Ahojte, mám problém so starším pc.
Mal som ho zapnutý, a zrazu niečo buchlo.
Vôbec ma nenapadlo že by mohlo ísť o pc keďže pc išiel úplne ok. Všetko som pozrel a nikde nič tak som vypol pc (cca. 15min po tom) otvoril a bol tam obal od kondenzátoru. Ale nijak inak nieje doska poškodená ani nič nevytieklo či nesmrdelo iba tá rána(zvuk). Odvtedy som pc nezapinal, keďže sa bojím že či sa nemôze niečo stať.
V prílohe priložim ako to vypadá.
Mb/kondenzátory
Re: Mb/kondenzátory
občas sa stane. a čo od nás chceš?
Môžem ho zapnúť ? Normálne používať ? Čo by sa mohlo stať ? Je nutná oprava ?Curuj napísal:občas sa stane. a čo od nás chceš?
oprava by bola vhodná. naletovať nový kondenzátor sa dá celkom v pohode. často vie PC fungovať dalej. utrpieť môže stabilita systému a možno výkon. používať možno s obmedzením. zapnúť asi pôjde a odpáliť by sa nemal. daj to niekomu opraviť, ak to má cenu 
pre normalnu funkcnost by som doporucoval tie kondiky vymenit, casom to moze degradovat aj ostatne(stanu sa viac namahane) a problem nenecha na seba dlho cakat, alebo urobit rovno nejaky "low-cost" upgrade zakladnej dosky prip. pc
inak po smrti je aj ten druhy konedenzator s tou akoby "spinou" co je vlastne vyteceny elektrolyt navrchu, rovnako aj ten prvy kondenzator na foto (pod ciernym konektorom) to uz ma za sebou.
btw. vsetky kondenzatory co maju tu vrchnu al "ciapocku" vypuklu su vadne tak si skontroluj pripadne aj dalsie.
inak po smrti je aj ten druhy konedenzator s tou akoby "spinou" co je vlastne vyteceny elektrolyt navrchu, rovnako aj ten prvy kondenzator na foto (pod ciernym konektorom) to uz ma za sebou.
btw. vsetky kondenzatory co maju tu vrchnu al "ciapocku" vypuklu su vadne tak si skontroluj pripadne aj dalsie.
Koľko by to tak mohlo € pokiaľ by som si ich dal do servisu vymeniť ? spravil by som to aj sám no nemám nato nástroje.
A asi najhoršie by bolo ak by sa to ani nedalo, teda jedine vymeniť MB a to by boli zbytočné €.-
A asi najhoršie by bolo ak by sa to ani nedalo, teda jedine vymeniť MB a to by boli zbytočné €.-
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Napíš do inzercie na svetelektro.com
-
Daniel9911
Professional
Ja som mal podobný problém s kondenzátormi a vymenil opravil mi to opravár TV, a doska funguje dodnes cena platil som tuším okolo 10 až 15 euro aj s prácou ale to je už na opravárovi. Dalšia možnosť nájsť dosku na bazosi a risknúť to.