Poraďte operátora + mobil
Poraďte operátora + mobil
Ahojte, rozhodol som sa pohľadať nový mobilný telefón pre svoje potreby. Zvažujem popri tom aj zmenu operátora, teraz mám O2 strieborný paušál za dvacku mesačne. A možno by som na tom aj ostal, problém je ten, že ich e-shop nemá bohvieaký výber mobilov (najmä kvalitnejších) a preto by som bol ochotný prestúpiť do orange.
Moje podmienky paušálu:
Cena: max 20€ za paušál
Internet: aspoň 500MB mesačne v cene paušálu
SMS: zadarmo v cene paušálu do všetkých operátorov (resp. nejaký počet SMS zadarmo v cene paušálu)
Voľné minúty: nerozhodujú, ale ideál, aby boli do všetkých sieti
Moje podmienky mobilu:
Obstarávacia cena do 50€ (max. toľko chcem zaplatiť tete v O2/Orange keď mi dá mobil, zbytok splátky s paušálom)
Značky: Až tak nezáleží, ale určite nechcem Samsung, LG, Sony. Najviac by potešilo HTC/Huawei/Prestigio/Lenovo
OS: Android, je jedno ktorá verzia. Ideál ak by mal čo najmenej tzv. sračiek, čiže aplikácií od výroby, ktoré zaberajú miesto a nedajú sa vyhodiť (to sú tie rôzne bitcoin appky a podobné somariny)
RAM: 2GB a viac
CPU: 1,5GHz a viac a štvorjadro
Foťák: pixely nerozhodujú, nech fotí dobre a nech má LED blesk. Kvalitnejšie video tiež nebude na škodu
Baterka: Čím viac, tým lepšie... ak vydrží 2 dni na bežné použitie, budem rád
Ostatok: Wifi, 4G poteší, LTE nemusí byť, MicroSD pameťovka mi stačí 32GB
Hlavne nech je to svižne a nech nemrzne každú chvíľu, bo na to mám alergiu.
Viete odporúčiť niečo konkrétne? Zatiaľ ma oslovil tento Lenovo P70 z O2 za dva ečka:
http://mobilne-telefony.heureka.sk/lenovo-p70/
Ale v recenziach píšu, že reproduktory, aj foťák stojí za holú belu... takže neviem. O2 viacmenej nič schopné neponúka
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 14:01)
Ďalším horúcim adeptom je Y6
http://mobilne-telefony.heureka.sk/huaw ... m/#section
A kvôli tomu by som mohol pokojne ostať v O2
Moje podmienky paušálu:
Cena: max 20€ za paušál
Internet: aspoň 500MB mesačne v cene paušálu
SMS: zadarmo v cene paušálu do všetkých operátorov (resp. nejaký počet SMS zadarmo v cene paušálu)
Voľné minúty: nerozhodujú, ale ideál, aby boli do všetkých sieti
Moje podmienky mobilu:
Obstarávacia cena do 50€ (max. toľko chcem zaplatiť tete v O2/Orange keď mi dá mobil, zbytok splátky s paušálom)
Značky: Až tak nezáleží, ale určite nechcem Samsung, LG, Sony. Najviac by potešilo HTC/Huawei/Prestigio/Lenovo
OS: Android, je jedno ktorá verzia. Ideál ak by mal čo najmenej tzv. sračiek, čiže aplikácií od výroby, ktoré zaberajú miesto a nedajú sa vyhodiť (to sú tie rôzne bitcoin appky a podobné somariny)
RAM: 2GB a viac
CPU: 1,5GHz a viac a štvorjadro
Foťák: pixely nerozhodujú, nech fotí dobre a nech má LED blesk. Kvalitnejšie video tiež nebude na škodu
Baterka: Čím viac, tým lepšie... ak vydrží 2 dni na bežné použitie, budem rád
Ostatok: Wifi, 4G poteší, LTE nemusí byť, MicroSD pameťovka mi stačí 32GB
Hlavne nech je to svižne a nech nemrzne každú chvíľu, bo na to mám alergiu.
Viete odporúčiť niečo konkrétne? Zatiaľ ma oslovil tento Lenovo P70 z O2 za dva ečka:
http://mobilne-telefony.heureka.sk/lenovo-p70/
Ale v recenziach píšu, že reproduktory, aj foťák stojí za holú belu... takže neviem. O2 viacmenej nič schopné neponúka
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 14:01)
Ďalším horúcim adeptom je Y6
http://mobilne-telefony.heureka.sk/huaw ... m/#section
A kvôli tomu by som mohol pokojne ostať v O2
Re: Poraďte operátora + mobil
Podľa mňa by bolo lepšie ostať v O2 a zobrať mobil z tade alebo poprípade kúpiť normálne. Ešte by si mohol napísať, koľko by si bol ochotný dať za mobil, ak by si ho kupoval niekde v obchode.
Mobily ešte napr. Huawei Y6 Pro, Xiaomi Redmi 3... neviem aké sú ceny u operátorov.
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 14:51)
Inak, Orange má tie nové paušály Flex a Max, je tam tuším aj dosť dát. Majú aj nejaké výhody, ale to ti presne nepoviem.
Mobily ešte napr. Huawei Y6 Pro, Xiaomi Redmi 3... neviem aké sú ceny u operátorov.
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 14:51)
Inak, Orange má tie nové paušály Flex a Max, je tam tuším aj dosť dát. Majú aj nejaké výhody, ale to ti presne nepoviem.
Flex nema data, resp. len spomaleny net.
Max je od 30€ vyssie.
Orange ma aj novy pausal Data Max 20 za 20€ mesacne, zlava pre studentov 5€, ma 6GB dat, daju sa dokupit aj balicky, 100 minut za 4€ a neobmedzene sms za 2€, ale nikde som nenasiel ci je k tomu aj akciovy mobil.
Kazdopadne, zalezi kolko minut potrebujes, kolko sms, nasledne sa da vypocitat, ci by sa ti viac neoplatilo nieco bez mobilu, 4KA, funfon a pod. Ak u operatora prakticky kupujes mobil na splatky, takze len priklad 4KY:
Za 10€ mesacne mozes mat napr. 1GB dat + 150 sms + 75 minut + volania po 3. minute v 4KE zadarmo. Za usetrenych 10€ mesacne, ktore by si platil 24 mesiacov si mozes na splatky kupit mobil za 10x24+50(co si bol ochotny priplatit)=290€ a za to si uz mozes kupit velmi slusny mobil.
Ak mas zly signal 4KY, tak funfon centovka za 10€ 1000 minut/sms (delia sa) a asi aj 500MB dat, ale asi len na 6 mesiacov, no neskor pride 4KA s pausalmi a zlepsi sa aj pokrytie.
Prip. mozes vyskusat prejst a cakat ci ti O2 nedaju lepsi pausal, to asi zalezi od toho kolko mesacne platis teraz.
Max je od 30€ vyssie.
Orange ma aj novy pausal Data Max 20 za 20€ mesacne, zlava pre studentov 5€, ma 6GB dat, daju sa dokupit aj balicky, 100 minut za 4€ a neobmedzene sms za 2€, ale nikde som nenasiel ci je k tomu aj akciovy mobil.
Kazdopadne, zalezi kolko minut potrebujes, kolko sms, nasledne sa da vypocitat, ci by sa ti viac neoplatilo nieco bez mobilu, 4KA, funfon a pod. Ak u operatora prakticky kupujes mobil na splatky, takze len priklad 4KY:
Za 10€ mesacne mozes mat napr. 1GB dat + 150 sms + 75 minut + volania po 3. minute v 4KE zadarmo. Za usetrenych 10€ mesacne, ktore by si platil 24 mesiacov si mozes na splatky kupit mobil za 10x24+50(co si bol ochotny priplatit)=290€ a za to si uz mozes kupit velmi slusny mobil.
Ak mas zly signal 4KY, tak funfon centovka za 10€ 1000 minut/sms (delia sa) a asi aj 500MB dat, ale asi len na 6 mesiacov, no neskor pride 4KA s pausalmi a zlepsi sa aj pokrytie.
Prip. mozes vyskusat prejst a cakat ci ti O2 nedaju lepsi pausal, to asi zalezi od toho kolko mesacne platis teraz.
Ja potrebujem v prvom rade mobil. Prerábam dom a dnes som za 250€ kúpil komplet rozvody na kúrenie... nemôžem si v momentálnom stave dovoliť kupiť mobil za 250€. Nijako mi to nevychádza. 4ka a juro mobil a podobné somariny moc neriešim. 150 sms prepošlem so ženou za týždeň.
Vyjadrite sa plz k tomu Huawei-u Y6
Vyjadrite sa plz k tomu Huawei-u Y6
Ten Y6 je v pohode, za tú cenu. Ale ja by som už potom išiel do Y6 Pro, je trochu drahší, ale má lepší foťák
(13Mpix vs 8Mpix/1080p vs 720p) aj lepšiu baterku (4000 mAh vs 2200 mAh).
Takže za mňa Pro, ale ak chceš čo najlacnejší, tak ani Y6 neurobíš chybu.
(13Mpix vs 8Mpix/1080p vs 720p) aj lepšiu baterku (4000 mAh vs 2200 mAh).
Takže za mňa Pro, ale ak chceš čo najlacnejší, tak ani Y6 neurobíš chybu.
Stale si nenapisal kolko minut by si potreboval. Ak by si bral mobil na splatky, tak by si nemusel platit vopred 250€ a dokonca ani 50€.
Inak tie SMS, ak potrebujes vacsie mnozstvo len na jedno cislo, alebo par, tak sa to da riesit rozne, ak su lacne data, skype, viber a pod., spravy toho vela nepotrebuju, alebo operatori ponukaju rozne akcie na jedno alebo viac cisel.
Ak nechces predplatenky ani mobil na splatky, tak pokial si vyberies Orange, mozes si tam zobrat mobil v akcii a vyuzit volania navzajom zadarmo, 5 ludi v skupine, staci aby jeden z nich mal pausal min. 20€ a mozu si vsetci volat a sms-kovat zadarmo, teda aj ti ktori maju nizsi pausal alebo Primu. Vsetko zalezi od toho, kolko minut, sms potrebujes a na kolko cisel potrebujes nekonecne volania alebo sms.
Inak tie SMS, ak potrebujes vacsie mnozstvo len na jedno cislo, alebo par, tak sa to da riesit rozne, ak su lacne data, skype, viber a pod., spravy toho vela nepotrebuju, alebo operatori ponukaju rozne akcie na jedno alebo viac cisel.
Ak nechces predplatenky ani mobil na splatky, tak pokial si vyberies Orange, mozes si tam zobrat mobil v akcii a vyuzit volania navzajom zadarmo, 5 ludi v skupine, staci aby jeden z nich mal pausal min. 20€ a mozu si vsetci volat a sms-kovat zadarmo, teda aj ti ktori maju nizsi pausal alebo Primu. Vsetko zalezi od toho, kolko minut, sms potrebujes a na kolko cisel potrebujes nekonecne volania alebo sms.
No zobral som ten Y6 pro, asi som dal zlý link... zajtra by som si ho mal ísť vyzdvihnúť do O2
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2016, 9:37)
Tak ostal som v O2 a mám ten huawei Y6 pro... tých 13mpix fotoaparát je zrejme len marketingový ťah, pretože dávno som nemal tak zlý foťák na mobile...
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2016, 9:37)
Tak ostal som v O2 a mám ten huawei Y6 pro... tých 13mpix fotoaparát je zrejme len marketingový ťah, pretože dávno som nemal tak zlý foťák na mobile...
Vieš, ale od takého mobilu a ešte za takú cenu zase nemôžeš čakať zázraky 
Tak mali normálne napísať, že foťak 4mpix a by som sa mu vyhol oblukom a skúšal by som ďalej
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Nemôžeš čakať zázraky od fotáku na mobile, určite nie od mobilov k paušálu aby sa nepovedalo. A btw, mobil nie je na fotenie.. na to máš zrkadlovky.
To akože ten foťák má 4 Mpix či čo? Odfoť ním niečo za pekného slnečného dňa a tá fotka musí byť dobrá.
Kúpil si si "fábiu" a teraz sa divíš že to nie je Mercedes? Hm....Megosoft napísal:Tak mali normálne napísať, že foťak 4mpix a by som sa mu vyhol oblukom a skúšal by som ďalej
Ok teda, napr. moja rozrobená pivnica:
https://static.4nets.sk/photo/83/827383 ... 79_720.jpg
Osvetlenie pomocou 75W žiarovky (teda výhrevnej gule, aby som bol EU-korektný). Kvalita fakt jak 4mpix... fotoaparát píše, že má 13mpix, ale podľa mňa je jeho kvalita tak 4mpix. Fakt.
Čo sa týka zrkadloviek, tak tie z celej duše nenávidím... ja nie som žiaden fotograf, potrebujem robiť kadejaké technické fotky, žiadne umenie... takže tak. Predtým som mal huawei G750 a to bol foťak o dve klasy vyššie. A tiež bol 13mpix... ale zrejme reálnych
https://static.4nets.sk/photo/83/827383 ... 79_720.jpg
Osvetlenie pomocou 75W žiarovky (teda výhrevnej gule, aby som bol EU-korektný). Kvalita fakt jak 4mpix... fotoaparát píše, že má 13mpix, ale podľa mňa je jeho kvalita tak 4mpix. Fakt.
Čo sa týka zrkadloviek, tak tie z celej duše nenávidím... ja nie som žiaden fotograf, potrebujem robiť kadejaké technické fotky, žiadne umenie... takže tak. Predtým som mal huawei G750 a to bol foťak o dve klasy vyššie. A tiež bol 13mpix... ale zrejme reálnych
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
lenze ta 750tka bola pri kupe skoro o kilo drahsia ako tato Y6tka. ved to je uplny lacak
Megosoft - ta fotka je nepouzitelna, je zmensena, chcelo by to original.
Myslim ze problem je v tom, ze tvojou prioritou bol pausal, mohol si zobrat vyhodny lacny pausal bez mobilu alebo si nieco vyjednat a kupit k tomu lepsi mobil na splatky, aj keby si splacal 3 roky namiesto dvoch, mesacne to mohlo byt aj menej ako platis teraz.
Inak pri kupe mobilu je dobre vzdy si najst ukazkove fotky za roznych podmienok v povodnej velkosti, to by nemal byt problem, aj video ukazky.
Myslim ze problem je v tom, ze tvojou prioritou bol pausal, mohol si zobrat vyhodny lacny pausal bez mobilu alebo si nieco vyjednat a kupit k tomu lepsi mobil na splatky, aj keby si splacal 3 roky namiesto dvoch, mesacne to mohlo byt aj menej ako platis teraz.
Inak pri kupe mobilu je dobre vzdy si najst ukazkove fotky za roznych podmienok v povodnej velkosti, to by nemal byt problem, aj video ukazky.
Aj tento musí mať 13Mpix reálnych, len je to priemerný, ak nie podpriemerný, foťák/snímač.
Pozri či máš v nastaveniach zvolené maximálne rozlíšenie. Tieto lacné mobily majú v nastaveniach schované také možnosti ako kvalita snímky, ostrosť snímky a pod. tak aj to treba popozerať. Na tej fotke vyzerá dosť svetla, takže podľa mňa by to malo fotiť lepšie.
Veď ešte keď som mal Samsung Galaxy Mini s 3Mpix foťákom tak sa s ním dali robiť pomerne dobré fotky, možno lepšie ako toto. Ďalej som mal LG Optimus L9II s 8Mpix foťákom a za svetla robil perfektné fotky, skoro ako terajší Note 4 so 16Mpix.
Dreamer ma predbehol, ale tiež by som rád videl originál fotku. A môžeš sem ešte hodiť zopár fotiek, lebo toto sa mi nezdá. A fotky daj do prílohy.
Pozri či máš v nastaveniach zvolené maximálne rozlíšenie. Tieto lacné mobily majú v nastaveniach schované také možnosti ako kvalita snímky, ostrosť snímky a pod. tak aj to treba popozerať. Na tej fotke vyzerá dosť svetla, takže podľa mňa by to malo fotiť lepšie.
Veď ešte keď som mal Samsung Galaxy Mini s 3Mpix foťákom tak sa s ním dali robiť pomerne dobré fotky, možno lepšie ako toto. Ďalej som mal LG Optimus L9II s 8Mpix foťákom a za svetla robil perfektné fotky, skoro ako terajší Note 4 so 16Mpix.
Dreamer ma predbehol, ale tiež by som rád videl originál fotku. A môžeš sem ešte hodiť zopár fotiek, lebo toto sa mi nezdá. A fotky daj do prílohy.
Neexistuje nejaká android appka, ktorá by sa dalo stiahnuť a používať namiesto origo foťáka? Môže byť, že iba odflákli software, aj s takým som sa už stretol, hoci to nebolo pri androide...
To by na kvalitu nemalo mať vplyv. Ale keď chceš, tak ja používam Open Camera, dokážeš tam veľa vecí nastaviť manuálne, alebo ešte Google Camera.