farbenie radiatorov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

farbenie radiatorov

Príspevok od používateľa gogo956 »

ahojte mam otazku na skusenejsich resp od fachu:

vsade sa uvadza ze na radiatory je vzdy potrebne pouzit iba specialne farby urcene na vysoke teploty. Preco ked mam odsledovane ze radiator ani privodne rurky nemavaju povrchovu teplotu v zimnej sezone viac ako 60stupnov?
Minuly rok som napr na jednom mieste nastriekal ruru obycajnym sprejom a nic doteraz nepopraskalo ani ziaden iny problem.
Teraz by som chcel takto urobit cely radiator preto hladam odpoved ohladom farieb.

ďakujem :)
heker
Redeemer
Redeemer

Re: farbenie radiatorov

Príspevok od používateľa heker »

Ak to ten sprej vydrzal, tak ziadny problem. Povacsine tie farby pukaju, preto su na to presne urcene farby.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Treba citat informacie uvedene na obale. Kupoval som bielu farbu na zelezne zarubne a tiez bielu farbu specialne na rury, radiatory a pod - teda na teplotne namahane. Ked som neskor studoval informacie uvedene na obale, tak aj "obycajna" farba mala doporucenu aplikaciu aj na radiatory.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ja som doma natieral radiatory s farbou nato určenou plechovka vyšla okolo 5€? Mam to tak 3-4 roky a na žiadnom nepopraskalo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Dnes aj obyčajne farby su teploodolne.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ja som pouzil na radiator farbu na to urcenu v spreji. Drzi to takto uz viac ako druhu vykurovaciu sezonu aj ked je pravda ,ze tento radiator je akysi "pomocny" a hreje tak max na 30°.
Sprejom sa to robi super no cena je dost znacna. Nepamatam si kolko to bolo no urcite viac ako tych vyssie spomenutých 5€,
Vystacilo mi to na jeden radiator. :D
Ale to som neriesil nakolko som potreboval osetrit iba ten jeden a tak som nemusel riesit dalsie skladovanie a naslednu dilemu co s tym zvyskom.
Inak RAL je na nerozoznanie od Korado radiatorov co mam v ostatných izbách.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aky Ral? Ral je farba odtiena a pouziva ju aj Korado. Alebo Ral je tiez certifikat akosti z Nemecka pouzivany pri radiatoroch.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 napísal:Preco ked mam odsledovane ze radiator ani privodne rurky nemavaju povrchovu teplotu v zimnej sezone viac ako 60stupnov?
Lebo kazda ucinna regulacia kurenia teperuje na +- podobnu teplotu kde su najmensie straty ale zaroven stiha vykurovat.
Napísať odpoveď