkom dôležitý, ale to sa dá robí aj tak, že na začiatku plánu sa váhy podseknú a to pridávanie je podľa cvikov cca 2,5-5 kg každý týždeň.
Keďže každý má inú silu je pojem ako "vysoké váhy a menšie váhy" úplne relatívne a nič vypovedajúce....Kto cvičí tak, že si naložiť váhu s ktorou zvládne spraviť maximálne 4-8opakovaní (samozrejme so správnou technikou ) cvičí s vysokými váhami ..pokiaľ dáva viac opakovaní cvičí s nižšími ..môj názor.... a aby sa tu netočilo stále o tom istom
čo a aké sú ktoré váhy 
To vôbec nie je o sile. Ak budeme ignorovať isté špecifické tréningové plány, tak všeobecne, že kulturisti necvičia série pod päť opakovaní. Väčšinou sa idú klasické protokoly ako 5x5, 3x8, 4x8, 3x12 a rôzne iné variácie. Tým sa budujú najmä svaly, nie sila. Tomu je uspôsobená aj strava a všeobecne sú títo ľudia chudší, majú menej tuku, viac "plážové postavy."
Ak sa ide pod päť opakovaní na sériu, tak už zachádzame do powerlifterských a strongman tréningov = 5/8x3, 5x2, 5x1 (s 90% maxima) a rôzne iné variácie. Títo ľudia budujú najmä silu, ktorá je vyjadrená maximom na jedno opakovanie (a strongmani sú ešte špecifickejšou kategóriou). Samozrejme, aj pri takomto tréningu sa buduje svalstvo, táto skupina však všeobecne viacej je, nezáleží im na plážovom sixpacku, nie sú tak vyrysovaní, sú objemnejší, majú na sebe viac tuku.
Čiže ide o to, kto má aký cieľ a čo chce dosahovať.
Ak sa ide pod päť opakovaní na sériu, tak už zachádzame do powerlifterských a strongman tréningov = 5/8x3, 5x2, 5x1 (s 90% maxima) a rôzne iné variácie. Títo ľudia budujú najmä silu, ktorá je vyjadrená maximom na jedno opakovanie (a strongmani sú ešte špecifickejšou kategóriou). Samozrejme, aj pri takomto tréningu sa buduje svalstvo, táto skupina však všeobecne viacej je, nezáleží im na plážovom sixpacku, nie sú tak vyrysovaní, sú objemnejší, majú na sebe viac tuku.
Čiže ide o to, kto má aký cieľ a čo chce dosahovať.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ľudia, viete poradiť po akých produktoch sa obzerať? Ešte len začínam, nejaké veci si študujem, ale väčšinou som sa dopracoval len k týmto:
-vločky
-ryža
-cestoviny
-orechy
-vajcia
-syry (cottage cheese, mozarella)
-tvaroh
-ryby
-oleje (olivový, kokosový, ľanový)
-jogurty
-šunka
-arašidové maslo
-ovocie (avokado)
-zelenina
-celozrnné pečivo
-mäso (kuracie, morčacie, hovädzie)
Chcel by som tento zoznam rozšíriť, prípadne spresniť, ako napr. pri ovocí a zelenine. Vďaka.
-vločky
-ryža
-cestoviny
-orechy
-vajcia
-syry (cottage cheese, mozarella)
-tvaroh
-ryby
-oleje (olivový, kokosový, ľanový)
-jogurty
-šunka
-arašidové maslo
-ovocie (avokado)
-zelenina
-celozrnné pečivo
-mäso (kuracie, morčacie, hovädzie)
Chcel by som tento zoznam rozšíriť, prípadne spresniť, ako napr. pri ovocí a zelenine. Vďaka.
Začínaš s čím? Cieľ je aký?
Zeleninu akúkoľvek a zabudol si ma modlu jedálnička športovcov
..kuracie 
Zeleninu akúkoľvek a zabudol si ma modlu jedálnička športovcov
-
DanielDevil
Addict
Začínam cvičiť, s vlastnou váhou, cieľ je najskôr pribrať. Čítal som si o tom, čo si treba všímať, aké makroživiny prijímať a v akom množstve. Len chcem vedieť po čom sa obzerať, keď pôjdem do obchodu. O kuracom viem, to som si zabudol dopísať pod to mäso. Vraj aj hovädzie a morčacie.
//aha, mäso som tam zabudol napísať, takže edit
//aha, mäso som tam zabudol napísať, takže edit
Všetko čo si vymenoval je vhodná strava na to čo chceš
-
DanielDevil
Addict
To by aj mala byť, len skôr mi ide o to, dozvedieť sa o čo najviac takýchto potravinách, aby som si vedel kombinovať jedlá a nemal stále to isté 
Tak to je už na Tebe a tvojej chuti
.....čo sa týka času, kedy čo jest, tak sa snaž spravidla jesť tak, že sacharidy viac do obedu a v popoludňajších hodinách už viac bielkoviny. .
To je mýtus, DanielDevil nemusíš toto riešiť.
Jasné ..kadejaké štúdie to ukázali .....treba skusit na sebe ..to je jediná správna cesta !