Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

kutya
Medium Star
Medium Star

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa kutya »

Naco vlastne davaju hmotostne limity na prirucne batoziny, ked si po bezpecnostnej kontrole moze clovek este nakupit veci v duty free zone a zobrat si ich do lietadla ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pretoze este aj na gate, keby toho mas vela ti to mozu zobrat a dat dole. Plus sa neocakava, ze niekto kupi dalsich 20kg v duty free zone.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A keby aj nakupil 20kg v duty free, tak je to mozno 1 alebo 2 osoby z lietadla, to pri 300 pasazieroch moc rozdiel nespravi. Hmotnost musia nastavovat piloti pred startom, na zaklade poctu pasazierov sa pocita akysi priemer hmotnosti u muzov, zien, deti, pripocita sa batozina, podla toho sa lietadlo natankuje, nastavia klapky pri starte, meni sa vzletova rychlost, skomplikovat to moze este namraza a lad na kridlach ci trupe lietadla, ale dnes uz je celkom spickova technologia na roznrazovanie.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

z vasich skusenosti... oplati sa mi pri lete do Sydney priplatit 200e (one way) za Emirates alebo je uplne jedno s kym pojdem? (Etihad, Virgin australia, China Southern)? Podla airlinequality.com maju vsetky hodnotenie 6-7/10
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Iba ak by to bolo premium economy, čo emirates nema
Shwollo
Darca
Darca

btw, je lepsie ist jednou spolocnostou alebo kludne moze byt aj kombinacia?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ked ti nevadia prestupy a mas lepsiu cenu, tak preco nie? Ja osobne preferujem priame lety.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shwollo: Letel som do Sydney cez British Airways, to iste spat. Bolo to Vieden - Londyn, potom Londyn - Singapur a Singapur - Sydney. To iste spat. Cesta utrpenie, ale preto, ze su to kvazi 10-12 hodinove lety ako do Singapuru, tak aj Sydney, to iste spat. Cesta do Thajska bol podobne dlhy let, to bolo cez KLM na linke Budapest - Amsterdam, Amsterdam - Kuala Lumpur a potom Kuala Lumpur - Koh Samui, cesta spat rovnaka. Opat 12 hodinovy let. Pre mna utrpenie, pretoze ak zaspim v lietadle, tak na 4 hodiny, inak sa nudim, nohy moc nie je kde vystriet, no nic prijemne. China Southern mas urcite kvalitnejsie ako British Airways, no ale ak maju rovnake lietadla a pocet miesta na sedenie, tak rozdiel bude akurat tak v personale, vo filmoch a v jedle. Priplatit za vyssiu triedu je aj 2 ci 3x take drahe, cize radsej prezijem dlhy let a mam na dalsiu podobnu letenku, nez mas vyssi luxus. Ale ak ti to plati firma, tak preco nie :)

Kombinacia leteckych spolocnosti je uplne jedno. Da sa povedat, ze to ani nepostriehnes, tak ci tak budes prestupovat. Ak sa ma batozina stratit, tak sa ti strati a je jedno, ze ci si mal len jeden prestup, ze ci si mal 3 prestupy alebo ci si isiel 3 roznymi spolocnostami.
Shwollo
Darca
Darca

vyssiu triedu si urcite platit nebudem. potrebujem aby mi nieco zostalo aj ked tam pridem :D. Jo a platim si to sam, ziadna firemna cesta. Len ma zaujimalo, ci je ten Emirates lepsi (mne kamos rozpraval, ze snimi letel do Sydney uz 2x a s nikym inym ani nelieta) Ono tie Emirates maju vyhodu v tom, ze sa ide Praha - Dubay - Sydney a trva to 21 hodin. Vsetko ostatne je >25h a 2 prestupy

Viete mi este povedat ako je to so seat reservation? Viem, ze ked som letel (uz neviem kde presne) s jednym prestupom tak pri jednom lete som mal moznost vybrat si miesto uz pri kupe letenky a pri dalsom az pri check-in. Od coho to zavisi?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Teda, je to už pár rokov čo som neletel bežnou linkou, takže som bol dnes celkom prekvapený keď som sa vo Viedni dostal do lietadla bez ukázania jediného dokladu (jediné čo som 2x ukazoval bol vytlačený boarding pass) no nikto mi neskontroloval totožnosť, a teda by sa do toho lietadla mohlo dostať aj Usáma s mojou letenkou, zaujímavé :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

osobne si myslim ze platit + 400 (2x200 ak to chapem spravne) za to ze budes letiet emirates namiesto Etihad, Virgin australia, China Southern je blbost. druha vec je pocet dlzka prestupov, tam sa to uz ako tak moze mat zmysel ak tam je velky rozdiel...

Ale osobne by som urcite ziadnych 400e nepriplacal na to by som usetril 4 hodiny cestovania
beardie
Redeemer
Redeemer

vyber si hlavne nieco, co nelieta s 777, lebo v economy je uz teraz casto 10 sedaciek v 1 rade a to je nepohodlne

seating zalezi od spolocnosti
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:vyber si hlavne nieco, co nelieta s 777, lebo v economy je uz teraz casto 10 sedaciek v 1 rade a to je nepohodlne

seating zalezi od spolocnosti
uprimne? letel som asi vsetkymi dialkovymi lietadlami ktore sa aktualne vyuzivaju (okrem novej A350) a osobne si myslim ze to je uplne jedno ci to je 777 alebo iny model, ten rozdiel je zanedbatelny, nehovoriac o tom ze casto krat sa model lietdla meni, takze sa asi nemozes spolahnut aku masinu dostanes.. Myslim si ze ovela dolezitejsie je miesto ake ziskas resp si dokazes zabezpecit
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

chlapec, ked nie si vyslovene vychrtlec co nosi nohavice velkost 20 tak to vie byt kua rozdiel. 17 palcov je velmi, velmi malo. Uz len z toho dovodu 777 u EK nie, a napriklad A380 LH sice s tazkym srdcom, ale dole (inak je hore vzadu velmi prijemna kabina)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

velkostou som skor z tych vacsich :D
777 EK som zatial nesiel (pojdem o par mesiacov), ale zazil som uz AF 777 Caribbean, co je povazovane za extrem extremu, a nejak hrozne to podla mna nebolo, dalo sa to prezit.. minuly rok 777 s Transaero a miesta s prehladom a tento rok som siel 777 s Austrian a uplna pohodaa a tiez uz spominanou A380 Lufthansy a viac ma sral prehistoricky entertainment system a cestujuci z ruska co sedeli predo mnou :)

Netvrdim ze neni si dobre vyberat, ale ak ma byt rozdiel letenky 400 eur, tak neriesim a idem najlacnejsou variantou.
PS: za 200-400 eur viete u niektorych spolocnosti kupit na letisku upgrade do business triedy
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Steju napísal:Teda, je to už pár rokov čo som neletel bežnou linkou, takže som bol dnes celkom prekvapený keď som sa vo Viedni dostal do lietadla bez ukázania jediného dokladu (jediné čo som 2x ukazoval bol vytlačený boarding pass) no nikto mi neskontroloval totožnosť, a teda by sa do toho lietadla mohlo dostať aj Usáma s mojou letenkou, zaujímavé :)
Vramci Schengenu ukazujes doklady az pri samotnom boardingu na gate. Kontroluje to obvykle letiskovy personal a som si takmer isty, ze za tie 2 sekundy co jej ukazes OP by si tazko vsimla, ze je falosny. Ale to, ze vobec ani doklady nechceli sa mi este nestalo.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Doklady predkladáš 3x. Raz keď dávaš batožinu na checkin, raz personálu pred kontrolou batožiny keď ideš cez detektor a tretí krát keď ideš na gate, tak ideš cez "pasovú" kontrolu a tam už sedí policajt v uniforme a tvoj občiansky preženie cez čítačku. Každý jeden občiansky tade prehnal čo som pozeral. V rámci schengenu som letel, letisko BA.

Cestou späť tiež kontrola 3x, ale bez čítačky, tá bola až po prílete na BA letisko :).
beardie
Redeemer
Redeemer

v ramci Schengenu nie je velmi dovod ukazovat OP, obcas sa da prejst na palubu aj bez jeho kontroly
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

hovko: Ja som teda presiel kopu europskych letisk a este sa mi nestalo, aby som absolvoval pasovu kontrolu vramci Schengenu. Po prilete uz vobec, to len vystupim z lietadla a idem rovno prec z letiska.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pri ceste do Anglicka a aj do Nemecka chceli odo mna obciansky, to bolo pred dvomi a tromi rokmi.
Napísať odpoveď