Lak na palubke..
Lak na palubke..
Zdravim, neviem ci mi niekto bude vediet pomoct je to riadna kuriozita no je to aj dost vazne. Na palubovu dosku sa mi dostal nehodou (ani sa nepytajte ako) rychloschnuci autolak. Material je nieco ako brusena koza a nicim to nejde dole bez toho aby sa robili flaky. Ak by niekto vedel poradit ako to dat dole (okrem vymeny palubovky) budem za kazdu radu velmi rad
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Lak na palubke..
riedidlo? technicky benzin?
za pokus to stoji
za pokus to stoji
Riedidla sa celkom obavam to som este neskusal. Technicky benzin som skusil, niektore casti s tym trochu zisli no zase to ma strasnu aromu a obavam sa ci to vobec s tej koze vypachne.
-
Arkaz
Addict
radsej kontaktuj ma FB dakoho kto robi detailing aut. ini maju nanto grify a pripravky
Viem ze sa zaoberaju roznym cistenim ale ci na toto budu mat pripravky bohvie. Kazdopadne za opytanie nic nedam. Vdaka za radu
vyskusaj to riedidlo niekde kde to nie je moc vidno co to spravi s tym povrchom...
Neviem, no mam obavu,ze iba vycistenie nepomoze.
Sice sa flaku zbavi no bude treba najskor celu palubku opät povrchovo upravit.
Asi by som sa s tym obratil skor na odbornika nez sa o zachranu pokusal sam a sposobil tak neodvratne skody.
Sice sa flaku zbavi no bude treba najskor celu palubku opät povrchovo upravit.
Asi by som sa s tym obratil skor na odbornika nez sa o zachranu pokusal sam a sposobil tak neodvratne skody.
aacid: ved prave ze cele to je na palubovej doske zvrchu takze cele to je na oku
farnell: odbornika myslis servis? nechcem to dat hocjakemu kutilovi lebo aj ked je to uz dost posrane stale sa to da viac a nechcem aby to rozozralo kozu alebo aby zisla farba
farnell: odbornika myslis servis? nechcem to dat hocjakemu kutilovi lebo aj ked je to uz dost posrane stale sa to da viac a nechcem aby to rozozralo kozu alebo aby zisla farba
Skor ako servis by ma "zaujimal" calunik.
Pozeral som daky program tusim na Discovery alebo NGC a tam opravovali stare kozene sedacky z auta.
Viem,ze sedacky z koze dacim cistil a bolo to dost "agresivne" no vysledok bol potom fantasticky.
Akurat,ze takeho nadsenca a odbornika tazko najst.
Tu Ti skor kazdy " odbornik" poradi blbost alebo " vymen to".
Ja viem,ze pokial je to ozaj koza tak opravit to ide , no najst toho spravneho cloveka bude fuška.
Preto som aj povedal,ze by som "zarucene" rady neskusal.
Mozno by som sa obratil na daky veteran klub. Su tam nadsenci a mozno skor budu vediet o dakom kto len nevymiena ale kto aj daco vie a je hoden privlastku , zrucny remeselnik...
Pozeral som daky program tusim na Discovery alebo NGC a tam opravovali stare kozene sedacky z auta.
Viem,ze sedacky z koze dacim cistil a bolo to dost "agresivne" no vysledok bol potom fantasticky.
Akurat,ze takeho nadsenca a odbornika tazko najst.
Tu Ti skor kazdy " odbornik" poradi blbost alebo " vymen to".
Ja viem,ze pokial je to ozaj koza tak opravit to ide , no najst toho spravneho cloveka bude fuška.
Preto som aj povedal,ze by som "zarucene" rady neskusal.
Mozno by som sa obratil na daky veteran klub. Su tam nadsenci a mozno skor budu vediet o dakom kto len nevymiena ale kto aj daco vie a je hoden privlastku , zrucny remeselnik...
-
hrban
Addict
poradia mu riedidlo alebo odlakovač, lebo to nie je polystyrén, že by ho riedidlo alebo odlakovač rozožralo. Ak je to ozaj koža tak tej sa nestane nič aj keby si na to lial SAVO. Ak si riedidlo naleješ na handru a budeš to čistiť, tak sa tomu nič nestane aj keby to bola len umelá koža (čo aj je.)
Čiže to prebehni riedidlom a následne umy vlažnou jarovou vodou. Aby si stiahol ten mastný fľak čo po riedidle ostane. Smrad sa vyvetrá po dni, dvoch v garáži pri otvorenom okne.
Čiže to prebehni riedidlom a následne umy vlažnou jarovou vodou. Aby si stiahol ten mastný fľak čo po riedidle ostane. Smrad sa vyvetrá po dni, dvoch v garáži pri otvorenom okne.
si to nepochopil, riedidlom prejdi palubovu dosku niekde kde to nie je postriekane aby si videl co to riedidlo spravi s palubovou doskou. sprav to niekde kde keby nahodou to riedidlo spravilo nieco nedobre, tak to nebude vidno...Slashed napísal:aacid: ved prave ze cele to je na palubovej doske zvrchu takze cele to je na oku
ak sa ale nic nestane, potom mozes v pohode cistit riedidlom.
Vdaka za rady. Skusil som to riedidlom 6000kou a zislo to. Potom som to presiel navlhcenou handrickou. Na niektorych miestach kde bola vrstva vacsia sa mi zda ze ostali take trochu vybledle kusky. Skusim este na to pouzit nejaky ten osetrovac koze a snad to bude ok
Nuz co tak som bol zbytocne "opatrny". Asi by som na to len tak odvahu nenabral.
Ja som sa tiez obaval a obavy boli myslim na mieste. Predsa len riedilo davat na interier auta nech uz akykolvek nieje len tak. No dnes po rozhovore s chlapikom, ktory cistia auta co skupuju a nasledne predavaju, som moc na nadeji nepobral. Neporadil nic nove resp specialne. Tak som to skusil. Uz iba dufam ze to casom (za par dni) nejak nevybledne na tych miestach co boli cistene.
Ved uvidis. Clovek ma tendenciu si taketo miesta vsimat ovela viac ako ine. Sam som taky. I ked casom aj to pominie.