Xbody cvicenie (elektricke impulzy)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Xbody cvicenie (elektricke impulzy)

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Caute, uz davnejsie som videl jedno "fitko", ktore ponuka cvicenia v "obleku", ktore vysiela elektricke impulzy svalom a tym ich precvicuje.
Zevraj staci jedno (max dve) 20-minutove cvicenie za tyzden a za par tyzdnov su aj viditelne vysledky.

Ma s tym niekto realne skusenosti? Oplati sa to?
Dakujem!
XBody využíva technológiu EMS (elektro-myo-stimulácia), ktorá aktivuje celé telo pomocou slabých elektrických impulzov (rovnakých, ako si vytvára telo samé) vysielaných cez oblek s elektródami. Pri cvičení s XBody zapojíme svaly veľmi intenzívne (80 impulzov/sekunda) a preto stačí 1 alebo 2x týždenne 20 minút a Vaše telo dostane potrebnú dávku tréningu, aby bolo pevné, aktívne a spaľovalo dostatok energie. Tento koncept pochádza priamo z elektro-liečby, neskôr sa používal ako alternatíva cvičenia v kozmonautike a dnes sa využíva ako v profesionálnom športe tak v bežnej komercii.
baldorex
Addict
Addict

Re: Xbody cvicenie (elektricke impulzy)

Príspevok od používateľa baldorex »

Aké výsledky sú viditeľné?
Úbytok hmotnosti či jej nárast? Vytrvalosť, sila, kondička?

Je to nezmysel btw...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je to blbost, toto uz frci pekne dlho, pamatam asi ako decko som to skusal taky pas okolo brucha, lebo mamka tomu verila, myslela si ze clovek moze schudnut sedenim na gauci pred telkou.

samozrejme je nemoze, to je ako keby si chytil cinku do ruky a niekto iny by tu cinku aj s rukou zdvihal za teba, myslis ze by ti z toho rastli svaly?
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Teoretický na tom môže byť kus pravdy... Skúsenosti nemám... ale existuje syndróm (neviem ako sa volá), ktorý postihuje nervy a tým pádom človek dostáva 100ky krčov denne. Čiže sa mu svaly sťahujú nekontrolovateľne. Je to silná bolesť. Veď kažý predsa vie ako bolí, keď dostaneme krč. A takto žiť stále... :( No k veci, takýto človek je vďaka tej svalovej aktivite dosť namakaný a vyrysovaný... Takže teoreticky ak ten prístoj vysiela impulzy, ktoré nútia svalstvo sa sťahovať (ako cielene pri cvičení) možné by to aj mohlo byť. No určite nie 20 minút... Aj keď o tom pochybujem, skôr je to placebo pre lenivých čo si myslia, že budu žrať čipsy a budú namakaný. Takto to nefunguje, nič nie je zadarmo
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Na sprostosti ľudí sa odjakživa dobre zarábalo :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ale no tak, chlapci. Preco sudite nieco, co ste sami nevyskusali?
Mam tu v kancelarii manazera, ktory jednoducho nema cas na to, aby chodil do fitka. Kazdy tyzden je na sluzobke minimalne 2-3 dni. Takze co robi su 2 veci:

- dobre sa stravuje (to vie kazdy, ze strava je zaklad)
- a chodi tu na tie EMS cvicenia

A nevie si to vynachvalit. Dari sa mu udrzat postavu, nepribera a ma spevnene telo. Tiez som nad tym premyslal, ale zistil som, ze to nema zmysel, kym si neupravim stravu.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Nemá čas chodiť do fitka, ale na čas chodiť na tie ems cvičenia :) ok

Jeho "úspech" je v úprave stravy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale realne nevies povedat ci by si postavu nevedel udrzat aj keby sa len stravoval zdravo a vychal 2x20 minut pustania si sokov do svalov...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Suhlas, to realne povedat neviem, ale vychadzam z toho, co mi sam hovori, a co vidim.

baldorex, ano, je to pre neho (z jeho slov) pohodlnejsie odskocit si tam 4-5x do mesiaca, ako ist na aspon hodinku do fitka a veci s tym spojenych.

Opakujem, to nie som ja, nie su to moje skusenosti. Vychadzam z toho, co vidim na cloveku, a s kt. sa rozpravam a z toho, co mi hovori on, ake ma skusenosti.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Môžem potvrdiť, že úprava stravy spraví s človekom divy.

Ja sa tiež už snažím vynechávať sladkosti, sladké vody a jesť čo najviac mäsa, ovocia a zeleniny. Odvtedy mám kvalitnejší spánok, pravidelnejšie srávam :D a darí sa mi aj pomaly chudnúť, aj keď môj cieľ nie je nijako extrémny - chcem schudnúť z pôvodných 112 kg na 100 kg pri 204 cm. Momentálne som na 106 kg. No a plus je aj to, že vidím, ako sa mi pomaly stráca slanina na bruchu a rysuje sa six-pack, ale to je samozrejme zásluha posilky.

Pravidelne min. 3-krát do týždňa športujem už dlhodobo, takže si myslím, že tomu kolegovi skôr pomohla zmena stravovacích návykov ako tie elektrošoky, ktoré podstupuje :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

oživím túto tému, už je to rok a pol od posledného komentu, máte niekto osobné skúsenosti?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

p4ra: Ten tvoj kolega nepriberá a má pevnú postavu preto, že sa dobre stravuje. Nejaký kozmodisk 4-5x do mesiaca na tom má určite nulový podiel. Sú ľudia ktorí makajú 12-ky manuálne, a aj tak majú faldy a kilá navyše, práve kvôli tej strave. Keby tieto elektro chu**** fungovali, ľudia by netrávili hodiny vo fitkách (za tých 20 rokov čo to existuje, ak nie viac, by to už tí tréneri a fitnesáci pochopili).

Ako tu niekto povedal, na ľudskej hlúposti sa zarábalo vždy, dobre a rýchlo.

EDIT: Všimol som si že je to oživenie starej témy, sorry že reagujem na staré komenty. Príde mi vtipné, keď si niekto po silvestri kupuje (dočasné) permanentky do fitka, ktoré použije asi 5x, ale už keď si niekto ako predsavzatie chce kupovať tieto elektrické impulzy, to je učebnicový príklad lenivosti. :lol:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

nekúpil som si permanentku do fitka, ani na EMS, len ma to zasiahlo na nete, hľadal som o tom info a natrafil na túto starú tému...a áno, na fitko som lenivý, lebo nemám čas 3-4x do týždňa ísť dvíhať činky, a ak mám byť úprimný ani ma to nebaví...ak by som ale aj chcel cvičiť, potreboval by som, aspoň na začiatok, trénera a to by som sa ani nedoplatil...čítal som na toto dosť veľa pozitívnych ohlasov, tak som bol zvedavý, či to niekto nevyskúšal na vlastnej koži
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne tiež cvičenie nikdy nevydržalo viac ako štvrť roka, kvôli mojej pohodlnosti, ale aj napriek tomu, že ťa nepoznám, je veľmi pravdepodobné, že na to fitko by si čas mal. Ja som si tiež vravel, že nemám žiadny voľný čas, a potom prišlo niečo (nebudem špecifikovať), čomu som musel venovať asi 40 hodín mesačne, a zrazu ten čas na to bol (iba preto, že som bol nútený). Nevidím ale do tvojho života, no viem že toto je najčastejší dôvod, a väčšinou je iba výhovorkou. Tiež je obrovská blbosť, že potrebuješ trénera, to je úplný nonsens.
Napísať odpoveď