Brzdové platničky+kotúče Zimmerman
Brzdové platničky+kotúče Zimmerman
Čaute.Zaujímal by ma Váš názor a osobné skúsenosti ak niekto ich máte na aute.. na brzdovú sadu kotúče + platničky značky Zimmerman.Konkretne nemyslím dierované ale tie plné štandardné kotúče a platničy.Lebo dával som to na auto a zatial ako nič moc.Zdá sa mi že ATE boli na tom lepšie.
Ďakujem
Ďakujem
Re: Brzdové platničky+kotúče Zimmerman
Je to tak, brembo a zimerman si pekne sliapu po mene tymito low-end polskymi/cinskymi prevrtanymi/drazkovanymi standartnymi kotucmi...
Klasicke ATE (powerdisc je tiez odpad) budu spolu s ostatnymi par solidnymi vyrobcami vzdy najlepsia volba na bezne vozitko.
Klasicke ATE (powerdisc je tiez odpad) budu spolu s ostatnymi par solidnymi vyrobcami vzdy najlepsia volba na bezne vozitko.
no nič..b udem ich musieť dojazdiť a vrátiť sa naspäť k ATE alebo BREMBO. škoda že taká značka ako je zimermann ak sa jedná o nevŕtané kotúče tak je to taká blbá kvalita 
Ja som potreboval nieco otestovat a kupil som Ferodo Premier kotuce, na to ze co je Ferodo za znacku su to tiez riadne odpady
nuz taka je doba. Cena rozhoduje, vyrobcovia nemaju dovod tlacit do kvality ked nizka cena u vacsiny staci.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
v tej najnizsej cenovej relacii sa celkom oplati aj textar, nekrutia sa, material je dobry, cena nizka, za 330mm kotuc som platil nejakych 70e
Včera po asi 150 km kludneho jazdenia som tomu začal šliapať na krk..pri prvom zabrzdení zo 100km/h nič moc,nemastne neslane,druhé,tretie.. to isté, ale o čosi lepšie. A štvrté,keď som fakt na to skočil tak som si skoro zuby nehal na volante. Ale keď som ich ochladil a nebrzdil som prudko zasa čajový odvar
Ale zdalo sa mi keď som snimi brzdil viackrát po sebe ako keby sa prejavilo vädnutie tých brzd:( a že zimermann..a tak som veril že budu ok..že to bude niečo ako ATE kotuče + ATE platničky:/
-
RATZINGER666
Darca
platne si daval nove?
Ano zimermann platne aj kotuče 256mm nedierované nové ale hrany platničiek neboli obrúsené.Na auto ich servis založil tak ako boli z krabice.Servis kam chodím pravidelne vždy pred založením platničiek im zabrusi trocha hrany..netuším kvôli čomu sa to robí ale možno práve toto bude to prečo to je take nič moc,vodiace čapy predomnou premazal..brzdová kvapalina je nová,jedine žeby bola už pružina v hlavnom brzdovom valci vybehaná
-
RATZINGER666
Darca
brusia sa, aby zbytocne nerezali do kotuca, ak su zle odliate... daj im nejaky cas teda este, nebrzdi zatial naplno...
a pototm rozmýšlam že ich dám trocha zbrusiť tie hrany keď servis kam chodím pravidelne bude mať čas...chybu by som tým asi nemal urobiť či?
Co ty chces brusit na novych kotucoch? 
-
hojko
Site Admin
Ja som mal tie chladene dierkovane Zimmerann, ziadny problem, len sa rychlejsie suchaju vdaka tomu platnicky. Ani sa mi nevzlnili, ani nic. Jazdil som aj normalne Zimmernanny, tiez ziadny problem. Aj normalne ATE som mal, aj ATE PD, tiez ziadny problem. Na nete sa vzdy najdu ludia, ktorym sa narobili problemy, ci je to Zim, ATE, Brembo, Textar, Tarox a neviem co dalsie, takze vzdy sa docitas o tom, ze sa im kotuce zvlnili, zle brzdili atd...
Nove brzdy musis najskor zabehnut a vysuchat, az potom zacnu brzdit. Tiez sa nezabudni zamerat na brdovu kvapalinu, vymenit ju, dobre odvzdusnit..., pripadne mozes mat v cudu posilnovac alebo vakuovu pumpu.
Nove brzdy musis najskor zabehnut a vysuchat, az potom zacnu brzdit. Tiez sa nezabudni zamerat na brdovu kvapalinu, vymenit ju, dobre odvzdusnit..., pripadne mozes mat v cudu posilnovac alebo vakuovu pumpu.
Nie kotuče ale hrany brzdových platničiek aby nevyryli tak skoro zarez do kotúčaheker napísal:Co ty chces brusit na novych kotucoch?
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2016, 23:08)
No teraz maju okolo 400-500 km nabehane a som zas skusal a tentokrat jak som stlacil pedal k podlahe tak na extremen kratkej drahe tak zabrzdilo to auto ze som si skoro zuby vybil o volant a konecne ten nadherny ostry zakus do kotučov presne to co som chcel parada:)
-
RATZINGER666
Darca
heker: sice to nie je brusenie, ale kotuce sa vedia prebehnut smirglom kvoli ich povrchovej uprave, aby nehrdzaveli uz v krabici 
Platnicky Zimmermann su predsa tak zvlastne skosene uz od vyroby a to preto, aby sa netvorila hrana.
Videl som ako mi ich zakladajju v servise ale to bola rovna plocha nic tam nebolo skosene
-
RATZINGER666
Darca
mozno to tie najnizsie modely nemaju, neviem
Ano, docitat sa docitas no myslim si ze vo vela pripadoch ide o iny problem ako samotny kotuc.hojko napísal:Ja som mal tie chladene dierkovane Zimmerann, ziadny problem, len sa rychlejsie suchaju vdaka tomu platnicky. Ani sa mi nevzlnili, ani nic. Jazdil som aj normalne Zimmernanny, tiez ziadny problem. Aj normalne ATE som mal, aj ATE PD, tiez ziadny problem. Na nete sa vzdy najdu ludia, ktorym sa narobili problemy, ci je to Zim, ATE, Brembo, Textar, Tarox a neviem co dalsie, takze vzdy sa docitas o tom, ze sa im kotuce zvlnili, zle brzdili atd...
ATE PD nemaju ziadnu priadnu hodnotu, ziadnu. Maju akurat tendenciu zrusit platnicky za polovicny cas a teda pekne ti ich nanasat na disk, za to sa priplacat fakt oplati.
Inac toto je velmi zaujimave a myslim ze heker podobne riesil, a zistil to az ked sedel v podobnom aute ze jeho auto vlastne nebrzdi uplne ok, minule som mal chalanove auto na servis, rovnake auto ako mam ja, motorizacia, rocnik a som si myslel ze sa zahlusim, spongiovy brzdovy pedal ledvba to brzdilo fakt som do toho musel tlacit aby to zastavilo no majitel mi tiez povedal ze s brzdami je vsetko v poriadku "ziadny problem", prvy krat som dvihol obocie nad obrys mojho cela
Platničky nemusia mať zrazenie po bokoch... ja som tiež teraz menil dva týždne dozadu platničky vpredu a nemali zrazenie po bokoch. Pôvodne som tam mal nejaké shity ešte od predošlého majiteľa, v podstate úplne nové platničky, ale auto vkuse pri brzdení pískalo, alebo pri pomalej jazde mestom a už som bol z toho na prášky.... nedalo sa to počúvaťdekarbon napísal:Videl som ako mi ich zakladajju v servise ale to bola rovna plocha nic tam nebolo skosene
Dnes som v seate objednal celu novu otoč za 164 evri lebo s amsui vymeniť..totiž keď mi teraz menili brzdy tak sa prišlo an to že ani sam neviem kolko už na tom tak jazdím ale...na vodičovej strane ako je otoč tak ma jednak spodný závit pre uchyt vodiaceho čapu brzdoveho strmeňa väčší priemer než vrchný čo je originál a zistili mi že spodný vodiaci čap ma privarený závit a bol bohviekedy zlomeny..kukame na to s mechanikom že WTF?? Kurnik ak nejaký diletant toto urobil že s amu zlomila sučiastka za 2 evri a zvaril to dokopy ešte dement aj vyfrezoval an otoči vacší zavit aby to tam sadlo tak ako ja nechapem...odkedy to viem mi to pomaly nedava spavať a soms adnes rozhodol ze srať na to brzdy su brzdy nová otoč s originalnymi zavitmi,nove vodiace čapy a ložisko by s aprelisovalo bo ma len 120 000 km od vymeny tak ak to servis nedomiertne sparviť tak sa ho pokusim ukecať aby mi to ložisko ešte ponehal ale ak bude treba meniť tak vymeni,m obidve predne aj ked maju nabehane len 120 000 km a ešte raz tolko by vydržali minimalne..ešte aj filtre všetky chcem vymeniť + olej,nahodiť zariveň nove rozvody a vyreklamovať servo čo sa menilo lebo sice chodi lahučko už už to neni zasekany volant ktory ide ťažžše nez na tatrovke ale asi sa pretlacili ventily tak to syčí keď nim točím ale servo ako ide...takže čo vam poviem..asi len tolko že musim sa o to auto ešte postarať a nejako to nsim doraziť do tych 583 000 km..vtedy hgo chcem dať preč..teraz má 320 000 km ( ale realne sa už blíži ku 400 000km) a už aj spojka odchadza pomaly a má 170 000 km od výmeny nabehane tak aj tu by bolo treba vymeniť..boha aj stym autom ale tak mam ho rad aj ked je to bezodna studnica kam sa trieskaju peniaze nedam na neho dopustit..prelakovat by ho bolo treba..no nič zas cela vyplata pojde len na autodiely a robotu neviem z čoho zaplatim..bohaaa..lebo rozvody asi 113 evri,otoč 164 evri,olej+filtre cca 80 evri,nove vodiače čapy 4 evri,reklamacia serva + zaplatit robotu...jaaaj..ma trafi z toho ale tak co uz..toto je uz bezny stav ze sa tam svetko takto narazovo kvantitativne ,mení na tom aute a verte tomu že je to tak..nič si nevymyšlam..servo za 500 evri dodrbaneee pretlacene ventily od vyroby tak mi volant ide lahucko ze necitim ani kde mam kolesa tak musim fest opatrne lebo je tak preposilovane ze ked by som siel rychlejsie a moc baštrngoval s volantom tak sa vysype,m..sak to servo je tak citlive ze na kruhacoch sa idem stym vysypat co to tak az moc reže ten polomer,spjka nova by ma vysla dalsich 102 evri a to stale neratam robotu ktora by bola urcite aj 400-500 evri..no nič..vyplata kde siii:D
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2016, 0:39)
ak by bolo ložiska nove kupiť tak 80 evri
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2016, 22:34)
..A dnes zistim ze uz som pretiahol limit vymeny rozvodov o takmer 10 000 km ma skoro porazilo
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2016, 0:39)
ak by bolo ložiska nove kupiť tak 80 evri
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2016, 22:34)
..A dnes zistim ze uz som pretiahol limit vymeny rozvodov o takmer 10 000 km ma skoro porazilo