eBay.com
Re: eBay.com
Ahojte.. je mozne, aby predajca na ebay.de nemal uvedeny feedback v percentach..? ked pozriem profil predajcu, ma tam zrealizovanych 90 transakcii vsetko s pozitivnymi hodnoteniami - komentarmi.. za poslednych 12 mesiacov nema ale zrealizovany ziadny obchod.. je mozne ze preto tam nema uvedeny feedback v percentach..? predajca je na ebay od roku 2003.. dakujem..
Vsimli ste si nove prepojenie paypal-ebay? Dnes som siel po mesiaci cosi kupovat a ked som dal pay uz som mal, pred sebou stranku ebay kde boli uz udaje o debetnej karte z paypal a ked som dal confirm and pay chcelo to odo mna udaje o debetnej karte??? Zlakol som sa ze aky phishing...Potom som nasiel v nastaveni ebay ze mam prepojeny paypal, co som nikdy nedovolil. Tak som to porusil a isiel znova nakupovat, uz som normalne objednal a idem zaplatit a tam mi zase vyhodilo mobilnu verziu, dal som prepnut na klasicku, prihlasil na paypal a zaplatil. Isiel som objednat druhy,treti tovar a uz to po mne nechcelo vobec prihlasenie na paypal a veselo to platilo automaticky po kliknuti na confirm and pay.
Skusil som dat do noveho okna paypal.com a tam uz chcelo prihlasenie...
Ako doteraz som bol zvyknuty kazdu platbu sa prihlasovat na paypal+autorizacna sms a teraz to neplati, len pri prvej platbe a potom mozem nakupovat kolko chcem ziadne znovu prihlasovanie na paypal, to je pekne na hovno.
Plus to presmerovanie na mobilnu verziu, cital som ze niesom jediny ale riesenie ziadne...Presmeruje to na mobilnu az po objednani a prihlasovani na paypal.
Pocitac je cisty, vcera som robil novu clean instalaciu
Skusil som dat do noveho okna paypal.com a tam uz chcelo prihlasenie...
Ako doteraz som bol zvyknuty kazdu platbu sa prihlasovat na paypal+autorizacna sms a teraz to neplati, len pri prvej platbe a potom mozem nakupovat kolko chcem ziadne znovu prihlasovanie na paypal, to je pekne na hovno.
Plus to presmerovanie na mobilnu verziu, cital som ze niesom jediny ale riesenie ziadne...Presmeruje to na mobilnu az po objednani a prihlasovani na paypal.
Pocitac je cisty, vcera som robil novu clean instalaciu
nakolko su tie predpokladane datumy dorucenie spolahlive? objednaval som nieco z Nemecka do Norska, podla ebayu to malo prist vecera-dnes, no zatial nic. Tracking number nefunguje.
Z Nemecka na SK dva dni... Tak uvidíš
-
cheeseburger
Light Star
Ahojte, chcel by som sa spytat, ci je nejak mozne pri objednavke jedneho produktu z ebayu dostat fakturu a predat to tu na slovensku legalnou formou. Ak ano co vsetko musim pre to urobit? Dakujem.
Záleží predsa od koho kupuješ. Keď bol predajca obchodník, faktúra bola priložená vždy. Súkromná osoba mi faktúru samozrejme nedala.
Do účtovníctva ti stačí ako doklad objednávka z ebay a doklad o platbe máš vo výpise z účtu.
Ak je to mimo eu, nezabudni na colnicu a platbu dph či cla.
Do účtovníctva ti stačí ako doklad objednávka z ebay a doklad o platbe máš vo výpise z účtu.
Ak je to mimo eu, nezabudni na colnicu a platbu dph či cla.
-
cheeseburger
Light Star
No objednaval som uz velakrat z ebayu najma z ciny, a fakturu som nikdy nedostal. Takze som kupoval zrejme stale od sukromnej osoby, co je zvlastne. Do uctovnictva by zrejme mal stacit stacit doklad z paypalu, ktory pride do mailu. Co sa tyka este toho dph a cla, kde sa o tom viac mozem docitat, ako to vybavit? Tovar mi ide vzdy bez toho aby ho na colnici zadrzali.
Tak ale čína je čína, tí ti napíšu čo chceš kam chceš.
Dal si málo informácií, tak si dostal aj takú odpoveď. Nákup na ebay je dosť široký pojem.
Výpis z účtu je iba doklad o platbe, ty potrebuješ aj deklarovať čo si vlastne kúpil nie? Preto potrebuješ dokladovať objednávku.
DPH a clo ti vystaví colný úrad.
Dal si málo informácií, tak si dostal aj takú odpoveď. Nákup na ebay je dosť široký pojem.
Výpis z účtu je iba doklad o platbe, ty potrebuješ aj deklarovať čo si vlastne kúpil nie? Preto potrebuješ dokladovať objednávku.
DPH a clo ti vystaví colný úrad.
-
cheeseburger
Light Star
Dakujem za odpoved. Skusim upresnit veci, ktorym nechapem.
1) Tovar odoslany z ciny mi zadrzia na colnici. Zaplatim DPH popripade clo, mozem ho nasledne uz veselo predavat v EU?
2) Tovar v hodnote nad 45 eur dojde az ku mne domov bez toho, aby mi ho zadrzali na colnici. Mozem ho dalej predavat, alebo musim ist na colnicu s tym, ze mi tovar pustili, tym padom zaplatim DPH a clo a mozem predavat? Ak som nenasiel blbosti, tak do 45 eur nemusim platit clo.
1) Tovar odoslany z ciny mi zadrzia na colnici. Zaplatim DPH popripade clo, mozem ho nasledne uz veselo predavat v EU?
2) Tovar v hodnote nad 45 eur dojde az ku mne domov bez toho, aby mi ho zadrzali na colnici. Mozem ho dalej predavat, alebo musim ist na colnicu s tym, ze mi tovar pustili, tym padom zaplatim DPH a clo a mozem predavat? Ak som nenasiel blbosti, tak do 45 eur nemusim platit clo.
DPH je od 22 eur vysie, clo vari od 160 eur. Este je tam colny servis a postovne par drobnych. Ale v pripade podnikania sa to dost pomenilo od maja ci juna, takze si to musis niekde najst na nete.
DPH je od 22€, clo od 150€.
Ak ti prejde tovar v hodnote 45€ cez colnicu bez povšimnutia, môžeš mať problém v budúcnosti pri daňovej kontrole, kde vyjde najavo že si mal povinnosť DPH platiť a vyhol si sa tomu. Na to pozor.
Inak potom môžeš predávať ďalej - ak to nie je tovar, ktorý potrebuje navyše inú byrokraciu - vyjadrenia z rôznych ministerstiev, veterinárnej správy a podobne.
Ak ti prejde tovar v hodnote 45€ cez colnicu bez povšimnutia, môžeš mať problém v budúcnosti pri daňovej kontrole, kde vyjde najavo že si mal povinnosť DPH platiť a vyhol si sa tomu. Na to pozor.
Inak potom môžeš predávať ďalej - ak to nie je tovar, ktorý potrebuje navyše inú byrokraciu - vyjadrenia z rôznych ministerstiev, veterinárnej správy a podobne.
btw, tovar do 45€ - zo stránok colnice mám z toho chaos - aj mi príde balík v takej hodnote od fyzickej osoby, tak sa to nezdaní a ak od nejakého obchodu, tak to už zdania ? ak to chytia samozrejme...
Este teoreticky by sa to dalo spravit tak, ze ak ti ten tovar presiel cez DPH a cla cez colnicu, tak spravit nejaku fiktivnu kupnu zmluvu, ze si napriklad tovar v cene 45 eur kupil za par eur od niekoho a nasledne ho predavas. Otazne v tomto je, ze ci sa ti to oplati kvoli nakladom a zisku = plateniu dani.
V princípe by to šlo ako píše heker, ale z praktického hľadiska, ak sa jedná o biznis, tak predpokladám že toho tovaru bude viac a viac a bude treba "otravovať" stále iného "suseda", čo ti to akože predá.
-
iceman1414
Medium Star
Čaute mám taký problém, objednal som si niečo a predávajúci mi odpísal, že do zámoria neposiela a tak že mi pošle peniaze. Na paypale mi píše že mi poslal, ale na účet mi žiadne neprišli. Na ebayi mi napísal: Dear friend,yes ,only the cancallation accept ,the ebay can approve us to refund you .
Thank you for your understanding.
Thank you for your understanding.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pretoze ti ostanu na PayPal ucte, nie na ucte v banke.
-
iceman1414
Medium Star
lenže keď mi predtým poslal peniaze za zrušený nákup z ebayu niekto iný, tak mi prišli na účet.
-
guess.whoo
Redeemer
vsak sa logni na PP a uvidis ci ich tam mas/budes mat
-
iceman1414
Medium Star
Veď keď sa prihlásim, tak naľavo hore mám Currencies 0,00 EUR, ale v strede mi píše že refund + 59 €
-
guess.whoo
Redeemer
no tak tam mas 59 a pri dalsom nakupe sa ti odpocita 59e . alebo si ich preposli