AV Receiver + repro + multimedialne centrum

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

AV Receiver + repro + multimedialne centrum

Príspevok od používateľa smejo »

Čaute,

chcel by som poprosiť tých, ktorí v tom majú prehľad o odporučenie nejakej zostavy repro + receiver + mm centrum/dongle.

Nie som audiofil, takže nepožadujem high-end. Zároveň zatiaľ nemám stanovený rozpočet, skôr by som rád zistil, koľko ma bude stáť čo najlepšia zostava z entry-level modelov.

Rozmer miestnosti je cca 3,5m x 4,8m a rád by som 5.0/5.1 repro a celkom ma láka niečo stĺpové. Kvôli vzhľadu :D (na ten tiež prihliadam).

Multimediálne centrum, prípadne chromecast alebo niečo podobné preto, aby sa dalo streamovať video z PC bezdrôtovo. Neviem, či na stream HD filmov postačí chromecast alebo radšej nejaký multifunkčnejší box. Resp. asi najideálnejší by bol nejaký sieťový multimediálny box s TV tunerom.

Receiver: neviem, aký je štandard, ale potešili by dva HDMI výstupy a samozrejme, nie stereo, ale 5.1

Dosť všeobecné, ale verím, že niečo vyberiete. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: AV Receiver + repro + multimedialne centrum

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Never ze nieco vyberieme. Je to prilis obecne, hlavne tam prave chyba rozpocet. Da sa ist od par stoviek, do milionov eur. A tam sa vojde naozaj vsetko. Predsa musis vediet kolko si do toho schopny/ochotny vrazit. Inak sa velmi nepohneme.
smejo
Addict
Addict

Áno, dosť všeobecné, ale myslím, ž info "čo najlepšie z entry-level modelov" to celkom ohraničuje.

Skúsme napr. 500-750€ komplet. Čím menej, tým lepšie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neohranicuje. Kde je hranica entry-levelu?

Pokial je rozpocet do tych 700 eur, tak je najrozumnejsie poohliadnut sa po co najlacnejsiom AVR a zvysok do repro. Tam aj tak velmi na vyber nemas, bude to to najlacnejsie co na trhu je.

Za 500€ na 5.1 stlpove repro + avr zabudni.
smejo
Addict
Addict

Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

K Jamo S 626 HCS sa vyjadrim nakolko ich mam doma. Kupoval som ich sice za vybornu cenu z bazosu no uplne nove k tomu reciever Pioneer VSX-923K a som maximalne spokojny. Tak isto niesom audiofil a zostavu mam stale pustenu k satelitu k beznej TV tak isto pri pozerani filmov ci uz klasickych alebo s Dolby zvukom a tak isto aj pocuvam hudbu zvacsa FLAC. Teraz byvam v byte no zaciatkom roka idem do domu tak dokupim este daky jamo subwooder a bude to tip top. Za tie prachy maximalne splna moje ocakavania.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z tohto vyberu jednoznacne S 626. To je trochu ina uroven ako zvysok.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ja by som šiel do tých magnatov ....
smejo
Addict
Addict

Preco?

K receiverom: co hovorite na tento? https://m.alza.sk/denon-avr-x520bt-d265 ... d=18851667 , je vhodny k vyssie spomenutym zostavam (napr k Jamo 626)? Resp. chyba mu nieco, je nespolahlivy, nekvalitny, pripadne aka je jeho nevyhoda?

Ja to totiz vyberam len na zaklade postu kanalov a konektivity. Vacsina ostatnych parametrov mi nic nevravi.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Zvuk z nich mi bol príjemnejší ako z S 626 ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vyber si nieco co bude tebe zniet dobre.
mozno to nebude take lahke, ale najlepsie by bolo si ich vypocut nazivo, ci ozaj poznas rozdiel medzi 600 eurovymi reprakmi a 350 eurovymi a ci ten rozdiel bude stat za tych 250 eur.
smejo
Addict
Addict

Rozhodol som sa pre tie Jamo 626, v konečnom dôsledku za ne dám 325€, čo je celkom fajn (myslím cenovo v porovnaní s ostatnými cenami na internete).

Vedel by dať ešte niekto komentár k tomuto receiveru? https://www.alza.sk/denon-avr-x520bt-d2650691.htm
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Denonom nič nepokazíš.. Pokiaľ Ti vyhovuje "konektivita" vzhľad a cena, nemáš čo riešiť
Ryan Giggs
VIP
VIP

smejo napísal:
Vedel by dať ešte niekto komentár k tomuto receiveru? https://www.alza.sk/denon-avr-x520bt-d2650691.htm
Ak ti vyhovuje vybava a funkcionalita, tak to nie je zla volba.
smejo
Addict
Addict

Myslím, že mi konektivita vyhovuje, ale nie som si istý pri ARC (Audio Return Channel). Všimol som si, že táto funkcia pri tomto modeli absentuje. Budem to potrebovať?

Bude to zatiaľ napojené na túto TV: http://www.lg.com/uk/tvs/lg-42LB5500

Chcel by som čo najmenej zložitým spôsobom využívať repro na TV vysielanie a zároveň využívať TV/projektor a repro na prehrávanie z iných zdrojov (PC/HDD a pod.).

Budem to aj googliť, ale dovtedy možno pribudne odpoveď na moju otázku aj tu. :)

THX

PS: Repro už je "doma". :smt023
Ryan Giggs
VIP
VIP

ARC nie je životne nutne, TV ma aj opticky vystup. Otazka je či to tv vysielanie prijmaš priamo tunerom TV alebo cez nejaky STB.

Ak to chceš aj k TV, aj k projektoru, ideal by bol AVR s dvoma vystupmi akurat že tam sme na dvojnasobnej cene.
smejo
Addict
Addict

Na zaciatku som aj pisal, ze by sa hodili dva vystupy, ale vsimol som si, ze to maju az drahsie avr. Potom som zvazoval HDMI rozdvojku.

Teraz len uvazujem nad tym ARC. Ak napojim projektor, bude sa dat vyuzit externe repro alebo to bude automaticky posielat aj zvuk do repracikov v projektore?

Pri TV, ak to prepojim aj optikou, budem musiet pouzivat oba ovladace a ak by som mal nastavene ARC, tak to viem ovladat jednym (programy a hlasitost)? Dajme tomu, ze do AVR bude napojene media centrum s Tv tunerom.

Btw, pri Lg je dunkcia Simplink to ARC?
Ryan Giggs
VIP
VIP

ARC nema nic spolocne s ovladanim jednym ovladacom. To je funkcia HDMI-CEC, ktoru ale kazdy vyrobca vola po svojom. ARC sa tyka len zvuku.

Ak to pripojis aj optikou, tak to budes mat aj tak pripojene aj cez HDMI. Takze je to jedno a to iste a hdmi cec mas tym padom k dispoziicii.

Simplink nie je ARC, je to prave firemne oznacenie LG pre HDMI-CEC.

Ono ta CEC funkcia nie je standardizovana, takze jednotlive kusy elektroniky od roznych vyrobcov si nemusia uplne dobre rozumiet. Tak sa na to neda uplne spoliehat.
smejo
Addict
Addict

Ok, vdaka za ozrejmenie pojmov.

Uz len posledna nejasnost ohladom toho projektora. Ten prepojim iba cez HDMI, bude automaticky posielany aj zvuk do neho, ze?

Predpokladam, ze sa neda nastavit, aby to posielalo iba obraz bez zvuku (v tom pripade by asi bola zbytocna ARC funkcia).

Cize otazka: za predpokladu pripojenia projektora iba cez HDMI a poziadavky na vyuzitie externych repro potrebujem ARC?
Ryan Giggs
VIP
VIP

ARC funkcia je u projektora v podstate nanič.
U TV služi primarne nato, aby si vedel poslať zvuk von z televizora do AVR, keď sleduješ TV program prijmany zo zabudovaneho tunera v TV, alebo z pripojeneho usb k TV. Pripadne aj keď niečo streamuješ do TV. ARC pritom musia podporovať obidva zariadenia (aj TV aj AVR).
TV maju obyčajne ale aj iny, digitalny vystup (optika), tak sa to da riešiť aj takto aj keď niektore zariadenie ARC nepodporuje. ARC je hlavne o tom aby ti na to stačil jeden jediny kabel (HDMI) a nemusel použivať viacero rôznych.

Pokiaľ sleduješ TV vysielanie z nejakeho externeho boxu, sleduješ video z DVD/BD playera, konzoli, PC..., tak tie nepripojiš k TV, ale priamo k AVR.

Čiže odpoveď je, že v pripade projektora ARC nepotrebuješ, lebo do AVR pripojiš priamo zariadenie z ktoreho prehravaš.
Napísať odpoveď