AV Receiver - stream HD videa cez wifi?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

AV Receiver - stream HD videa cez wifi?

Príspevok od používateľa smejo »

Čaute,

chystám sa na multimediálne vybavenie bytu a aktuálne rozmýšľam, aké sú možnosti, ak nechcem ťahať milión káblov. V týchto zariadeniach nemám prehľad, preto budem vďačný za každý tip.

Moja vízia je taká, že k TV dám nejaké zariadenie, na ktoré bude napojená samotná TV, repro (chcel by som mať možnosť aj na samotné TV vysielanie používať externé repro), rád by som tam mal napojený aj projektor (lacná čína, ale má wifi).

Toto všetko by zatiaľ spĺňal nejaký AV Receiver.

Ale aktuálne rozmýšľam nad tým, či je nejaká možnosť ako streamovať video z PC (film) bezdrôtovo. Pôvodne som si myslel, že kúpim receiver s wifi, ale pravdepodobne som sa mýlil - z toho, čo som zatiaľ prečítal, sa wifi dá použiť len na streamovanie hudby. Alebo sa mýlim a existuje nejaký, ktorý podporuje aj bezdrôtový stream videa? Prípadne ak sa receiver pripojí do siete cez ethernet, dá sa vtedy streamovať video?

Aké sú iné možnosti? Podporuje to nejaké "multimediálny box", prípadne dá sa receiver skombinovať s niečim na štýl chromecast? Ak áno, dá sa to použiť aj na full HD video?

Ď.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: AV Receiver - stream HD videa cez wifi?

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam do receivera strceny chromecast. streamujem cez to netflix, youtube a spotify. ak si na pc nainstalujes plex alebo nieco podobne tak by si mal vediet streamovat aj videa z pc.

a samozrejme akykolvek multimedialny box by to mal zvladnut tiez.
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: AV Receiver - stream HD videa cez wifi?

Príspevok od používateľa smejo »

Napísať odpoveď