Notebook a SSD
Notebook a SSD
Ahojte,
chcem sa opytat ako vyriesit tento problem. Mam notebook lenovo s HDD diskom. Rad by som HDD vymenil za SSD, avsak, na HDD su systemove a recovery particie. Ako to vsetko plnohodnote dat na SSD? Aby som ho vedel preinstalovat z recovery particie a pod...
Vdaka.
chcem sa opytat ako vyriesit tento problem. Mam notebook lenovo s HDD diskom. Rad by som HDD vymenil za SSD, avsak, na HDD su systemove a recovery particie. Ako to vsetko plnohodnote dat na SSD? Aby som ho vedel preinstalovat z recovery particie a pod...
Vdaka.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Notebook a SSD
myslim ze keby to SSD das di externeho boxu tak potom cez acronis spravit len kopiu 1:1 na to ssd. nasledne dat ssd do booku a malo by vsetko slapat.
Prave pozeram klonovacky, no chcem vedeit ci ma niekto nieco osvedcene.
Ak kúpiš SSD od Samsungu, budeš môcť stiahnuť ich vlastnú Samsung appku na klonovanie - mám odskúšané, všetko v pohode.
Na ostatných kompoch, kde šli SSD iných značiek, som použil "kúpený" Easus Partition Manager, keďže trial má túto funkciu zablokovanú. Tiež odskúšané na niekoľkých kompoch a notebookoch a tiež v pohode.
Na ostatných kompoch, kde šli SSD iných značiek, som použil "kúpený" Easus Partition Manager, keďže trial má túto funkciu zablokovanú. Tiež odskúšané na niekoľkých kompoch a notebookoch a tiež v pohode.
kópia 1:1 je fajn, ak je SSD väčšie ako pôvodný disk. ale pri dnešných kapacitách HDD v notebookoch je SSD potom dosť pálka 
riešil som rovnaký problém na svojom Dell 13z, ked som išiel z 500GB SSHD na 250GB SSD. programy mi to odmietali spraviť. spravil som to nakoniec nejako cez lazesoft recovery suite a jeho bootovateľné USB. ak si dobre pamätám. ale nevyzeralo to nádejne v jednom momente
riešil som rovnaký problém na svojom Dell 13z, ked som išiel z 500GB SSHD na 250GB SSD. programy mi to odmietali spraviť. spravil som to nakoniec nejako cez lazesoft recovery suite a jeho bootovateľné USB. ak si dobre pamätám. ale nevyzeralo to nádejne v jednom momente
Áno, na pôvodnom väčšom disku musíš mať obsadené miesto maximálne do veľkosti nového menšieho disku..
potvrdzujem, appka od samsungu funguje super
Ide o to, ze mam v booku 600GB hdd, ktore obsahuje RECOVERY particiu a klasicky C a D. Chcem kupit 256GB SDD na ktore chcem umiestnit hlavne recovery particiu. Preto ma zaujima ci tie programy klonuju komplet cely disk alebo je aj volba vyberu particie. Po uspesnom klonovani by som cele HDD premazal a WIN by sa nacitaval z SDD a HDD by som si nechal len ako ulozisko.
EDIT:
Podarilo sa mi particie SYSTEM_DRV, WINDOWS, RECOVERY nahrat na SSD, avsak, akonahle odpojim HDD a SSD necham na mieste CD mechaniky tak to nefunguje. Ked to dam do miesta povodneho HDD tak to funguje...
EDIT:
Podarilo sa mi particie SYSTEM_DRV, WINDOWS, RECOVERY nahrat na SSD, avsak, akonahle odpojim HDD a SSD necham na mieste CD mechaniky tak to nefunguje. Ked to dam do miesta povodneho HDD tak to funguje...
kupovat drahe rychle SSD kvoli recovery particii, ktoru pouzijes mozno tak raz za 5 rokov?Chcem kupit 256GB SDD na ktore chcem umiestnit hlavne recovery particiu.
Nechytaj ma za slovicka. SSD je kvoli WINU + Recovery. Nic viac nic menej.
Na co to je dake recovery? Vsak si daj na SSD len Win a v pripade problemov tam nahodis cisty Win.
Asi v biose treba zmeniť bootovanie..IMI napísal:Podarilo sa mi particie SYSTEM_DRV, WINDOWS, RECOVERY nahrat na SSD, avsak, akonahle odpojim HDD a SSD necham na mieste CD mechaniky tak to nefunguje. Ked to dam do miesta povodneho HDD tak to funguje...
Bootovanie je zmenene, no ajtak bez uspechu.
Pri boote vyhadzuje chybu: pxe-e61 media test failure check cable.
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2016, 6:57)
Pri boote vyhadzuje chybu: pxe-e61 media test failure check cable.
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2016, 6:57)
Naco? Kvoli origo Lenovo softweru a driverom. Ale aj to ej ejdna moznost, aj nad tym som uvazoval...heker napísal:Na co to je dake recovery? Vsak si daj na SSD len Win a v pripade problemov tam nahodis cisty Win.
Tak potom si to prehoď, SSD daj miesto HDD a HDD miesto CD..
Pozor na AHCI, ak to prepneš, musíš preinštalovať Windows..
Pozor na AHCI, ak to prepneš, musíš preinštalovať Windows..
Prehodit som to aj povodne chcel ale potom HDD nenapasujem do ramika... Zavadzaju tam uchyty na sroby...
Lenovo software a drivre su na webe, vsetko mas na webe Lenova a teoreticky aj na DVD, ktore su k notebooku. Navyse nevidim zmysel zatazovat system tymi vsetkymi sprostostami, ktore Lenovo pcha do predinstalovaneho systemu.
Jop, to netvrdis zle. Este zvazim moznosti. Ak sa mi to nepdoari dopasovat ako chcem, tak hodim SSD do desktopu...
-
Daniel9911
Professional
pri lenovo sa da spraviť aj tusim recovery media, ja som tak riešil u Sony Vaio ked som tam dával SSD, Recovery na USB mi nechcelo z neviem akého dôvodu fungovať ale, keď som to vypálil na DVD (5 kusov) tak to pekne nakopírovalo na novy disk Windows. Ale tam to asi nespraví recovery partíciu na novy HDD aspoň niesom si istý lebo som este nepotreboval spraviť čistú inštalačku.