Upgrade GK
Upgrade GK
Ahojte, potreboval by som radu, aku najlepsiu GK mozem dokupit aby mi to procesor potiahol a nemusel som dokupovat vlastne nic.
Moja zostava:
Gigabyte GTX 660ti 2gb
z77a gd65
https://www.alza.sk/msi-z77a-gd65-gamin ... _wcB#popis
i5 3570
https://www.alza.sk/intel-core-i5-3570- ... .htm#popis
8gb ram
3tb hdd
be quiet 530w
Vdaka
Moja zostava:
Gigabyte GTX 660ti 2gb
z77a gd65
https://www.alza.sk/msi-z77a-gd65-gamin ... _wcB#popis
i5 3570
https://www.alza.sk/intel-core-i5-3570- ... .htm#popis
8gb ram
3tb hdd
be quiet 530w
Vdaka
-
lukostrel77
Star
Re: Upgrade GK
Amd rx480,Nvidia gtx1060,nvidia gtx1070 silnejšie sa už neoplatí lebo cpu by mohol byt v niektorých hrách brzda....
dik omrknem ich, inak zabudol som dopisat ze nechcem amd 
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 17:27)
ta 1060 sa mi paci, ale pre zaujimavost nejaka lacnejsia alternativa ?
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 17:27)
ta 1060 sa mi paci, ale pre zaujimavost nejaka lacnejsia alternativa ?
-
lukostrel77
Star
Ak vinde tak potom gtx1050,neviem prečo nechceš AMD ale tie rx470,480 su lacnejšie a podobne výkonné napríklad rx480 som videl za 279e......
najdolezijesia otazka ktora mala byt polozena ako prva a nepadla tu je, na akom rozliseni chces hrat? podla toho sa odvija aj vyber gpu.
-
lukostrel77
Star
Tak podla tej zostavy má určite FullHd......
Tak moj monitor ma asi 8 rokov a nema ani fullHD myslim
https://www.alza.sk/lcd-displej-samsung ... d92091.htm
zatial neplanujem kupit mozno tak o rok nieco s rozlisenim 4K takze kartu k tomu prisposobenu by som chcel
inak na alze je ta 1060 za dobru cenu
https://www.alza.sk/zotac-geforce-gtx-1 ... 9503#popis
i ked nikdy som zotac nemal vzdy iba gigabyte, tiez neviem aku ma hlucnost,ako chladi atd...
moja momentalna karta 660ti mi stacila doteraz co je viac ako 3 roky, takze ak na buduci rok budem kupovat novy PC usetrim aspon za grafiku ked ju kupim teraz. Ale ide mi o to ze moja uz nestiha hry ako gta 5 a preto ju chcem vymenit, potom vymenim monitor
https://www.alza.sk/lcd-displej-samsung ... d92091.htm
zatial neplanujem kupit mozno tak o rok nieco s rozlisenim 4K takze kartu k tomu prisposobenu by som chcel
inak na alze je ta 1060 za dobru cenu
https://www.alza.sk/zotac-geforce-gtx-1 ... 9503#popis
i ked nikdy som zotac nemal vzdy iba gigabyte, tiez neviem aku ma hlucnost,ako chladi atd...
moja momentalna karta 660ti mi stacila doteraz co je viac ako 3 roky, takze ak na buduci rok budem kupovat novy PC usetrim aspon za grafiku ked ju kupim teraz. Ale ide mi o to ze moja uz nestiha hry ako gta 5 a preto ju chcem vymenit, potom vymenim monitor
tu zotac gtx1060 mini urcite nie - ma asi najhorsi chladic spomedzi predavanych.
na 4k hranie nieje dnes poriadne pripravena ziadna grafika.
napisem to od najlacnejsej - najmenej vykonnej po najvykonnejsiu(aj s dobrym chladenim v pomere k cene) a mozes si uz len vybrat podla rozpoctu: GAINWARD GeForce GTX 1060 / SAPPHIRE Radeon NITRO + RX 480 8GB < GIGABYTE GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC
na 4k hranie nieje dnes poriadne pripravena ziadna grafika.
napisem to od najlacnejsej - najmenej vykonnej po najvykonnejsiu(aj s dobrym chladenim v pomere k cene) a mozes si uz len vybrat podla rozpoctu: GAINWARD GeForce GTX 1060 / SAPPHIRE Radeon NITRO + RX 480 8GB < GIGABYTE GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC
Ta gainward je cenovo v pohode tak ju vezmem, dufam ze ten moj i5 procak bude stacit, skoda ze na moj socket nieje ziadna i7 ked som kupoval komponenty tak vtedy bola.
Inak este taky detail, ak prehodim karty mam.odinstalovat ovladace od grafiky alebo si to pc vymaze samo pri aktualizacii novej karty ? Nechce sa mi reinstalovat win
Inak este taky detail, ak prehodim karty mam.odinstalovat ovladace od grafiky alebo si to pc vymaze samo pri aktualizacii novej karty ? Nechce sa mi reinstalovat win
ta i5-ka bude stacit sprehladom a ked pripadne budes potrebovat v buducnosti vyssi vykon a nebudes chciet menit celu platformu zozenies bazarovu i7-3770/K a ides dalej.
stare ovladace najskor odinstaluj > vypni pc > prehod gpu> nahod najnovsie priamo zo stranky nvidie (v sprievodcovi instalaciou vyber "vlastna instalacia" > zaskrtni "vykonat cistu instalaciu"), reinstal win nieje potrebny.
stare ovladace najskor odinstaluj > vypni pc > prehod gpu> nahod najnovsie priamo zo stranky nvidie (v sprievodcovi instalaciou vyber "vlastna instalacia" > zaskrtni "vykonat cistu instalaciu"), reinstal win nieje potrebny.
chrobak napísal:Ta gainward je cenovo v pohode tak ju vezmem
vysnívaná karta pre hráčov, ktorým úplne postačí hrať v rozlíšení až 2 560 × 1 440 bodovo rok nieco s rozlisenim 4K takze kartu k tomu prisposobenu by som chcel
Ideálne na herné zážitky vo QHD a Full HD rozlíšeni
To nie je zdaleka full 4K, pritom je len o 30€ lacnejsia ako RX 480, takze porozmyslaj, rozhoduj sa podla toho ako realny je 4K monitor a ci chces full 4K, lebo hrat v inom ako nativnom rozliseni je nezmysel a s nizsimi detailami na full 4K tiez nic moc.
Ono to je tak, tych 30 eur nehra rolu a asi by to bola.lepsia volba ale nepomozem si neznasam radeonky mal som ich kedysi a stale problemy s ovladacmi, aj myslim ze nvidia je viac vpredu, tak radeon musi ist proti nim cenou. Ale nesleduje vyvoj kariet takze len taky moj nazor. A zase ta 1070 je uz moc draha preto mi pride.asi najrealnejsie ta 1060, len skoda.toho.rozlisenia
Dalej, nevidm ci zdroj bude stacit kedze 1070 aj 480 maju 150w spotrebu a uz teraz to mam.v bedni narvane 5 ventilatormi, regulatorom otacok,3 hdd, i.ked myslim ze 660ti ma podobnu spotrebu, pisem z mobilu tak nemam to teraz ako zistit aby som neminul data
Asi skusim tu svoju 660ti predat tak za stovku a ked sa najde kupec vezmem 1070
Dalej, nevidm ci zdroj bude stacit kedze 1070 aj 480 maju 150w spotrebu a uz teraz to mam.v bedni narvane 5 ventilatormi, regulatorom otacok,3 hdd, i.ked myslim ze 660ti ma podobnu spotrebu, pisem z mobilu tak nemam to teraz ako zistit aby som neminul data
Asi skusim tu svoju 660ti predat tak za stovku a ked sa najde kupec vezmem 1070
-
lukostrel77
Star
Tak ked nehceš amd,tak gtx1060/1070 bude najlepšia volba
tak vezmem tu 1070, ale myslite ze moj zdroj to potiahne ?
Utiahne, sice to bude asi na hrane ale utiahne to.
Neviem ci by som dal 500€ za grafiku, este ked nemas ani full HD, kym kupit 4K monitor, tak bude mozno ovela vyhodnejsia grafika. No je to len moj nazor.
Ja tiez planujem novu grafiku, ale mam tazky vyber, kedze neviem co s mojim "neznicitelnym" monitorom, 21" 1680x1050, skoro full HD a stale funguje, full HD mi pride zbytocny a na 4K je mozno priskoro, neviem ...
Ja tiez planujem novu grafiku, ale mam tazky vyber, kedze neviem co s mojim "neznicitelnym" monitorom, 21" 1680x1050, skoro full HD a stale funguje, full HD mi pride zbytocny a na 4K je mozno priskoro, neviem ...
ono ide o to ze vlastne tie nove hry si chcem zahrat hned, tak nekupim grafiku za cca 200-300 eur ktora mi bude o polroka na nic pri 4k monitora a budem musiet kupit dalsiu za minimalne 350eDreamer napísal:Neviem ci by som dal 500€ za grafiku, este ked nemas ani full HD, kym kupit 4K monitor, tak bude mozno ovela vyhodnejsia grafika. No je to len moj nazor.
Na 4K ti nepostaci ani grafika za 350 eur, ani za 450 eur, zial.
to iste som mu napisal uz vyssie▲ no zjavne si to neprecital alebo nepochopil...patro16 napísal:na 4k hranie nieje dnes poriadne pripravena ziadna grafika.