Praveze velmi dobre chapem, co mi pisete. Fabo mi hovori, ze psychicka choroba je rovnako dolezita ako choroba fyzicka. Zavaznost a postup liecby ti urci psycholog alebo psychiater, kedze je odbornik v tejto oblasti. To mi je uplne jasne, ja neviem objektivne zhodnotit stav cloveka a toboz nie cez internetove forum. A ani na to nemam pravo, povedat ci take nieco potrebuje. Cele, co som chcel povedat je, ze dneska je tendencia viac sa stazovat a clovek musi celit v zivote inym neprijemnostiam ako tomu bolo napriklad v minulosti. Dalej som chcel mojimi prispevkami povedat je, ze ako riesenie vidim, aby bol clovek viac imunny voci srackam, ktore nan ho cihaju. Ze je dnes dolezite vedome pestovat svoju psychicku odolnost a nepripustat si vsetko k telu. Byt tak trochu apaticky voci problemom, ktore mas a nebrat vsetko velmi vazne.
Myslim, ze obcas sa zamysliet nad tym, ako ziju aj ini ludia na Zemi nie je na skodu

. Mozes si z nich zobrat priklad alebo pocitit vdacnost za to, ze mas tu moznost zit v lepsich podmienkach nez zije vyse polovica sveta. To si myslim je dost pekny dovod na to, tesit sa uz len z toho, kde zijes a co vsetko mas k dispozicii. No chapem, ze toto pre niektorych ludi neznamena tolko, co napriklad pre mna. Respektive maju ine problemy v zivote, ktore su tak velke, ze im nestaci iba uvedomit si takuto vec a budu stastnejsi.
Pilifo, nie, nikdy v zivote som chvalabohu nestal v situacii, kedy by som sa bol totalne zrutil a nevedel co dalej. Bolo kadejako uz, kazda zivotna etapa ti prinesie ine problemy, vyzvy a rovnako aj radosti. To co bol v 15stich iba nerealny sen v mojej hlave je dnes realita. To co mi dnes robi starosti som v 15stich ani netusil, ze existuje... Kazdy ma iny prah bolesti a na rozne problemy reaguju odlisni ludia inak. Niekto vydzi, ineho to polozi. A ja netvrdim, ze ten, koho zivot da na lopatky je slaboch. Ja tvrdim len to, ze vtedy musis koncentrovat vsetky sily, ktore v sebe mas a ustat to. A ako som napisal, zivot ta odmalicka trenuje a skusa. Je to vzdy len a len tvoja volba, ako veci urobis a ked nedokazes nic urobit, tak ako ich prijmes a vyrovnas sa s nimi. A opat, cele co som tym chcel povedat nebolo zlahcovat problemy alebo zlozitu situaciu niekoho a smiat sa z nej, ze to je nic. No mal som na mysli to, aby v sebe zdravy clovek pestoval akusi imunitu voci problemom a vedome sa ucil otacat veci vo svoj prospech. Moznoze aj tazkemu alkoholikovi, ktory nevydrzi den bez chlastu, mozno aj jemu by stacilo poskytnut takyto pohlad na svet a prist s nim na plan, ako sa vymotat z tychto sraciek a zit opat dostojny zivot, z ktoreho bude mat radost. Napriklad protialkoholicke a protidrogove liecenia musia byt fakt drsny zazitok. Vtedy ti podla mna dochadza, ked mas sebe stipku sebareflexie, ze si to riwdne doj*bal a ked nie, tak mas mizivu nadej na to, ze niekedy budes zit normalne.
Beardie tie tvoje jednoslovne vykriky do tmy ma vzdy pobavia

. Aj sa pytam sam seba, ze preco mas potrebu byt akysi sudca fora, ale pak si poviem: Mam ho v p*ci

.